Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Liapisftw είπε

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος νομίζω το πόσο θα περάσει στην ΔΟΥ αν δεν το πληρώσεις. Αν είναι κάποιο μικροποσο εγώ δεν θα το ρισκαρα καν. Καλύτερα πλήρωσε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Άρα να τις παραλαβω τις κλήσεις από το ταχυδρομείο;; Είναι σίγουρο ότι έχουν έρθει κατευθείαν από Γαλλια. Αν γυρίσουν πίσω στη Γαλλία, έστω ότι είχα αλλάξει διεύθυνση π.χ. , μήπως αν δουν ότι δεν τις παρέλαβε κανεις, τις διαγράψουν; Πώς θα με βρούνε;;

Και αν είναι μεγάλα ποσά;; Όπως ενός άλλου φίλου εδώ στο τοπικ που ήταν από 200 ευρώ, σύνολο 400 ευρώ;; Εκεί τι κάνουμε;

Επεξ/σία από Stavol
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Stavol είπε

Άρα να τις παραλαβω τις κλήσεις από το ταχυδρομείο;; Είναι σίγουρο ότι έχουν έρθει κατευθείαν από Γαλλια. Αν γυρίσουν πίσω στη Γαλλία, έστω ότι είχα αλλάξει διεύθυνση π.χ. , μήπως αν δουν ότι δεν τις παρέλαβε κανεις, τις διαγράψουν; Πώς θα με βρούνε;;

Και αν είναι μεγάλα ποσά;; Όπως ενός άλλου φίλου εδώ στο τοπικ που ήταν από 200 ευρώ, σύνολο 400 ευρώ;; Εκεί τι κάνουμε;

Δεν θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου αλλά από όσο ξέρω σε βρούνε δεν σε βρούνε θα πάνε στην εφορία. Κάνε και εσύ μια ερώτηση να είσαι σίγουρος

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Stavol είπε

Kαλησπερα παιδιά!! Πριν 8 μήνες είχαμε νοικιάζει στη Γαλλία αυτοκίνητο με ένα φίλο. Όταν γυρίσαμε Ελλάδα πλήρωσα 2 φορές από 30 ευρώ για το κλασσικό πόσο να δώσει τα στοιχεία σου η εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτου στην εκεί τροχαία. Χωρίς καν να με ρωτήσει, χρεώθηκαν τα ποσά στη πιστωτική που είχα βάλει για την ενοικίαση αυτοκινήτου. 

Τώρα μετά από 8 μηνες μου ήρθε ειδοποίηση από το ταχυδρομείο για δύο συστημένα. Πάω ταχυδρομείο και βλέπω είναι δύο φάκελοι από Γαλλία. Δεν τους παρέλαβα. Αν γυρίσουν πίσω οι κλήσεις είναι καλύτερα;  Εντωμεταξυ έχω αλλάξει και τη πιστωτική από τότε. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Υπάρχει ευρωπαϊκή εντολή να πάνε τα ποσα στη ΔΟΥ μετά οι κλήσεις; Υπάρχουν προσαυξήσεις; Να ρωτήσω ένα φίλο που έχω στην αστυνομια; 

Ωραιοι οι κυριοι που χρεωνουν οτι θελουν στην πιστωτικη χωρις ερωτημα...ας το εβλεπα σε εμενα και θα το τραβουσα δικαστικως και αμφισβητιση συναλλαγης στη τραπεζα. Τιποτα δεν θα παρουνε.

Οσο για τις κλησεις,απο τη στιγμη που ειμαστε στην Ε.Ε οχι συνεργαζονται με τις ελληνικες αρχες,θα βρουνε τροπο να χρωστας στην εφορια απο κλησεις τις οποιες χρεωθηκες απο χωρα της Ε.Ε στην οποια πηγες ταξιδι.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ρε παιδιά βοηθήστε κάποιος γιατί θα με τρελάνουν. Προσπαθώ να πληρώσω μια κλήση στην Ιταλία. Το γραφείο ενοικιάσεων δεν ασχολείται και προσπαθώ να βρω άκρη μέσω διαφόρων σαιτ που είναι όλα στα ιταλικα. Κάποιος που έχει πληρώσει κλήση στην Ιταλία υπαρχει να με βοηθήσει? Ευχαριστω

Δημοσ.
3 ώρες πριν, julie merri είπε

Οχι. Μόνο ενα εγγραφο στα Ιταλικα που με ενημερώνει για την παράβαση. Χωρίς ΙΒΑΝ. Θα μου έρθει κι άλλο λες μετα? 

Το εγγραφο ήρθε από τη εταιρία ενοικιασεων;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

Το εγγραφο ήρθε από τη εταιρία ενοικιασεων;

Η εταιρια ενοικιασεων μου εστειλε ενα μειλ που με 2 εγγραφα. Ενα που με ενημερωνει οτι χρεωθηκα για τα διαδικαστικα κι ενα εγγραφο απο την τροχαια Ρωμης που μου εξηγει την παραβαση και το ποσο θα πληρωσω. Δεν εχει καποιο ΙΒΑΝ πανω. 

8 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Δε σου έχουν στείλει το ΙΒΑΝ να καταθέσεις τα χρήματα μαζί με τον κωδικό της κλήσης;

Οχι. Μόνο ενα εγγραφο στα Ιταλικα που με ενημερώνει για την παράβαση. Χωρίς ΙΒΑΝ. Θα μου έρθει κι άλλο λες μετα? 

Δημοσ.

Φαντάζομαι. Δε ξέρω πως λειτουργεί στην Ιταλία πάντως. Στη Γερμανία σου στέλνουν ραβασάκι στο σπίτι με τα στοιχεία του λογαριασμού που πρέπει να πληρώσεις το πρόστιμο...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Φαντάζομαι. Δε ξέρω πως λειτουργεί στην Ιταλία πάντως. Στη Γερμανία σου στέλνουν ραβασάκι στο σπίτι με τα στοιχεία του λογαριασμού που πρέπει να πληρώσεις το πρόστιμο...

Μαλλον ετσι θα γίνει κι εδώ. Το αξιοσημείωτο έιναι ότι η εταιρια ενοικιασεων με αφησε στη μοιρα μου χωρις να μπορω να επικοινωνησω ούτε να μου πει οδηγιες τι θα γινει στη συνέχεια. Τελως πάντων. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, julie merri είπε

Η εταιρια ενοικιασεων μου εστειλε ενα μειλ που με 2 εγγραφα. Ενα που με ενημερωνει οτι χρεωθηκα για τα διαδικαστικα κι ενα εγγραφο απο την τροχαια Ρωμης που μου εξηγει την παραβαση και το ποσο θα πληρωσω. Δεν εχει καποιο ΙΒΑΝ πανω. 

παρε τηλ στο Ιταλικο προξενειο και ρωτα

ποσο σκεψη θέλει ;

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπερα σε ολους! πριν 1.5 χρονο ειχα κανει ενα ταξιδι ιταλία με νοικιασμένο αμάξι. πρόσφατα μου ήρθε κλήση τροχαίας για είσοδο σε ZTL Restricted Driving Zones. Ωστόσο το ποσό είναι ήδη προσαυξημένο ,μιας που την αρχικη ειδοποίηση που ήρθε με συστημένο δεν έλαβα ποτέ λόγω του οτι ήρθε στο λοκνταουν κ έμενα σε άλλη πόλη. Γνωρίζει κανείς αν το ποσό αυτό μπορεί να περάσει στην εφορία αν μείνει απλήρωτο? Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά λόγω Ε.Ε. περνάει θεωρητικά ως υποχρέωση στην ΔΟΥ.

Πρακτικά όμως δεν ξέρω τι γίνεται γιατί τουλάχιστον από πλευράς ελληνικού δημοσίου, τροχαιες παραβάσεις για κατοίκους εκτος ΕΕ συνήθως δεν ασχολούνται καν, τουλάχιστον Επαρχία.

Παρ όλα αυτά ο Δήμος Αθηναίων μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ασχολείται, τουλάχιστον στο επίπεδο να το ψάξει αν υπάρχουν βάση και σχετικού ΦΕΚ στοιχεία επικοινωνίας και κατοικίας του μισθωτή που πρέπει να έχει κρατήσει η μισθωτρια εταιρεία.

Ο τραγελαφος βέβαια είναι ότι ζητάνε διατήρηση στοιχείων μισθωτή με ΦΕΚ ή πληρωμή της παράβασης από την εταιρεία rent a car καί ταυτόχρονα προστασία προσωπικών δεδομένων και καταστροφή τους.

Βράσε ρύζι... Ίσως το πεδίο αυτό είναι ένα ακόμη που το μπ0ρντ3λ0 του δημοσίου "εξυπηρετεί"... Εξυπηρετεί στο να χάνει χρήματα από παραβατικούς κατοίκους εξωτερικού και να "προστατεύει" με το να μην δίνει τα στοιχεία των πολιτών του στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και να γλιτώνουμε την εκροή συναλλάγματος (κλαίω!)

Επεξ/σία από Krepalidis
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά, τη βοήθειά σας αν γνωρίζετε. Μου ήρθε ενημέρωση με απλό ταχυδρομείο από δικηγορικό γραφείο για τροχαία παράβαση στην Ιταλία προ 2 ετών. Μέσα στο φάκελο υπάρχει η αρχική κλήση, οι προσαυξήσεις μετά το πέρας 5-15 -60 ημερών και η δικηγορική αμοιβή. Εγώ τόσο καιρό δεν έχω λάβει καμία γνώση της παράβασης. Τι πρέπει να κάνω, πρέπει να πληρώσω όλο το ποσό; Αν πληρώσω το ελάχιστο θα είμαι καλυμμένος;

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, roentgen είπε

Παιδιά, τη βοήθειά σας αν γνωρίζετε. Μου ήρθε ενημέρωση με απλό ταχυδρομείο από δικηγορικό γραφείο για τροχαία παράβαση στην Ιταλία προ 2 ετών. Μέσα στο φάκελο υπάρχει η αρχική κλήση, οι προσαυξήσεις μετά το πέρας 5-15 -60 ημερών και η δικηγορική αμοιβή. Εγώ τόσο καιρό δεν έχω λάβει καμία γνώση της παράβασης. Τι πρέπει να κάνω, πρέπει να πληρώσω όλο το ποσό; Αν πληρώσω το ελάχιστο θα είμαι καλυμμένος;

καταρχήν ξεκινάμε από τα βασικά πριν από (2) δύο χρόνια είχες πάει στην Ιταλία με ΙΧ αυτοκίνητο ή μηχανή αν ναι.?

στα χαρτιά που σου έστειλαν αναγράφεται ο δικός σου αριθμός κυκλοφορίας.?

τα λέω αυτά γιατί κυκλοφορούν και "απάτες" αν το ψάξεις στο διαδίκτυο.

έτσι γίνεται και με τα δικηγορικά γραφεία που στέλνουν επιστολές τάχα μου ότι κατέβασες παράνομο υλικό από το διαδίκτυο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...