noasgr Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Υπάρχει τελικά international official? Τώρα βγήκε; Πριν δυο βδομάδες υπήρχε μόνο multilanguage και official chinese/ english. Έχω την δεύτερη και σε μερικά apps έχει κινέζικα home screens, όπως και στο keyboard. Εχθές το πήρα στα χέρια μου από Vick και έχω εντυπωσιαστεί από τις επιλογές. Ναι, υπάρχει. Εμένα μου ήρθε με official multi (το πήρα από Ισπανία) με όλα τα google services και χωρίς τη παραμικρή κινεζιά. Όσον αφορά την μπαταρία, δεν είναι μόνο θέμα OS αλλά και συσκευής, μπαταρίας κτλ. Το auto power off/on το βρίσκω εξαιρετικό feature. Το κινητό κλείνει και ανοίγει από μόνο του την ώρα που θα το προγραμματίσεις. (πχ εγώ καθημερινές το έχω βάλει να σβήνει στις 2 μετά τα μεσάνυχτα και να ανοίγει 2 λεπτά πριν το ξυπνητήρι για δουλειά). Γλιτώνεις πολλές ώρες stand by μπαταρία. Επίσης έχω δει ότι το OS προσφέρει battery profiles, τα οποία μπορείς να παραμετροποιήσεις όπως θες καθώς επίσης και να τα προγραμματίσεις να ενεργοποιούνται αυτόματα με βάση την ώρα, το επίπεδο μπαταρίας κτλ. Δεν έχω παίξει καθόλου με αυτό, οπότε δεν μπορώ να φέρω άποψη. 2
Dantε Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δυστυχως ομως οταν ενα λειτουργικο δεν στελνει αξιοπιστα notifications, τοτε δεν μπορεις να το εμπιστευτεις. Και το MIUI εχει θεμα με τα notifications οπως λες. Κοιτα το θεμα με τα notification το εχω αντιμετωπισει αλλα δεν υπαρχει παντα. Πχ απο οσες ρομ εχω αλλαξει σε 1-2 στις 10 το ειχε,οπου επρεπε να κατσεις να το σκαλισεις. Για καποιο περιεργο λογο ηταν λες και μπλοκαρε τα παντα. Αρα δε θα το λεγα γενικευμενο προβλημα. Δυστυχως ισχυει. Πχ υπαρχει το Μi4c που παρολο την λογικου μεγεθους οθονη(5"), λογικη αναλυση(1080p) , μεγαλη μπαταρια (3000MAh), ενοχλητικο aggressive power management που κλεινει τις εφαρμογες(MIUI που πεταει εκτος μνημης εφαρμογες), καταληγει να εχει μετρια αυτονομια. Ειναι power hungry αρκετα το MIUI. Power hungry δε θα το λεγα. Οταν βγαζει 8-9 ωρες οθονη με 4000 μπαταρια και οι ανταγωνιστες βγαζουν 5 ωρες με 3000 μπαταρια τοτε καταλαβαινεις οτι με 33% επιπλεον μπαταρια βγαζει 60+% παραπανω οθονη. Στη τελικη και να ειναι ,τουλαχιστον μπαινει στο κοπο να βαζει τερατα μπαταριες ετσι ωστε να εχεις καλη αυτονομια. Στο συγκεκριμενα παραδειγμα που αναφερεις,τη δουλεια μαλλον τη κανει ο 808 ο οποιος νομιζω δεν υπαρχει υλοποιηση με αυτον που να εχει καλη αυτονομια.
baiosss Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δυστυχως ισχυει. Πχ υπαρχει το Μi4c που παρολο την λογικου μεγεθους οθονη(5"), λογικη αναλυση(1080p) , μεγαλη μπαταρια (3000MAh), ενοχλητικο aggressive power management που κλεινει τις εφαρμογες(MIUI που πεταει εκτος μνημης εφαρμογες), καταληγει να εχει μετρια αυτονομια. Ειναι power hungry αρκετα το MIUI. Αυτο δεν ειναι θεμα της miui, αλλα θεμα του επεξεργαστη 808 και καθολου απιθανο και της εκδοσης android 5.1.1 που λιγο πολυ σε ολες τις εταιριες ειχαν θεματα με την αυτονομια των συσκευων τους. Το αναφερω απλα γιατι πριν το Mi4c ειχα το mi4 το οποιο φορουσε τον 801 και εκδοση Kit kat και ειχα απιστευη αυτονομια. Τωρα που μιλαμε εχω ενα Mi4s που τα τεχνικα χαρακτηριστικα του ειναι παρομοια και η μπαταρια του ειναι μονο 200mah παραπανω του mi4c. Παρολαυτα τα πηγαινει καλυτερα στην αυτονομια απο το 4c.
