Προς το περιεχόμενο

Οικονομικός 3D Printer. Υπάρχει;


Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα.. Μου ήρθε φλασιά βασικά, μήπως έχει κανένας προσωπική εμπειρία από 3D printer; Κάποια οικονομική περίπτωση βέβαια, δεν εξετάζω λύσεις κάποιων χιλιάδων ευρώ.

 

Στο skroutz βλέπω ότι οι μονόχρωμοι ξεκινάνε από τα 500 ευρώ περίπου:

http://bestdeals.gr/periferiaka/printers/3d-printers/bq-prusa-i3-hephestos-3d-printer/

http://eshop.3dexpert.gr/el/wanhao-duplicator-i3

 

ενώ οι έγχρωμοι (λογικά) από τα 1270.. Το λογικά το βάζω γιατί έχει έναν 3D Cube στα 650 σε ένα κατάστημα, αλλά θα υποθέσω πως είναι λάθος τιμή, γιατί η αμέσως επόμενη τιμή στο skroutz είναι στα 1270

http://www.skroutz.gr/s/5961756/3D-Systems-Cube-3.html

 

Αλλά και πέρα από αυτό, έχει δουλέψει κανείς; Τα αναλώσιμα είναι σε λογικές τιμές; Δηλαδή για να εκτυπώσει κάποιος ένα μικρό αντικείμενο τύπου κούπα, τασάκι, βάζο κλπ είναι μεγάλο το κόστος;

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις απόλυτο δίκιο, δεν είχα μπει στην διαδικασία να κοιτάξω από eBay με την λογική ότι για κάτι τόσο ογκώδες δεν θα συνέφεραν τα μεταφορικά κλπ. Αν και πάλι δεν νομίζω να έπαιρνα κάτι τέτοιο από Κίνα. Αλλά αν είναι από Ευρώπη και έχει τέτοια διαφορά, γιατί όχι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Έχω prusa i3 εκτυπωτή και, αν και καθυστερημένα, να πω μερικά πραγματα.

1. Είναι εκτυπωτές για χομπίστες καθαρά. Θέλουν αρκετή προπάθεια για να τυπώσουν σωστά, αλλά ταυτόχρονα μαθαίνεις πολλά από αυτούς. 

2. ΣΕ ακριβότερους εκυπωτές υπάρχουν συχνά έτοιμα προφιλ για τα προγράμματα χρήσης τους. Στους prusa θα βρεις πολλές πληροφορίες αλλά δυστυχώς θέλει προσπάθεια και από την δική σου πλευρά.

3. Οι φτηνοί κινέζικοι εκτυπωτές κατά κανόνα δεν έχουν θερμαινόμενο τραπέζι οπότε πρακτικά δουλεύουν μόνο με PLA πλαστικό. Αν έχεις σκοπό να τυπώσεις ABS δες αν υπάρχουν οδηγίες αναβάθμισης σε θερμενόμενο τραπέζι και καλύτερη κεφαλή εκτύπωσης.

4. Πάρε με μεταλλικό σκελετό. θεωρητικά μικρότερες δονησεις.

Αυτα τα λίγα για αρχή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλεις να παίξεις, ή να βγάλεις πρωτότυπα για κάποιο σκοπό;

 

Εάν θέλεις να παίξεις οκ, πάρε ότι σ' αρέσει και σε βολεύει και στην τσέπη. Για σοβαρή χρήση όμως αυτά τα μηχαήματα είναι αστεία. Αστεία ανάλυση, αστεία ταχύτητα, αστεία σαν ύπαρξη. Δε φαντάζεσαι πόσο κοστίζει ένας κανονικός 3D εκτυπωτής (και πόσο χώρο πιάνει).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γι αυτό λέω για χομπίστες. Καμία σχέση το μηχάνημα των 300 με αυτό των 1000ευρώ  και εννοείται με των 50.000 ευρώ. Απλά αν είχε 50.000 ευρώ να δώσει δεν θα ρωτούσε εδω :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Για εναν χομπίστα ενας wanhao i3 ειναι μια χαρα εχει και θερμενομενο τραπεζι (μονο που θελει καποιες βελτιωσεις για να παιξει καλα!)
επισης απο εκει που θα τον παρεις κοιτα να εχεις υποστηριξη γιατι ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα τα κανεις πολλα λαθη....
 

Μην κοιτας cube ειναι σκουπιδι οπως επισης μην κοιτας εγχρωμους και prusa με 200ευρω!

Ο καλυτερος για εμενα open τυπου ειναι ο bq hephestos 2 κανει φυσικα 900 αλλα στηνεται σε 3-4 ωριτσες και εχει κεφαλη σταθερη και αξιοπιστη.

τα αναλωσιμα ειναι πολυ φτηνα... 

οτι σου εχω γραψει ειναι εκ πειρας εχω παιξει με ολους!








 
 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...

Καλησπέρα.. Επαναφέρω το τόπικ, μιας και επανεξετάζω το όλο θέμα..

 

Αφήνοντας στην άκρη το ενδεχόμενο ενός πολύ φτηνού 3D printer, αν ανέβαζα το μπάτζετ γύρω στο χιλιάρικο, θα μπορούσα να πάρω πχ τον BQ Hephestos 2 που αναφέρει ο dimi7RiS. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν αξίζει τον κόπο από άποψη ποιότητας στο αποτέλεσμα. Έχω δει αρκετά βιντεάκια, τα αντικείμενα που βγαίνουν από τέτοιους FDM εκτυπωτές μου φαίνονται σε κάποιες περιπτώσεις ότι φαίνονται έντονα οι "ραβδώσεις" ανά layers. Σε μηχάνηματα σε αυτά τα επίπεδα τιμής πόσο μπορεί να ανεβεί οι ποιότητα;

 

Και με ένα τρίψιμο με γυαλόχαρτο μπορούν να φύγουν αυτές οι ραβδώσεις και να φαίνεται περισσότερο σαν "τελικό" προϊόν;

 

Γιατί εγώ έτσι όπως το σκέφτομαι, είναι να το χρησιμοποιήσω κυρίως για αυτόν τον σκοπό. Δηλαδή να παίρνω παραγγελίες για custom μικρά αντικείμενα (είτε διακοσμητικά είτε μικροεξαρτήματα), να τα μοντελοποιώ και να τα εκτυπώνω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη για την καθυστέρημένη απάντηση....

Με 1000 ευρώ εγώ ήθελα να πάρω τον e3d bigbox αλλά δεν βλέπω πλέον ολοκληρωμένο κιτ απλά κουτιά με εξαρτήματα. Πάντως τα σχέδια υπάρχουν πλέον στο Thingiverse .

Θα περιοριστείς σε μηχανήματα από ελλάδα ή θα δεις κι από΄΄εξω;

Επίσης για τις γραμμές, αυτές χάνονται όσο μικρότερο βήμα χρησιμοποιείς και όσο μικρότερη διάμετρο κεφαλής, απλά αυξάνει αντίστοιχα και ο χρόνος εκτύπωσης. Με abs πλαστικό υπάρχει "κολπο" με ατμούς ασετον που λιώνει και ισιώνει την επιφάνεια. Το γυαλοχαρτο κάνει το πλαστικό θολό οπότε μετά θέλει τρίψημο με μικρότερα γυαλοχαρτα και πέρασμα με ακρυλικό βερνίκι.

Επίσης αν δεν σε ενδιαφέρουν ακριβώς οι διαστάσεις μπορείς με αερογράφο και διαφανή ριτίνη να καλύψεις τις ατέλειες αλλά θέλει "χέρι".

'Οσο αφορά το τελευταίο σκέλος, δεν πιστεύω ότι βγαίνουν λεφτά. όσοι θα έρθουν θα έχουν κάποιο σπασμένο πλαστικό κομμάτι και δεν θα θέλουν να δώσουν τα λεφτά για τον 3D σχεδιασμό και την εκτύπωση "έλα μωρέ ούτε δυο ευρώ δεν κάνει". Δεν λέμε τίποτα για prototyping αφού δεν υπάρχει πρακτικά αγορά στην ελλάδα.

Εγώ πχ σκεφτηκα να τυπώσω πλαστικά μοντέλα από πράγματα που δεν υπάρχουν στην αγορά όπως ο πύραυλος Νίκη. Ψάξε να δεις πόσο κάνει να το τυπώσεις έξω και δες αν εδώ θα έδινε κάποιος λεφτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άμα τον πάρεις, θέλω φιλικές τιμές για μέλη του Insomnia. :D 

 

Ψάχνω ABS κουτί με ανοιγόμενο καπάκι για ένα project και δε βρίσκω πουθενά κάτι που να βολεύει... κι άμα πάω σε κάνα ShapeWays να παραγγείλω, θα πρέπει να ξηλώσω νεφρό με τις τιμές που έχουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...