kaxis26 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Καλησπέρα παιδιά. έχω ξαναστείλει και ρώτησα για την σύνδεση βάσης δεδομένων με ένα site.. Ξαναρωτάω γιατί έχω κάνει αρκετά πράγματα για το site ου (eshop για την ακριβεία άλλα δεν μπορώ να κάνω την σύνδεση με τίποτα. Μήπως πρέπει να αλλάξω τίποτα στα αρχεία του xampp στο φάκελο apache ή πουθενά αλλού Στέλνω και τι γράφω για την σύνδεση : <?php $servername = "localhost"; $username = "mavros"; $password = "G6UcHAm2XWa8ATqE"; $dbname = "eshop"; // Create connection if (!mysql_connect($servername, $username, $password)) { die('Could not connect to the mySQL database'); } else { echo 'Connection established'; } // Check connection if (mysql_select_db($eshop)) { die('Could not connect to the database'); } $sql = "INSERT INTO rouxa (kwdikos, timi, megethos, endeiksi, xrwma, fwtografia) VALUES ('501', '20.00 €', 'M,L', 'Male', 'kokkino', '')"; if (mysql_query($conn, $sql)) { echo "New record created successfully"; } else { echo "Error: " . $sql . "<br>" . mysql_error($conn); } mysql_close($conn); ?> παρακαλώ ας βοηθήσει κάποιος γιατί πρέπει να τελειώνω με αυτό..
rafinos Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Μήπως πρέπει να κάνεις το πρώτο if όπως παρακάτω: //Δεν παίρνω όρκο αλλά στη δική σου περίπτωση ίσως πρέπει //να προσθέσεις μέσα στο else το κάλεσμα του mysql_connect(); if (mysql_connect($servername, $username, $password)) { echo 'Connection established'; } else { die('Could not connect to the mySQL database'); } Και το: if (mysql_select_db($eshop)) { die('Could not connect to the database'); } Έτσι; if (!mysql_select_db($eshop)) { //To die το θέλεις σε περίπτωση που δεν γίνει τίποτα... die('Could not connect to the database'); }
kaxis26 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δεν έγινε καμία αλλαγή. Και κάτι ακόμα όταν γράφω το link για να τρεξει το αρχείο που θέλω στο browser δεν μου βγάζει αποτέλεσμα μου δείχνει μόνο τον κώδικα ενώ το έχω αποθηκεύσει σε .php.
rafinos Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Στο xampp έχεις και τον apache και τη mysql να τρέχουν; Επίσης ποια έκδοση της php τρέχεις; Γιατί υπάρχει περίπτωση να πρέπει να αντικαταστήσεις το mysql_connect με το mysqli_connect
kaxis26 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 ναι και τα δύο.Όταν λες ποιά έκδοση για την php? Και με mysqli_connect το κανα αλλά πάλι δεν έγινε
rafinos Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Έλα αδερφέ... εσύ είσαι τυφλός αλλά και εγώ μαζί σου! Αυτό δεν υφίσταται... $eshop! Άλλαξέ το σε $dbname!
kaxis26 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 χαχαχα μακάρι να ταν αυτό.. πάλι δεν μου κάνει τίποτα.. δεν συνδέεται και όπως σου πα πρίν όταν το τρέχω δεν μου δείχνει την σελίδα αλλά μόνο τον κώδικα που έγραψα στο editor μπας και χρειάζεται καμία ρύθμιση να αλλάξω ή να τα βάλω σε άλλον φάκελο. τα χω httdocs..
flienky Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Το if (mysql_select_db σε if (!mysql_select_db Κατι κάνεις λάθος και σου εμφανίζει αυτα που έχει το php αρχείο.
kaxis26 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 kai auto to dokimasa exw psaksei diafora kai ta xw dokimasei vazontas opou xreiazetai ta dikamou hostname,username k.a. alla akri kamia... stin diatypwsi tou kwdika ofeiletai auto kai mou deixnei ton kwdika? και αυτό το χω δοκιμάσει έχω ψάξει διάφορα και τα δοκιμάσει αλλά τίποτα.. στην διατύπωση του κώδικα αναφέρεσαι ή γενικά για το php αρχείο?
kaxis26 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 τίποτα Έπίσης η έκδοση είναι : Έκδοση PHP: 5.6.15">
dios231 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 1ον μην ανεβάζει κωδικούς εδώ πάνω 2ον χρησιμοποίησε musqli or pdo 3ον πες μας τι error
mentoras28 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Αποθηκευσε το αρχειο που εχεις γραψει το echo ως test.php μεσα στο htdocs φακελο . Ανοιξε ενα browser και πατα στην διευθηνση localhost/test.php Πες τι σου βγαζει
kaxis26 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Στην αρχή γράφει file. Με το localhost που γράφω πρώτα μου τα βγάζει όλα κάλα. Με μια πρώτη μάτια παίζει να ήταν αυτό το θέμα. Ευχαριστώ πολύ παιδιά μία λέξη πραγματικά ήταν όλο το θέμα. Ευχαριστώ θα δω αν είναι όλα οκ και αν είναι δεν θα σας ξαναπρήξω. Και ξαναεπανέρχομαι μερικά μου τα βγάζει όπως ακριβώς το ήθελα το αποτέλεσμα αλλά κάποια άλλα δεν μου τα βγάζει αν πατήσω για παράδειγμα localhost/Αρχική.php.. Αν πατήσω τα Link(που ξεκινάνε από file) μου ανοίγουν αλλά όπως και πρίν τον php κώδικα μου δείχνει.. ότι σε html css και javascript είναι οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα