evoracing Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Καλησπέρα! Έχω αγοράσει ένα ενυδρειάκι (jumbo) 15lt στο οποίο του έβαλα 2 guppy και 8 neon όπου (αφού τα πήρα) ότι θέλουν 30lt τα νεον και 60lt τα guppy (δες τα μικρά νερό που θέλουν...). Το λοιπόν μου πέθαναν όλα....... Τώρα τι μπορώ να βάλω? Αυτά δλδ γιατί τα πουλάνε? http://www.petamazon.gr/index.php/fish-petamazon/accessorize-fish-petamazon/aquarium-fish-petamazon/hailea-gyala-psarion-ensomatomeno-led-fotismo-2-5l-detail Κανένα χρυσόψαρο δεν?
DjVassel Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Εγω σε τετοιο ενυδρειο ειχα 2-3 κονγκολεζακια (χρυσοψαρα με διπλες ουρες κτλ) και εναν μονομαχο!
DjVassel Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Και τελικά?? Μια χαρα, μου εζησαν περιπου 3 χρονια. Μονο ο μονομαχος μου ειχε βγαλει fin rot και οσο και να προσπαθησα με φαρμακα, δεν επανηλθαν τα πτερυγια
haris_216 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Το οποιοδήποτε ενυδρείο κάτω από 100-150lt είναι μόνο αν είσαι πολύ minimal. Δηλαδή να σε ικανοποιεί (οπτικά) πολύ μικρός αριθμός ψαριών. Ναι, υπάρχουν πολλοί που βάζουν μεγάλο αριθμό ψαριών. Και ναι, σε κάποιους μπορεί και να αντέξουν κάποια χρόνια. Το θέμα όμως δεν είναι αν "αντέχουν" τα ψάρια (και 10 άτομα αν βάλεις σε σπίτι 50 τετραγωνικών θα "αντέξουν) αλλά η σωστή διαβίωση τους. 4
bluesattack Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Καλησπέρα! Έχω αγοράσει ένα ενυδρειάκι (jumbo) 15lt στο οποίο του έβαλα 2 guppy και 8 neon όπου (αφού τα πήρα) ότι θέλουν 30lt τα νεον και 60lt τα guppy (δες τα μικρά νερό που θέλουν...). Το λοιπόν μου πέθαναν όλα....... Τώρα τι μπορώ να βάλω? Αυτά δλδ γιατί τα πουλάνε? http://www.petamazon.gr/index.php/fish-petamazon/accessorize-fish-petamazon/aquarium-fish-petamazon/hailea-gyala-psarion-ensomatomeno-led-fotismo-2-5l-detail Κανένα χρυσόψαρο δεν? Υπαρχουν μερικα φορουμ για ενυδρεια.Θα σου πουν για τις ιδανικες διαστασεις του ενυδρειου , τα φιλτρα,ποια ειδη ψαριων μπορει να συμβιωσουν , την σωστη αναπτυξη τους κλπ κλπ. Ειναι κριμα για τα ψαρια να πηγαινεις βλεποντας και δοκιμαζοντας 1
vasman15 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Καταρχην αν δεν εχει θερμοστατη δεν μπορεις να βαλεις τροπικα,αν εχει μονο φιλτρο που φανταζομαι πως εχει και με τοσα λιγα λιτρα αντε ενα χρυσοψαρο η ενα μονομαχο
DjVassel Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 σε 15 λιτρα νομιζω μπορει και παραπανω απο 1 χρυσοψαρο. Εδω οι κλασσικες οι γυαλες ειχαν 4-5 λιτρα και εβαζαν τουλαχιστον 2 1
GCMH Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Εδώ ένα forum κατάλληλο για τα ψάρια ενυδρείου. Θα βρεις πολλές πληροφορίες όπως τι μέγεθος, τι ψάρια και πόσα, τι άλλο εξοπλισμό θα χρειαστείς κλπ κλπ. Καλησπέρα! Έχω αγοράσει ένα ενυδρειάκι (jumbo) 15lt στο οποίο του έβαλα 2 guppy και 8 neon όπου (αφού τα πήρα) ότι θέλουν 30lt τα νεον και 60lt τα guppy (δες τα μικρά νερό που θέλουν...). Το λοιπόν μου πέθαναν όλα....... Τώρα τι μπορώ να βάλω? Αυτά δλδ γιατί τα πουλάνε? http://www.petamazon.gr/index.php/fish-petamazon/accessorize-fish-petamazon/aquarium-fish-petamazon/hailea-gyala-psarion-ensomatomeno-led-fotismo-2-5l-detail Κανένα χρυσόψαρο δεν? Αυτή η κατσαρόλα που αγόρασες, δεν είναι κατάλληλη για τίποτε. Πολύ απλά κοροϊδεύουν τον κόσμο. Petshop <> ζωοφιλία. Μια χαρα, μου εζησαν περιπου 3 χρονια. Μονο ο μονομαχος μου ειχε βγαλει fin rot και οσο και να προσπαθησα με φαρμακα, δεν επανηλθαν τα πτερυγια Τι μια χαρά; αφού έβγαλε φινροτ που το είδες το μια χαρά; Οι λέξεις πλέον χάνουν την σημασία τους σιγά σιγά βλέπω... ΥΓ Εάν απλά θες ένα ψάρι το οποίο θα είναι αναλώσιμο, δηλαδή πεθαίνει μετά από λίγο καιρό, αγοράζεις άλλο και ξανά και ξανά, αγνόησε τα παραπάνω που γράφω... 2
DjVassel Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Τι μια χαρά; αφού έβγαλε φινροτ που το είδες το μια χαρά; Οι λέξεις πλέον χάνουν την σημασία τους σιγά σιγά βλέπω... ΥΓ Εάν απλά θες ένα ψάρι το οποίο θα είναι αναλώσιμο, δηλαδή πεθαίνει μετά από λίγο καιρό, αγοράζεις άλλο και ξανά και ξανά, αγνόησε τα παραπάνω που γράφω... Ρε φιλε εζησε 3 χρονια ο μονομαχος, ετυχε καποια στιγμη να βγαλει fin rot, αυτο τι σημαινει οτι ηταν αναλωσιμος; Αυτα μπορει να συνεβει απο 100 λογους, δε σημαινει οτι δεν τον προσεξα η κατι δεν ηταν καταλληλο στο ενυδρειο. Ακομα και απο στρες του ψαριου μπορει να βγει
GCMH Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Καταρχάς το υστερόγραφο δεν πήγαινε σε εσένα, ήταν γενικό. Δεύτερον, δεν έτυχε να βγάλει φινροτ, το μικρο ενυδρείο και τα πολλά ψάρια βοήθησαν σε αυτό. Η ζωή σε μικρό ενυδρειο είναι παράγοντας στρες, δεν νόμιζεις; Ειδικά μονομάχος (νωχελικοί συνήθως και κυριαρχικοί με την περιοχή τους) με χρυσόψαρα (πολύ πιο ζιζάνια). Χρυσόψαρα σε 15 λίτρα; Αστειεύεσαι βέβαια. Είναι ένα είδος που μπορεί να ξεπεράσει τα 10 χρόνια. Άμα το βάζουμε σε γυάλες των 5 λίτρων και ζει μόνο 2-3 χρόνια τότε ως τι το αντιμετωπίζουμε; (αναλώσιμο, ναι αυτή είναι η απάντηση) Για αυτό λοιπόν, καλύτερα ενημέρωση, διάβασμα και συζήτηση, το να μην γνωρίζεις κάτι δεν είναι ντροπή, όλοι περάσαμε από αυτό. 1
astrosunnefo Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 σε 15 λιτρα νομιζω μπορει και παραπανω απο 1 χρυσοψαρο. Εδω οι κλασσικες οι γυαλες ειχαν 4-5 λιτρα και εβαζαν τουλαχιστον 2 Το ότι το έκαναν δεν πάει να πει ότι είναι και το σωστό. Είναι κι αναλόγως το είδος τού χρυσόψαρου. Τα μικρόσωμα έχουν απαιτήσεις τουλάχιστον 40 λίτρα ανά ψάρι, ενώ για τα μεγαλύτερα οι ανάγκες τους φτάνουν στα 70 λίτρα. Χώρια δε που οι κλασικές γυάλες είναι ό,τι χειρότερο, τόσο από άποψη χώρου όσο κι από ποιότητα διαβίωσης για το ίδιο το ψάρι (με τις καθημερινές αλλαγές τού νερού στρεσάρεται και κάνει έναν αγώνα προσαρμοστικότητας στη νέα ποιότητα του νερού - όλο αυτό επιβαρύνει τη φυσική κατάσταση του ψαριού). TS, είναι ακατάλληλο το ενυδρείο σου. Το καλύτερο είναι να ξεκινάς από 60 λίτρα και ν' ανεβαίνεις - κι αυτό αναλόγως τι ψάρια σ' ενδιαφέρουν. Όπως προαναφέρθηκε, καλό θα ήταν να κάνεις μία εγγραφή σε μία κοινότητα ενυδρειόφιλων, να διαβάσεις σχετικά άρθρα και να θέσεις τις όποιες απορίες σου. Γιατί δεν παίζει ρόλο μόνο ο χώρος, αλλά κι η ποιότητα του νερού κ.α. 1
vasman15 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Εννοειται πως πρωτα χρειαζεται "στρωσιμο " το νερο παραλειψα ναναφερω,παντως δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα αν θελεις νασχοληθεις σοβαρα με το χομπι,αλλιως κανε πειραματα αν δεν λυπασαι τα ψαρακια...φυσικα ψαξε και διαφορα φορουμ για συγκεκριμενες συμβουλες...
Tsino Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δηλαδή το ενυδρείο των 15lt δεν κάνει για κανένα ψαράκι ?
astrosunnefo Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δηλαδή το ενυδρείο των 15lt δεν κάνει για κανένα ψαράκι ? Όχι, είναι ακατάλληλο. Άντε να βάλει κανείς γαριδούλες ή σαλιγκάρια. Για ψάρια δεν είναι ό,τι καλύτερο. Είναι σα να κλείσουμε έναν άνθρωπο σε μία ντουλάπα. Χωράει. Ε, και; Τι σημασία έχει αυτό; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα