JoRuChiDiSs Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Καλησπερα σας, καπου διαβασα το παρακατω αρθρο...Λετε να ισχύσει απο την 1η Ιουνίου οπως λενε καποιοι? Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει πως θα φορολογούνται πλέον όλα τα οχήματα και πως θα είναι το νέο καθεστώς για τα τέλη κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, για τα οχήματα πλέον δεν θα παίζουν ρόλο τα κυβικά ενός αυτοκινήτου, αλλά ο κάθε πολίτης θα πληρώνει με βάση την εμπορική αξία του οχήματός του εδώ στην Ελλάδα, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίζει και η παλαιότητα. Αυτό σημαίνει πως αλλάζουν τα πάντα τόσο στη φορολογία των Ι.Χ. αυτοκινήτων, αλλά για τα τέλη κυκλοφορίας.
dimitrisOP Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 σιγά που θα το εφαρμόσουν από 1η Ιουνίου...κάθε χρόνο τα ίδια παραμυθια
kleo1 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 πάντως μη χαίρεστε και πολύ. το κράτος σχεδιάζει να έχει κάποια έσοδα οπότε οι υπολογισμοί θα γίνουν πάνω σε αυτή τη βάση. τώρα κάποιοι που έχουν κάτι 2λιτρα 25+ετίας αυτοί θα έχουν όφελος. αλλά ό,τι γλιτώσουν αυτοί θα τα πληρώσουν οι υπόλοιποι. σε γενικές γραμμές σαν σύνολο οι πολίτες δε θα δώσουμε λιγότερα.
JoRuChiDiSs Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Εχω 2λιτρο 14ετιας..τοσα χρονια πληρωνα περισσοτερα απο καποιον που εχει αυτοκινητο του 2010+ ... 1
Liverpool89 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Θα τα δώσουμε μεσω των τελων, μεσω των καυσιμων, το φορο πολυτελείας, θελετε κι αλλα, για ενα αμαξι πληρωμεος δεκα φορες
JoRuChiDiSs Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Φορο πολυτελειας ποιοι θα πληρωνουν? Και αυτοι που εχουν αμαξι πανω απο 10ετια?
dimitrisOP Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Φορο πολυτελειας ποιοι θα πληρωνουν? Και αυτοι που εχουν αμαξι πανω απο 10ετια? τα αυτοκίνητα μέχρι 10 ετών που είναι 2λιτρα+
JoRuChiDiSs Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δηλαδη ρε παιδια εγω που εχω αυτοκινητο του 2002..και δεν εχει μεγαλη εμπορικη αξια (Rover 75 v6) ποσα περιπου θα ειναι τα τελη? Θα εχουν καμια σχεση με τα 650 που ηταν μεχρι προτινως ?
dimitrisOP Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 για τα τελη κανεις δεν ξερει ακομα τι θα γινει...
TRILOBYTER Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Πω πω τι ειπες τωρα. Δεν το ηξερα! Επιτελους δικαιοσυνη! Εχω αμαξι 1800 κυβικα με πρωτη αδεια το 2008. Μεχρι τωρα με ειχαν ταραξει με (7800 αρχικα) και μετα 5400 ευρω φορο και 320 τελη. Τοσο καιρο ελεγα και ελεγα σε φιλους ομιοπαθεις με παλαιοτερα αυτοκινητα μεγαλων κυβικων οτι γιατι εμεις να δινουμε τοσα οταν ο αλλος εχει τα λεφτα να παρει αμαξι 1400 κυβικα μοντελο 2016 με 30χιλ ευρω και δεν εχει ουτε φορολογια ουτε πολλα τελη. Ειναι πραγματικα χαζο! Το ποσο θα δινω εγω για βενζινη ειναι δικο μου θεμα (οποτε το κρατος δε μπορει να σε φορολογησει με βαση το ποση βενζινη καις, γιατι εσυ μπορει να πηρες ενα αμαξι 3000κκ με 2000 ευρω παλιο μονο για να το βλεπεις και να το κανεις μια βολτα καθε ΣΚ) , και εγω μπορει να οδηγαω 5000χμ το χρονο, αλλα ρε κρατος μη ξηγιεσαι ετσι. Επιτελους καλα νεα για εμας τουλαχιστον. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2016 από TRILOBYTER
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δεν λέμε να φορολογήσει βάση καυσίμου (τεκμήριο), αλλά τα τέλη "κυκλοφορίας" να πάνε στα καύσιμα.
kleo1 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 δε τους ενδιαφέρει η δικαιοσύνη. τους ενδιαφέρει πως θα πάρουν λεφτά. μη ψάχνετε λογική. η λογική έχει χαθεί απ τη στιγμή που πληρώνεις για το ίδιο πράγμα τόσες φορές.
TRILOBYTER Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 δε τους ενδιαφέρει η δικαιοσύνη. τους ενδιαφέρει πως θα πάρουν λεφτά. μη ψάχνετε λογική. η λογική έχει χαθεί απ τη στιγμή που πληρώνεις για το ίδιο πράγμα τόσες φορές. Φυσικα και δεν τους ενδιαφερει. Το θεμα ειναι να φορολογουνται αυτοι που εχουν τα λεφτα να παρουν καινουριο αμαξι, και οχι εμεις με τα μεταχειρισμενα 10ετιας. Και μαλλον ετσι θα γινει τωρα. Αν και αυτο με τα καυσαερια θα δουμε πως θα το εφαρμοσουν.
kleo1 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 έχει γραφτεί κι άλλες φορές... το σωστότερο είναι να φορολογείται αυτός που χρησιμοποιεί τους δρόμους περισσότερο κι όχι αυτός με το καινούργιο αμάξι. θα φτάσουμε στο σημείο να κυκλοφορούμε όλοι με αμάξια 20+ετίας.
TRILOBYTER Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 έχει γραφτεί κι άλλες φορές... το σωστότερο είναι να φορολογείται αυτός που χρησιμοποιεί τους δρόμους περισσότερο κι όχι αυτός με το καινούργιο αμάξι. θα φτάσουμε στο σημείο να κυκλοφορούμε όλοι με αμάξια 20+ετίας. Δε μπορει να γινει αυτο οταν γυρνανε τα χιλιομετρα (τα κοντερ) ομως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα