Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά την αμφιλεγόμενη κίνηση να αφαιρέσει το FM radio από την επερχόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 Mobile Anniversary Edition, η Microsoft αποφάσισε να “ξηλώσει” από το built και το χαρακτηριστικό WiFi Sense.

Το WiFi Sense είναι ένα χαρακτηριστικό που επέτρεπε σε χρήστες Windows Phone να συνδέονται αυτομάτως σε WiFi δίκτυα με βάση crowdsourced πληροφορίες και δεδομένα. Αρχικά είχε παρουσιαστεί στα Windows Phone, ωστόσο αργότερα το χαρακτηριστικό εξελίχθηκε από την Microsoft και συμπεριλήφθηκε και στα Windows 10 Mobile.

Το χαρακτηριστικό επέτρεπε την αυτόματη σύνδεση σε ανοιχτά WiFi hotspots –η δυνατότητα μπορούσε να απενεργοποιηθεί- και επιπλέον επέτρεπε την σύνδεση σε γνωστά δίκτυα WiFi (π.χ επαφών, όπως συγγενών κ.ά) χωρίς την χρήση κάποιου κωδικού. Ορισμένοι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, αλλά από την στιγμή που η Microsoft θα το αφαιρέσει, μελλοντικά δεν θα υπάρχουν λόγοι ανησυχίας.

Ο Gabe Aul της Microsodt δήλωσε: “Αφαιρέσαμε το χαρακτηριστικό WiFi Sense που σας επιτρέπει να διαμοιράζεστε WiFi networks με τις επαφές σας και να συνδέεστε αυτόματα σε δίκτυα που μοιράζεστε με τις επαφές σας. Το κόστος της αναβάθμισης του κώδικα, για να κρατήσουμε σε λειτουργία το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά χρήσης και την χαμηλή ζήτηση μας οδήγησε στο να σταματήσουμε την επένδυση στην ανάπτυξη του. Αν πάντως είναι ενεργοποιημένο το WiFi Sense, τότε θα συνεχίσει να σας κρατάει συνδεδεμένους με ανοιχτά WiFi hotspots που γνωρίζει μέσω crowdsourcing”.

Link.png Site: Ubergizmo

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πραγματικα αχρηστο. Καλα εκαναν.

Αν το εκανε η Google θα ειχε νοημα.

Η Microsoft γιατι να το κανει; Λες και εχουν πολλοι WindowsPhone και θα εχουμε κανα πραγματικο οφελος.

• Like 2
Δημοσ.

Και σειρά θα έχει ο dialer... Μόνο οι αμέτρητες ενημερώσεις με το "έτσι θέλω" θα παραμείνουν και ο υποχρεωτικός συγχρονισμός με το cloud. Εξαγωγή επαφών στην SD? Που ακούστηκε?

• Like 5
Δημοσ.

Και η κατρακυλα δεν εχει τελος.

Σε λίγο θα φοράνε android για να επιβιώσουν...

Αντε με το καλο να αφαιρεθει και το Bluetooth...Καλα πατε...

Και σειρά θα έχει ο dialer... Μόνο οι αμέτρητες ενημερώσεις με το "έτσι θέλω" θα παραμείνουν και ο υποχρεωτικός συγχρονισμός με το cloud. Εξαγωγή επαφών στην SD? Που ακούστηκε?

Επειδη προφανως δεν εχετε ιδεα τι ακριβως ειναι αυτο το WiFi Sense,θα σας το πω με απλα λογια:

Ειναι μια προεπιλεγμενη δυνατοτητα σε ΟΛΑ τα Windows 10 συστηματα(ΝΑΙ και στα PC,laptop και tablets,εκτως απο τα κινητα),που διαμοιραζει τους κωδικους των δικτυων που ειστε συνδεδεμενοι στους Contacts σας σε FaceBook,Skype και Outlook χωρις να σας ρωταει!

Οσοι εχετε Windows 10 στα PC σας καλο ειναι να το ελεγξετε και να το απενεργοποιησετε,για τους προφανεις λογους!

• Like 15
Επισκέπτης
Δημοσ.

ρε παιδια το  lumia 520 θα πάρει αναβαθμιση σε windows 10 ποτε;;;

Δημοσ.

Δεν δουλεύει έτσι ακριβώς. Διαλέγεις εσύ ποια δίκτυα θες να μοιραστείς και δεν κρατάει τον κωδικο σου.

Wi‑Fi Sense is designed to not show your Wi‑Fi network password to your contacts. For networks you choose to share access to, the password is sent over an encrypted connection and is stored in an encrypted file on a Microsoft server, and is then sent over an HTTPS connection to your contacts' PC or phone if they use Wi‑Fi Sense.

You're in control, and you choose which Wi‑Fi networks you want to share access to. When you first connect to a password-protected Wi‑Fi network, you choose if you want to share access to that network with your contacts. You can share a few networks, a lot, or none—it's up to you to decide which networks you share. You might have more contacts on one social network or service than another, so you could share Wi‑Fi network access with one social network or service and not another to help determine how many people can have access.

• Like 3
Δημοσ.

Έχω Windows Phone (με Windows 10) και επιβαιβεώνω 

πως τίποτα από αυτά δεν ισχύει. EΛΕΟΣ ... 

Για επερχόμενη αναβάθμιση μιλάει.

ρε παιδια το  lumia 520 θα πάρει αναβαθμιση σε windows 10 ποτε;;;

Όχι.

Δημοσ.

ρε παιδια το lumia 520 θα πάρει αναβαθμιση σε windows 10 ποτε;;;

Επίσημα όχι. Μπορείς να τα βάλεις μέσω insider app. Στο 920 τρέχουν άψογα αλλα σε 520 με 512mb μνήμη δεν θα το συνιστούσα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Όχι.

ε μα βέβαια, γιατί να πάρει εξάλλου.... Σ'ευχαριστώ για την απάντηση!

Δημοσ.

Απογοήτευση τα Windows 10 στα κινητά....

Και το λέει χρήστης (εγώ) που από το 2012 χρησιμοποιεί μόνο WP!

Πρώτο κινητό, Nokia Lumia 800:

ΑΚόμη το έχω, ακόμη το χρησιμοποιώ ως το ένα και μοναδικό κινητό μου. Με έχει κουράσει η μικρή οθόνη του μόνο πλεόν. Υπόψην, Windows Phone 7.8!

Συν η πολύ κακή υποστήριξη του viber που καλώς η κακώς, υποχρεούμαι να το χρησιμοποιώ.

Κατά τα άλλα, παραμένει εξαιρετικό ακόμη. Τρομερή Amoled screen, embedded mail client που παρά τα χρόνια του είναι αρκετά ικανοποιητικός και ποιότητα Nokia.

Nokia Lumia 520:

Το πρώτο smartphone της κοπέλας μου. Εξαιρετικό για τα χρήματα του και τις τούμπες που έχει φαέι. Ακόμη δουλέυει αλλα χρειάζεται νέο digitizer που πρέπει να το βάλω στο πρόγραμμα να το παραγγείλω.

Αν θυμάμαι καλά, έχει μείνει σε έκδοση 8 (και εκεί θα μείνει μεταξύ μας μετά από αυτά που έχω δει σε 10)

Microsoft Lumia 535:

Το δεύτερο κινητό της κοπέλας μου, εξαιρετικό και αυτό αλλά όχι Nokia.

Μετά το update στα 10, είναι απλά για πέταμα.

Πολύ αργό, συχνά crasharίσματα κτλ κτλ...

με την πρώτη ευκαιρεία θα πέσει downgrade σε 8.

Microsoft Lumia 640:

Το δεύτερο smartphone του αδερφού μου, μετά το Nokia Lumia 610 (μάλλον παρέδωσε πνεύμα η Motherboard, to be checked).

Εξαιρετικό, χωρίς να του βάζω ακόμη και για πολύ καιρό ακόμη Windows 10.

Δυστυχώς, κάτι δεν πάει καλά MS!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το wifi sense ειναι το πρωτο πραγμα που απενεργοποιω στο τηλεφωνο. Αν θελω να δωσω τους κωδικους μου wifi σε καποιο τριτο θα τους δωσω μονος μου. Οσο αφορα τα 10 δουλευουν καλα και σταθερα στα φθηνα lumia με snapdragon 200. Πολυς κοσμος δεν στηνει σωστα την συσκευη με hard reset απο την αρχη και του τρωει κολληματα απο την αναβαθμιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...