Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεθάβω λίγο το θέμα.

Έμεινα μια εβδομάδα στο Εδιβούργο και το ερωτεύτηκα. Θα ήθελα για λόγους εκπαίδευσης να κάνω ένα μέρος της ειδικότητάς μου στο εξωτερικό. Πέραν κάποιων γραφειοκρατικών θεμάτων λόγω Brexit, η διαμονή εκεί παλεύεται καθώς και ο καιρός; Το έζησα σαν τουρίστας καλοκαίρι οπότε αντικειμενικό και πλήρες δεν μπορεί να είναι. Οι Σκωτσέζοι τα πάνε καλά με τους Έλληνες; Θα ήθελα να κάνω μια παρέα, όχι να είμαι μόνος μου ή μόνο με ξένους.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 18/06/2023 at 18:42, Gingerbread said:

Ξεθάβω λίγο το θέμα.

Έμεινα μια εβδομάδα στο Εδιβούργο και το ερωτεύτηκα. Θα ήθελα για λόγους εκπαίδευσης να κάνω ένα μέρος της ειδικότητάς μου στο εξωτερικό. Πέραν κάποιων γραφειοκρατικών θεμάτων λόγω Brexit, η διαμονή εκεί παλεύεται καθώς και ο καιρός; Το έζησα σαν τουρίστας καλοκαίρι οπότε αντικειμενικό και πλήρες δεν μπορεί να είναι. Οι Σκωτσέζοι τα πάνε καλά με τους Έλληνες; Θα ήθελα να κάνω μια παρέα, όχι να είμαι μόνος μου ή μόνο με ξένους.

Ελπίζω να μην είναι αργά κ να βρεις χρήσιμα τα παρακάτω. 

Διαμονή-Σπίτι:

Η εύρεση διαμονής, παίζει να ναι το πιο δύσκολο, ακριβό κ ψυχοφθόρο από τα χαρτιά της βίζας. Η πόλη για πολλούς διάφορους λόγους έχει θέμα με αποτέλεσμα να υπάρχει μικρή διαθεσιμότητα με ακριβό αντίτιμο φυσικά. Την συγκατοίκηση στην περίπτωση σου δεν την γλυτώνεις.

Μιας κ μιλάς για ειδικότητα λογικά θα σκέφτεσαι για ένα από τα δυο νοσοκομεία. Κ τα δυο έχουν συγκοινωνίες (νομίζω το western έχει περισσότερες επιλογές για λεωφορεία).   

Διαμονή-Γενικά:

Η πόλη είναι γεμάτη πρασινο-παρκα, μονοπάτια για περπάτημα/ ποδήλατο, εχει εύκολη πρόσβαση σε γύρω περιοχές για hiking, έχει το κανάλι για canoe, εχει μουσεία, μουσικές σκηνές, αρκετά καλή νυχτερινή ζώη, επιλογές για φαι όσες θες κ οτι κουζίνα θες. 

Καιρός:

Καθαρά υποκειμενικό, προσωπικά το περιγράφω σαν ένα αιώνιο φθινόπωρο/άνοιξη.

Ο χειμώνας στην ανατολική ακτή δεν διαφέρει από Ελλάδα. Χιονίζει κ έχει μείον αλλά αρκετά σπάνια.  Η κύρια διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι εδώ δεν υπάρχουν εποχές όπως το βιώνει κανείς στην Ελλάδα μιας κ οι θερμοκρασίες μεταξύ καλοκαιριού κ χειμώνα είναι +/- 10-15. 

Κόσμος:

Δεν έχουν θέμα με μετανάστες. Αρκετά ανοιχτοί σαν λαός, δύσκολα μέσω δουλειάς να μην βρεις παρέα, σύνηθες να κανονίζονται μπυρες μετά την δουλεία. 

Έλληνες θα βρεις αρκετούς κ υπάρχουν κ αρκετά ελληνικά μαγαζιά. Δεν θα σου λείψει ο freddo :P

• Like 2
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα. @skotsezos2016 τελικά έφυγες για Εδιμβούργο?

Και όποιος γνωρίζει, λίγο να με διαφωτίσει σχετικά με κόστος ζωής,διαμονής και αν υπάρχουν ευκαιρίες εργασίας γενικά (εύκολα) ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...