Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάτοχος Redmi note 3 pro (3/32)

Μέχρι τώρα δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα από αυτό που αναφερθήκαν παραπάνω (δεν αμφισβητώ τους συμφορουμίτες, απλά αναφέρω ότι εγώ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα). Τρέχω την official international rom, δεν έχει ελληνικό UI, αλλά ούτως ή άλλως pc/κινητό τα έχω πάντα στα αγγλικά. Ως official τα updates έρχονται OTA.

Έχω και iphone 6 (επαγγελματικό) και μπορώ να πω ότι το redmi πάει πιο γρήγορα/τρώει λιγότερα κολλήματα (και για να μην παρεξηγηθώ, και το iphone σφαίρα πάει, κολλάει απειροελάχιστα).

Το miui με έχει εκπλήξει τόσο με τις δυνατότητές του, όσο και με τη ταχύτητα. Στην αρχή είχα και γω τους ενδοιασμούς μου, αλλά τουλάχιστον εγώ δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να το συνηθίσω.

Τέλος, αν και όπως είπα χρησιμοποιώ την official rom, αλλά μιας και μιλάμε για το MIUI, η κοινότητά του είναι εξαιρετική με ό, τι σημαίνει αυτό.

Μακάρι το MIUI 8 να φέρει dt2w στο redmi note. Ίσως το μόνο feature που μου λείπει σημαντικά

• Like 4
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειναι κλειδωμενο το κινητο, πχ στο γραφειο σου ή στην τσεπη σου. Σου ερχεται ενα notification, σου ερχεται μετα κ ενα ακομα.

Δεν τα βλεπεις σαν λιστα στην lockscreen οταν ανοιγεις την οθονη και δεν μπορεις με double tap να μπεις κατευθειαν στην εφαρμογη του notification.

Δεν γινεται αυτο:

Λειτουργει οπως λειτουργουσε το android 4.4 το 2013, παρολο που μιλαμε για κινητα του 2016 που τρεχουν android 6.0, αλλα δυστυχως εχουν miui που εχει τετοια θεματα.

Στο redmi αυτό συμβαίνει. Υπάρχει μάλιστα setting "show on lock screen" σε περίπτωση που δεν θες να εμφανίζεται. Μπορείς επίσης να διαλέξεις για ποια apps θέλεις να εμφανίζεται και για ποια όχι. Μπορείς επίσης να κάνεις swype με τα δύο δάχτυλα προς τα κάτω και να κάνεις preview το μύνημα, ακόμα και να απαντήσεις σε αυτό (όταν υποστηρίζεται από το app).

Δημοσ.

Στο redmi αυτό συμβαίνει. Υπάρχει μάλιστα setting "show on lock screen" σε περίπτωση που δεν θες να εμφανίζεται. Μπορείς επίσης να διαλέξεις για ποια apps θέλεις να εμφανίζεται και για ποια όχι. Μπορείς επίσης να κάνεις swype με τα δύο δάχτυλα προς τα κάτω και να κάνεις preview το μύνημα, ακόμα και να απαντήσεις σε αυτό (όταν υποστηρίζεται από το app).

Αν σου ερθουν 3-4 notification πχ απο 3 εφαρμογες(πχ δηλαδη 2 whatsapp μηνυματα απο διαφορετικα ατομα και 1 fb messenger notification και ενα missed call notification) κ εσυ πχ ανοιξεις την οθονη αργοτερα, θα μπορεις να δεις κατευθειαν στην lockscreen αυτα τα notifications και θα μπορεις με double tap να μπεις σε αυτα και στην αντιστοιχη εφαρμογη?

Δεν μιλαω για οταν πρωτοερχεται το notification, μιλαω για οταν ανοιγεις την οθονη μετα απο λιγο.

Και μιλαμε για notifications στην lockscreen, οχι απλα στο notification panel.

Λειτουργει ετσι απο default ή θελει σκαλισμα;

Δημοσ.

Και στο Mi4c το ίδιο. Όταν ξυπνάω πχ το πρωί και έχω mail, whatsapps & ό,τι άλλο, είναι όλα εκεί και φυσικά μπορώ να κάνω double tap και να πάω κατευθείαν στην εκάστοτε εφαρμογή.

Δημοσ.

Και στο Mi4c το ίδιο. Όταν ξυπνάω πχ το πρωί και έχω mail, whatsapps & ό,τι άλλο, είναι όλα εκεί και φυσικά μπορώ να κάνω double tap και να πάω κατευθείαν στην εκάστοτε εφαρμογή.

Α μια χαρά, αλλαξε τουλάχιστον αυτό.

Το ρυθμισες για να είναι ετσι ή είναι απο default?

Δημοσ.

Ειναι κλειδωμενο το κινητο, πχ στο γραφειο σου ή στην τσεπη σου. Σου ερχεται ενα notification, σου ερχεται μετα κ ενα ακομα.

Δεν τα βλεπεις σαν λιστα στην lockscreen οταν ανοιγεις την οθονη και δεν μπορεις με double tap να μπεις κατευθειαν στην εφαρμογη του notification.

Δεν γινεται αυτο:

android_l_gif_lockscreen2-100353848-orig

Λειτουργει οπως λειτουργουσε το android 4.4 το 2013, παρολο που μιλαμε για κινητα του 2016 που τρεχουν android 6.0, αλλα δυστυχως εχουν miui που εχει τετοια θεματα.

Έχεις υπ όψιν σου κάνα module στο kitkat που να επιτρέπει αυτή τη λειτουργία;

Δημοσ.

Σχετικα βαρυ και αρκετα παρεμβατικο, ιδιαιτερα τα power management features δημιουργουν καμμια φορα προβληματα στα notifications που καθυστερουν να ερθουν.

Θέλει νταντεμα και σκαλισμα σε 1-2 σημεια καθε φορα που βαζεις καινουρια εφαρμογη ωστε να ερχονται αξιοπιστα οι ειδοποιησεις.

Λογω του aggressive power and memory management, πετάει συχνά απο την μνημη τις εφαρμογες που τρεχουν και ετσι φορτωνουν απο την αρχη καθε φορα που τις τρεχεις μετα απο λιγη ωρα.

Εμφανισιακα ειναι αρκετα ομορφο.

Γενικα ναι εχεις δικιο σε αυτα,σχετικα με τα notification κτλ.

Αλλα βαρυ δε θα το λεγα.

Σε σχεση και με αλλα ui τρεχει μια χαρα.

Ισως η vanilla android να ειναι μισο κλικ πιο γρηγορη στην αποκριση.

Δημοσ.

Άπειρες δυνατότητες το άτιμο χωρίς να βάζεις έξτρα εφαρμογές.

Read mode

One hand mode

Child mode

Silent hours

Τρελό backup μέσω micloud

Security manager που μπλοκάρει εφαρμογές από το κάθε τι που ζητάνε τον έλεγχο

Storage cleaner

Και πάρα πολλά ακόμα που ξεχνάω

• Like 4
Δημοσ.

Κάτοχος Redmi Note 3 Pro με περασμένη επίσημη Ελληνική από την άριστη Ελληνική Κοινότητα MIUI της Xiaomi.

Χρήστης εδώ και χρόνια iPhone από το 4s και μετά καθώς πριν είχα Android HTC Hero με Android 1 και μέχρι 2 σ'εκείνο το κινητό.

Ενώ σε πρώτη ματιά φαίνεται η Xiaomi να έχει "κλέψει" από την Apple το UI, αν χρησιμοποιείς και τα 2 OSes, όπως κάνω εδώ και κάτι μέρες σε τηλέφωνα (ανεξαρτήτως τη χρήση σε tablets), καταλαβαίνεις ότι έχει φτάσει η Xiaomi σε σημείο (και μπράβο της) να εύχομαι να την αντιγράψει η Apple στο iOS 10.

Εξηγούμαι:

Η Apple έχει μείνει στάσιμη εδώ και 3 χρόνια. Είτε σε Software (έχει καταργήσει σχεδόν όλα τα προγράμματα και τους υπολογιστές για επαγγελματίες), είτε σε hardware που δεν απευθύνονται σε απλούς χρήστες.

Έτσι, έχοντας δώσει βάση σε ηλιθιότητες (για μένα προσωπικά) όπως τα watch bands, τα features που δίνει με το σταγονόμετρο σε iOS και όλες τις "i" συσκευές της, φτάνουμε στο σημείο, οι "κινέζοι" που μέχρι τώρα έκαναν αντίγραφα της Apple, να είναι πρωτοπόροι και να εύχομαι προσωπικά να τους αντιγράψει.

Χρησιμοποιώ Mac και PC όπως iPhone και Androids εδώ και χρόνια, δεν είμαι κανενός "fanboy" ούτε ευαγγελιστής. Κρίνω από τα αποτελέσματα στη χρήση που κάνω και βλέπω ότι η Apple έχει χάσει το δρόμο της από το θάνατο του Steve Jobs και 1-2 χρόνια μετά, όπου και όπως φαίνεται χάθηκαν τα σχέδιά του για την Apple (με εξαίρεση το Campus 2 που τελειώνει μέσα στους επόμενους μήνες).

Μπράβο στη Xiaomi και σε όσες άλλες εταιρείες νοιάζονται για τον χρήστη τους και τη χρήση και όχι μόνο για τα κέρδη των Q1, Q2 κτλ. Οι υπολογιστές είναι ανθρωποκεντρικοί και όχι χρηματοκεντρικοί, όπως και τα τηλέφωνα. Εκεί πρέπει να παραμείνουν και να υπηρετούν το χρήστη τους και όχι το αντίθετο ;)

Συγνώμη για το "σεντονάκι".

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλό το MIUI αλλά....

Με MIUI 7 (xiaomi 6.1.28) σε REDMI 2 (2GB) εξακολουθώ να έχω τα εξής πρόβληματα:

-- WiFi tethering δεν δουλεύει (θέλει patch app και να το τρέχεις κάθε φορά που κάνεις tether)

-- Αν βάλεις ακουστικά δεν δουλεύει το mic σε τηλεφωνική κλήση. Ακόμα και να τα βγάλεις το πρόβλημα δεν φτιάχνει (mic is not operational) και θέλει reboot το τηλέφωνο για να κάνεις τηλεφωνική κλήση. Μέσω bluetooth δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

-- Υπερβολικά ευαίσθητη οθόνη στο touch (πρόβλημα του redmi 2..?) που δημιουργεί πρόβλημα ακόμα και με απλό scroll, όπου ειδικά σε κάποιες εφαρμογές είναι εκνευριστικό. Το calibration δεν διορθώνει το πρόβλημα μόνιμα.

-- Υπερβολική χρήση-κατανάλωση μπαταρίας.

Κατά τ' άλλα έχει μια πάρα πλούσια δυνατότητα παραμετροποίησης και είναι όμορφο απο αισθητικής άποψης.

Δημοσ.

Γενικα ναι εχεις δικιο σε αυτα,σχετικα με τα notification κτλ.

Αλλα βαρυ δε θα το λεγα.

Σε σχεση και με αλλα ui τρεχει μια χαρα.

Ισως η vanilla android να ειναι μισο κλικ πιο γρηγορη στην αποκριση.

Δυστυχως ομως οταν ενα λειτουργικο δεν στελνει αξιοπιστα notifications, τοτε δεν μπορεις να το εμπιστευτεις.

Και το MIUI εχει θεμα με τα notifications οπως λες.

Δημοσ.

Τρέχω την official international rom, δεν έχει ελληνικό UI, αλλά ούτως ή άλλως pc/κινητό τα έχω πάντα στα αγγλικά.

Υπάρχει τελικά international official? Τώρα βγήκε; Πριν δυο βδομάδες υπήρχε μόνο multilanguage και official chinese/ english.

Έχω την δεύτερη και σε μερικά apps έχει κινέζικα home screens, όπως και στο keyboard. Εχθές το πήρα στα χέρια μου από Vick και έχω εντυπωσιαστεί από τις επιλογές.

• Like 1
Δημοσ.

-- Υπερβολική χρήση-κατανάλωση μπαταρίας.

Δυστυχως ισχυει.

Πχ υπαρχει το Μi4c που παρολο την λογικου μεγεθους οθονη(5"), λογικη αναλυση(1080p) , μεγαλη μπαταρια (3000MAh), ενοχλητικο aggressive power management που κλεινει τις εφαρμογες(MIUI που πεταει εκτος μνημης εφαρμογες), καταληγει να εχει μετρια αυτονομια.

Ειναι power hungry αρκετα το MIUI.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...