Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα ένα σετ πληκτρολόγιο-ποντίκι ασύρματα με τον πομποδέκτη τους usb στον υπολογιστή.

Αγόρασα μια τηλεόραση με λειτουργικό android και την χρησιμοποιώ και ως οθόνη υπολογιστή.

Επειδή χρειάζομαι και για την τηλεόραση για τα προγράμματα android πληκτρολόγιο και ποντίκι αλλά δεν με βολεύει να έχω δύο σετ πληκτρολόγιο-ποντίκι επάνω στο γραφείο σκέφτηκα  να πάρω άλλο ένα σετ ίδιο με αυτό που έχω και να χρησιμοποιήσω τον ένα πομποδέκτη για το PC και τον άλλο πομποδέκτη για την τηλεόραση αλλά να έχω μόνο ένα σετ πληκτρολόγιο-ποντίκι μπροστά μου.

Δυστυχώς το κάθε σετ ακούει μόνο τον δικό του πομποδέκτη.

Καμιά ιδέα για να με εξυπηρετήσει?

Δημοσ.

Είχα ένα σετ πληκτρολόγιο-ποντίκι ασύρματα με τον πομποδέκτη τους usb στον υπολογιστή.

Αγόρασα μια τηλεόραση με λειτουργικό android και την χρησιμοποιώ και ως οθόνη υπολογιστή.

Επειδή χρειάζομαι και για την τηλεόραση για τα προγράμματα android πληκτρολόγιο και ποντίκι αλλά δεν με βολεύει να έχω δύο σετ πληκτρολόγιο-ποντίκι επάνω στο γραφείο σκέφτηκα  να πάρω άλλο ένα σετ ίδιο με αυτό που έχω και να χρησιμοποιήσω τον ένα πομποδέκτη για το PC και τον άλλο πομποδέκτη για την τηλεόραση αλλά να έχω μόνο ένα σετ πληκτρολόγιο-ποντίκι μπροστά μου.

Δυστυχώς το κάθε σετ ακούει μόνο τον δικό του πομποδέκτη.

Καμιά ιδέα για να με εξυπηρετήσει?

τηλεοραση και pc θα τα χρησιμοποιεις ταυτοχρονα?μαλλον οχι εφοσον θελεις κοινο πληκτρολογιο-ποντικι.

αρα γιατι δεν αλλαζεις θεση στο usb που εχεις να ξεμπερδευεις?

Δημοσ.

τηλεοραση και pc θα τα χρησιμοποιεις ταυτοχρονα?μαλλον οχι εφοσον θελεις κοινο πληκτρολογιο-ποντικι.

αρα γιατι δεν αλλαζεις θεση στο usb που εχεις να ξεμπερδευεις?

Διότι θέλω να χρησιμοποιώ πολύ τακτικά πότε το PC και πότε την τηλεόραση

Δημοσ.

Διότι θέλω να χρησιμοποιώ πολύ τακτικά πότε το PC και πότε την τηλεόραση

φιλαρακο οχι ταυτοχρονα ομως?

αυτο που ζητας στην αρχη δεν γινεται.

καθε πληκτρολογιο εκπεμπει σε διαφορετικη συχνοτητα για ευνοητους λογους.

φαντασου ενα χωρο εργασιας με πολλα pc που ολα εχουν το ιδιο μοντελο ασυρματο πληκτρολογιο.

αν ηταν ολα στην ιδια συχνοτητα τι θα γινοταν? ;)

αν η τηλεοραση υποστηριζει bluetooth κατι τετοιο πιθανον να σε εξυπηρετουσε https://www.skroutz.gr/c/68/keyboards/f/386054_533327/Bluetooth-Set-%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%A0%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BA%CE%B9.html

προσωπικα δεν τα εχω δουλεψει ομως και δεν μπορω να σου πω σιγουρα.

αν καποιος χρησιμοποιει θα σου πει καλυτερα.

παντως λυνεις το θεμα συχνοτητα εκπομπης.

Επισκέπτης
Δημοσ.

φιλαρακο οχι ταυτοχρονα ομως?

αυτο που ζητας στην αρχη δεν γινεται.

καθε πληκτρολογιο εκπεμπει σε διαφορετικη συχνοτητα για ευνοητους λογους.

φαντασου ενα χωρο εργασιας με πολλα pc που ολα εχουν το ιδιο μοντελο ασυρματο πληκτρολογιο.

αν ηταν ολα στην ιδια συχνοτητα τι θα γινοταν? ;)

αν η τηλεοραση υποστηριζει bluetooth κατι τετοιο πιθανον να σε εξυπηρετουσε https://www.skroutz.gr/c/68/keyboards/f/386054_533327/Bluetooth-Set-%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%A0%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BA%CE%B9.html

προσωπικα δεν τα εχω δουλεψει ομως και δεν μπορω να σου πω σιγουρα.

αν καποιος χρησιμοποιει θα σου πει καλυτερα.

παντως λυνεις το θεμα συχνοτητα εκπομπης.

Ίσως έκανε δουλειά με ένα kvm switch αλλά είναι πανάκριβα και δεν ξέρω κατα πόσο θα δουλέψει με την tv σαν pc αντί για monitor.

Δημοσ.

Ίσως έκανε δουλειά με ένα kvm switch αλλά είναι πανάκριβα και δεν ξέρω κατα πόσο θα δουλέψει με την tv σαν pc αντί για monitor.

για kvm switch θα χρειαστει και καλωδια για να το συνδεσει με pc-tv που μπορει να μην το θελει το παιδι.

για ασυρματη συνδεση ρωταει.

Δημοσ.

Αν συνέδεες τον πομποδέκτη σε ένα usb 2-1 καλώδιο, ίσως να γίνεται αυτό που λες. Προφανώς στην μονή έξοδο του καλωδίου θα είναι ο  πομποδέκτης και στις 2 άλλες εξόδους η TV & PC.

Δημοσ.

Αν συνέδεες τον πομποδέκτη σε ένα usb 2-1 καλώδιο, ίσως να γίνεται αυτό που λες. Προφανώς στην μονή έξοδο του καλωδίου θα είναι ο  πομποδέκτης και στις 2 άλλες εξόδους η TV & PC.

προτασεις για ΑΣΥΡΜΑΤΗ συνδεση ζηταει το παληκαρι ρε παιδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε φίλε αυτή είναι η πιο απλή λύση και δεν την είχα σκεφτεί.

Ρώτησα στο e-shop και μου είπαν πως αυτό που θέλω ίσως το καταφέρω με KVM SWITCH.

Μου πρότειναν αυτό.

Θα το αγοράσω και θα το δοκιμάσω.

Νάσαι καλά.

Επεξ/σία από chpetros
Δημοσ.

προτασεις για ΑΣΥΡΜΑΤΗ συνδεση ζηταει το παληκαρι ρε παιδια.

Πιστεύω ότι μπορεί να κρύψει το usb καλώδιο πίσω απ'την τηλεόραση και πίσω απ'το PC. Το μόνο που θέλει να συνδέσει είναι ο πομποδέκτης.

Ρε φίλε αυτή είναι η πιο απλή λύση και δεν την είχα σκεφτεί.

Ρώτησα στο e-shop και μου είπαν πως αυτό που θέλω ίσως το καταφέρω με KVM SWITCH.

Μου πρότειναν αυτό.

Θα το αγοράσω και θα το δοκιμάσω.

Νάσαι καλά.

Προσοχή!!!! Αυτό που σου πρότειναν ειναι ΕΝσύρματο, όχι ασύρματο. Αν προσέξεις καλά έχει καλώδια για τα 2 σετ.

Δες και αυτό που γράφουν από κάτω:

Από χρήστη ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΙΛΑΚΗΣ - Βαθμολογία 6 στις 04-09-2015 Καλό για τα λεφτά του, λειτουργικό και με σχετικά καλής ποιότητας κατασκευή. Αλλά, έχει μία σειρά ενοχλητικών προβλημάτων:

(α) Δεν κάνει switch audio, το πιο απλό όλων! Χρειάζομαι δύο σετ ηχείων...

(β) Τα καλώδια που συνδέονται στους υπολογιστές έχουν ξεχωριστό USB για ποντίκι & πληκτρολόγιο, δηλαδή σου τρώνε δύο ports στο κουτί. Μπορούσαν να τα περάσουν και σε ένα.

(γ) Η πηγή του κακού: Στο κουμπάκι (που είναι το μόνο που θέλεις να βλέπεις από το KVM), δεν φαίνεται ποιο από τα δύο PC είναι ενεργοποιημένο.

(δ) Ενδιάμεσο πρόβλημα: Όταν μόνο ένα από δύο είναι ενεργοποιημένο, το KVM δεν καταλαβαίνει για ποιο πρόκειται, ώστε να πάει αυτόματα εκεί.

(δ) Το κακό: Αν μπουτάρει το PC που *δεν* είναι ενεργοποιημένο, και γυρίσεις εκεί αφού τελειώσει το boot (π.χ. όταν θεωρητικά είσαι στο user log-on screen), τότε συμβαίνουν περίεργα πράγματα: Δεν δείχνει τίποτα ή χαλάει το resolution ή δείχνει με χαμηλό resolution το μέρος της οθόνης κλπ. Ακόμα χειρότερα, μπορεί να χαλάσει τη διαρρύθμιση των εικονιδίων στο desktop όταν τελικά συνέλθει. Η μόνη ασφαλής λύση που έχει βρει είναι να κάνω reboot αν καταλάβω ότι έμπλεξα...

Δημοσ.

Πιστεύω ότι μπορεί να κρύψει το usb καλώδιο πίσω απ'την τηλεόραση και πίσω απ'το PC. Το μόνο που θέλει να συνδέσει είναι ο πομποδέκτης.

Προσοχή!!!! Αυτό που σου πρότειναν ειναι ΕΝσύρματο, όχι ασύρματο. Αν προσέξεις καλά έχει καλώδια για τα 2 σετ.

Δες και αυτό που γράφουν από κάτω:

Ναι το διάβασα αυτό το σχόλιο αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Τα καλώδια τα κρύβω πίσω από την τηλεόραση και το PC.

Θα το δοκιμάσω γιατί εάν πετύχει θα με εξυπηρετήσει πολύ. Να μην βγάζω κάθε τρεις και λίγο το πληκτρολόγιο με το ποντίκι από το συρτάρι.

Σας ευχαριστώ πάντως όλους που προσπαθείτε να βοηθήσετε.

Δημοσ.

Τελικά φίλοι μου αγόρασα το kvm switch και όλα καλά.

Συνέδεσα τα usb στην τηλεόραση και στο PC και έβαλα κοινό τον πομποδέκτη.

Το kvm switch έχει έναν διακόπτη με μακρύ καλώδιο που αλλάζεις την κάθε συσκευή που έχεις συνδέσει.

Έτσι τα καλώδια του kvm switch τα έκρυψα πίσω από την τηλεόραση και χρησιμοποιώ το ασύρματο σετ πληκτρολόγιο-ποντίκι.

Να είστε καλά όλοι για την βοήθειά σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...