Προς το περιεχόμενο

Χάθηκαν όλα τα αρχεία; Σκληρός κατεστραμμένος ή καλωδιοταινία; υπάρχει λύση;

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με το τερματικό θελω να αντιγράψω τα αρχεία ,αλλά αν συνδέσω σκληρό εξωτερικό τον βλέπει κλειδωμένο.Μακ δεν έχω άλλον κοντά.

Αν συνδέσεις ntfs σκληρό δεν μπορεί να τον δει.Αν τον κανείς format όπως σου είπα θα τον δει κανονικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αχ βρε παιδιά μπορεί να μου γράψει κάποιος την εντολή για το τερματικό εδώ; να καταλάβω τελικά αν υπάρχει ή όχι κενό ανάμεσα στο HD και τις καθέτους ; είναι \ HD/Users/ κλπ ή

\HD/

ή \HD/

ή \ HD / ;

Επίσης στην αρχή της εντολής είναι λάμδα σίγμα ; γιώτα σίγμα; δηλαδή παιδεύομαι παιδεύομαι και δεν αναγνωρίζει την εντολή.

Όταν δε ,βάζω την αριστερή κάθετο μετά το enter την εξαφανίζει.

(εννοώ το κενό που πάει αν υπάρχει μετα την κάθετο)

επίσης στην αρχή της εντολής είναι λάμδα s ή γιώτα s ?

Η πρώτη εντολή, 

ls /Volumes/Macintosh\ HD/Users/User/Documents

όπου το πρώτο γράμμα είναι L (μικρό). Πάτησε μια φορά το Space bar όπου έχω προσθέσει το _.

ls_/Volumes/Macintosh\_HD/Users/User/Documents 

Η δεύτερη εντολή·

cp -r “/Volumes/Macintosh HD/Users/User/Documents/“ “/Volumes/External”

Με τα κενά της·

cp_-r “/Volumes/Macintosh_HD/Users/User/Documents/“_“/Volumes/External”

Όταν λες ότι ο εξωτερικός δίσκος είναι κλειδωμένος τι εννοείς, μήπως  βγάζει κάποιο μήνυμα;. Για πήγαινε στο Disk Utility > Erase, στο Format τι αναφέρει ;. 

Επισκέπτης

Όταν λες ότι ο εξωτερικός δίσκος είναι κλειδωμένος τι εννοείς, μήπως  βγάζει κάποιο μήνυμα;. Για πήγαινε στο Disk Utility > Erase, στο Format τι αναφέρει ;. 

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Προσπάθησα με την εντολή αλλά δε βλέπω φως.
Το μόνο που μου βγάζει είναι αυτό classifieds-266385-0-54639900-1463303458_thumb.jpg
Το κακό είναι ότι δε θυμαμαι τις ονομασίες των φακέλων.Πχ αν το iphoto είναι με κεφαλαία ή μικρά,επίσης πολλοί φακελλοι ήταν με Ελληνικούς χαρακτήρες και στο τερματικό δε γράφει Ελληνικά.
Το μόνο που μένει είναι να κάνω επανεγκατάσταση σε σκληρο και να τρέξω μετά από εκεί ώστε να δει το σκληρό του μακ ως εξωτερικό.
Στον εξωτερικό δίσκο στην αρχή βγαζει αυτό το μήνυμα classifieds-266385-0-51104900-1463303659_thumb.jpg
και στο φορμάτ μου εμφανίζει αυτό
classifieds-266385-0-43971600-1463303723_thumb.jpg
Πατάω erase ????? :)

Φίλε μου τα screen shots σου δεν ανοίγουν, συνεπώς δεν μπορώ να εκφέρω κάποια γνώμη.

Για προσπάθησε να τα ανεβάσεις με click στο Περισσότερες Επιλογές Απάντησης >  Choose File > Επισύναψη αρχείου >  Προσθήκη σε μήνυμα.

Επισκέπτης

Είναι που μπαίνω απτην εφαρμογη της ιστοσελίδας μέσω κινητού.Συγγνώμη.Ξαναδοκιμάζω εκτός εφαρμογής από σελίδα

post-266385-0-31792600-1463305225_thumb.jpegpost-266385-0-56903300-1463305241_thumb.jpegpost-266385-0-52893000-1463305255_thumb.jpeg

1. Πρώτο screen shot·

Η εντολή βλέπει τον φάκελο Documents όπου εγγενώς φυλάσσονται τα αρχεία. Όμως είναι κενός, συνεπώς φυλάς τα αρχεία κάπου αλλού οπότε θα πρέπει να θυμηθείς το location διαφορετικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι για ενδεχόμενη ανάκτηση τους.

Όπως και να έχει, μου κάνει εντύπωση ότι δεν περιέχει ούτε ένα αρχείο. Ας ελπίσουμε ότι δεν έχει να κάνει με τυχόν μη αναγνώριση αρχείων.

Δεν παίζει κανένα ρόλο αν τα γράμματα είναι σε πεζά ή κεφαλαία. Για πληκτρολόγησε αντί για Documents iPhoto Library να δούμε τι θα βγάλει.

2. Δεύτερο screen shot·

Ο δίσκος δεν έχει πλέον το EFI partition, ή έχει αλλοιωθεί αν θέλεις. Πάτησε Erase , αλλά να έχεις υπ’ όψη σου ότι θα διαγραφούν όλα όσα περιέχονται στον δίσκο.

3. Για δοκίμασε να επισκευάσεις τον Macintosh HD σε Single-User mode, οπότε αν όπως φαίνεται έχει αλλοιωθεί το file system του ίσως και ανακάμψει.

• Power-up το μηχάνημα με πατημένα τα πλήκτρα cmd-S, οπότε ενεργοποιείται το mode και αρχίζουν να τρέχουν γραμμές με λευκά γράμματα για να καταλήξουν στο command line prompt  bash-3.2#.

• Πληκτρολογείς τη  εντολή /sbin/fsck –fy και Enter. Θα τρέξουν διάφορες επισκευαστικές  ρουτίνες και ίσως να εμφανισθεί η ένδειξη : 

** The volume Macintosh HD was repaired successfully

15786524806_aea271ebe0_o.jpg

Οπότε όλα καλά, στο prompt πληκτρολογείς Exit και Enter για να επιστρέψεις στο σύστημα σου.

Όμως τα πράγματα πιθανόν να μην εξελιχθούν έτσι, αφού ενδέχεται στο report να  λείπει η ένδειξη successfully αλλά σαν τελευταία να εμφανίζεται η πιο κάτω ένδειξη που υποδεικνύει ότι  η εντολή προσπάθησε ανεπιτυχώς να τροποποιήσει, επισκευάσει, αποκαταστήσει κάτι.

******The volume was modified *****

Πληκτρολογείς λοιπόν επανειλημμένα  την εντολή και μέχρις ότου εμφανισθεί  η ένδειξη successfully.

Όμως, αν μετά από 5-6 ή περισσότερες προσπάθειες δεν εμφανισθεί, αυτό σημαίνει ότι ο δίσκος δεν θα ανακάμψει τουλάχιστον με χρήση των ρουτίνων του OS X.

Αν μου επιτρέπεις· δεν είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που αντιμετωπίζεις τον κίνδυνο (ή το γεγονός) για απώλεια των αρχείων του, επειδή δεν ενεργοποίησες το Time Machine backup. 

Αν το είχες ενεργοποιήσει, απλά, δεν θα είχες θέμα. :)

Επισκέπτης

:) ΥΠΕΡ ευχαριστώ για τον κόπο σου.Μόλις πάω σπίτι θα το δοκιμάσω.Και ναι ,εννοείται ότι είμαι βλάκας που δεν ενεργοποίησα το time machine αλλά συνηθισμένος απ'το system restore των windows ,μου φάνηκε πολύπλοκη η διαδικασία θυμάμαι την πρώτη φορά που διάβασα περι time machine και αμέλησα μετά.Θα σας πω σύντομα αν κατάφερα κάτι.Ευχαριστώ και πάλι.

Επισκέπτης

A! σημείωση.Ο εξωτερικός δίσκος για τον οποίο βγαίνει το μήνυμα στο 2ο screenshot είναι ολοκαίνουργιος Seagate Compatible με Mac Os X 10.6.8 ή παραπάνω.

1.

3. Για δοκίμασε να επισκευάσεις τον Macintosh HD σε Single-User mode, οπότε αν όπως φαίνεται έχει αλλοιωθεί το file system του ίσως και ανακάμψει.

• Power-up το μηχάνημα με πατημένα τα πλήκτρα cmd-S, οπότε ενεργοποιείται το mode και αρχίζουν να τρέχουν γραμμές με λευκά γράμματα για να καταλήξουν στο command line prompt bash-3.2#.

• Πληκτρολογείς τη εντολή /sbin/fsck –fy και Enter. Θα τρέξουν διάφορες επισκευαστικές ρουτίνες και ίσως να εμφανισθεί η ένδειξη :

** The volume Macintosh HD was repaired successfully

15786524806_aea271ebe0_o.jpg

Οπότε όλα καλά, στο prompt πληκτρολογείς Exit και Enter για να επιστρέψεις στο σύστημα σου.

Προσπαθώ αλλά τα μηνύματα που βγάζει είναι άλλου είδους.

Όπως The volume macintosh hd coyld not be verified completely κι άλλα.

Επίσης δε μου εμφανιζει τη γραμμή bash-3.2#.

Υπάρχει τώρα περίπτωση αν κάνω εγκατάσταση το Lion στον εξωτερικό σκληρό και μπουτάρω από εκεί να καταφέρω να δω τον machintosh HD ως εξωτερικό και να τραβήξω τα αρχεία μου ή είναι χαμένη υπόθεση οπότε να κάνω απευθείας εγκατάσταση στον τωρινό σκληρό ;

δε μπορώ να καταλάβω ρε παιδιά εντωμεταξύ γιατί κάποιες φορές βλέπει το σκληρό και άλλες όχι.Αυτό με την καλωδιοταινία που λένε μήπως φταίει τίποτα τέτοιο;

Μήπως μου κατέστρεψε τον υπολογιστη κάνας ιός;

Οκ ,είχε πρόβλημα αλλά απ'τη στιγμή που εγκατέστησα το OnyX δεν ξανάνοιξε.

post-266385-0-74426100-1463365247_thumb.jpeg

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή·

1. Σε παρακαλώ τρέξε  -όπως σου ζήτησα- την εντολή αντικαθιστώντας το Documents με το iPhoto Library, ώστε ενδεχομένως να επιβεβαιωθεί ότι βλέπει μόνο τον φάκελο και όχι τα περιεχόμενα αρχεία.

2. Το εγγενές Mac-format του Seagate φαίνεται να μην είναι συμβατό με το OS X του Mac, γι’ αυτό προκύπτει το σφάλμα. Τον φορμάρεις λοιπόν με το Disk Utility.

3. Η εντολή fsck τελικά φαίνεται να μην  μπορεί να επισκευάσει τον δίσκο, οπότε πηγαίνεις για καινούριο. Το :/ root# είναι σωστό, είναι ο πρόγονος του bash. Τα διάφορα περίεργα, περιττά και ίσως επικίνδυνα προγράμματα που εγκατάστησες δεν μπορεί να έχουν καταστρέψει τον δίσκο, να έχουν κάνει ζημιά στο OS X ναι. Ενώ ιοί δεν υπάρχουν στο Mac.

4. Τι μηχάνημα έχεις και ποια version του OS X τρέχεις ;. Επειδή αναφέρεις το Lion, έχεις το Install DVD του ;. Αν ναι, μπορείς να το εγκαταστήσεις στον Seagate και να προσπαθήσεις για ανάκτηση των αρχείων σου από αυτόν. Δεν το βλέπω να παίζει, αλλά δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις.
  • Like 1

Όλοι οι δισκοι είναι συμβατοί με Mac. Κανένας όμως ως τώρα δεν έχω δει να έρχεται με το filesystem προετοιμασμένο για Mac OS X. Όλοι τους σχεδόν είναι ntfs.

