Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι πρωτοετής στο ΗΜΜΗ στο πολυτεχνείο Κρήτης, όμως σκέφτομαι να κάνω μεταγραφή στο τμήμα επιστήμης υπολογιστών στο Ηράκλειο, καθώς ήταν αυτό που πάντα ήθελα, ενώ πολλά μαθήματα του ΗΜΜΥ δεν μου αρέσουν καθόλου (hardware, τηλεπικοινωνίες, αυτοματισμοί, ενέργεια (έχει 2). Θα ήθελα να μου απαντήσετε όσοι γνωρίζετε:

1) Στο εξωτερικό πάντα, μπορώ να βρω μία καλή δουλειά χωρίς μεταπτυχιακό ως προγραμματιστής;

2) Έχω βγάλει 18040 περίππου μόρια, όμως πέρισσι είχε 9 θέσεις για 10%. Υπάρχει περίπτωση να μην το πιάσω;

3) Συμφωνείτε με την επιλογή μου; 

Δημοσ.

Εισαι στο καλυτερο πολυτεχνιο της Ελλαδας απο θεμα δουλειας και προτζεκτ, μην το πεταξεις ;)

Πρωτο ετος παντα εχει "σαβουρα", μετα θα εχεις το αντικειμενο σου.

Αυτα προτεινω, τωρα η επιλογη δικη σου. Απο θεμα μοριων εισαι ανετοτατος αλλα...εγω δεν θα αλλαζα. Τα Χανια εξαλλου ειναι πολυ πιο ομορφα απο γο Ηρακλειο για φοιτητη ;)

Δημοσ.

Εισαι στο καλυτερο πολυτεχνιο της Ελλαδας απο θεμα δουλειας και προτζεκτ, μην το πεταξεις ;)

Πρωτο ετος παντα εχει "σαβουρα", μετα θα εχεις το αντικειμενο σου.

Αυτα προτεινω, τωρα η επιλογη δικη σου. Απο θεμα μοριων εισαι ανετοτατος αλλα...εγω δεν θα αλλαζα. Τα Χανια εξαλλου ειναι πολυ πιο ομορφα απο γο Ηρακλειο για φοιτητη ;)

Συμφωνώ στο πρώτο σκέλος ότι ειναι σε πολύ καλύτερη σχολή και ίδρυμα από αυτό που θέλει να μεταγραφεί.

Αλλά στο θέμα φοιτητική ζωή και εδικά για άντρα τα Χανιά είναι πραγματικός κόλαφος.Το Ηράκλειο είναι αιώνες μπροστά σε αυτό τον τομέα. Το καλοκαίρι ειναι τοπ προορισμός για διακοπές αλλά τον χειμώνα δεν παλεύονται τα Χανιά.

Επειδή όλοι έχουν πάει Χανιά καλοκαίρι που είναι υπεργαμάτα νομίζουν οτι ετσι περιπου ειναι και τον χειμωνα...θυμαμαι τους γνωστούς μου που σπούδαζαν εκει να λένε στους γνωστούς του στις πόλεις καταγωγής τους τι δράμα ειναι η κατάσταση τον χειμώνα για φοιτητή στα Χανιά και αυτοί να τους κοροιδεύουν από πάνω και να μην τους πιστεύει κανείς επειδή νόμιζαν οτι ξέρανε τα χανιά επειδή είχαν πάει 4-5 μέρες διακοπές κάποιο καλοκαίρι.

Είχα φίλους που σπούδαζαν Χανιά όταν εγώ σπόυδαζα Ηράκλειο και τα παιδιά όποτε έρχονταν Ηρακλειο για κανα τριήμερο ήταν σαν Αγγλοι στα Μάλια. Όλοι προσπαθούσαν απελπισμένα να βρούνε καμιά άκρη με καμια γκομενίτσα στο Ρεθυμνο ωστε να μπορουν να πηγαίνουν τριημερα. 

Μονο το πολυτεχνείο υπάρχει στα Χανιά στο οποίο οι αναλογίες είναι 10 άντρες μια γυναίκα και τι γυναικα.(και το ΤΕΙ εχει 2-3 σχολες οι οποίες ειναι επίσης αρχιδόκαμπος)

Όσο για τις Χανιώτισες δεν το συζητάω καν(το γνωστό άσμα για του μυημένους τα λέει όλα)...δεν γυρνάνε ούτε να φτύσουν φοιτητές. Σε ένα ΚΤΕΛ για Ρέθυμνο θα πρέπει να ειναι καθε παρασκευή και σάββατο το παιδί για να μην αυτοκτονήσει.(Ρεθυμνο aka ο Παράδεισος του άντρα φοιτητή)

ΥΓ Θυμάμαι όταν πέρασα εγώ Ηράκλειο (2003 σε αλλη σχολή) το τμήμα επιστήμης υπολογιστών είχε 17500 μόρια περίπου. Πέρσι ή πρόπερσι που κοιτούσα τις βάσεις από περιέργεια σε διάφορες σχολές είδα ότι είχε πέσει στα 12-13χιλ μόρια...μιλάμε για κατάντια...το ΤΕΙ πληροφορικής του ΤΕΙ Κρήτης καλύτερη βάση είχε όταν πέρασα εγώ απτην σημερινη του Επιστήμης υπολογιστών. Ήταν βέβαια θυμάμαι τότε από γνωστούς πολύ παλούκι τμήμα...αλλά όσους ξέρω μετά πήγαν εύκολα σε βαρβάτα μεταπτυχιακά στο εξωτερικό.

Καλησπέρα, είμαι πρωτοετής στο ΗΜΜΗ στο πολυτεχνείο Κρήτης, όμως σκέφτομαι να κάνω μεταγραφή στο τμήμα επιστήμης υπολογιστών στο Ηράκλειο, καθώς ήταν αυτό που πάντα ήθελα, ενώ πολλά μαθήματα του ΗΜΜΥ δεν μου αρέσουν καθόλου (hardware, τηλεπικοινωνίες, αυτοματισμοί, ενέργεια (έχει 2). Θα ήθελα να μου απαντήσετε όσοι γνωρίζετε:

1) Στο εξωτερικό πάντα, μπορώ να βρω μία καλή δουλειά χωρίς μεταπτυχιακό ως προγραμματιστής;

2) Έχω βγάλει 18040 περίππου μόρια, όμως πέρισσι είχε 9 θέσεις για 10%. Υπάρχει περίπτωση να μην το πιάσω;

1) Αν τελείωσεις την σχολή που είσαι έχεις τελειώσει και μεταπτυχιακό μαζί...απόφοιτοι μάστερ δεν θεωρούνται πλέον οι απόφοιτοι των πολυτεχνειακών σχολών επειδή ειναι 5ετής?Αν αλλάξεις σχολή χωρίς μεταπτυχιακό ειναι πιο δύσκολα αλλά όχι ακατόρθωτα

2)Λογικά μπαίνεις άνετα.

3)Μου φαίνεται λάθος αλλά εσύ ξέρεις αυτό που θέλεις πραγματικά...αυτό που είναι μετράει στην τελική το τι γουστάρεις εσύ να κάνεις περισσότερο και τι σε γεμίζει.

Δημοσ.

1)Ανάλογα με τις γνώσεις-εμπειρίες σου,δεν πιστεύω να μην μπορέσεις να βρεις κάτι αξιόλογο με αξιοπρεπή εμπειρία ή/ και γνώσεις,αν και δεν έχω άμεση εμπειρία με το "προγραμματιστής" και ίσως πρέπει να σε συμβουλέψει κάποιος του χώρου.

3) Εάν δεν γουστάρεις αυτό που κάνεις τώρα και θέλεις κάτι άλλο δεν υπάρχει συμφωνώ-διαφωνώ,η επιλογή είναι ξεκάθαρη και πρέπει να ακολουθήσεις αυτό που σε ευχαριστεί.

Όλα για "καλές σχολές"(μην αναφέρω τις πίπες για καλές πόλεις για να σζπρώξεις) είναι βλακείες εάν στα 5-6 χρόνια δεν καταλάβεις-μάθεις τίποτα διότι δεν γουστάρεις το θέμα της σχολής σου και πήγες εκεί για την "φήμη" και το μνι.

Δημοσ.

Παιδιά καταρχάς δεν με ενδιαφέρει το θέμα φοιτητική ζωή, καθώς διαβάζω αρκετά και έχω και κοπέλα (είναι και στο Ηράκλειο :D ) Φεύγω καθαρά επειδή το ημμυ δεν μου αρέσει. Εξαρχής ήθελα πληροφορική, άκουσα τα φροντιστήρια κλπ και έκανα τη λάθος επιλογή.

Δημοσ.

Πρόσεχε μην το κάνεις για την κοπέλα ασυνείδητα γιατί θα το μετανιώσεις.

Καλή τύχη.

• Like 4
Δημοσ.

Παιδιά καταρχάς δεν με ενδιαφέρει το θέμα φοιτητική ζωή

Σωσε το αυτο το μυνημα και οταν βγεις στην αγορα εργασιας να το ξανακοιταξεις και να μας πεις πως νιωθεις.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...