Προς το περιεχόμενο

Χάθηκαν όλα τα αρχεία; Σκληρός κατεστραμμένος ή καλωδιοταινία; υπάρχει λύση;

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

Γειά σας.Εδώ και τρεις μέρες παιδευομαι και δε βγάζω άκρη.Ο mac πήγαινε αργα ,κολουσε ,εβγαζε τη χρωματιστη σφαιρα του κέρσορα και περίμενες ώρα.Σκέφτηκα ότι θα φταιει ισως καποιο προγραμμα.Εψαξα στο ιντερνετ και ειδα οτι καποιοι ειχαν προβλημα με το spotify.
Το απεγκατεστησα κ οντως ειδα μια σχετικη διαφορα αλλά μετά πάλι τα ίδια.Κατέβασα κάποια προγραμματα cleanup που υποσχονταν πιο γρηγορες ταχυτητες ,καθαρισμα caches κλπ.Η αληθεια ειναι οτι την πρωτη φορα μπηκε γρηγορα στο λογαριασμο μου στο μακ αλλά μετά από λιγο δεν εμπαινε καν στην οθόνη επιλογης χρηστη.Α! νωριτερα ειχα μπει και στο βοηθημα δισκων κ εκανα επαληθευση δικαιωματων κλπ μεχρι κ επισκευη δισκου.Αυτα την πρωτη φορα εγιναν με επιτυχια.Πλέον όμως κάποιες φορες δε βλέπει καν το σκληρό.Άλλες φορες το βλέπει αλλά σ'αυτήν την περίπτωση μου βγάζει αυτό το μήνυμα:
classifieds-266385-0-61222300-1462965886_thumb.jpg
αν το ξανακάνω μου βγάζει αυτό
classifieds-266385-0-26062500-1462965914_thumb.jpg
Προσπαθω να κανω επανεγκατασταση OS X σε εξωτερικο σκληρο ωστε να μπουταρω αν γινεται απο εκει για να σωσω οτιδηποτε (αν σωζεται) αλλά ενώ αγόρασα ένα σκληρό seagate 2T ,τον συνδέω και μου βγαζει μηνυμα οτι ειναι κλειδωμενος ! Αν δε συνδέσω εξωτερικο σκληρο δε βλέπει κανένα δίσκο για να κάνει την εγκατασταση .
classifieds-266385-0-44828000-1462965972_thumb.jpgΕπίσης στα χαρακτηριστικα του δίσκου όταν το δει δεν αναγράφει στοιχεία.
classifieds-266385-0-20768800-1462965992_thumb.jpg
Αρα τι με συμβουλεύετε; Πως να σώσω την κατασταση; Αν ο σκληρός δεν έχει ελπίδα ,μπορώ να κάνω εγώ φορμάτ; Δεν ξέρω πως ανοίγει ενας mac για να βάλω καινούργιο σκληρο.Εξωτερικό σκληρό που συνεδεσα το θεωρεί κλειδωμένο (ήταν καινούργιος).
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πες μας δυο λόγια για το μακ, ειναι παλιό, καινούργιο, εγγύηση ;

Ειναι φορητό ; Μίνι, ιμάκ (για να δούμε αν μπορείς να παρέμβεις μόνο σου αν δεν έχει πια εγγύηση)

Επισκέπτης

Εγγύηση έχει αλλά είναι επέκταση εγγύησης από κατάστημα αγοράς και δυστυχώς βρίσκομαι εκτός Ελλάδας πλέον οπότε δεν έχει ισχύ.Είναι επιτραπέζιος mac ,αγορά το 2012 (νομίζω)

apple extension program https://www.apple.com/support/imac-harddrive-3tb/

Δες αν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία. Στο εξωτερικό αν είσαι σε χώρα με Apple Store φυσικό κατάστημα θα σε εξυπηρετήσουν καλύτερα.

Επισκέπτης

Δε γνώριζα αυτήν τη σημαντική πληροφορία.Ευχαριστώ.Θα το δω μόλις πάω σπίτι.

Επισκέπτης

Τελικά πότε δε βλέπει καθόλου το σκληρό ,πότε το βλέπει αλλά χωρίς τα αρχεια και πότε το βλέπει κανονικά αλλά δεν μπορεί να ξεκινήσει κανονικά για Χ λόγους. Άρα αυτο σημαίνει τουλάχιστον ότι τα αρχεία δε χάθηκαν.Πρώτο βήμα να καταφέρω να σώσω τα αρχεία σε κάποιο εξωτερικό σκληρό που θα αναγνωρίζει ,με εντολές στο τερματικό.Προς το παρον μου έβγαλε σφαλμα ότι δεν είναι δυνατον να επαληθευθει πληρως ο τόμος Macintosh classifieds-266385-0-78964600-1463007408_thumb.jpg

classifieds-266385-0-00539000-1463008044_thumb.jpg

Συνεχίζω το ξενύχτι και τις προσπάθειες.Τώρα μου βγάζει κλειδωμένο και τον ίδιο τον εσωτερικό σκληρό (όταν τον δει και ζητήσω επανεγκατάσταση OS) Τι μπάχαλο !

Αρχικά ρίξε μια ματιά στο άρθρο,  ώστε να βεβαιωθείς κατά πόσο τα αρχεία σου είναι προσβάσιμα. Αν λοιπόν είσαι τυχερός προσπαθείς να φορμάρεις τον εξωτερικό δίσκο από το Disk Utility στο interface του Internet Recovery. Σε αποτυχία το μόνο που απομένει είναι η αγορά ενός δίσκου της Western Digital, Mac-preformated (παλιότερα τουλάχιστον είχε). Διαφορετικά αγοράζεις έναν από το service.

Επισκέπτης

Ευχαριστώ παιδιά αλλά μάλλον θα τα σκάσω γερά ......,τον πάω για φτιάξιμο.Δεν ξέρω μόνο αν είναι καλύτερα σε σέρβις επίσημο της apple ή σε συνοικειακό κατάστημα επισκευής υπολογιστών mac.

Επισκέπτης

Αχ βρε παιδιά μπορεί να μου γράψει κάποιος την εντολή για το τερματικό εδώ; να καταλάβω τελικά αν υπάρχει ή όχι κενό ανάμεσα στο HD και τις καθέτους ; είναι \ HD/Users/ κλπ ή
\HD/
ή \HD/
ή \ HD / ;
Επίσης στην αρχή της εντολής είναι λάμδα σίγμα ; γιώτα σίγμα; δηλαδή παιδεύομαι παιδεύομαι και δεν αναγνωρίζει την εντολή.
Όταν δε ,βάζω την αριστερή κάθετο μετά το enter την εξαφανίζει.
classifieds-266385-0-26725700-1463221487_thumb.jpg

(εννοώ το κενό που πάει αν υπάρχει μετα την κάθετο)

επίσης στην αρχή της εντολής είναι λάμδα s ή γιώτα s ?

Επισκέπτης

Με το τερματικό θελω να αντιγράψω τα αρχεία ,αλλά αν συνδέσω σκληρό εξωτερικό τον βλέπει κλειδωμένο.Μακ δεν έχω άλλον κοντά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...