Όπως καταλαβαίνεις το compatible for Mac OS X είναι παγιδα για άσχετους.

• Like 1

Επισκέπτης

1.Τώρα που το κάνω δε βλέπει το σκληρό.
Δυστυχώς δε βλέπει κάτι.

classifieds-266385-0-69669800-1463399064_thumb.jpg

2.Ο εξωτερικος σκληρος είναι ολοκαίνουργιος ,μόλις τον έκανα Erase και κάνω install το Os x mountain Lion σ'αυτόν. (Σε δυομιση ωρες λεει ....)

3.Σ'αυτήν την περίπτωση που πάω για σκληρό ,τι σκληρό να ζητήσω; Να εμπιστευτώ ότι βάλουν στο service;

4.Δε μου ειχαν δωσει install dvd απ'οσο θυμάμαι.
Η version που μου εμφανιζει ο υπολογιστης για να περασω ειναι η OS X Mountain Lion x 10.8
Όσο για το τι μηχάνημα έχω ..... δεν ξέρω τώρα πως μπορω να δω τα χαρακτηριστικά του.

classifieds-266385-0-63117500-1463399228_thumb.jpg

classifieds-266385-0-69669800-1463399064_thumb.jpg

1.Τώρα που το κάνω δε βλέπει το σκληρό.

Δυστυχώς δε βλέπει κάτι.

2.Ο εξωτερικος σκληρος είναι ολοκαίνουργιος ,μόλις τον έκανα Erase και κάνω install το Os x mountain Lion σ'αυτόν. (Σε δυομιση ωρες λεει ....)

3.Σ'αυτήν την περίπτωση που πάω για σκληρό ,τι σκληρό να ζητήσω; Να εμπιστευτώ ότι βάλουν στο service;

4.Δε μου ειχαν δωσει install dvd απ'οσο θυμάμαι.

Η version που μου εμφανιζει ο υπολογιστης για να περασω ειναι η OS X Mountain Lion x 10.8

Όσο για το τι μηχάνημα έχω ..... δεν ξέρω τώρα πως μπορω να δω τα χαρακτηριστικά του.

Όταν τελειώσει η εγκατάσταση την οποία κάνει αργά γιατί την κατεβάζει από internet, συν το οτι γίνεται σε usb σκληρό, θα μπορέσεις να δεις τι μηχάνημα έχεις κλικαροντας πάνω στο μηλαρακι και μετά about this Mac

ΥΓ. Έχετε καμία σχέση? http://www.insomnia.gr/topic/609246-αντικατασταση-σκληρου-δισκου-σε-imac-2010-mid/

Φίλε μου,  κάνε μια προσπάθεια να ανεβάσεις screen shots που να ανοίγουν.

Διαφορετικά, τι βοήθεια μπορείς να περιμένεις ;.  Και βέβαια, προτού ανεβάσεις το

post κάνε μια "Προεπισκόπηση Δημοσίευσης" για επιβεβαίωση ότι όλα είναι καλά. 

Επισκέπτης

Συγγνώμη ozelot για τα screenshots αλλά το πρόβλημα είναι της εφαρμογής του isomnia για κινητά.

Atheatos δεν έχω κάποια σχέση με το post που αναφέρεις.

Μπήκα απ'την ιστοσελίδα για να καταφέρω να βάλω τις φωτογραφίες.

Η εφαρμογή θέλει λίγο να εξελιχθεί :)

Συγγνώμη αν σας ζάλισα.

post-266385-0-62145800-1463403968_thumb.jpeg

post-266385-0-31450200-1463403980_thumb.jpeg

Στο τέλος της εγκατάστασης λογικά θα σου δώσει την επιλογή να μεταφέρεις αρχεία και ρυθμίσεις από άλλο Mac. Δοκίμασε την.

Για σκληρό δες το αντίστοιχο link που έβαλα από άλλον με παρόμοιο πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...