georgesteiros Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Γειά σας παιδιά. Έχω πάρει ένα καλό laptop εδώ και αρκετά χρόνια αλλά το έχω δώσει στους γονείς μου λόγο του ότι έχω τον σταθερό. Μετά από πολλά χρόνια λοιπόν κολουσε αφάνταστα γιατί ούτε που ξέρω με τι το είχαν γεμίσει. Τους είπα λοιπόν να το πάνε για φορματ. Εδώ αρχίζει το περίεργο. Ο πατέρας μου το πήγε σε ένα παιδί που υποτίθεται το γνώριζε να του κάνει το φορματ. Το λαπτοπ έχει τα γνήσια Windows 7 με το κλειδί γραμμένο από κάτω. Όταν λοιπόν το παιδί έφερε το λαπτοπ ειπε ότι έβαλε κατευθείαν τα Windows 10 σπασμένα, για να μην χρειάζεται να αναβαθμιστουν τα 7ρια σε 10άρια γιατί έτσι μπορεί να μείνει λέει μέρος από το παλιό λογισμικο και να ξανακολάει. Φοβάμαι λοιπόν μη πήρε το κλειδί για τον εαυτό του(για δικό του υπολογιστη) και μου έβαλε εμένα τα σπασμένα. Γίνεται αυτό καταρχάς? Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω αν ισχύει το κλειδι ακόμα η αν έχει μπει σε άλλο υπολογιστή? Τέλος αν το κλειδί ισχύει, αξίζει να του ξανακάνουμε φορματ ώστε να του περάσουμε τα αυθεντικά του 7ρια και να προλάβουμε να κάνουμε την επίσημη αναβάθμιση σε 10? Έχω ακούσει πως αν έχεις τα 7ρια δεν αξίζει να κάνεις αναβάθμιση στα 10. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
tsacali Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Γειά σας παιδιά. Έχω πάρει ένα καλό laptop εδώ και αρκετά χρόνια αλλά το έχω δώσει στους γονείς μου λόγο του ότι έχω τον σταθερό. Μετά από πολλά χρόνια λοιπόν κολουσε αφάνταστα γιατί ούτε που ξέρω με τι το είχαν γεμίσει. Τους είπα λοιπόν να το πάνε για φορματ. Εδώ αρχίζει το περίεργο. Ο πατέρας μου το πήγε σε ένα παιδί που υποτίθεται το γνώριζε να του κάνει το φορματ. Το λαπτοπ έχει τα γνήσια Windows 7 με το κλειδί γραμμένο από κάτω. Όταν λοιπόν το παιδί έφερε το λαπτοπ ειπε ότι έβαλε κατευθείαν τα Windows 10 σπασμένα, για να μην χρειάζεται να αναβαθμιστουν τα 7ρια σε 10άρια γιατί έτσι μπορεί να μείνει λέει μέρος από το παλιό λογισμικο και να ξανακολάει. Φοβάμαι λοιπόν μη πήρε το κλειδί για τον εαυτό του(για δικό του υπολογιστη) και μου έβαλε εμένα τα σπασμένα. Γίνεται αυτό καταρχάς? Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω αν ισχύει το κλειδι ακόμα η αν έχει μπει σε άλλο υπολογιστή? Τέλος αν το κλειδί ισχύει, αξίζει να του ξανακάνουμε φορματ ώστε να του περάσουμε τα αυθεντικά του 7ρια και να προλάβουμε να κάνουμε την επίσημη αναβάθμιση σε 10? Έχω ακούσει πως αν έχεις τα 7ρια δεν αξίζει να κάνεις αναβάθμιση στα 10. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. εφοσον ειχες τα γνησια 7 επρεπε να τα περασει και να αναβαθμισει σε 10. προσωπικα εναντι των 7 καλυτερα τα 10. μπορεις ακομα να περασεις τα 7 και να αναβαθμισεις σε 10 για να μην εχεις προβλημα αργοτερα. αυτο που ρωτας αν κρατησε το κλειδι μπορει να ισχυει.
