Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα και παλι! παιδια λοιπον εχω το σταθερο σπιτι και ενα λαπτοπ, πηγα στο router zte zxhn h108l της forthnet πηγα advanced setup - NAT - Virtual Server και εφτιαξα με rule1 application -> vpn protocol -> PPTP start and end port -> 1723 και τελος local ip εχω static πλεον στο desktop 192.168.1.3 το σωζω παω στο desktop κανω allow στον χρηστη που εχω στο desktop και μετα παω λαπτοπ φτιαχνω vpn με τον ιδιο ονομα χρηστη και κωδικο που εχω στο desktop για ip εβαλα απο το noip που χω φτιαξει και μου σκαει σφαλμα 800... ανοιγω απο το λαπτοπ chrome παταω την ip του desktop μπαινει στο router... λογικα απο εκει και περα κατι γινεται λαθος; λετε να ειναι το port for; 

Δημοσ.

Κάτι δεν μου κάθεται καλά. Πιο μηχάνημα έχει το ρόλο του vpn server;

Και πώς κάνεις vpn σε τοπικό δίκτυο;

Αν πας να συνδεθείς με dynamic dns και τα 2 μηχανήματα είναι πίσω από το ίδιο ρούτερ τότε θα σκάει.

Δημοσ.

το desktop εχει τον ρολο του vpn server! αν αλλαξεις την ip σε μια εσωτερικη εκει θα συνδεθει... μια χαρα και σε τοπικο επιπεδο λειτουργει απλα ειναι ακυρο εγω απλα το εκανα για να δω μηπως φταιει η δημιουργια του vpn... οταν βαζεις ddns απλα ειναι σαν να κρατας την εξωτερικη σου ip σταθερη δε κανει τιποτε αλλο μετα αναλογα με ποιο πρωτοκολο χτυπησεις την πορτα του ρουτερ εκει θα σε στειλει! εγω εχω βαλει οταν χτυπαει το vpn δηλαδη πορτα 1723 να σε στελνει σε συγκεκριμενη εσωτερικη ip που ειναι σταθερη και αυτη... γιατι να σκασει το ρουτερ;

απλα εχω την εντυπωση οτι το συγκεκριμενο ρουτερ δεν κανει port forward αρα θα χρειαστει να παρω ενα aftermarket... και αν ισχυει αυτο προτιμω να φτιαξω εναν file server... 

υπαρχει κανεις που ξερει αν το συγκεκριμενο ρουτερ κανει port forw; πηρα και την forthnet και δεν εχουν ιδεα λεει γιατι εκεινοι δεν το υποστηριζουν...

Δημοσ.

Το λαπτοπ ζητάει με ddns τη static ip του μοντεμ σου. Με το που βρει το μοντεμ σταματαει εκει.

Επειδή δεν έρχεται από έξω δεν μπορεί να το αναδρομολογήσει στην εσωτερική ip. (τα μοντεμ κάνουν αναδρομολόγηση στις εισρχόμενες συνδέσεις, όχι τις εσωτερικές).

Αν εσωτερικά παιζει το vpn τότε πρέπει να συνδέσεις το laptop σε κάποιο άλλο δίκτυο ώστε να χτυπήσεις την ip σου απ' έξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...