haHa Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Power hungry δε θα το λεγα. Οταν βγαζει 8-9 ωρες οθονη με 4000 μπαταρια και οι ανταγωνιστες βγαζουν 5 ωρες με 3000 μπαταρια τοτε καταλαβαινεις οτι με 33% επιπλεον μπαταρια βγαζει 60+% παραπανω οθονη. Στη τελικη και να ειναι ,τουλαχιστον μπαινει στο κοπο να βαζει τερατα μπαταριες ετσι ωστε να εχεις καλη αυτονομια. Στο συγκεκριμενα παραδειγμα που αναφερεις,τη δουλεια μαλλον τη κανει ο 808 ο οποιος νομιζω δεν υπαρχει υλοποιηση με αυτον που να εχει καλη αυτονομια. Αυτο δεν ειναι θεμα της miui, αλλα θεμα του επεξεργαστη 808 και καθολου απιθανο και της εκδοσης android 5.1.1 που λιγο πολυ σε ολες τις εταιριες ειχαν θεματα με την αυτονομια των συσκευων τους. Το αναφερω απλα γιατι πριν το Mi4c ειχα το mi4 το οποιο φορουσε τον 801 και εκδοση Kit kat και ειχα απιστευη αυτονομια. Τωρα που μιλαμε εχω ενα Mi4s που τα τεχνικα χαρακτηριστικα του ειναι παρομοια και η μπαταρια του ειναι μονο 200mah παραπανω του mi4c. Παρολαυτα τα πηγαινει καλυτερα στην αυτονομια απο το 4c. Σιγουρα ο 808 δεν ειναι ο πιο οικονομικος επεξεργαστης. Αλλα οταν πχ το nexus 5x με ιδιο επεξεργαστη, με μεγαλυτερη οθονη, μικροτερη χωρητικοτητα μπαταριας, χωρις το aggressive power management του MIUI που κλεινει εφαρμογες καταληγει να εχει καλυτερη αυτονομια, δειχνει πολλα. Ή οταν το moto x style με ιδιο επεξεργαστη, με πολυυυ μεγαλυτερη οθονη(5.7" εναντι 5"), διπλασια αναλυση (αρα καταναλωση εξτρα κ απο την οθονη αλλα κ απο τον επεξεργαστη), ιδια χωρητικοτητα μπαταριας, χωρις το aggressive power management του MIUI που κλεινει εφαρμογες καταληγει να εχει και αυτο καλυτερη αυτονομια, δειχνει πολλα. ------------------------------------------------- Κοιτα το θεμα με τα notification το εχω αντιμετωπισει αλλα δεν υπαρχει παντα. Πχ απο οσες ρομ εχω αλλαξει σε 1-2 στις 10 το ειχε,οπου επρεπε να κατσεις να το σκαλισεις. Για καποιο περιεργο λογο ηταν λες και μπλοκαρε τα παντα. Αρα δε θα το λεγα γενικευμενο προβλημα. Δυστυχως ομως ειναι ο λογος που δεν μπορεις να εμπιστευτεις το κινητο οταν ειναι αναξιοπιστο στο ποτε θα ερθουν οι ειδοποιησεις. 1
baiosss Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Σιγουρα ο 808 δεν ειναι ο πιο οικονομικος επεξεργαστης. Αλλα οταν πχ το nexus 5x με ιδιο επεξεργαστη, με μεγαλυτερη οθονη, μικροτερη χωρητικοτητα μπαταριας, χωρις το aggressive power management του MIUI που κλεινει εφαρμογες καταληγει να εχει καλυτερη αυτονομια, δειχνει πολλα. Ή οταν το moto x style με ιδιο επεξεργαστη , με πολυυυ μεγαλυτερη οθονη(5.7" εναντι 5"), διπλασια αναλυση (αρα καταναλωση εξτρα κ απο την οθονη αλλα κ απο τον επεξεργαστη), ιδια χωρητικοτητα μπαταριας, χωρις το aggressive power management του MIUI που κλεινει εφαρμογες καταληγει να εχει και αυτο καλυτερη αυτονομια, δειχνει πολλα. ------------------------------------------------- Δυστυχως ομως ειναι ο λογος που δεν μπορεις να εμπιστευτεις το κινητο οταν ειναι αναξιοπιστο στο ποτε θα ερθουν οι ειδοποιησεις. Σου ανεφερα παραδειγμα ομως με το mi4 οπου δεν ισχυει τιποτε απο αυτα. Αντιθετως ειχε πολυ καλους χρονους sot και αυτονομια δυο ημερων με βαρια χρηση. Στο θεμα των ειδοποιησεων απο την αλλη ηταν ενα θεμα που ειχε παρουσιαστει απο οτι θυμαμαι μονο στην εν λογω συσκευη κατι που ειχε λυθει με Update αργοτερα. Οσες συσκευες της εταιριας ειχα στα χερια μου δε θυμαμαι ποτε να ειχα προβληματα ειδοποιησεων. Προσωπικα το μονο που με χαλαει ειναι οτι για να ερθουν τα mail πρεπει να εχει ανοιχτο μονιμως τον συγχρονισμο. Κατι που ειχα λυσει με την cm 13 απο xda οταν την ειχα δοκιμασει για ενα διαστημα. Επισης και σε Blackberry συσκευη που εχω, δε χρειαζεται να εχεις ενεργοποιημενο τον συγχρονισμο. Βεβαια εκει μιλαμε για τελειως διαφορετικη φιλοσοφια λειτουργικου (ισως το καλυτερο λειτουργικο) και στα mail ειναι μανουλα η BB. Επισης δε ξερω κατα ποσο μπορει να συγκριθει το Mi4c με nexus μιας και μιλαμε για Pure android χωρις τιποτα μεσα και χωρις να "βαραινει" το λειτουργικο του με περιττα πραγματα. Εκει να συμφωνησω πως το Miui ειναι πιο βαρυ οπως και καθε skin οποιας εταιριας σε συγκριση με το stock android. 1
Bigi444444 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Εγώ με τις ειδοποιήσεις έχω τεράστιο πρόβλημα πάντως.Βασικά είναι το μοναδικό θέμα που έχω και είναι αρκετά σοβαρό μιάς και το έχω και για επαγγελματικούς λόγους.Μου τη δίνει απίστευτα που τις ειδοποιήσεις από μια εφαρμογή τις βγάζει για 10-15-30 λεπτά και μετά δεν κάνει τίποτα αν δεν ξανανοίξεις την εφαρμογή επειδή την έχει κλείσει από μόνο του.Εγώ θα υπηρετώ το τηλέφωνο και θα είμαι με το ταπ ταπ στο χέρι μπας και χάσω καμιά ειδοποίηση για τη δουλειά ή αυτό εμένα; Ελπίζω στο 8 να το διορθώσουν!!! 1
baiosss Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Αλλαξτε και καμια ρομ ρε παιδια, αναβαθμιστειτε μηπως φταιει και αυτο! Στο miui.gr υπαρχουν αναλυτικοτατοι οδηγοι και βοηθανε τα παιδια αν δε σκαμπαζετε απο φλασαρισματα. 1
nvel Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Καλό το MIUI αλλά.... Με MIUI 7 (xiaomi 6.1.28) σε REDMI 2 (2GB) εξακολουθώ να έχω τα εξής πρόβληματα: άλλαξε rom, το δικό μου δεν έχει αυτά τα προβλήματα (εκτός του tethering που δεν το έχω χρησιμοποιήσει)
haHa Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Στο θεμα των ειδοποιησεων απο την αλλη ηταν ενα θεμα που ειχε παρουσιαστει απο οτι θυμαμαι μονο στην εν λογω συσκευη κατι που ειχε λυθει με Update αργοτερα. Οσες συσκευες της εταιριας ειχα στα χερια μου δε θυμαμαι ποτε να ειχα προβληματα ειδοποιησεων. Το θεμα των ειδοποιησεων ειναι πρόβλημα της miui. Το εχει πολυς κοσμος σε διαφορες εκδοσεις της miui κ σε διαφορα κινητα. Ειναι απίστευτα σημαντικό γιατι καθιστα τελειως αναξιοπιστο κ αχρηστο το smartphone που για πολλους εργαλειο δουλειας. 1
pc_admin Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Τις καλυτερες international roms (με Ελληνικα) τις εχω βρει στο miuiandroid.com Για το redmi2 εχω βαλει την miui 6.4.28 με android 5.1 απο το miuiandroid.com , απο το mini.gr ηταν 100mb μεγαλυτερη (πως γινεται? ) Επισης απο το battery profile επιλεξτε το default (ακομα κι αν δεν το εχετε αλλαξει) ,εγω ειδα μεγαλη διαφορα στην αποδοση του κινητου ,οι εφαρμογες δεν θα μπαινουν τοσο πολυ σε κατασταση αδρανειας ,εγω τουλαχιστον αυτο βρηκα
Balrog Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Το ότι σε καμία συσκευή Xiaomi δεν διαβάζει exFAT στις SD αλλά μόνο FAT32 από όσο διαβάζω είναι θεματάκι του MIUI? Noasgr, με την global ROM δεν έχεις επιλογή για 140 χαρακτήρες σε ελληνικά SMS έτσι δεν είναι; Ψιλο-bugs, κατά τα άλλα τα σπάει το MIUI. Αυτο και το Flyme είναι πολύ μπροστά! (Το Vibe δεν το ξέρω)
vastegial_74 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Ναι, υπάρχει. Εμένα μου ήρθε με official multi (το πήρα από Ισπανία) με όλα τα google services και χωρίς τη παραμικρή κινεζιά. Όσον αφορά την μπαταρία, δεν είναι μόνο θέμα OS αλλά και συσκευής, μπαταρίας κτλ. Το auto power off/on το βρίσκω εξαιρετικό feature. Το κινητό κλείνει και ανοίγει από μόνο του την ώρα που θα το προγραμματίσεις. (πχ εγώ καθημερινές το έχω βάλει να σβήνει στις 2 μετά τα μεσάνυχτα και να ανοίγει 2 λεπτά πριν το ξυπνητήρι για δουλειά). Γλιτώνεις πολλές ώρες stand by μπαταρία. Επίσης έχω δει ότι το OS προσφέρει battery profiles, τα οποία μπορείς να παραμετροποιήσεις όπως θες καθώς επίσης και να τα προγραμματίσεις να ενεργοποιούνται αυτόματα με βάση την ώρα, το επίπεδο μπαταρίας κτλ. Δεν έχω παίξει καθόλου με αυτό, οπότε δεν μπορώ να φέρω άποψη. Δεν υπάρχει official multilanguage με Ελληνικά. Με το πρώτο OTA update τα ελληνικά θα χαθούν και θα γυρίσει στα Κινέζικα-Αγγλικά. Η multi δεν είναι official.
noasgr Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Noasgr, με την global ROM δεν έχεις επιλογή για 140 χαρακτήρες σε ελληνικά SMS έτσι δεν είναι; Ούτε που το είχα προσέξει :whistle: Από την άλλη δεν θυμάμαι πότε έστειλα SMS τελευταία φορά (εδώ έχουν "ξεπεραστεί", θα έλεγα σχεδόν δεν υπάρχουν...) Με μια πρόχειρη αναζήτηση είδα πως υπάρχουν λύσεις αλλά όπως και να έχει, για όποιον τον ενδιαφέρει, σίγουρα αποτελεί θέμα. Δεν υπάρχει official multilanguage με Ελληνικά. Με το πρώτο OTA update τα ελληνικά θα χαθούν και θα γυρίσει στα Κινέζικα-Αγγλικά. Η multi δεν είναι official. Όπως ανέφερα σε προηγούμενα posts: Mου ήρθε με official multi (το πήρα από Ισπανία) με όλα τα google services και χωρίς τη παραμικρή κινεζιά. Τρέχω την official international rom, δεν έχει ελληνικό UI, αλλά ούτως ή άλλως pc/κινητό τα έχω πάντα στα αγγλικά. Ως official τα updates έρχονται OTA.
angmar Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Τις καλυτερες international roms (με Ελληνικα) τις εχω βρει στο miuiandroid.com Για το redmi2 εχω βαλει την miui 6.4.28 με android 5.1 απο το miuiandroid.com , απο το mini.gr ηταν 100mb μεγαλυτερη (πως γινεται? ) Επισης απο το battery profile επιλεξτε το default (ακομα κι αν δεν το εχετε αλλαξει) ,εγω ειδα μεγαλη διαφορα στην αποδοση του κινητου ,οι εφαρμογες δεν θα μπαινουν τοσο πολυ σε κατασταση αδρανειας ,εγω τουλαχιστον αυτο βρηκα Η ελληνική κοινότητα της MIUI έχει ένα κακό συνήθειο (κατ' εμέ πάντα) να βάζει κάποιες (mostly άχρηστες) MI apps στις roms όπως mi home, mi fit, yi app, swiftkey beta και κανα 2-3 ακόμα που μου διαφεύγουν, φαντάζομαι αυτές είναι που καταλαμβάνουν αυτά τα extra 100MB. Μετά από κάθε flash τις απεγκαθιστώ με τη μια, λίγο βαρετό, αλλά ok, minor.
Dantε Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Η ελληνική κοινότητα της MIUI έχει ένα κακό συνήθειο (κατ' εμέ πάντα) να βάζει κάποιες (mostly άχρηστες) MI apps στις roms όπως mi home, mi fit, yi app, swiftkey beta και κανα 2-3 ακόμα που μου διαφεύγουν, φαντάζομαι αυτές είναι που καταλαμβάνουν αυτά τα extra 100MB. Μετά από κάθε flash τις απεγκαθιστώ με τη μια, λίγο βαρετό, αλλά ok, minor. Και εγω τις πεταω μονο μιας. Ενταξει σκεψου οτι καποιος που τις χρειαζεται,εαν δε τις βαζουν,που θα τις βρει... Το καλο ειναι οτι βγαινουν σε 1 λεπτο ενω και ολες οι υπολοιπες εφαρμογες δεν εχουν ιχνος κινεζικων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα