Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προφανώς το string στη φόρμα σου θα είναι Property. (Στην VB6 μπορεί κανείς να φτιάχνει ιδιότητες και σε φόρμες, αφού και αυτές είναι κλάσεις).

Εδώ λέει έναν τρόπο για να βάλεις μια ιδιότητα στην BaseForm

https://social.msdn.microsoft.com/Forums/windows/en-US/681d0535-dc61-438f-976f-fa990f47faf1/expose-a-public-property-in-a-winform-in-c?forum=winformsdesigner

Δες και εδώ

http://stackoverflow.com/questions/218732/how-do-i-execute-code-after-a-form-has-loaded

μήπως σου κάνει το shown Event που παίζει μια φορά (και εκεί ο κώδικας είναι στην form2 και αντί να γράψεις στην form2 βάζεις την Form2 να διαβάσει από την Form1 και να γράψει σε μια δική της μεταβλητή.

• Like 1
Δημοσ.

Επιδη δεν το διχνω στον αρχικο κωδικα, δεν σημαινει οτι δεν την εμφανιζω. Καταρχας δεν ειναι ετσι ο κωδικας μου. Ποτε δεν θα αφηνα μια φορμα με το default ονομα. Δηλαδη Form1,Form2 κ.τ.λ. Απλα για να μην σας μπερδεψω ειπα να βαλω τα default. Οσο για την Form1 δεν χρειαζετε να την εμφανισω με καποια εντολη, γιατι ειναι ανοιχτη απο την αρχη του προγραμματος, και δεν κλεινει σχεδον ποτε.

Δουλευω σημερα απο το πρωι, και κανω παραλληλες δουλειες, οποτε συγχωρεσε με αν κανω λαθος, αλλα εμενα δεν μου φαινεται να διχνεις κατι πολυ διαφορετικο απο τον Tmark. Απλα εχεις αλλαξει τον κωδικα, + του οτι εχεις προσθεσει ενα .Show() property στην βου. Απο κει και περα κανει ακριβως το ιδιο.

Ο albnick στο λέει πιο τεχνικά, εγώ στο λέω πιο απλοϊκά.

Είτε θα ψαξεις τα keywords του albnick, είτε θα κάνεις κοπι πειστ τα δικά μου.

Το πρόβλημα σου σε αυτό που ποσταρες είναι πως δεν κάνεις showdialog. Τώρα αν κάνεις, αλλά ποσταρες ότι νάναι, τότε απλά κανείς show και όχι showdialog.

Υγ: για το θεό, μην βγαζεις σκρινσοτ τα σνιπ ρε έλεος.

• Like 1
Δημοσ.

Επιδη δεν το διχνω στον αρχικο κωδικα, δεν σημαινει οτι δεν την εμφανιζω. Καταρχας δεν ειναι ετσι ο κωδικας μου. Ποτε δεν θα αφηνα μια φορμα με το default ονομα. Δηλαδη Form1,Form2 κ.τ.λ. Απλα για να μην σας μπερδεψω ειπα να βαλω τα default. Οσο για την Form1 δεν χρειαζετε να την εμφανισω με καποια εντολη, γιατι ειναι ανοιχτη απο την αρχη του προγραμματος, και δεν κλεινει σχεδον ποτε.

Δουλευω σημερα απο το πρωι, και κανω παραλληλες δουλειες, οποτε συγχωρεσε με αν κανω λαθος, αλλα εμενα δεν μου φαινεται να διχνεις κατι πολυ διαφορετικο απο τον Tmark. Απλα εχεις αλλαξει τον κωδικα, + του οτι εχεις προσθεσει ενα .Show() property στην βου. Απο κει και περα κανει ακριβως το ιδιο.

Ο TMark δήλωσε την GetTextBoxText() στη Form1, και στη Form2 έφτιαξε νέο αντικείμενο της Form1, και κάλεσε τη GetTextBoxText του αντικειμένου τύπου Form1.

Το Παπί δήλωσε την GetTextBoxText() ως static στη Form2, και δημιούργησε στη Form2 αντικείμενο τύπου Form2, και κάλεσε τη GetTextBoxText στο Form1.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιο δύσκολο: Να ανοίξεις modal παράθυρο με επιλογή στοιχείου που θα έχει το focus, εστίαση.

Επεξ/σία από M2000
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι, αυτο θα ηταν ετσι αν ηθελα να περασω ενα κειμενο απο textBox στην Form1 σε ενα αλλο textBox στην Form2. Εγω θελω ομως το κειμενο στο textBox να μπει σε string στην Form2. Σε textBox τι να το κανω ? Δεν μου χρειαζεται για τον σκοπο μου.

Τοτε καντο

frm.Mystring= textBox1.Text;

ή

frm.SetMystring(textBox1.Text);
  • Like 1
Δημοσ.

in form2

public static string skata {get; set;}

παρακατω οπου το καλεις στη φορμα 2

πχ textbox1.text = skata;

στη φορμα 1 καπου εχεις το πεδιο με τη μεταβλητη που θες να δωσεις στη φορμα 2 εστω ειναι η μεταβλητη skatoyles

form form2 = new form();

form2.show();

form2.skata = skatoyles;

Y.Γ.: εκανα κατι παρομοιο χτες.....δεν ηταν πανω απο 3 λεπτα ψαξιμο στο stackoverflow το συγκεκριμενο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...