AntiCambeR Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 ΓΙα να στήσεις ενυδρείο πρέπει πρώτα να γνωρίζεις αρκετά πράγματα για να στηθεί και να στρωθεί σωστά με τον κατάλληλο εξοπλισμό και φάρμακα.Επίσης το να ταιριάξεις τα ψάρια μετάξύ τους.Αλλη διαδικασία και εξοπλισμός υπάρχει για του γλυκού νερού και άλλη για θαλασσινού.Υπάρχουν ασθένειες ψαριών που χρειάζονται συγκεκριμένα φάρμακα,είναι ευαίσθητα,ακόμα και απο το στρες απο θόρυβο η τον λάθος φωτισμό. Είναι χόμπυ που κοστίζει πολλά χρήματα και αν θες να πουλήσεις τον εξοπλισμό δεν πιάνει ούτε τα μισά. 1
Stamatia Delimpanidou Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γειά σας...και εγώ είμαι αρχάρια και έχω να κάνω κάποιες ερωτήσεις αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει... αγόρασα ένα μικρό ενυδρείο 40χ28χ26cm 24λιτρων και είχε μέσα στην συσκευασία και φίλτρο το οποίο το τοποθετησα σωστά (ελπιζω) αλλά στο νερό μέσα μου δημιουργεί κάτι μικρές φουσκιτσες στα τοιχώματα του ενυδρείου... είναι σωστό αυτό? Δεν έχω βάλει ακόμη ψάρια γιατί διάβασα ότι πρέπει να περάσει λίγος καιρός πρώτα να λειτουργήσει και το αντίχλωριο.. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από Stamatia Delimpanidou
Penthesilea Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Οι φυσαλίδες είναι φυσιολογικές. Έχε υπόψη σου μόνο πως τα λίτρα είναι λίγα και σε δεσμεύουν στην επιλογή των ψαριών. Σ' αυτά τα λίτρα, θα μπορούσες να βάλεις έναν μονομάχο με δύο σαλιγκάρια, ή να το κάνεις γαριδάδικο, ας πούμε. Όπως και να 'χει, καλή αρχή, και φρόντισε να ενημερωθείς σχετικά με τη φροντίδα από τον πετσόπα, ή -ακόμα καλύτερα- από χομπίστες ενυδρειόφιλους. Κάνε ένα search στο google.
panos4tw Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Σκεφτομαι να αγορασω ενα ενυδρειο (και για λογους διακοσμησης) και επειδη στη συγκεκριμενη φαση δεν υπαρχει πολυ χρονος για ερευνα ή ενασχοληση θα ηθελα να ξεκινησω με κατι απλο και αν δω οτι μου αρεσει να εμβαθυνω. Ετσι μιλαμε σιγουρα για γλυκου νερου και τεχνητα φυτα κτλπ. Βρηκα τη συγκεκριμενη αγγελια η οποια σε πρωτη αναγνωση φαινεται καλη: https://www.xe.gr/zoa/enydreia|ad-607624504.html 120 λιτρα που ειναι αρκετα επιπλο ενυδρειου ετοιμο ωστε να μην ψαχνομαι με αυτο φως+ φιλτρο+ διακοσμητικα ετοιμα. Θερμοστατη δεν αναφερει οποτε φανταζομαι θα χρειαστω στην πορεια. Οξυγονο και καθαριστικο τζαμιου, δεν ειμαι σιγουρος ποσο χρησιμα ειναι. Συμπαθητικη εμφανιση και απ' οτι καταλαβαινω δεν ειναι χειροποιητο αλλα καποιο εμπορικο μοντελο. Αν αργοτερα αποφασισω οτι δεν μ'αρεσει το χομπυ ή οτι θελω κατι καλυτερο (μ'αρεσει το Juwel Vision 180+επιπλο), θα μπορω να το μεταπουλησω Ειναι βασιμες οι υποθεσεις που κανω; Να προσεξω κατι;
d_gkal Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Το ενυδρειακι του τζάμπο, υπάρχει ακόμη; Πωλείται στα καταστήματα;
tounion Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Ρε παιδιά μην βάζετε ψαράκια σε τόσο μικρές διαστάσεις γιατί ταλαιπωρειτε τις ψυχουλες.. ένα νορμάλ ενυδρείο πρέπει να είναι τουλάχιστον 60λιτρο Αλοιμονο κάποιοι που λένε για χρυσόψαρα αν ξέρουν πόσο μεγάλα γίνονται τα χρυσόψαρα σε τελικό μέγεθος.. Και ο άνθρωπος θα ζήσει σε ένα δωμάτιο 1Χ1 αλλά σκεφτείτε και την ποιότητα ζωής... Επιπλέον το πιο πιθανό είναι να αρρωστήσουν, να πεθάνουν και εσείς να απογοητευθειτε και να αφήσετε το χόμπι που είναι τόσο ωραίο.. Σκοπός είναι να ζήσουν πολλά χρόνια , υγιή, και να τα έχετε συντροφιά να τα χαίρεστε 7 ώρες πριν, panos4tw είπε Σκεφτομαι να αγορασω ενα ενυδρειο (και για λογους διακοσμησης) και επειδη στη συγκεκριμενη φαση δεν υπαρχει πολυ χρονος για ερευνα ή ενασχοληση θα ηθελα να ξεκινησω με κατι απλο και αν δω οτι μου αρεσει να εμβαθυνω. Ετσι μιλαμε σιγουρα για γλυκου νερου και τεχνητα φυτα κτλπ. Βρηκα τη συγκεκριμενη αγγελια η οποια σε πρωτη αναγνωση φαινεται καλη: https://www.xe.gr/zoa/enydreia|ad-607624504.html 120 λιτρα που ειναι αρκετα επιπλο ενυδρειου ετοιμο ωστε να μην ψαχνομαι με αυτο φως+ φιλτρο+ διακοσμητικα ετοιμα. Θερμοστατη δεν αναφερει οποτε φανταζομαι θα χρειαστω στην πορεια. Οξυγονο και καθαριστικο τζαμιου, δεν ειμαι σιγουρος ποσο χρησιμα ειναι. Συμπαθητικη εμφανιση και απ' οτι καταλαβαινω δεν ειναι χειροποιητο αλλα καποιο εμπορικο μοντελο. Αν αργοτερα αποφασισω οτι δεν μ'αρεσει το χομπυ ή οτι θελω κατι καλυτερο (μ'αρεσει το Juwel Vision 180+επιπλο), θα μπορω να το μεταπουλησω Ειναι βασιμες οι υποθεσεις που κανω; Να προσεξω κατι; Στα 120λιτρα θα έχεις πολλές επιλογές ψαροσύνθεσης... Θερμοστάτη θα χρειαστείς το χειμώνα να ζεσταίνει το νερο... Τώρα το καλοκαίρι θα χρειαστεις ανεμιστηρακια να ρίχνουν τη θερμοκρασία του νερού.. Οξυγόνο δεν χρειάζεται, είναι μόνο οπτικό αν θες να βλέπεις μπουρμπουλιθρες (γνώμη μου είναι ότι είναι αστείο, σε πολλούς αρέσει) Τα χειροποίητα ενυδρεια είναι πολύ πιο ακριβά... Απο εμπορικά .. Ta Juwel ειναι εγγύηση (!!!) αλλά ακριβά.. υπάρχουν κινέζικα πιο φθηνά... Γενικά να θυμάσαι ότι είναι ακριβό χόμπι.. Μπορείς να δοκιμάσεις με αληθινά φυτά.. και πιο ωραία και καλύτερα γιατι τα πλαστικά βγάζουν ουσίες ακατάλληλες... Υπάρχουν αληθινά ελάχιστων απαιτήσεων Μπες σε κανένα ενυδρειακο φόρουμ θα σε βοηθησει πολύ και θα βρεις και αγγελίες περισσότερες!! Γενικά χρειάζεται διάβασμα στην θεωρία πριν ξεκινήσεις για να κάνεις σωστά βήματα και να χαρείς τα ψαράκια σου 4
d_gkal Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Προσωπικά έχω ήδη 120 λίτρα με 2 χρυσόψαρα, αληθινά φυτα, εξωτερικό φίλτρο, κλπ Απλά θέλω ένα σα του τζάμπο (κομπλε-φθηνό) για τα σαλιγκάρια
CONAN_ Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 12 hours ago, panos4tw said: Σκεφτομαι να αγορασω ενα ενυδρειο (και για λογους διακοσμησης) και επειδη στη συγκεκριμενη φαση δεν υπαρχει πολυ χρονος για ερευνα ή ενασχοληση θα ηθελα να ξεκινησω με κατι απλο και αν δω οτι μου αρεσει να εμβαθυνω. Ετσι μιλαμε σιγουρα για γλυκου νερου και τεχνητα φυτα κτλπ. Βρηκα τη συγκεκριμενη αγγελια η οποια σε πρωτη αναγνωση φαινεται καλη: https://www.xe.gr/zoa/enydreia|ad-607624504.html 120 λιτρα που ειναι αρκετα επιπλο ενυδρειου ετοιμο ωστε να μην ψαχνομαι με αυτο φως+ φιλτρο+ διακοσμητικα ετοιμα. Θερμοστατη δεν αναφερει οποτε φανταζομαι θα χρειαστω στην πορεια. Οξυγονο και καθαριστικο τζαμιου, δεν ειμαι σιγουρος ποσο χρησιμα ειναι. Συμπαθητικη εμφανιση και απ' οτι καταλαβαινω δεν ειναι χειροποιητο αλλα καποιο εμπορικο μοντελο. Αν αργοτερα αποφασισω οτι δεν μ'αρεσει το χομπυ ή οτι θελω κατι καλυτερο (μ'αρεσει το Juwel Vision 180+επιπλο), θα μπορω να το μεταπουλησω Ειναι βασιμες οι υποθεσεις που κανω; Να προσεξω κατι; Κατ αρχας χρειάζεται αρκετό διάβασμα . Τα πάντα θα τα βρείς εδώ: https://www.aquazone.gr/forums/index.php Εννοείται οτι θα χρειαστείς οξυγόνο, οχι κάτι ιδιαίτερο για το μέγεθός του ενυδρείου. Μια απλή αντλία θα κάνει δουλειά. Καθαριστικό τζαμιου θα χρειαστείς για να απομακρυνεις εσωτερικα την άλγη που θα σχηματίζεται. Επίσης πολύ βασικό είναι να έχεις ένα θερμόμετρο για να ελέγχεις διαρκώς την θερμοκρασία. Θερμοστάτη μπορείς να πάρεις και αργότερα μιας και έχουμε καλοκαίρι ακόμα. Κανονικά θα χρειαστείς και ειδικά τεστ που μετράνε το pH του νερού καθώς και τα νιτρικά , αλλα αυτα είναι σε πιο "ιδιαίτερα" ψάρια και θα έρθουν με τον καιρό αν δείς οτι σου αρέσει να ασχοληθείς. Προς το παρόν αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να αφήσεις το ενυδρείο 3-4 μέρες σκέτο, να δουλεψει το φίλτρο, να αποκτήσει μια ισορροπία το νερό και μετα σιγα σιγα προσθέτεις ψάρια. (οταν φτάσεις σε αυτό το σημείο θα σου πουν απο το κατάστημα πως ακριβώς τα ρίχνεις μέσα, κάνοντας προσαρμογή σιγα σιγα ) Ξεκίνα με ευκολα...Χρυσόψαρα, catfish, neon tetra κλπ. Φυτά πάρε ψεύτικα για αρχή. Μια χαρά κάνουν την δουλειά τους.Τα αληθινα δεν εχουν καμμία σχέση βεβαια σε ομορφια, αλλα παμε σε άλλο κεφάλαιο που θα πρέπει να έχεις ήδη αρκετές γνώσεις για να προχωρήσεις. Ψαξε πληροφορίες στο φόρουμ που σου πρότεινα παραπάνω, και καλό θα είναι να κανεις και μια βόλτα απο εξειδικευμέ κατάστημα για ενυδρεια για να ρωτήσεις τυχόν απορίες. Για την εποχή τώρα βασικό είναι να μάθεις να ριχνεις την θερμοκρασία του νερου που σίγουρα ανεβαίνει με τις ζεστες . Η καλύτερη τεχνική που έκανα εγώ ήταν με παγωμένα μπουκάλια νερου, θα βρείς ευκολα πληροφορίες πως γίνεται. Ειναι ενα θαυμάσιο χόμπυ, που όμως οσο το εξελισεις θέλει καθημερινη ενασχόληση. Σιγα σιγά μαθαίνεις, και εννοείται θα χασεις και ψάρια με τον καιρό. Ουσιαστικά ειναι μια προσομοίωση τροπικής λίμνης μέσα στο σπίτι. Με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Οτι αλλο θέλεις, εδω ειμαστε καλη αρχή !!!!! 2
goku1982 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 είχα ασχοληθεί και εγώ με το συγκεκριμένο χόμπι όχι για πολύ όμως. κάνα τριάρι χρόνια. μετά ήρθαν οι 2 κορούλες μου και δεν μένει χρόνος. οπότε τον περασμένο Γενάρη πούλησα το ενυδρείο με όλα τα παρελκόμενα και τα ψαράκια και φυτά που είχα. διάβασε αρκετά σε ενυδρειακά φόρουμ. πετ σοπάδες μην ακούς με τίποτα. θέλουν να πουλήσουν και σου λένε ότι νά΄ ναι. στο πετσοπ να πηγαίνεις μόνο για αγορά αναλωσίμων. τίποτα άλλο. το δικό μου ενυδρείο ήταν 120 λίτρα και είχα βάλει μέσα guppies. για αρχάριος είναι πολύ ωραία ψαράκια, όμορφα και θα σε κερδίσουν επειδή είναι ζωοτόκα και γεννούν μέσα στο ενυδρείο αβέρτα. είχα αγοράσει ένα χαρέμι (ένα αρσενικό και τρία θηλυκά) και μέσα σε 6 μήνες είχε γεμίσει το ενυδρείο ψάρια και έψαχνα να τα χαρίσω. να ξέρεις όμως ότι θέλει πολύ διάβασμα και να αφιερώσεις αρκετές ώρες. άλλαγμα νερού το 1/3 κάθε εβδομάδα. αντιχλώριο οπωσδήποτε. μετρήσεις για αμμωνία, ph κλπ. θερμοστάτη και ανεμηστηράκια υπολογιστή. και εννοείται θερμόμετρο για να ξέρεις τη θερμοκρασία είναι το νερό. κάθε είδος ψαριού θέλει και διαφορετική θερμοκρασία. το ιδανικό είναι να αγοράσεις έναν αισθητήρα μέτρησης θερμοκρασίας και να ανοιγοκλείνει τα ανεμηστηράκια και τον θερμοστάτη ανάλογα με το που βρίσκεται η θερμοκρασία του νερού. φυτά βάλε ζωντανά όχι ψεύτικα. βοηθούν στο να κρατείται η ισορροπία του νερού εκεί που πρέπει. διάβασε για τον κύκλο του αζώτου. οι ακαθαρσίες των ψαριών έχουν αμμωνία. τα βακτήρια που υπάρχουν στο φίλτρο διασπούν την αμμωνία και τη μετατρέπουν σε νιτρικά. τα νιτρικά είναι τροφή των φυτών και έτσι τα απορροφούν. με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε ένα ιδανικό περιβάλλον για τα ψαράκια μας. επίσης διάβασε τη συμβατότητα των ψαριών μεταξύ τους. μην βάζεις μεσα στο ενυδρείο ότι ψάρι σου αρέσει οπτικά. δες τι απαιτήσεις έχει το κάθε είδος. κάποια είναι επιθετικά, κάποια ζουν σε άλλες θερμοκρασίες, σε άλλο ph κλπ. κάνε πρώτα μία μέτρηση στο νερό της βρύσης σου να δεις τι ph εχει, τι σκληρότητα και μετά κοίτα σε αυτούς τους δείκτες τα συμβατά ψάρια που μπορείς να βάλεις. αλλιώς θα χρειάζεσαι να κάνεις επεξεργασία του νερού για να ανεβάσεις ή να κατεβάσεις τους δείκτες του στα επίπεδα για τα ψάρια που έχεις αγοράσει. σε κούρασα αλλά πρέπει να σου τα πω. γιατί έτσι άρχισα και εγώ σαν εσένα και μετά χαλούσα άσκοπα χρόνο και χρήμα... 4
Evo12 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Παιδιά αγωρασα ένα ενυδρείο fluval flex 34lt kai exw mesa enan monomaxo 4 white clouds 2 rodosyomous kai mia garida amano Spoiler Kai exw balei yhermostati stous 24.5 bathmous etsi mou ipan apo to pet market enai swsta
d_gkal Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Ωραία ψαρόσουπα Άσε μόνο το μονομάχο , άντε και τη γαρίδα 1
Scorpio_21 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τα white cloud είναι ψάρια κρύου νερού... Η γαρίδα θέλει σταθερή θερμοκρασία από όσο ξέρω. Έχει στρώσει το φίλτρο ή τα πέταξες όλα μέσα έτσι; Έχει δίκιο ο d_gkal. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2019 από Scorpio_21 1
tounion Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Evo12 είπε Παιδιά αγωρασα ένα ενυδρείο fluval flex 34lt kai exw mesa enan monomaxo 4 white clouds 2 rodosyomous kai mia garida amano Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Kai exw balei yhermostati stous 24.5 bathmous etsi mou ipan apo to pet market enai swsta Φίλε μου μόνο την θερμοκρασία σου είπανε να βάλεις στους 24 βαθμούς? Εδώ σου πουλησανε 3 είδη που ζούνε σε διαφορετικές συνθήκες... Τα white cloud είναι κρύου νερού (ζούνε έως 22 βαθμούς), ο μονομάχος είναι τροπικό ψάρι ζει ιδανικά στους 25-27 Η γαρίδα ζει σ αυτά τα όρια αλλα δεν θέλει μεταβολές και μάλλον δεν έχεις και ελεγκτή θερμοκρασίας, αλλά θα την σκοτωσει ο μονομάχος και μάλλον και τα white cloud.. ο μονομάχος μπαίνει μόνος του στο ενυδρείο του. Επίσης τα παραπάνω ειδη ειναι ασυμβατα και στις συνθήκες του νερού (μαλακό σκληρό νερό) εκτός από την θερμοκρασία Κάνε διορθώσεις επέστρεψε κάτι άμεσα γιατι θα δεις πτώματα Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2019 από tounion
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα