Προς το περιεχόμενο

Civilization VI

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι πλέον άχρηστο το spam των πόλεων, αν δεν έχει κάποιο ειδικό resource δίπλα του.

Από το 4 και μετά δε χρειαζόταν τόσο μεγάλος αριθμός πόλεων, ειδικά αφού η έκταση της καθεμίας ήταν μεγάλη, αλλά χρησίμευε για ζωτικό χώρο και μετέπειτα πιθανά resources. Έχει αλλάξει κάτι σε αυτό?

Χωρίς να έχω δει υλοποίηση, το tech tree για πολιτισμό μου φαίνεται καλή ιδέα, στο 5 παραήταν χύμα. Έχει επανέλθει η έννοια της πολιτιστικής κυριαρχίας και συνοριακής πίεσης από το 4, ή ήταν πολύ δύσκολο για τις μάζες?

Για τα bugs κλπ, αν και τα όσα αναφέρεις είναι φαιδρά, δε μου φαίνονται απρόσμενα. Κάθε Civ έστρωνε μετά το πρώτο expansion και με το δεύτερο γινόταν το παιχνίδι που έπρεπε εξ αρχής.

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κάνω άλλο ένα gamethrough στο stellaris και το ξεκινάω μετά. Πάντως αυτό με τις εχθρικές AI ήταν πρόβλημα και στο προηγούμενο civ και από τι λέει ο Apoll είναι πρόβλημα και ποιο έντονο και σε αυτό εδώ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν δίνουν βάση κάπως να διορθώσουν την διπλωματία και γενικά σε όλα τα game του είδους την έχουν σε δεύτερη μοίρα. 

Δημοσ.

Εντάξει καλό το παιχνιδάκι σε γενικές γραμμές.

αλλά δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά με το V το οποίο βγήκε 6 ολόκληρα χρόνια πριν.

Επίσης έχω παρατηρήσει μερικά μικρό BUgs (παράδειγμα όταν σκοτώνω αντιπαλο scouter το Unit δεν παιθαίνει και μένει εκεί μόνο ο σκυλος και δεν έχω δυνατότητα να επιτεθώ).

Σε 6 χρόνια Development δεν είχαν καμία άλλη ιδέα;

• Like 2
Δημοσ.

Εντάξει καλό το παιχνιδάκι σε γενικές γραμμές.

αλλά δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά με το V το οποίο βγήκε 6 ολόκληρα χρόνια πριν.

Επίσης έχω παρατηρήσει μερικά μικρό BUgs (παράδειγμα όταν σκοτώνω αντιπαλο scouter το Unit δεν παιθαίνει και μένει εκεί μόνο ο σκυλος και δεν έχω δυνατότητα να επιτεθώ).

Σε 6 χρόνια Development δεν είχαν καμία άλλη ιδέα;

Ασφαλή συμπεράσματα ακόμα και για απλοποιημένα 4X όπως τα CIV δεν βγαίνουν μετά από 100 ώρες παιξίματος, πόσο μάλλον μετά από μόλις 10-20.

Δημοσ.

τελικα αυτα τα γραφικα στυλ settlers .. με χαλανε μετα απο καποιες ωρες παιχνιδιου. κουραστικο. επισης ποσο χαζο να μου κρυβει τα εδαφη που εχω ηδη εξερευνησει και ειναι σχεδον διπλα σε πολεις μου.. το ai πολυ επιθετικο ακομα και σε KING επιπεδο

Δημοσ.

Ασφαλή συμπεράσματα ακόμα και για απλοποιημένα 4X όπως τα CIV δεν βγαίνουν μετά από 100 ώρες παιξίματος, πόσο μάλλον μετά από μόλις 10-20.

Νταξει αλλα εμενα που επαιζα σαν τρελος πριν λιγο καιρο ακομα το 5 δε μου γεμισε το ματι,μοιαζει σαν ενα overhaul,δεν εισαγει κατι καινουριο,μια γαματη φαση θα ηταν να συνδιαζαν το v με το beyond earth,να εστηνες το διαστημοπλοιακι σου και μετα να εκαιγες τη γη ξερω γω...τεσπα.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά μια ακόμα ερώτηση,

Την επιλογή Earth για τον χάρτη την έχει βρει κανείς ή δεν υπάρχει;

να έχεις την δυνατότητα να παίζεις στον χάρτι του πλανήτη κανονικά όπως στο Civilization V δηλαδή;

Δημοσ.

Όσοι αισθάνονται ότι οι huge χάρτες είναι μικροί, αλλάχτε τις παραμέτρους του μεγέθους στο config. (Maps)

C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Sid Meier's Civilization VI\Base\Assets\Gameplay\Data

Δημοσ.

Just one more turn…

Πάλι καλά καταφέραμε να φτάσουμε δουλειά σήμερα :D

Μου άρεσαν τα districts

Δοκίμασα βραζιλιάνους και άγγλους, πλάκα έχουν οι βραζιλιανοί , δοκιμάστε τους σε νησιά ;-)

• Like 1
Δημοσ.

επαιζα χτες λιγο το βραδυ και ετυχα να ειμαι σε μια μεγαλη ηπειρο.. μαζι με αμερικανους και αζτεκους. ημουν ευγενικος με ολους. εστελνα και δωρακια, δεν ενοχλουσα στα συνορα κτλ .. δεν ασχοληθηκα με κατασκευη μοναδων.. ολα για την επιστημη φαση..  ειχα τους Σπαρτιατες :P

σε καποια φαση απο το πουθενα. οι αμερικανοι μου στελνουν οτι στραβωσαν με την παρτυ μου.. και μεσα σε 2 γυρους ειχαν στειλει εξω απο την Σπαρτη .. 12 μοναδες Warriors.. !!  εγω σαν γνησιος Σπαρτιατης ειχα μονο ΜΙΑ αντιστοιχη μοναδα να υπερασπιστει την πολη. παλεψα σαν λιονταρι τις ορδες των αμερικανων εκατσα μπροστα σε 4 σειρες των 3 μοναδων σχεδον. χυθυκε πολυ αιμα και στο τελος ειχα το τελος των Σπαρτιατων , η πολη επεσε

• Like 7
Δημοσ.

Χαχα λόγο των πολέμων έφτιαχνα πολλά θέατρα κ.ο.κ. πήρα cultural win :D

Οι βρετανοί συνεχίζουν να είναι από τις καλύτερες επιλογές

Κάλο και το stacking των μονάδων

Δημοσ.

Αν οι γύροι σας χρειάζονται αρκετό χρόνο, πριν πατήσετε ΕΝΤΕR για να γίνει αυτό, μπείτε στο strategical overview.

Θα δείτε ότι ο χρόνος που χρειάζεται το σύστημα για να κάνει process το AI θα μειωθεί δραματικά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραιο το game ωραίες οι αλλαγες αλλα αυτο με την αι που τραβάει φρικη κ ξεκινάει πόλεμο ελεος.

Edit: μονο με τοξα γίνεται δουλειά

Υγ. Καλο το artbook του κολεκτορα αλλα μικρο σε μεγεθος.

Επεξ/σία από bilya
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγκαταλείπω την προσπάθεια με αυτό το παιχνίδι.

Είναι το χειρότερο civilization παιχνίδι που βγήκε ποτέ. Epic & Marathon ταχύτητες δεν παίζονται ακόμα.

Αλλά και ακόμα σε Standard τα πράγματα δεν είναι καλά.

Το ΑΙ είναι τελείως βλαμένο, ιδίως όταν σου κάνει denounce στον γύρο 30 γιατί δεν έχεις κατασκόπους (θέλει καπου 40 tech για να γίνει αυτό), και στον γύρο 35 γιατί η οικονομία σου είναι μικρή.

Όταν αυτό σπαμμάρει τις μονάδες κάθε δύο γύρους, χτίζοντας δίπλα στην πρωτεύουσά σου, και μετά σε προκαλεί ότι χτίζεις δίπλα του.

Και πας να κηρύξεις πόλεμο, και έχεις warmonger πέναλτι για τα επόμενα 3000 χρόνια.

(Και όλα αυτά και μετά το χτεσινό patch).

• Like 1
Δημοσ.

Εγκαταλείπω την προσπάθεια με αυτό το παιχνίδι.

Είναι το χειρότερο civilization παιχνίδι που βγήκε ποτέ. Epic & Marathon ταχύτητες δεν παίζονται ακόμα.

Αλλά και ακόμα σε Standard τα πράγματα δεν είναι καλά.

Το ΑΙ είναι τελείως βλαμένο, ιδίως όταν σου κάνει denounce στον γύρο 30 γιατί δεν έχεις κατασκόπους (θέλει καπου 40 tech για να γίνει αυτό), και στον γύρο 35 γιατί η οικονομία σου είναι μικρή.

Όταν αυτό σπαμμάρει τις μονάδες κάθε δύο γύρους, χτίζοντας δίπλα στην πρωτεύουσά σου, και μετά σε προκαλεί ότι χτίζεις δίπλα του.

Και πας να κηρύξεις πόλεμο, και έχεις warmonger πέναλτι για τα επόμενα 3000 χρόνια.

(Και όλα αυτά και μετά το χτεσινό patch).

Έχω ακούσει από πολλούς τα ίδια παράπονα. Θα διαφωνήσω όμως με το χειρότερο civ όλων των εποχών. Καταρχηv, υπάρχει το Beyond Earth που άξια φοράει αυτό τον τίτλο. Δεύτερον, κανένα civ που θυμάμαι δεν ήταν καλό στο launch. Περίμενε να βγουν 1-2 expansion και μετά το κρίνουμε.

Προσωπικά πάντως μάλλον θα είναι το πρώτο civ που δεν θα αγοράσω. Ίσως μετά από τόσα χρόνια να μιλάει και η κόπωση αλλά οι νέες αλλαγές στο gameplay και το artistic design με χαλάνε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...