Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια θα ηθελα να κανω μια ερωτηση και να μου απαντησεται καθως εγω δεν γνωριζω.Στην ταρατσα του ο γειτονας που ειναι μεσοτοιχια με του ξαδερφου μου τοποθετηση ο γειτονας αυτη την κεραια που ειναι για internet (να δινει να περνει σημα απο ξενοδοχειο) δεν καταλαβα καλα.Θα ηθελα να μου πειτε αν βγαζει ακτινοβολια και ειναι επιβλαβες για την υγειαpost-160309-0-88828100-1463067100_thumb.jpgpost-160309-0-20426400-1463067145_thumb.jpg

Δημοσ.

κατευθυντηκή είναι, αν δεν ακουμπάς καθημερινά το κεφάλι σου εκεί πάνω, δεν υπάρχει θέμα ακόμα και αν είναι παραπάνω απο 1mw.

• Like 1
Δημοσ.

1) Φυσικά και βγάζει ακτινοβολία. Αυτό είναι ο σκοπός μιας κεραίας, να εκπέμπει/λαμβάνει Η/Μ ακτινοβολια.

2) Οι κεραίες αυτές εκπέμπουν ακτινοβολία ισχύος εντός των διεθνώς θεσπισμένων ορίων. Τα όρια είναι παρα πολύ συντηρητικά, δηλαδή τα όποια βιολογικά αποτελέσματα εξαιτίας της ακτινοβολίας αρχίζουν να γίνονται εμφανή σε ισχύ τουλάχιστον διπλάσια του ορίου.

3) Η συγκεκριμένη κεραία είναι κατευθυντική, δηλαδή εκπέμπει Η/Μ ενέργεια στοχευμένα σε μία στενή δέσμη προς το σημείο που κοιτάει. Λογικά μια αντίστοιχη κερεαία υπάρχει και κάπου πιό μακριά. Για να δεχτείς την όποια ακτινοβολία πρέπει δηλαδή να μπείς ανάμεσα στις δύο κεραίες. Εφόσον βρίσκεται ψηλά στον ιστό, κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να γίνει.

• Like 1
Δημοσ.

Η κεραια ειναι σε στηλο 4-5 μετρα πανω στην ταρατσα..δλδ υπαρχει προβλημα με την ακτινοβολια ειναι κατι σοβαρο

Δημοσ.

Η κεραια ειναι σε στηλο 4-5 μετρα πανω στην ταρατσα..δλδ υπαρχει προβλημα με την ακτινοβολια ειναι κατι σοβαρ

τι πρόβλημα φίλε μου?

δεν κατάλαβες τι σου λέμε τόση ώρα? Δεν υπάρχει θέμα.

Δημοσ.

κατευθυντηκή είναι, αν δεν ακουμπάς καθημερινά το κεφάλι σου εκεί πάνω, δεν υπάρχει θέμα ακόμα και αν είναι παραπάνω απο 1mw.

Θες να πεις αν παω και κολλησω το κεφαλι μου  στο σκοπεφτρο της κεραιας πραγμα που δεν προκειται να γινει ποτε :) :)

Δημοσ.

Για να στο θέσω απλοϊκά για να έχεις μέτρο σύγκρισης.

Αν δίπλα ακριβώς στην κεραία βάλεις το κινητό σου, τότε θα τρως περισσότερη ακτινοβολία από αυτό παρά από την κεραία, στην ίδια απόσταση.

Δημοσ.

Φιλε μου χαρη ρωταω και θελω να σιγουρευτω αν υπαρχη προβλημα με την ακτινοβολια η ειναι κατι παρανομο να του πω να την κατεβασει γιατι εχει ο ξαδερφος μου και μωρο σπιτι

Δημοσ.

Παράνομο δεν είναι σίγουρα και δεν χρειάζεται άδεια για να βάλει κάποιος όποια κεραία θέλει για λειτουργία WiFi στις μπάντες 2,4GHz και 5GHz. Αρκεί να τηρεί να νόμιμα όρια, που ούτως ή άλλως είναι πολύ μικρότερα από τα αντίστοιχα της κινητής τηλεφωνίας.

Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, η κεραία είναι κατευθυντική που σημαίνει ότι εκπέμπει και λαμβάνει μόνο από και προς το σημείο που κοιτά. Ούτε πάνω, ούτε κάτω, ούτε πίσω, ούτε δίπλα.

Ο ξάδελφός σου δεν έχει κινητό, ή ασύρματο τηλέφωνο ή φούρνο μικροκυμάτων στο σπίτι. Αυτά εκπέμπουν πολύ περισσότερο από το WiFi.

• Like 2
Δημοσ.

Φιλε μου χαρη ρωταω και θελω να σιγουρευτω αν υπαρχη προβλημα με την ακτινοβολια η ειναι κατι παρανομο να του πω να την κατεβασει γιατι εχει ο ξαδερφος μου και μωρο σπιτι

οχι φίλε μου γιαυτό σε καθυσηχάζω, δεν υπάρχει ζήτημα, δες και αυτά που έγραψε ποιο πάνω ο jkoukos, είναι πολύ σωστά, ποιο "επικινδυνος" είναι ο φούρνος μικροκυμάτων και το κινητό/α μέσα στο σπίτι παρά η συγκεκριμένη κεραία.

Μην αγχόνεσαι. :)

Δημοσ.

Ακουω καθημερινα τετοιες ερωτησεις για την ακτινοβολια με τετοιες κεραιες, επειδη ασχολουμαι με τετοιες εγκαταστασεις. Οπως σου ειπαν και πιο πανω, πιο επικινδυνο ειναι το κινητο είτε το ασύρματο τηλεφωνο στο σπιτι, παρα αυτες οι κεραιες που εισαι αρκετα μετρα  μακρια τους.

Δημοσ.

Στη δικη μου γειτονια φιλε μου υπαρχει σε ταρατσα κεραια κινητης(εκπεμπει πολυ μεγαλυτερη ακτινοβολια). Τι λες, αν ζητησω να την κατεβασουν θα τη κατεβασουν?...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...