Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εδω ο i3-6100

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i3-6100+%40+3.70GHz&id=2617

και εδω ο fx-6300

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+FX-6300+Six-Core&id=1781

σιγουρα ειναι καλυτερος σε αποδοση ο amd αλλα δες οτι ειναι και σχεδον διπλασια καταναλωση. Διπλασια καταναλωση σημαινει οτι θες καλυτερη ψυκτρα για ιδιες θερμοκρασιες με τον ιντελ, και σιγουρα καλυτερο τροφοδοτικο. Οποτε το τα 20€ της καλυτερης ψυκτρας και τα 10€-20€ του καλυτερου τροφοδοτικου ριχτα απευθειας σε σωστο επεξεργαστη. 

Το δικο μου συστημα σε full load τραβαει 110watt, οταν επαιζα gta5 τραβαγα καπου στα 95-100.

επισης στο συστημα με ιντελ θα βαλεις απ ευθειας ddr4 μνημες που ειναι σιγουρα πιο γρηγορες απο τις ακριβοτερες ddr3 που θα μπορεσεις να φορεσεις στον amd.

Το bottleneck στο gta5 ειναι οι καρτες γραφικων. Οποιοσδηποτε επεξεργαστης ι3 ι5 ι7 των τελευταιων 2 χρονων σε καλυπτει αρκει να εχεις ΔΥΝΑΤΗ καρτα γραφικων. Ιδανικα παρε καποια με 4gb ram, τα 2 ειναι λιγα για gta5

Δημοσ.

σιγουρα ειναι καλυτερος σε αποδοση ο amd αλλα δες οτι ειναι και σχεδον διπλασια καταναλωση

popcorn-blank.gif

O 6100 εχει αρκετα καλύτερο IPC, και στο 90% των games αποδίδει καλύτερα απο τον FX 6300, καθως ελαχιστα games είναι optimized για πολλα cores-threads, και έχει και προοπτικη για αναβαθμιση στο μελλον. Aυτό συμβαίνει ακόμα σε rendering, λογο DDR4 και IPC οπως πρoείπα.

• Like 6
Δημοσ.

Λογω φλυαριας μπορει κανεις να παει κατ ευθειαν στο 9:25

Μαλιστα ενδιαφερον, τον fx τον εχει με 1600αρες μνημες, 970 μητρικη και ποιος ξερει με τι nb/ht συχνοτητα....Καλη η προπαγανδα του κυριου στο βιντεο αλλα δεν πιανει σε ολους.

• Like 1
Δημοσ.

Μαλιστα ενδιαφερον, τον fx τον εχει με 1600αρες μνημες, 970 μητρικη και ποιος ξερει με τι nb/ht συχνοτητα....Καλη η προπαγανδα του κυριου στο βιντεο αλλα δεν πιανει σε ολους.

Δημοσ.

Ακριβως αυτο εβλεπα και γελαγα...... Αν παρεις λοπον και τα 2 βιντεο και τα βλεπεις ταυτοχρονα τοτε καταλαβαινεις με τι εχουμε να κανουμε....

Βλεπουμε λοιπον στο gta σε αυτο το βιντεο με διαφορετικης συχνοτητας μνημες στον i3 6100 να εχουμε εως και 300% αυξηση των fps. Δεν θα παρω θεση αν το πιστευω η οχι(εγω προσωπικα οχι αλλα δεν εχει σημασια).

Στο επομενο βιντεο βλεπουμε vs δυο επεξεργαστων που ο reviewer δεν εχει κανει καν τον κοπο να βαλει στα 2 μηχανημα μνημες με μικρες εστω διαφορες, αλλα βαζει στον fx 1600 αρες μνημες , κανει ο.c οτι και οπως να ειναι χωρις να αναφερει λεπτομερειες, δεν αναφερει αν εχει ανοιχτα η κλειστα power states καθως και καρφωτα ρευματα η παιζει με offset. Δεν υπαρχει σωτηρια λεμε.....

Για τους υπολοιπους δεν θα διαφωνησω αν ειναι η οχι καλο cpu ο i 6300. Εγω ποσταρα την δικια μου εμπειρια με τον pentium και του προτεινα να μεινει μακρια απο διπυρινο. Στην τελικη ας κοιταξει και για κανα σετακι sandy bridge με i5.

Δημοσ.

Ακριβως αυτο εβλεπα και γελαγα...... Αν παρεις λοπον και τα 2 βιντεο και τα βλεπεις ταυτοχρονα τοτε καταλαβαινεις με τι εχουμε να κανουμε....

Βλεπουμε λοιπον στο gta σε αυτο το βιντεο με διαφορετικης συχνοτητας μνημες στον i3 6100 να εχουμε εως και 300% αυξηση των fps. Δεν θα παρω θεση αν το πιστευω η οχι(εγω προσωπικα οχι αλλα δεν εχει σημασια).

Μα σε 2133 λειτουργει ο 6100, ετσι είναι ο memory controller του

• Like 2
Δημοσ.

ας μη ξεφευγουμε απο το θεμα..το οποιο ειναι οι προτασεις...

απο εκει και περα διαλεγει και περνει οτι νομιζει ο καθενας καλυτερο...

εγω θα ελεγα να μη πας σε 750τι η 370 να πας σε μια 950 αν σε περνει

και με οποιον επεξεργαστη και να διαλεξεις απο αυτους θα πεζεις οκ αλλα μη περιμενεις θαυματα...

το gta v θελει γερο επεξεργαστη και θελει και ιδανικα και ενα ssd για να ειναι εντελως smooth ...

και την καρτα στην προτινω γιατι για 30-40ε διαφορα θα δεις

σχεδον διπλη αποδοση σε παιχνιδια που δεν θα εχουν τοσο μεγαλη απαιτηση επεξεργαστη και στηριζονται στη καρτα......

• Like 2
Δημοσ.

popcorn-blank.gif

O 6100 εχει αρκετα καλύτερο IPC, και στο 90% των games αποδίδει καλύτερα απο τον FX 6300, καθως ελαχιστα games είναι optimized για πολλα cores-threads, και έχει και προοπτικη για αναβαθμιση στο μελλον. Aυτό συμβαίνει ακόμα σε rendering, λογο DDR4 και IPC οπως πρoείπα.

μα κι εγω ψηφισα intel αν ειδες. το οτι λιγα παιχνιδια δεν ειναι optimized για multicore επεξεργαστες σηεμρα δε σημαινει οτι θα ισχυει καισ το μελλον. Το optimization εννοειται οτι εινια καλυτερο στους ιντελ.

Για την ιστορια στο βιντεο που εδειχνε stuttering με τον intel εμενα δεν το εκανε καθολου, και εχω και εντελως βασικο επεξεργαστη.

• Like 1
Δημοσ.

Ο (άφαντος) ts έχει γράψει ότι δεν θέλει Intel.

Ας πάρει τον athlon που του πρότεινε ο jimakos στην αρχή ή τον 6300.

Άμα δε θέλει, με το ζόρι δεν γίνεται!

Θα ήταν νομίζω χρήσιμο κιόλας να γίνει μια σύγκριση των δύο athlon x4 - fx 6300.

• Like 5
Δημοσ.

Στο επομενο βιντεο βλεπουμε vs δυο επεξεργαστων που ο reviewer δεν εχει κανει καν τον κοπο να βαλει στα 2 μηχανημα μνημες με μικρες εστω διαφορες, αλλα βαζει στον fx 1600 αρες μνημες , κανει ο.c οτι και οπως να ειναι χωρις να αναφερει λεπτομερειες, δεν αναφερει αν εχει ανοιχτα η κλειστα power states καθως και καρφωτα ρευματα η παιζει με offset. Δεν υπαρχει σωτηρια λεμε.....

Για τους υπολοιπους δεν θα διαφωνησω αν ειναι η οχι καλο cpu ο i 6300. Εγω ποσταρα την δικια μου εμπειρια με τον pentium και του προτεινα να μεινει μακρια απο διπυρινο. Στην τελικη ας κοιταξει και για κανα σετακι sandy bridge με i5.

Εχει δυο συστηματα ιδιου κοστους. 1600αρες μνημες ειχε και το συστημα του jimakos που το εκρινες ως καλο επειδη ειχε AMD... (call me fanboy) 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...