IKARIWTHS Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Σε παρόμοια περιπτωση ,είχα βγάλει τον εσωτερικό δισκο και τον είχα συνδέσει με usb σε υπολογιστή που έτρεχε λίνουξ .είδε κανονικά τα αρχεία μου και τα έσωσε όλα .αν και φαινόταν hardware πρόβλημα τελικά είχε χαλάσει το filesystem Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δεν προκύπτει καποιο παράθυρο αλλά πήγα στο τέρμιναλ από το μενού. (Launchpad - other - terminal) Στο terminal του εξωτερικού σκληρού που έχω εγκαταστήσει τη version mac os x λες ή στο terminal του macintosh ; Το μηχάνημα μπουτάρει από τον εξωτερικό σκληρό. Εκεί είναι το λειτουργικό του.( Mac OS X 10.8.5) Σε παρόμοια περιπτωση ,είχα βγάλει τον εσωτερικό δισκο και τον είχα συνδέσει με usb σε υπολογιστή που έτρεχε λίνουξ ...... Ευχαριστώ για την ιδέα αλλά νομίζω είναι επικίνδυνο για αρχάριους ,άσε μην κάνω καμμιά ζημιά στο μηχάνημα μέσα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Εννοώ το Terminal se boot στην Internet version toy ΟS Χ Recovery (cmd-alt-R). Αφού ο εξωτερικός δίσκος είναι bootable τα πράγματα μπορεί να βελτιωθούν αισθητά, υπό την αρχική προϋπόθεση να σου επιτραπεί η πρόσβαση στον φάκελο Pictures. Εφ’ όσον λοιπόν στο Desktop του εξωτερικού δίσκου βλέπεις το εικονίδιο του Macintosh HD· 1. Άνοιξε τον δίσκο και πήγαινε στo φάκελο Pictures. 2. Στο Terminal του εξωτερικού paste την εντολή rsync -av και πάτησε μια φορά το Space bar. Σύρε στο παράθυρο το εικονίδιο του φακέλου Pictures. Χωρίς να πατήσεις το Space bar, σύρε στο παράθυρο το εικονίδιο του εξωτερικού δίσκου και πάτησε Enter. Θα πρέπει να αρχίσει η μεταφορά των φωτογραφιών και βλέπουμε τι θα προκύψει. Φαίνεται δεν δέχεται την εντολή, ίσως να μην επικοινωνεί με τον δίσκο. (Εκτός και δεν έτρεξες την εντολή από το Internet Recovery). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Ψιλομπερδεύτηκα τώρα λίγο. Μπήκα στο terminal με cmd-alt-r αλλά αυτήν τη φορά δεν είδε στο recovery etc τον Macintosh αλλά μόνο τον untitled (εξωτερικό που μπουτάρει και που ήδη έχουν μεταφερθεί οι φωτογραφίες). Οπότε έκανα reset password στον untitled. Ξαναμπαίνω με cmd-alt-r μέχρι να μου εμφανίσει και τον Macintosh να κάνω το ίδιο. Την μεταφορά των φωτογραφιών την έκανα χθες με την εντολή στο terminal απλά για να καταφέρω να τις δω χρησιμοποίησα το πρόγραμμα που μου σύστησες χθες.Οπότε έσυρα στο desktop ξεχωριστά ανά χρονολογια τους φακέλλους απ'το iphoto βιβλιοθήκη στο desktop.Τώρα προσπαθώ να εμφανίζονται όλες χωρίς να πρέπει να αλλάξω για την κάθε μια χωριστά απ'το get info τα δικαιώματα. "λοιπόν στο Desktop του εξωτερικού δίσκου βλέπεις το εικονίδιο του Macintosh HD·" Πότε το βλέπει και πότε όχι.Συνήθως αν περιμένεις λίγη ώρα Όταν τον βρίσκει προφανώς γιατί βγάζει μήνυμα ότι δε μπορεί να τον διορθώσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Και πως να μην ψιλό-μπερδευτείς με όλα αυτά τα εξωτικά !. To "Reset Home Folder Permissions and ACLs" πρέπει να γίνει (αν επιτραπεί στην ρουτίνα να τρέξει) στον Macintosh HD. Όταν εμφανισθεί λοιπόν ο δίσκος τρέξε την διαδικασία. Άλλωστε, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Για το Desktop τι να πω, δοκίμασε μπας και μπεις στον δίσκο ..... Στον εξωτερικό δίσκο, click το εικονίδιο μιας φωτό και πάτησε τα πλήκτρα cmd-I. Στα "Sharing & Permissions" αναφέρει στο δεύτερο λογαριασμό "Fetching" ;. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Τον είδε Τον είδε ! Αλλά το reset home folder acls ....running running running running ...... Ευχαριστώ πολύ. Στην ουσία οι φωτογραφίες σώθηκαν ακόμα κι αν πρέπει να αλλάξω τα δικαιώματα πρόσβασης για να τις δω σε κάθε μία χωριστά. Στην πορεία θα τσεκάρω τι άλλα αρχεία μπορώ να ανασύρω πριν τον κάνω erase και φορματ με την ελπίδα να ξαναδουλέψει (στην περίπτωση που έφταιγε κάτι στο λειτουργικό του). Το άλλο ακόμα running running ..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Το running δεν μου αρέσει, αφού η ρουτίνα θα έπρεπε να ολοκληρωθεί άμεσα. Πάντως, ας ελπίσουμε για το καλύτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 running running ..... το έκλεισα. Αυτό με τα δικαιώματα πάντως είναι μπελάς ! Αλλά νταξ 23.000 φωτογραφίες είναι πόσο χρόνο να πάρει χαχα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να το κλείσεις, ίσως και μετά από κάποιες ώρες running να είχε αποτέλεσμα. Αυτό μιας και το σύστημα δεν είναι και στα καλύτερα του. Για πες μου σε παρακαλώ, σε ένα από τα Spotlight Comments, αναφέρει στα "Sharing and Permissions" στον δεύτερο λογαριασμό "Fetching" ;. Είδα τελικά στα Spotlight Comments ότι λείπει ένα πεδίο, το Staff. Αυτό σημαίνει ότι έχουν αλλοιωθεί τα Launch Services, και δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορεί να επηρεάσουν την ανάκτηση των φωτό στον εξωτερικό δίσκο. Κλείνοντας, αν συνεχιστεί το αδιέξοδο, η μόνη λύση φαίνεται να είναι ο DiskWarrior υπό την προϋπόθεση ότι ο δίσκος δεν έχει μηχανικό θέμα αλλά έχει αλλοιωθεί το file system του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Ξαναδοκιμάζω λοιπόν το running και όσο τραβήξει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Λοιπόν ....μετά από 4 ώρες ακόμα running ...... το έκλεισα. Δε γίνεται μάλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Έτσι φαίνεται, δυστυχώς ..... Πάντως προσπαθήσαμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 και με το παραπάνω Νομίζω ότι κάπου εδώ ολοκληρώθηκε αν μη τι άλλο το αρχικό πρόβλημα. Οι φωτογραφίες σώθηκαν (άλλο αν δεν ανοίγουν λόγω δικαιωμάτων) Έμαθα κι εγώ και οι αναγνώστες χρήσιμες εντολές και πραγματικά νιώθω πιο έτοιμος να αντιμετωπίσω τυχόν μελλοντικό πρόβλημα στο mac περιβαλλον απ'ότι πριν. Μόλις σιγουρευτώ ότι δε χρειάζομαι κάτι άλλο απ'τον προβληματικό σκληρό θα δοκιμάσω να τον κάνω erase και να εγκαταστησω σ'αυτόν το λειτουργικό του mac os x ώστε να μπουταρει κανονικά. Ελπίζω να δουλέψει.Αν όχι τον πάω για αλλαγή σκληρού. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DjSak Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά! Συγχαρητήρια που τα καταφερατε. Ο δίσκος λογικά θα είχε βγάλει bad sectors. Τα Mac OS X έχουν ένα καταπληκτικό εργαλείο για backup. Το time machine. Συνδεεις έναν εξωτερικό δίσκο ίσης ή μεγαλύτερης χωρητικότητας με τον εσωτερικό και το πρόγραμμα κάνει backup ΤΑ ΠΆΝΤΑ! Ακόμα και το λειτουργικό. Επίσης αποθηκεύει και της ημερομηνίες των αρχείων οπότε αν χάσεις κάποιο έγγραφο, πας "πίσω στον χρόνο" και το βρίσκεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα