bilya Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Περίεργη προφορά... το παιδι εχει ζησει uk οπότε δεν θα χει θέμα, υπερβολική η προφορά που κανει στην διαφημηση ( αλλα κατανοητή). Το χειρότερο ειναι οτι πολύ μιλάνε ασχημα αγγλικά(λάθος γραμματική, συντακτικο) που το συναντας βέβαια κ αγγλια αυτό. Οπως μου χει πει ενας ντοπιος εδω queen's english μονο στο bbc θ ακουσεις. Ts κ δω uk ειναι οποτε ολα τα λεωφορεία εχουν κάμερες αλλα δεν συγκρίνετε η ζωή. Γλασκωβη εχει αρκετες ευκαιρίες στον κλαδο σου (εχει γραφεία κ η Cisco στην γλασκωβη νομιζω) κ γενικα ακομα κ αγγλοι έρχονται πλεον μεταναστες εδω. Edi vs Glasgow τωρα. Η πρωτη ειναι πολη φοιτητων πιο μικρη , πιο ακριβα ενοίκια, αψογες συγκοινωνίες καλύτερο καιρό. Απο την αλλη η γλασκωβη ειναι πιο μεγαλούπολη με περισσότερες δουλειές, φθηνα ενοικια σε καλύτερα σπιτια , χαλια καιρο( τονοι βροχής), πιο πολλες επιλογές για διασκέδαση. Αρνητικά κ τον δυο πολεων παίζουν πολλά ντραγκια κ χύμα, local γυναίκες εχουν καταπιεί ολες αγελάδα
Super Moderators Snoob Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Στη Σκοτία, αν δεν θέλουν να τους καταλάβεις, δεν τους καταλαβαίνεις. Πλακώνουν τη βαριά προφορά και τους ιδιωματισμούς. Όταν θέλουν να συννενοηθούν, μια χαρά συνεννοούνται. Το Εδιμβούργο είναι πανέμορφη πόλη, η Γλασκώβη πιο "βιομηχανική". Δεν ξέρω τι δουλειές υπάρχουν παραέξω, αλλά δεν είναι μόνο αυτές οι δύο πόλεις. Θεωρητικά, ενόψει δημοψηφίσματος, η Σκοτία μπορεί να βρεθεί σε περίοδο αναταρραχής, αν οι Άγγλοι ψηφίσουν για έξοδο (το SNP έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει), αλλά ο θρίαμβος του Καν στο Λονδίνο με κάνει να αισιοδοξώ ότι δεν θα έχουμε άσχημες εξελίξεις στο νότο. Θα πρότεινα στον ts να κοιτάξει πάντως και στο νότο της Αγγλίας, Brighton λ.χ., αρκετές εταιρίες με διεθνή παρουσία. Ουαλία, επίσης. Γενικά, η Βρετανία είναι μεγάλη χώρα και δεν χρειάζεται να στραφεί κάποιος απαραίτητα στο -πανάκριβο- Λονδίνο. 3
Βασίλης_29 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Απλά θέλω να βγαίνω έξω το βράδυ και να μήν βλέπω μεθυσμένους να παίζουν ξύλο.. να μήν φοβάμαι το βράδυ ότι θα μπεί κάποιος από το παράθυρο στο σπίτι μου.. να βλέπω ανθρώπους με στοιχειώδη "βρετανική" ευγένεια.. Οι Άγγλοι στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι πολύ αφιλόξενοι και ρατσιστές.. Δέν θα μπορούσα ποτέ να ζήσω στο Λονδίνο.. εκτός ότι είναι και πανάκριβα.. Είχα μπεί σε ένα παραδοσιακό κόκκινο δυοροφο λεωφορείο και είχε κάμερες παντού και μιά πινακίδα που έλεγε ότι δέν έχεις να ανησυχείς για τίποτε εγκληματικό γιατί καταγράφεται! Υπάρχει πολύ μεγάλη εγκληματικότητα.. Εμένα πάντως ο φίλος μου που εργάζεται Λονδίνο μου λέει οτι οι Άγγλοι είναι ευγενικοί και ο ορισμός του αντιρατσιστή, σέβονται τους μετανάστες γιατί δουλεύουν εκεί και προσφέρουν στην αγγλική οικονομία. Όσο για τις κάμερες, νομίζεις δηλαδή οτι αν μείνεις Σκωτία δεν θα έχεις κάμερες να καταγράφουν.....
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Γιατί το άλλο οτι στη σκωτία δεν θα χει μεθύστακες της εργατικής τάξης? Γελάω. Πολύ.
Apoll Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Απλά θέλω να βγαίνω έξω το βράδυ και να μήν βλέπω μεθυσμένους να παίζουν ξύλο.. Και θες να πας Σκωτία με την πρώτη πρόταση ως βάση;;;;; Μάλλον δεν έχεις ιδέα από Σκωτία φίλε μου. Εκεί είναι το far west. Λες έχεις ζήσει Αγγλία 5 χρόνια, δεν γουστάρεις τις πόλεις κυρίως το Λονδίνο λόγο εργατικής τάξης κλπ, οι Άγγλοι είναι ρατσιστές, και θες να πας Σκωτία. Κάπου τα έχεις μπερδέψει και κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. α) Αν δεν γουστάρεις το χάος τον πόλεων ζήσε σε κάποιο χωριό όπως κάνουν όλοι η middle & upper class. β) Με τα λεγόμενά σου κατανοώ πως δεν έχεις ζήσει έξω από το Μ25. γ) Το Λονδίνο (Greater μάλιστα) αντιπροσωπεύει το 1/8 του πληθυσμού του νησιού. Δεν είναι Αθήνα που αντιπροσωπεύει το μισό πληθυσμό της Ελλάδας. Η χώρα είναι τρομερή έξω από το Λονδίνο. Και φυσικά μακρυά από κέντρα πόλεων. Είχα μπεί σε ένα παραδοσιακό κόκκινο δυοροφο λεωφορείο και είχε κάμερες δ) Παντού έτσι είναι. Ακόμα και στα χωριά, κάθε τρίτη κολόνα και κάμερα. Και φυσικά σε όλα τα ΜΜΜ (και ταξί), μαγαζιά, Νοσοκομεία, και γενικά σε ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους χώρους, εταιρίες και χώροι εργασία. Ενώ σχεδόν οι μισοί έχουν εγκατεστημένες κάμερες στα αμάξια τους που καταγράφουν συνέχεια (live feed) για δύο λόγους. Αν γίνει κάποιο ατύχημα να έχουν στοιχεία, και για να τους ελέγχουν (live) με την καταγραφή πως οδηγάνε από τις ασφαλιστικές για να μειώνουν το ασφάλιστρο. (βέβαια περνάς το όριο κυκλοφορίας και πέφτει η σφαλιάρα) ε) Στην Βρετανία είναι εγκατεστημένες σχεδόν οι μισές κάμερες από του συνόλου όλων των εγκατεστημένων στον υπόλοιπο πλανήτη. Μόνο το 2010 είχαμε το 35%!!!!!! Αν βγεις σε οποιοδήποτε δρόμο κάθε μίλι και κάμερα που καταγράφει. Το ίδιο και σε εισόδους-εξόδους από αυτοκινητόδρομους. Και φυσικά με αυτές δεν κάνουν απλά tracking τα πάντα αλλά υπολογίζουν και την κίνηση. στ) GCHQ. Και τώρα που θα περάσει και το snoopers charter άστα να πάνε. ζ) Και φυσικά γι αυτό σχεδόν μόνο με κάρτα, γιατί όλα είναι συνδεδεμένα και ξέρει η HMRC μέχρι τί αγόρασες από το super market. Να πας με ρευστό για αγορές πάνω από £20 σε κοιτάνε περίεργα. FYI 14 χρόνια είμαι εδώ. 3
Laurelien Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Εγώ μένω Σκωτία και θα έλεγα ότι στον κλάδο σου θα βρεις δουλειά, ειδικά στις 2 μεγάλες πόλεις που ανέφεραν παραπάνω (Εδιμβούργο και Γλασκώβη). Επίσης κι εδώ πίνουν πολύ αλλά συνήθως Παρασκευή και Σάββατο Γενικά σαν χώρα είναι πολύ οργανωμένη. Το μόνο που δεν μ'αρέσει είναι που πρέπει να κλείνεις ραντεβού σχεδόν για τα πάντα. Και είναι προσεγμένη χώρα. Να φανταστείς σήμερα πήγα πεζοπορία μ'έναν φίλο μου στου διαόλου τη μάνα και είδαμε σ'ένα δάσος κομμένα κάποια κλαδιά έτσι ώστε να μην εμποδίζουν ένα μονοπάτι. Επίσης κι εδώ έχει παντού κάμερες αλλά δεν μ'ενοχλούν προσωπικά. Οι άνθρωποι είναι όντως διαφορετική πάστα από τους Άγγλους και το λένε αρκετοί αυτό. Μου φαίνονται πιο προσιτοί, χαμογελαστοί κι αρκετοί νέοι είναι ψιλοκάφροι. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα μαζί τους μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι είναι ευγενικοί κι ομιλητικοί. Δεν μου έχει φερθεί ούτε ένας ρατσιστικά ή υποτιμητικά. Θα έλεγα ότι λόγω της κρίσης δεν μας κατηγορούν όπως κάποιοι Ευρωπαίοι αλλά μας βλέπουν σαν θύματα. Αυτό που είπαν κάποιοι παραπάνω ότι επειδή έχεις μείνει UK και μιλάς αγγλικά θα σε βοηθήσει να καταλάβεις την προφορά δεν συμφωνώ. Εδώ μου έχουν πει αγγλόφωνοι ότι κι αυτοί βρίσκουν δύσκολη την Σκωτσέζικη προφορά. Αλλά αυτό εξαρτάται καθαρά απ'την καταγωγή. Στο Εδιμβούργο μιλάνε μια χαρά, στη Γλασκώβη έτσι κι έτσι. Εδώ που είμαι εγώ είναι απο διάφορα μέρη και αρκετοί επαρχιώτες που δεν καταλαβαίνεις και πολλά όταν μιλάνε. Ο καιρός εξαρτάται και που μένεις. Εδώ που είμαι εγώ τον χειμώνα δεν είχε πολύ κρύο (στην Ελλάδα έχω βιώσει περισσότερο κρύο) αλλά είχε αέρα και βροχή εννοείται. Αλλά ψιλοβρόχια, δεν έχω δει ούτε μια καταιγίδα.Εγώ είμαι φοιτήτρια εδώ οπότε σου τα λέω αυτά καθαρά από αυτά που έχω δει εγώ αλλά ελπίζω να σου έδωσα μια εικόνα. Τώρα αν υπάρχει κάποιος μεγαλύτερος που είναι πιο μέσα σε κάποια πράγματα, ειδικά εργασιακά ακόμα καλύτερα να σου πει. 1
skotsezos2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Ποστάρω για να ξανανέβει και το θέμα στα πρόσφατα.. Διάβασα και παλιότερα θέματα εδώ σχετικά με Σκωτία που άνοιξαν άλλοι.. διάβασα και εμπειρίες κάποιων που πήγαν να βρούν δουλειά.. αλλά εξακολουθώ να μήν έχω ξεκάθαρη εικόνα για τη Σκωτία.. Καταρχήν τα σκωτσέζικα πανεπιστήμια προτιμούνται από Ελληνες γιατί είναι και πολύ καλά και φτηνά σε σύγκριση με τα αγγλικά.. είναι δικτυωμένα με την αγορά εργασίας.. αλλά δέν ξέρω άν οι απόφοιτοι κατάφεραν να βρούν δουλειά εκεί.. Τα εργοστάσια ηλεκτρονικών στη Silicon Glen έχουν κλείσει και μετανάστευσαν στη Γερμανία (!) Κάποιες αμερικανικές εταιριες τα έχουν αγοράσει όλα και σκοπεύουν να επενδύσουν σε ΙΤ.. οι περισσότερες θέσεις είναι software.. Από τις αγγελίες βλέπω επίσης ότι οι περισσότερες θέσεις είναι για senior επίπεδο.. entry-level και early-career θέσεις δέν έχει.. και ένας που δουλεύει προγραμματιστής εκεί μου είπε ότι οι Developers δουλεύουν από το σπίτι τους (!) δηλαδή εξωτερικοί συνεργάτες.. Εταιρίες έχει μπόλικες αλλά είναι δύσκολο να βρείς δουλειά..
Speculoos Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Όπως αναφέρθηκε αν θες κάτι σε αυτή την περιοχή αλλά διαφορετική νοοτροπία από τη βρετανική τότε δες σοβαρά και την εναλλακτική της Ιρλανδίας.
skotsezos2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Η Ιρλανδία είναι σάν την Ελλάδα.. παράγει μόνο μετανάστες και σε λίγα χρόνια σίγουρα θα ξαναχρεωκοπήσει.. Τώρα παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα.. Έχω μεταφράσει το βιογραφικό μου στα αγγλικά και σε αγγλικό στύλ αλλά δέν μπορώ να βρώ την αγγλική SIM που είχα σα φοιτητής.. διεύθυνση μπορώ να βάλω ενός φίλου.. αλλά τηλέφωνο τί θα βάλω? θα βάλω και skype αλλά οι εταιρίες που πέρνουν το βιογραφικό από ξερό email συνήθως παίρνουν τηλέφωνο.. σιγά μην με πάρουν εμένα τηλέφωνο στην Ελλάδα δηλαδή από Αγγλία για να με καλέσουν για συνέντευξη.. Εμαιλ δέν στέλνουν.. Τί θα κάνω τώρα?
Irlandos2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Η Ιρλανδία είναι σάν την Ελλάδα.. παράγει μόνο μετανάστες και σε λίγα χρόνια σίγουρα θα ξαναχρεωκοπήσει.. Τι γράφεις ρε "Braveheart"... πόσο άσχετος είσαι ρε φίλε, που έχεις κι άποψη. Μέσα σε 2 σελίδες έχεις γράψει ένα κάρο μπαρούφες σχετικά με τις χώρες των Βρετανικών Νησιών. Κάτσε στην Ελλαδίτσα καλύτερα, με τέτοια ασχετοσύνη, ούτε στο αεροδρόμειο δεν θα φθάσεις. 1
skotsezos2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Υπάρχει περίπτωση να δώσω το βιογραφικό σε κάποιο μαγαζί εύρεσης εργασίας στην Αγγλία και να κλείσουν αυτοί για μένα τη συνέντευξη? Μου έχουν πεί ότι στη Σκωτία είναι πολύ δικτυωμένοι Εν τω μεταξύ τα σκωτσέζικα πανεπιστήμια είναι γεμάτα Ελληνες αλλά δέν ξέρω κανέναν απόφοιτο να έχει βρεί δουλειά μέσω του πανεπιστημιου.. όλοι φεύγουν σε άλλα κράτη ή πάνε σε αγγλικά πανεπιστήμια για διδακτορικοί.. Οι περισσότεροι βασικά είναι πλουσιοπαιδα που πάνε στις οικογενειακές τους επιχειρήσεις ή ναυτικοί που έχουν έτοιμες τις δουλειές στις ναυτηλιακές.. Σιγά μην πάω τώρα εγώ να χαλάω τα λεφτά μου σε ενοίκια και να ψάχνω να κάνω το σερβιτόρο ή τον εργάτη για να περιμένω να με πάρει η εταιρία.. άν έχω ανταπόκριση θα πάω.. για να πάω να κάνω τον τουρίστα δέν παώ..
Dagobert Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 διεύθυνση μπορώ να βάλω ενός φίλου.. αλλά τηλέφωνο τί θα βάλω? Απλό: ζητάς από τον φίλο να αγοράσει μία SIM, την ενεργοποιεί και σου τη στέλνει.
skotsezos2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Απλό: ζητάς από τον φίλο να αγοράσει μία SIM, την ενεργοποιεί και σου τη στέλνει. ε πώς θα γίνει αυτό? αφού σου ζητάνε τα στοιχεία σου από το μαγαζί για να δούν ότι είσαι εσύ πράγματι.. ζητάνε ID.. Καταρχήν θέλω να σας εξομολογηθώ ότι έχω μετανοιώσει πικρά που έφυγα από την Αγγλία.. Ηταν μεγάλο λάθος που ήρθα στην Ελλάδα και καταστράφηκα επαγγελματικά.. Μου είχε προσφέρει αγγλική εταιρία εργασία -είχαν έρθει στο πανεπιστήμιο και έψαχναν κόσμο- αλλά την απέρριψα και έφυγα.. μου την έσπαγε το ψιλοβρόχι, οι Αγγλίδες που πήγαιναν μονο με μαύρους και Ιταλούς και είχα μιά ερωτική απογοήτευση από μιά βλαμμένη ελληνίδα που με είχε κανει ρεζίλι.. Είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι κοροιδεύεις το λούζεσαι.. Αμα πάω επάνω θα κάτσω για πάντα να πάρω και αγγλική υπηκοότητα.. και θα πηγαίνω μόνο στην Ιταλία για διακοπές τα καλοκαίρια.. Λοιπόν αποφάσισα να βρώ ένα καλό γραφείο ευρεσης εργασίας γιατί είναι όλα δικτυωμένα πάνω να μου βρεί οτιδήποτε για να μπορώ να εγκατασταθώ πάνω.. Παράλληλα θα στέλνω βιογραφικό σε μεγάλες εταιριες που θέλει να ανοιξεις λογαριασμο και να συμπληρώνεις προφιλ υποψηφίου.. Αυτες δεν νομιζω να έχουν προβλημα να με πάρουν τηλεφωνο ή να στείλουν εμαιλ.. Εκτός από το αγγλικό τηλέφωνο έχω και το πρόβλημα πού θα βρώ "αγγλικά references".. Και οι δυό οι supervisors που είχα στο πανεπιστήμιο έχουν βγεί στη σύνταξη οι άνθρωποι.. φυσικά θα κάτσω να φτιάξω κάτι προγραμματιστικό για να έχω να το δείχνω σα portfolio.. έχω ένα γνωστό που φτιάχνει ένα δύσκολο πανεπιστημιακό πρότζεκτ σε C++ και θέλει βοήθεια.. θα το φτιάξω και θα το πασάρω για δικό μου..
Unabomber Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 ε πώς θα γίνει αυτό? αφού σου ζητάνε τα στοιχεία σου από το μαγαζί για να δούν ότι είσαι εσύ πράγματι.. ζητάνε ID.. Sim cards pay as you go εχουν ολα τα off licence και τα super market..... 0.99p κοστιζουν, την βαζεις στο κινητο κανεις και ενα top up(διοτι δεν εχουν μεσα credits) και εισαι ετοιμος.... Oυτε registration, ουτε τιποτα.... Μονο οταν πας στους network providers (φυσικα καταστηματα) σου ζητανε id.... ειτε για pay as you go (οχι παντα) , ειτε για monthly contracts. έχω ένα γνωστό που φτιάχνει ένα δύσκολο πανεπιστημιακό πρότζεκτ σε C++ και θέλει βοήθεια.. θα το φτιάξω και θα το πασάρω για δικό μου.. Oσο για αυτο... απλα ΟΧΙ...... 1
ALLisCHAOS Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπεται? No offense αλλά όλος αυτός ο τρόπος/σκέψης γραφής, τα προβληματα που νομίζω πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό, ή ας μην πιάσω το ότι θα πάρεις το πρόγραμμα κάποιου και θα το παρουσιάσεις σαν δικό σου, μου θυμίζει λυκειόπαιδο που λεει στους φίλους τι θα κάνει για να φύγει για το εξωτερικό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα