Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ το φόρουμ. Τί πρωτότυπο! Σκέφτομαι να φύγω μετανάστης..

Από γλώσσες διαθέσιμα είναι μόνο αγγλικά και έτσι σκέφτομαι να το οργανώσω για Σκωτία..

Έχω σπουδάσει σε καλό πανεπιστήμιο της βόρειας Αγγλίας αλλά απεχθάνομαι τους Άγγλους σα

κουλτούρα και ως γνωστόν η ζωή στην Αγγλία είναι πανάκριβη..

Σκωτία πρέπει να είναι καλύτερα για Ελληνες..

Θέλω να ρωτησω άν έχει κανένας εμπειρία ή έχει ακούσει από γνωστό του πώς είναι τα πράγματα στη Σκωτία.. ψάχνω κάτι σε ΙΤ/Τηλεπικοινωνίες ή γενικότερα Τεχνικό τομέα..

Ευχαριστώ

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι ακριβώς απεχθάνεσαι απο την αγγλική κουλτούρα που πιστεύεις θα είναι διαφορετικό στην Σκωτία?

Επεξ/σία από gus
Δημοσ.

Απλά θέλω να βγαίνω έξω το βράδυ και να μήν βλέπω μεθυσμένους να παίζουν ξύλο.. να μήν φοβάμαι το βράδυ ότι θα μπεί κάποιος από το παράθυρο στο σπίτι μου.. να βλέπω ανθρώπους με στοιχειώδη "βρετανική" ευγένεια..

Οι Άγγλοι στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι πολύ αφιλόξενοι και ρατσιστές.. Δέν θα μπορούσα ποτέ να ζήσω στο Λονδίνο.. εκτός ότι είναι και πανάκριβα.. Είχα μπεί σε ένα παραδοσιακό κόκκινο δυοροφο λεωφορείο και είχε κάμερες παντού και μιά πινακίδα που έλεγε ότι δέν έχεις να ανησυχείς για τίποτε εγκληματικό γιατί καταγράφεται! Υπάρχει πολύ μεγάλη εγκληματικότητα..

Σκωτία πιστεύω να είναι λίγο καλύτερα παρόλο που έχει την ίδια υγρασία και συννεφιά..

Οι Σκωτσέζοι δέν είναι Αγγλοι εθνολογικά.. νομίζω κάνανε και δημοψήφισμα άν θα γίνουν ανεξάρτητο κράτος..

Έζησα 5 χρόνια στην Αγγλία και δέν μπορώ να πώ ότι πέρασα άσχημα.. απλά μου την σπάγανε οι Αγγλοι της εργατικής τάξης.. τους βλέπουμε και τα καλοκαίρια που έρχονται για διακοπές τί ζωάρες είναι.. 

Η Σκωτία δέν έχει τη βαριά βιομηχανία της Αγγλίας αλλά κάτι παίζει από δουλειές με μιά ματιά που έριξα..

Θα στείλω βιογραφικά στα job sites και τα πανεπιστήμια.. δηλαδή θα το παλέψω όσο μπορώ από ιντερνετ και άμα δέν κάνω τίποτα θα πεταχτώ πάνω το καλοκαιράκι για ψάξιμο "πόρτα-πόρτα".. τί αλλο μπορώ να κάνω δηλαδή?

Επισκέπτης
Δημοσ.

θα πεταχτώ πάνω το καλοκαιράκι για ψάξιμο "πόρτα-πόρτα".. τί αλλο μπορώ να κάνω δηλαδή?

Ζακέτα να πάρεις

(μου θύμησες έναν άλλον τύπο που είπε ότι θα περνάει από εργοδότες να ρωτήσει για feedback που τον απέρριψαν για τη θέση)

Αν θέλεις ΙΤ/Τηλεπικοινωνίες, μπορείς να κοιτάξεις παράλληλα στη Τσεχία. Πολλές πολυεθνικές του τομέα, αγγλικό εργασιακό περιβάλλον, όμορφες γυναίκες, ελληνικό κομμιουνιτι και φαντάζομαι περισσότερη ηλιοφάνεια το χρόνο.

Αγγλία (συγγνώμη Λονδίνο ήθελα να πω...) δεν είναι οπότε μάλλον θα γουστάρεις.

Δημοσ.

Υπάρχει μεγάλη κρίση γενικώς.. Η Σκωτία έχει ολόκληρο Silicon Glen και κάνει καλές εξαγωγές σε ηλεκτρονικά αλλά πάθανε μεγάλη ζημιά από το 2000 με το ξέσπασμα της κρίσης..

Τσεχία το μόνο που ξέρω είναι ότι έχει μεγάλη βιομηχανία πορνό που ανταγωνίζεται τη San Fernado Valley της Καλιφόρνια..

Τεχνικό τομέα είπαμε ότι ψάχνω δουλειά.. δέν ενδιαφέρομαι να γυρνάω τσόντες.. χα χα χα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τεχνικό τομέα είπαμε ότι ψάχνω δουλειά.. δέν ενδιαφέρομαι να γυρνάω τσόντες.. χα χα χα

Ναι πολύ πορνο παίζει στις IBM, Oracle, AT&T, O2, Vodafone, Red Hat, GoodData, HP, Infosys, SAP, Cisco και άλλες πολλές

Όπως είπαμε, ζακέτα να πάρεις

Δημοσ.

Σκωτία θα βρεις εύκολα σε IT. Θα δυσκολευτεις όμως στην γλώσσα.

Επίσης, ο καιρος είναι χειρότερος απο Αγγλία (αν δεν πειράζει, τοτε οκ). Το κοστος ζωής εξαρτάται απο τον τροπο ζωής σου και κυρίως απο την πόλη (πχ το Εδιμβούργο είναι ακριβό ενω η Γλασκώβη πιο φτηνή)

Δημοσ.

Ελαχιστες διαφορες, κακιστος καιρος, γενικα αστο.... εκτος αν βρεις πολυ καλη δουλεια...

Δες τσεχια σλοβακια , καλα σου ειπαν...

• Like 2
Δημοσ.

εχεις σκεφτει και την εναλλακτικη της Ιρλανδιας; εχει αρκετες μεγαλες εταιριες το χωρου. εγω πριν φυγω εξωτερικο θεωρουσα το δουβλινο μια εξαιρετικη επιλογη. ειχα περασει και καποιες συνεντευξεις αλλα τελικα εκατσε πολυ καλη περιπτωση αλλου και εφυγα.

Δημοσ.

Καταρχην θα πρεπει να διευκρυνησεις αμα διαθετεις ενα κεφαλαιο πριν αρχισεις να σκεφτεσαι περιοχες. Αμα δεν διαθετεις μερικα χιλιαρικα, τοτε πρεπει να πας καπου που για ενα ευλογο διαστημα θα μπορουνε να σε φιλοξενησουνε.

Πρεπει σιγουρα να εχεις αρχισει να ψαχνεις μερικους μηνες πριν μετακομισεις και βλεποντας απο τις απαντησεις (η την ελλειψη αυτων) μπορεις να κρινεις ο ιδιος αν υπαρχουνε προοπτικες. Γενικως ετοιμασου να στειλεις πολλες και παντου, ελλειψη προυπηρεσιας και επιλλεκτικοτητα δεν συμβαδιζουνε.

Δημοσ.

Σκωτία θα βρεις εύκολα σε IT. Θα δυσκολευτεις όμως στην γλώσσα.

Επίσης, ο καιρος είναι χειρότερος απο Αγγλία (αν δεν πειράζει, τοτε οκ). Το κοστος ζωής εξαρτάται απο τον τροπο ζωής σου και κυρίως απο την πόλη (πχ το Εδιμβούργο είναι ακριβό ενω η Γλασκώβη πιο φτηνή)

Γιατί αυτό;

Δημοσ.

Εντάξει, νομίζω κάποιος με ικανοποιητικά αγγλικά δεν έχει και τόσο θέμα.

Λογικά όχι. Αφού ο φίλος έχει ζήσει και Αγγλία.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...