Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και έψαξα γενικά, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο γι'αυτό ανοίγω το θέμα.

Γνωρίζετε τι επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν πληρωθεί κλήση τροχαίας απο το εξωτερικό? Γίνεται δικαστήριο απο την εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων, πηγαίνει το πρόστιμο στην εφορία, κλπ κλπ?

Πλζ μην αρχίσουμε τα "ελληνάρας δεν θέλεις να πληρώσεις" και κάνουμε κύκλους που δεν βγάζει πουθενά.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εννοείς ήσουν κάπου στο εξωτερικό πήρες κλήση και επέστρεψες εδώ;

Λογικά αν δεν ξανα πας σε εκείνη την χώρα δεν πιστεύω θα έχεις κάποιο θέμα.

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό που αναφέρεις έχει γίνει.

Η κλήση ήρθε μέσω email απο την AVIS (αν την λέω σωστά) που νοικιάζει αυτοκίνητα, και είπαν ότι θα στείλουν άλλο email με το iban που θα γίνει η κατάθεση της κλήσης & φυσικά το ποσό.

Δημοσ.

Στην περίπτωση που το νοικιάζεις ας σου απαντήσει κάποιος γνώστης καλύτερα.

Παρόλα αυτά εμένα μου ακούγετε πολύ απίθανο να σε κυνηγήσει εταιρία σε άλλη χώρα.

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό που αναφέρεις έχει γίνει.

Η κλήση ήρθε μέσω email απο την AVIS (αν την λέω σωστά) που νοικιάζει αυτοκίνητα, και είπαν ότι θα στείλουν άλλο email με το iban που θα γίνει η κατάθεση της κλήσης & φυσικά το ποσό.

Περίεργο, γιατί συνήθως χρεώνουν απευθείας την κάρτα που τους είχες δώσει για την ενοικίαση. Δεν ζητάνε ούτε IBAN, ούτε την συγκατάθεση σου.

Δημοσ.

Πέρα απο το ποσό που χρειαζόταν για ενοικίαση, η κάρτα είχε μέσα άλλα 150€.

Στον φάκελο που έστειλαν μέσω ταχυδρομείου (συγνώμη δικό μου λάθος, όχι email) είπαν ότι χρέωσαν ήδη 84€ για να κάνει η AVIS "άνοιγμα φακέλου" λόγω της υπόθεσης και ότι απο το Ισπανικό Δημόσιο θα στείλει iban και το ποσό κατάθεσης.

Συγνώμη για τα οποια λάθη υπάρχουν, προσπαθώ κι εγώ να καταλάβω τι γίνεται γιατί η κλήση δεν έχει έρθει σε εμένα αλλά στο άτομο που είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο (λογικό).

Αλλά το θέμα τώρα είναι, ότι παραμένει μέχρι την Ισπανία η χρέωση ή μεταφέρεται με κάποιο τρόπο στο Ελληνικό Δημόσιο και έρχεται μέσω εφορίας?

Δημοσ.

Το ποσό πόσο είναι; 

Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι θα μπουν στην διαδικασία (αν γίνεται) να συνεννοηθούν με το Ελληνικό κράτος για να κυνηγήσουν εσένα για μια κλήση.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Αν και η ανάρτηση είναι περσινή, θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου και ενδεχομένως να βοηθήσω με όσα ξέρω. Μόλις επέστρεψα από μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό και έλαβα 2 κλήσεις από Γερμανία για παραβίαση ορίου ταχύτητας. Πήγαινα (λένε δεν ξέρω μπορεί και νάχουν δίκιο) με 67 αντί 60 στη μια περίπτωση και 70 αντί 60 στη δεύτερη. Μου έστειλαν επιστολή στο σπίτι με φωτο του αυτοκινήτου, δική μου και της πινακίδας μου. Ψάχνοντας διαπίστωσα ότι υπάρχει κοινοτική οδηγία σύμφωνα με την οποία κάθε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποχρεούται να δίνει όλα τα στοιχεία των πολιτών του σε παρόμοιες περιπτώσεις. Οπότε αυτό το άντε να με βρουν δεν παίζει.  

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν ήσουν με ελληνικές πινακίδες και είναι μονο για όριο ταχύτητας όχι εξωφρενικό, και δεν πας ξανά με το αμάξι Γερμανία, δεν υπάρχει πρόβλημα.Αυτό ίσχυε.

Τώρα αν έχει αλλάξει η νομοθεσία λόγω μνημονίων δεν ξέρω.

Δημοσ.

Αν σε γράψουν στην Αμερική και δεν παραλάβεις ή αρνηθείς να πληρώσεις την κλήση απευθείας, πληρώνει η εταιρία του ενοικιαζόμενου και μετά σε κυνηγάει ή σε χρεώνει στην κάρτα που χρησιμοποίησες για την ενοικίαση (έχεις υπογράψει όλα τα σχετικά ότι επιτρέπεις κάτι τέτοιο). Φυσικά, εκτός από το ποσό της κλήσης, σε χρεώνει και διαχειριστικά έξοδα / έξοδα φακέλου κλπ. Ίσως για Ευρώπη να ισχύει κάτι αντίστοιχο;

Δημοσ.

Να ρωτήσω, μετά από πόσο καιρό σου ήρθε η κλήση; Ήρθε στη διεύθυνση που έχεις στην άδεια ή σ'αυτή που έχεις στο ΑΦΜ (αν είναι διαφορετική);

Πέρασα από Αυστρία πρόσφατα και είχα βάλει τη βινέτα σε λάθος σημείο. Νομίζω πέρασα κάμερες, αλλά δεν ξέρω αν με γράψανε. Το πρόβλημα είναι ότι έχω αλλάξει διεύθυνση και τώρα δε μένω εκεί που λέει η άδεια, την έχω αλλάξει στη ΔΟΥ όμως.

Δημοσ.

από ελβετία 2 κλήσεις έκαναν 6 μήνες να φτάσουν. με καλεσαν από την Ευελπίδων και πήγα να παραλάβω ένα φάκελο που είχε μέσα φωτός με του οχήματος (ελληνικές πινακίδες) κ στοιχεία για τις παραβάσεις (ταχύτητα) . είχε κ iban στοιχεία για την πληρωμή των 2 προστίμων (~400 ευρώ στο σύνολο). 

πληρώθηκαν και οι 2 για να μην έχω ντράβαλα σε μελλοντικό ταξίδι

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Kαλησπερα παιδιά!! Πριν 8 μήνες είχαμε νοικιάζει στη Γαλλία αυτοκίνητο με ένα φίλο. Όταν γυρίσαμε Ελλάδα πλήρωσα 2 φορές από 30 ευρώ για το κλασσικό πόσο να δώσει τα στοιχεία σου η εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτου στην εκεί τροχαία. Χωρίς καν να με ρωτήσει, χρεώθηκαν τα ποσά στη πιστωτική που είχα βάλει για την ενοικίαση αυτοκινήτου. 

Τώρα μετά από 8 μηνες μου ήρθε ειδοποίηση από το ταχυδρομείο για δύο συστημένα. Πάω ταχυδρομείο και βλέπω είναι δύο φάκελοι από Γαλλία. Δεν τους παρέλαβα. Αν γυρίσουν πίσω οι κλήσεις είναι καλύτερα;  Εντωμεταξυ έχω αλλάξει και τη πιστωτική από τότε. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Υπάρχει ευρωπαϊκή εντολή να πάνε τα ποσα στη ΔΟΥ μετά οι κλήσεις; Υπάρχουν προσαυξήσεις; Να ρωτήσω ένα φίλο που έχω στην αστυνομια; 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Stavol είπε

Kαλησπερα παιδιά!! Πριν 8 μήνες είχαμε νοικιάζει στη Γαλλία αυτοκίνητο με ένα φίλο. Όταν γυρίσαμε Ελλάδα πλήρωσα 2 φορές από 30 ευρώ για το κλασσικό πόσο να δώσει τα στοιχεία σου η εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτου στην εκεί τροχαία. Χωρίς καν να με ρωτήσει, χρεώθηκαν τα ποσά στη πιστωτική που είχα βάλει για την ενοικίαση αυτοκινήτου. 

Τώρα μετά από 8 μηνες μου ήρθε ειδοποίηση από το ταχυδρομείο για δύο συστημένα. Πάω ταχυδρομείο και βλέπω είναι δύο φάκελοι από Γαλλία. Δεν τους παρέλαβα. Αν γυρίσουν πίσω οι κλήσεις είναι καλύτερα;  Εντωμεταξυ έχω αλλάξει και τη πιστωτική από τότε. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Υπάρχει ευρωπαϊκή εντολή να πάνε τα ποσα στη ΔΟΥ μετά οι κλήσεις; Υπάρχουν προσαυξήσεις; Να ρωτήσω ένα φίλο που έχω στην αστυνομια; 

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος νομίζω το πόσο θα περάσει στην ΔΟΥ αν δεν το πληρώσεις. Αν είναι κάποιο μικροποσο εγώ δεν θα το ρισκαρα καν. Καλύτερα πλήρωσε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...