Προς το περιεχόμενο

Χάθηκαν όλα τα αρχεία; Σκληρός κατεστραμμένος ή καλωδιοταινία; υπάρχει λύση;

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πήγαινε στο service για αντικατάσταση δίσκου, αφού έχει τερματίσει.

Εκεί μπορεί να προσπαθήσουν να σώσουν τα αρχεία σου με το DiskWarior

ή κάποιο άλλο προηγμένο utility.

Βάλε έναν SSD, ενώ εξέτασε το κατά πόσο μπορεί η RAM να αναβαθμιστεί

στα 8GB. Θα έχεις πλέον ένα λειτουργικό μηχάνημα για 3-4 χρόνια ακόμη. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης

Στο τέλος της εγκατάστασης λογικά θα σου δώσει την επιλογή να μεταφέρεις αρχεία και ρυθμίσεις από άλλο Mac. Δοκίμασε την.

Για σκληρό δες το αντίστοιχο link που έβαλα από άλλον με παρόμοιο πρόβλημα.

Looking for other computers .................

Δεν το βλέπει μάλλον.

Δοκίμασα την επιλογή "από άλλο σκληρό" ψάχνει ψάχνει .....

Δεδομένου ότι κάποιες φορές βλέπει τον σκληρό (μέσα στο mac τον ΗD) κι άλλες όχι ,έχει νόημα να κάνω ένα restart τώρα κ να ξαναπροσπαθήσω ή να τελειώνω πρώτα με τη μορφοποίηση;

Πήγαινε στο service για αντικατάσταση δίσκου, αφού έχει τερματίσει.. :)

Ε μάλλον κατά κει το βλέπω ......

Πρέπει να δουλέψουν κι οι επαγγελματίες :) απλά ήθελα να εξαντλήσω τις πιθανότητες να είναι κάτι που θα μπορούσε να διορθωθεί σπίτι.

Κάνε skip τότε και προχωρά σαν καινούργιος χρήστης βάζοντας το Apple ID αν θες.

Θα δουλεύει ο υπολογιστής με σαφώς χαμηλότερες ταχύτητες λόγω usb 2. Μετά μπορείς να δοκιμάσεις με προγράμματα ανάκτησης για Mac.

ΥΓ. Αν πας για σκληρο εννοείται ssd με τον ανταπτορα που είπαμε στο άλλο topic.

Επισκέπτης

Ευτυχώς ανοίγει κανονικά όταν μπουτάρει με εξωτερικό σκληρό.Δυστυχώς όμως δε βλέπει το σκληρό του mac.Μάλλον χάθηκαν όλα τα αρχεία μου.Θα ξεσυνδέσω τον εξωτερικό σκληρό και θα κοιτάξω να κάνω επανεγκατάσταση στον αρχικο σκληρό του mac.Ελπιζω αν μη τι άλλο να δουλεύει ο σκληρός του mac.Ευχαριστώ παρα πολύ για το χρόνο σας.

Επισκέπτης

Έτσι σαν επίλογο στο θέμα να σας πω ότι βρίσκομαι στο στάδιο που προσπαθώ να τραβήξω αρχεία απ'τον παλιό σκληρό στον εξωτερικό.

Το migration assistant δε βρίσκει το σκληρό του mac.

Αλλά μόλις συνέβη κάτι πολύ θετικό και απαγοητευτικό συνάμα.

Ξαφνικά στο finder είδε το σκληρό Macintosh ,είδε ταυς φακέλλους αλλά έμοιαζε να'ναι χωρίς αρχεία.

Άνοιξα πχ το folder users κι ήταν κενό !

Κατέβασα 1-2 προγράμματα ανάκτησης αλλά δεν πρόλαβα να τα τρέξω κ να τα βάλω να σκανάρουν τον παλιό σκληρό γιατί μου έβγαλε μηνυμα ο υπολογιστής ότι ξεσυνδέθηκε ο σκληρός κλπ.

Λέτε να υπαρχει ελπίδα ακόμα;

post-266385-0-35931900-1463476564_thumb.jpegpost-266385-0-02419300-1463476891_thumb.jpeg

Είναι σίγουρα κατεστραμενος ο σκληρός macintosh ; Θέλω να πω έχει νόημα να ξανακάνω εγκατασταση το Lions os x ?

Έτσι σαν επίλογο στο θέμα να σας πω ότι βρίσκομαι στο στάδιο που προσπαθώ να τραβήξω αρχεία απ'τον παλιό σκληρό στον εξωτερικό.

Ξαφνικά στο finder είδε το σκληρό Macintosh ,είδε ταυς φακέλλους αλλά έμοιαζε να'ναι χωρίς αρχεία.

Κατέβασα 1-2 προγράμματα ανάκτησης αλλά δεν πρόλαβα να τα τρέξω κ να τα βάλω να σκανάρουν τον παλιό σκληρό γιατί μου έβγαλε μηνυμα ο υπολογιστής ότι ξεσυνδέθηκε ο σκληρός κλπ.

attachicon.gifimage.jpegattachicon.gifimage.jpeg

Είναι σίγουρα κατεστραμενος ο σκληρός macintosh ; Θέλω να πω έχει νόημα να ξανακάνω εγκατασταση το Lions os x ?

Τελικά δεν μας είπες ο σκληρός είναι 3tb?Έβαλες το serial που αναγράφεται στο πίσω μέρος και δεν σε καλύπτει το προγράμμα επισκευής που σου προανέφερα?

Επισκέπτης

Κοίταξα για serial number αλλά δε γράφει και δεν έχει τίποτα ο mac στην πίσω μεριά της οθόνης.

Κοίταξα για serial number αλλά δε γράφει και δεν έχει τίποτα ο mac στην πίσω μεριά της οθόνης.

Ξαναμπουταρε από τον εξωτερικό και κάνε το παρακάτω.

https://youtu.be/sOEdkVrJ6eM

Επισκέπτης

Ευχαριστώ πολύ.

Μου έβγαλε μηνυμα η ιστοσελίδα της apple ότι δεν ανήκει στα επηρεαζόμενα προϊόντα αυτός ο κωδικός.

attachicon.gifimage.jpegattachicon.gifimage.jpeg

Το μήνυμα προκύπτει συνήθως σε εξωτερικούς δίσκους όταν δεν έχουν αποσυνδεθεί σωστά ή όταν έχει βλάβη το port ή το καλώδιο.

Λέω, αφού αναφέρεις επανειλημμένα την καλωδιοταινία που δεν έχεις πειράξει, μήπως σου έπεσε το μηχάνημα και χαλάρωσε ο connector της ;.

Εξετάζω κι αυτή την περίπτωση, παρ' ότι τα συμπτώματα παραπέμπουν σαφώς σε τερματισμό του δίσκου.

Επισκέπτης

Όχι δεν έχει πέσει ποτέ,αναφέρω την καλωδιοταινία γιατί κάπου είχε πάρει το μάτι μου σε κάποιο άρθρο αυτήν την περιπτωση.Όταν λες τεεματισμό του δίσκου εννοεις ότι είναι μάταιο να κάνω επανεγκατάσταση τα lions στον παλιό; Έλεγα αφού δε γίνεται τίποτα όπως το βλέπω,να δοκιμάσω επανεγκατάσταση.Λογικά αν είναι κατεστραμένος ο σκληρός δε θα το κάνει.

Μην ασχολείσαι άλλο με τον δίσκο, έχει τερματίσει, δεν δέχεται πλέον καμία παρέμβαση

από εσένα και βέβαια δεν μπορείς να κάνεις επανεγκατάσταση του Lion.

Επισκέπτης

Δοκίμασα να κάνω erase και βγήκε αυτό το μήνυμα.

post-266385-0-37212300-1463560146_thumb.jpeg

Μην ασχολείσαι άλλο με τον δίσκο, έχει τερματίσει, δεν δέχεται πλέον καμία παρέμβαση

από εσένα και βέβαια δεν μπορείς να κάνεις επανεγκατάσταση του Lion.

Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε.Θα τον πάρω στο service.Πάντως η αλήθεια είναι οτι δεν είχα ιδέα για το πως λειτουργούν οι mac και πώς σώζεις μια κατάσταση και τώρα αν και δεν σώζεται ο σκληρός τουλάχιστον έμαθα 5 χρήσιμα πράγματα.

Αν ο δίσκος έχει μόνο το OS X (δηλαδή ένα partition) τρέξε την εντολή για unmount του δίσκου. 

diskutil unmount force /dev/disk0s2

Δοκίμασε, μήπως και δεις τα αρχεία. Διαφορετικά τρέξε  κατόπιν την εντολή για μηδενισμό του δίσκου, όπου θα διαγραφεί το περιεχόμενο του.

diskutil zeroDisk /dev/disk0s2

Σε θετική έκβαση θα δεις την εικόνα που θα τελειώσει με το σύμβολο $. Ίσως μπορέσεις τότε να φορμάρεις τον δίσκο,  όμως να έχεις υπ' όψη σου ότι δεν θα είναι πλέον αξιόπιστος.

post-157280-0-75448300-1463562631_thumb.png

Επισκέπτης

Ευχαριατώ.

Σήμερα τον βλέπει.Κατάφερα να μπω μέσω terminal και να δω τα αρχεία (κάποια αρχεία) στο user μου.Δεν μπορώ να δω τα αρχεία στο iphotolibrary .Δε γνωρίζω προφανώς τη διαδρομή.

Βλέπει aplications ,desktop, documents ,αλλά δε μπορώ να πάω στο iphotolibrary.

Προσπάθησα να κάνω copy δοκιμαστικά σε external κάτι ,αλλά μου γράφει "cp: illegal option"

Το προσπαθώ λιγο ακομα πριν περάσω στο σβύσιμο του δίσκου με τον παραπάνω τρόπο.

post-266385-0-10475700-1463681130_thumb.jpeg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...