Xristaras12 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επειδή το κλειδί ειναι ΟΕΜ να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Σε κάθε περίπτωση,εφοσον έχει πέρασει 10αρια εκδοση 1511,άλλαξε το κλειδί με αυτό των 7 και πιθανότατα θα ενεργοποιηθεί. Εφόσον γίνει η ενεργοποιήση ξήλωσε το σπαστήρι (κμς)με τις οδηγίες που έχει.
georgesteiros Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 εφοσον ειχες τα γνησια 7 επρεπε να τα περασει και να αναβαθμισει σε 10. προσωπικα εναντι των 7 καλυτερα τα 10. μπορεις ακομα να περασεις τα 7 και να αναβαθμισεις σε 10 για να μην εχεις προβλημα αργοτερα. αυτο που ρωτας αν κρατησε το κλειδι μπορει να ισχυει. οποτε αν γινεται θα τα αναβαθμισω υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επειδή το κλειδί ειναι ΟΕΜ να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Σε κάθε περίπτωση,εφοσον έχει πέρασει 10αρια εκδοση 1511,άλλαξε το κλειδί με αυτό των 7 και πιθανότατα θα ενεργοποιηθεί. Εφόσον γίνει η ενεργοποιήση ξήλωσε το σπαστήρι (κμς)με τις οδηγίες που έχει. αρα μπορει και να μην γινεται να χρησιμοποιηθουν σε αλλον υπολογιστη. αυτο σε bolt δεν το πολυκαταλαβα.
isay Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Ο τεχνικός εκανε αυτή την πατέντα για να κερδίσει χρόνο. Κλασσική οδό : Format se 7 (για να καθαρίσουν) -> update τα 7 -> upgrade σε 10 ->καθαρισμός win.old και πιθανές ασυμβατότητες ->ready Γρήγορη οδό : Clean install σε 10->crack ->ready Βέβαια θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το dvd των 10 και να περάσει το serial των 7 αλλά μπορεί να εχει διαφορετικό dvd, να μην το πάρει, ψάχνε drivers, κλπ (που να τρέχεις τώρα ... ). Το κερασάκι ειναι οτι λόγω σπαστηριου κάποια στιγμή θα κλειδώσει οποτε ο μπαμπας σου πάλι θα πάει να σκάσει το 20αρι για να του τα σπάσει εκ νεου. Τι θα έκανα εγω. Θα τον επαιρνα τηλέφωνο και θα ζητουσα εξηγήεις γιατί δεν εβαλε τα 7 που ειχε μέσα, έστω και με το recovery partition (αν δεν το εχει σβήσει ήδη). Θα του ελεγα θα στο φέρει να του περάσεις τα 7, δεν θελω 10 και ακομα αν τα θελω δεν τα θελω σπασμένα. Αμα σου πει, μα μου σου του και το παιζει καπετάνιος πες του οτι θα στείλεις γραπτή καταγγελία για εγκατάσταση παρανομου λογισμικου. 3
georgesteiros Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Ευχαριστώ πολύ. Δηλαδή αυτά που έχει βάλει τώρα κλειδώνουν και μετά τι γίνεται.?
atheatos Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Ευχαριστώ πολύ. Δηλαδή αυτά που έχει βάλει τώρα κλειδώνουν και μετά τι γίνεται.? Μετά ξαναβαζεις το 7 και ησυχάζεις ... Θα μπορούσες από το να ρωτάς εδώ ,να ψάχνεις πως κάνουν εγκατάσταση Windows σε έναν υπολογιστή. Εκμεταλλεύονται την άγνοια μερικών οι τεχνικοί για να βγάλουν κανένα μεροκάματο... 1
isay Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Τα σπαστήρια και τα windows είναι σαν τη γάτα με το ποντίκι. Αυτοί που ξέρουν βάζουν άλλα σπαστήρια και ανανεώνεται το παιχνίδι, ενώ αυτοί που δεν ξέρουν γεμίζουν ιους (απο τα μολυσμένα σπαστήρια) ή πληρώνουν άλλους να τους βάζουν νεο σπαστήρι. Στην περιπτωση σου. Σενάριο που θεωρώ οτι θα γίνει. Μετά απο Χ καιρό, οπου Χ μπορεί να ειναι μέρες ή μήνες, το σπαστήρι δεν θα λειτουργεί και θα κλειδώσουν (μερική λειτουργία) τα windows. Τοτε πρεπει εσυ να αναλάβεις δράση ή να πληρώσει ο πατέρας σου κάποιον να βάλει το νεο "εργαλείο" και πάμε πάλι απο την αρχή. Μια λύση βέβαια (τοτε) ειναι να αγοράσεις μια αδεια win10 και να λυθεί το κυνήγι. Αν το κλείδωμα γίνει μετά τον Ιουλιο του 2016, χάνεις και την ευκολία για δωρεαν (κυριολεκτικά) αναβάθμιση από 7 σε 10, που προσφέρει η ms και που ισχύει για πάντα για το laptop εφόσον δεν κάνει χοντρές αλλαγες hardware. Για μενα το πιο εξυπνο και αποδοτικό για σένα ειναι να περαστουν τα windows 7 έστω και απο το recovery partition και μετά να γίνει update σε win10. Μια αλλη εξίσου πρακτική λύση είναι ο τεχνικός να χρησιμοποιήσει dvd των 10 και να κάνει clean install χρησιμοποιώντας το κλειδί από το αυτοκόλλητο στην κάτω πλευρα. Με αυτό τον τρόπο τα windows ειναι αυθεντικά. Ακόμα και αν ΔΕΝ θες τα 10, βάζεις τα 7 (οταν κατεβεις διακοπες) και είσαι οκ (με αυθεντικά) και αν κάποτε στο μελλον θες να βάλεις τα 10, θα μπορείς. Το μονο μειονεκτημα στην περιπτωση του clean install με το κλειδί των 7 ειναι οτι θα εχεις την ίδια έκδοση (π.χ. Home 7 σε Home 10 - Pro 7 σε Pro 10) αλλά στην περιπτωση σου (επειδή το χρησιμοποιουν οι γονείς σου) δεν θα καταλάβουν ποτε διαφορα. Το θεωρώ απιθανό να έγινε υποκλοπή του κωδικου. Δεν το αποκλείω αλλά το θεωρώ πολύ δύσκολο γιατί ακομα και να θελει να την πουλήσει δεν μπορεί να κοπεί τιμολόγιο. Για μένα ο μάστορας έκανε αρπαχτή στα γρήγορα αλλά για μενα αυτό ΔΕΝ ειναι επαγγελματισμός. Πίσω να περάσει τα 7, έστω τα 10 με το κλειδί των windows. 1
Makeran Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Γιατί δεν του κάνεις ένα format να του περάσεις τα αυθεντικά? Τότε, εάν όντως σου έκλεψε το κλειδί, θα κλειδώσουν και οι δύο υπολογιστές. 1
micos000 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Σε κάθε περίπτωση,εφοσον έχει πέρασει 10αρια εκδοση 1511,άλλαξε το κλειδί με αυτό των 7 και πιθανότατα θα ενεργοποιηθεί. Δε ξέρω αν ισχύει αυτό, αλλά αν ναι τότε δε χρειάζεται ο george να κάνει πολλά. Απλά απεγκατάσταση του kms pico το οποίο είναι στο μενού Έναρξη->Όλες οι εφαρμογές ή από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων, επανεκκίνηση, αλλαγή κλειδιού (Δεξί κλικ στο Υπολογιστής->Ιδιότητες->Αλλαγή κλειδιού) και ενεργοποίηση με το αυθεντικό κλειδί των 7 που είναι στο αυτοκόλλητο. 1
georgesteiros Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σαΣ. Μια ακόμα ερώτηση έχω. Αν βάλω τα αυθεντικά 7 και αναβαθμίσω σε αυθεντικά 10 μέσω microsoft, τότε αν κάνω ξανακανω φορματ μετά τον ιουλιο (που δεν να ισχύει η αναβάθμιση πια) θα πρεπει να βάλω αναγκαστικά τα 7?(αν θέλω να τα έχω αυθεντικα) Δεν θα μπορώ να βάλω τότε τα επίσημα 10?
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Με την αναβάθμιση από 7 σε 10 θα δηλωθεί το hardware id του υπολογιστή στη microsoft και θα μπορείς να κάνεις όποτε θελήσεις format τα 10. Η ενεργοποίηση θα γίνει αυτόματα.
dancer_69 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Κατ' αρχήν δεν μπορείς να βάλεις το κλειδί των 7 σε καθαρή εγκατάσταση των 10. Για να ενεργοποιηθούν τα 10 θα πρέπει να έχεις 7 ενεργοποιημένα και να τ' αναβαθμίσεις σε 10. Απ' τη στιγμή που ενεργοποιηθούν τα 10 μετά μπορείς να τα βάζεις και κατευθείαν πλέον, δε χρειάζεται κάθε φορά να αναβαθμίζεις από 7. Την πρώτη φορά όμως χρειάζεται, γιατί αυτή την προσφορά έχει κάνει η microsoft.
micos000 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Κατ' αρχήν δεν μπορείς να βάλεις το κλειδί των 7 σε καθαρή εγκατάσταση των 10. Για να ενεργοποιηθούν τα 10 θα πρέπει να έχεις 7 ενεργοποιημένα και να τ' αναβαθμίσεις σε 10. Απ' τη στιγμή που ενεργοποιηθούν τα 10 μετά μπορείς να τα βάζεις και κατευθείαν πλέον, δε χρειάζεται κάθε φορά να αναβαθμίζεις από 7. Την πρώτη φορά όμως χρειάζεται, γιατί αυτή την προσφορά έχει κάνει η microsoft. Αυτό σίγουρα ίσχυε στις πρώτες εκδόσεις των 10 όταν βγήκαν τον Σεπτέμβριο του 2015. Σύμφωνα όμως με αυτόν τον οδηγό που ανέβηκε τον Ιανουάριο του 2016 μπορείς πλέον να το κάνεις... Next, you’ll see the activation screen. What you do here depends on your situation: If you’ve never installed and activated Windows 10 on this computer before, you’ll see the activation screen. Enter your Windows 10 key here. If you don’t have one, but you have a valid 7, 8, or 8.1 key, enter it here instead. If you’ve ever installed and activated Windows 10 on this computer before, click “I don’t have a product key”. Windows will automatically activate once it’s installed. Δε ξέρω όμως τι ισχύει γιατί δεν το έχω κάνει ποτέ. 1
grovolis Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Κατ' αρχήν δεν μπορείς να βάλεις το κλειδί των 7 σε καθαρή εγκατάσταση των 10. Για να ενεργοποιηθούν τα 10 θα πρέπει να έχεις 7 ενεργοποιημένα και να τ' αναβαθμίσεις σε 10. Απ' τη στιγμή που ενεργοποιηθούν τα 10 μετά μπορείς να τα βάζεις και κατευθείαν πλέον, δε χρειάζεται κάθε φορά να αναβαθμίζεις από 7. Την πρώτη φορά όμως χρειάζεται, γιατί αυτή την προσφορά έχει κάνει η microsoft. As mentioned before, if you’re doing the free upgrade to Windows 10 from Windows 7, 8, or 8.1, you can now clean install Windows 10 and activate using your old Windows product key. Source: http://www.pcworld.com/article/3042481/windows/how-to-clean-install-windows-the-right-way.html 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα