Proust Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2003 Έχω συνδέσει δύο μηχανήματα σε Gigabit ethernet peer to peer δίκτυο (2 κάρτες Gigabit Netgear 302T από ΠΛΑΙΣΙΟ, καλώδιο certified for Gigabit), στη θέση του παλιού δικτύου μου (ethernet 100). Και οι δύο υπολογιστές έχουν λειτουργικό WindowsXP pro. Με το παλιό δίκτυο και αν πιστέψω το sandra η ταχύτητα ήταν 8MB/sec, ενώ με το νέο μόλις 15MB/sec (κατά το sandra τόσο θα αναμενόταν από firewire δίκτυο), και με ποσοστό μέγιστης χρήσης του δικτύου που αγγίζει το αστρονομικό 12%! Η σύνδεση αυτή υπολείπεται από την τυπική της κατηγορίας που το sandra θα περίμενε στα 117MB/sec! Επιπλέον, μόλις επιχειρηθεί η μεταφορά μεγάλων αρχείων, μετά από λίγα λεπτά ο ένας πάντα από τους δύο υπολογιστές κρασάρει εμφανίζοντας το μήνυμα: ------------------------------------------------ DRIVER NOT LESS OR EQUAL STOP: 0x0000000D1 (0x0000000,0x00000002,0x0000001,0xF8257CB9) ga302nd5.sys address F8257CB9 base at F824A000 Date stamp 3C06F286 (το ga302nd5.sys είναι ο driver της κάρτας...) ---------------------------------------------- Στο δίκτυο βρήκα και άλλον με το ίδιο πρόβλημα που λύθηκε μόνο με fresh installation στο προβληματικό μηχάνημα, κάτι που θα ήθελα να αποφύγω μια που το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι πολύ φορτωμένο. Εννοείται ότι και το λειτουργικό και οι drivers είναι ενημερωμένοι. Σημειώνω ότι το μηχάνημα που ΔΕΝ έχει πρόβλημα είναι αυτό που έχει γίνει fresh installation. Μήπως το παλιό "θυμάται" κατά κάποιο τρόπο μερικές ρυθμίσεις του προηγούμενου δικτύου; Επίσης δεν υπάρχει κανενός είδους coflict (είμαι κάθε άλλο παρά άσχετος), τα IP είναι στατικά και σωστά κλπ κλπ. Καμιά ιδέα κανείς; Έχει μήπως κάποιος συναντήσει ξανά κάτι παρόμοιο; Και ποια είναι η ταχύτητα που θα πρέπει να αναμένω (πραγματική και μετρημένη και όχι θεωρητική...); Για να δούμε και τί θα γίνει.......
Proust Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2003 το σωστό στην πρώτη σειρά του μηνύματος λάθους είναι DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL
damn3 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2003 yparxei sta xp mia epilogi pou kratane bandwidth gia qos (quality of service) logous. kapws tin apenrgopoieis gia na xrisimopoieis olo to bandwidth tis ekastote syndesis (edw lan). gia to deutero sou thema thymisou pws otan metafereis megala arxeia, prepei na exeis kai poly mnimi...
grigas Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2003 Η σύνδεση αυτή υπολείπεται από την τυπική της κατηγορίας που το sandra θα περίμενε στα 117MB/sec! Το ενδεχόμενο να μην "τραβάνε" οι δίσκοι σου το έχεις σκεφτεί??117 ΜΒ/sec είναι κατά την γνώμη μου toooo good to be true!!Εγώ με 100Mbit πιάνω συνήθως 7-8 MB/sec. Δοκίμασε από τον Task Manager να δεις κατά την μεταφορά ενός αρχείου τι παίζει με αυξομοιώσεις της διαμεταγωγής.
bigbrother Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2003 Ti einai akribos ta mhxanhmata pou xrhsimopoieis? dhladh an exeis p.x. ena celeron 400 den nomizw na mporei na yposthrixei tetoies taxythtes. Epishs otan kaneis to transfer, checkare to load kai sta 2 pc kai des an aneibainei sta ypsh. An nai tote den antexei to cpu sou. telos dokimase na kaneis monos sou test metaferontas arxeia megala [p.x. mia tainia 700MB apo ton ena ypologisth ston allo kai xronometrhse to]. Sto windows Services kane disable to QoS. den to xreiazesai. cya!
antonisk7 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2003 Με τι δίσκους περιμένεις να πιάσεις τέτοιες ταχύτητες ? Ένας κλασσικός σκληρός ATA 100 8MB cache πχ. Western Digital 80JB πιανει τα 30-40ΜΒ/sec, με δύο ίδιους σε RAID 0 πιανεις τα 50-60 ΜΒ/sec, όπως καταλαβαίνεις για παραπάνω πας για SCSI RAID κτλ. Σε όλη τη μεταφορά πάιζουν ρόλο τα μηχανήματα, το αρχείο που μεταφέρεις, το πόσο γεμάτοι είναι οι σκληροί κτλ. Θέλει ψάξιμο και πάλι δεν ειναι δυνατον να πιάσεις τη μέγιστη ταχύτητα που ειναι εικονική.
Highlander Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2003 Συνδεσμολογία δικτύου 1000Mbs για Crossover Καλώδιο 100 1000 1-3 1-3 2-6 2-6 3-1 3-1 4-4 4-7 5-5 5-8 6-2 6-2 7-7 7-4 8-8 8-5 Κοίτα εδώ μήπως έχεις κάνει κάποιο λάθος. Παλαιότερα σε 100αρι την είχα πατήσει λόγω συνδεσμολογίας. Highlander
Proust Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2003 Ευχαριστώ παίδες για τις απαντήσεις, Βασικά οι δίσκοι μου είναι WD 7200rpm 8MB cache (IDE), τα CPU από Athlon XP 2400+ και πάνω, κανένα φορτίο δεν φαίνεται να δυσκολεύει τον υπολογιστή, μνήμη υπάρχει να φάνε και οι κότες, το καλώδιο δεν το έλεγξα για την ακριβή συνδεσμολογία αλλά αφού έχει πάνω του τυπωμένη την πιστοποίηση μάλλον είναι σωστό, το Qos φυσικά και δεν είναι ενεργό, καθώς και όλοι οι έλεγχοι των πακέτων πραγματοποιούνται από την κάρτα και όχι τον επεξεργαστή. Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω με RAID0 αλλά δεν μου περισσεύει δίσκος.... Θα δοκιμάσω και Firewire over TCP δίκτυο (παρεπιπτόντως τα καλώδια της Unibrain δεν παίζονται, όπως και η άμεση απάντηση στις ερωτήσεις μου). Αυτό που δεν κατανοώ είναι το συγκεκριμένου τύπου κρασάρισμα που μου τη δίνει στα νεύρα, και μόνο στον ένα υπολογιστή και μόνο κατά τη μεταφορά μεγάλων αρχείων.... Για το λόγο αυτό θα στήσω το εν λόγω σύστημα από την αρχή και θα τα πούμε ξανα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.