nick_81 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Παιδιά καλημέρα. Έχω στην κατοχή μου από το 2011 ένα fujitsu lifebook Α series (made in germany) με χαρακτηριστικά CPU Intel P620 στα 2,13GHz, μνήμη 3 GB και κάρτα γραφικών ΑΤΙ Radeon HD 6530M 1GB. Ενώ μέχρι πριν 1 χρόνο δούλευε μια χαρά ξαφνικά άρχισε να ανεβάζει φούλ θερμοκρασία. Πριν λίγους μήνες το πήγα για καθαρισμό και αλλαγή πάστας. Δούλεψε αποδεκτά μέχρι τώρα ώσπου άρχισε πάλι τα ίδια. Αυτή τη στιγμή οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 88-89 βαθμούς με αποτέλεσμα να κλείνει συνεχώς και να μη μπορώ να δουλέψω. Επειδή για αλλαγή πάλι της πάστας και νέο καθαρισμό (και νέα λεφτά) δεν νομίζω ότι θα σωθεί η κατάσταση (πάλι για 3-4 μήνες θα είμαστε οκ αλλά μετά...), υπάρχει κάτι άλλο που να μπορώ να κάνω? Είναι θέμα συστήματος ψύξης ή ίσως φταίει κάτι άλλο? Αν του κάνω καμιά αναβάθμιση σε δίσκο ή μνήμη θα γίνει τίποτα?
Sheogorath Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Το δουλεύεις σε σκληρή επιφάνεια ή σε καμια μοκέτα ή κρεβατι.
vste Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Φυσα το ΚΑΛΑ με blower (μην το ανοιξεις προς το παρων) και δες πως παει. Επισης ανοιξε task manager, πηγαινε στο performance -> εποπτεια πορων και δες αν υπαρχει κατι που κανει CPU, HDD να βαραει κατοσταρια.
nick_81 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Το δουλεύεις σε σκληρή επιφάνεια ή σε καμια μοκέτα ή κρεβατι. Σχεδόν πάντα πάνω σε βάση με ανεμιστήρα. Ξανακαθαρισε το, και κανε undervoltage. Το θέμα είναι θα κάνει δουλειά ή θα πετάω 25ευρα για 3-4 μήνες λειτουργίας? Το undervoltage δεν έχω ιδέα τι είναι και πώς γίνεται.. Φυσα το ΚΑΛΑ με blower (μην το ανοιξεις προς το παρων) και δες πως παει. Επισης ανοιξε task manager, πηγαινε στο performance -> εποπτεια πορων και δες αν υπαρχει κατι που κανει CPU, HDD να βαραει κατοσταρια. Αν το φυσήξω με κανα πιστολάκι μαλλιών (blower δεν έχω) θα γίνει τίποτα? Αλλά χωρίς να ανοιχτεί δεν θα πάει η σκόνη προς τα μέσα αντί για έξω? Στο task manager που κοίταξα η χρήση CPU κυμαίνεται 60-90%. Την μεγαλύτερη ενέργεια την τρώει ένα svchost.exe (τι σκατά είναι αυτό?) με 45% και μετά το chrome με 12%.
Sheogorath Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Το κλασσικό miner virus έχεις. Kάνε ότι λέει εδώ και κατα 99% θα φτιάξει https://forums.malwarebytes.org/topic/125534-cant-remove-bitcoin-miner-and-svchostexe-virus/ 2
vste Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 ΟΧΙ με πιστολακι! Θα το καψεις κατα πασα πιθανοτητα. Με blower που εχει καποια δυναμη δεν παει η σκονη μεσα φευγει απο τις υπολοιπες οπες εξαερισμου που εχει. ΔΕΝ προτεινω βενζιναδικο γιατι παραειναι δυνατο. Εχω παρει ενα απο μαγαζι 17 ευρω και μου εχει φανει ανεκτιμητο. 2 πραγματα ανεβαζουν πολυ θερμοκρασια σε ενα Laptop. CPU (κυριως) και μηχανικος HDD. Στην εποπτεια πορων εχεις μια εικονα αν καποιο απο τα 2 ζοριζεται ιδιαιτερα. Ειναι το κουμπι κατω δεξια στο performance tab του Task Manager. Δες λιγο με καποιο monitoring προγραμα και την θερμοκρασια της καρτας γραφικων.
LambisElef Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Απλά πληροφοριακά, το svchost.exe είναι διεργασίες των windows, και συμβαίνει που και που να τρώνε πολύ επεξεργαστική ισχύ. Αν δεν κάνω λάθος, μια στο τόσο λόγω windows update ή άλλων εργασιών συντήρησης, ή ίσως συλλογής-επεξεργασίας δεδομένων, το svchost λειτουργεί για 2-3 μερούλες ακριβώς όπως το περιγράφεις και μετά σταματά. Αν βέβαια παρατηρείς ότι το svhost είναι εκεί με 25-50% του cpu για πάνω από βδομάδα, μάλλον είναι αυτό που προανέφερε ο συνφορουμίτης παραπάνω για το miner virus. 2 πραγματα ανεβαζουν πολυ θερμοκρασια σε ενα Laptop. CPU (κυριως) και μηχανικος HDD. Στην εποπτεια πορων εχεις μια εικονα αν καποιο απο τα 2 ζοριζεται ιδιαιτερα. Ειναι το κουμπι κατω δεξια στο performance tab του Task Manager. Ο HDD σε ποια πραγματικότητα ακριβώς ανεβάζει τις θερμοκρασίες του συτήματος; Δες λιγο με καποιο monitoring προγραμα και την θερμοκρασια της καρτας γραφικων. Αν η κάρτα γραφικών ψύχεται από το ίδιο σύστημα ψύξης (κατά 99% έτσι είναι) τότε θα έχει κι εκείνη αυξημένη θερμοκρασία με την πολύ απλή εξήγηση ότι τη ζεσταίνει ο επεξεργαστής .
nick_81 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Το κλασσικό miner virus έχεις. Kάνε ότι λέει εδώ και κατα 99% θα φτιάξει https://forums.malwarebytes.org/topic/125534-cant-remove-bitcoin-miner-and-svchostexe-virus/ Θα δοκιμάσω μπας και καταφέρω κάτι..(Αν δυσκολευτώ με τα αγγλικά θα επανέλθω) ΟΧΙ με πιστολακι! Θα το καψεις κατα πασα πιθανοτητα. Με blower που εχει καποια δυναμη δεν παει η σκονη μεσα φευγει απο τις υπολοιπες οπες εξαερισμου που εχει. ΔΕΝ προτεινω βενζιναδικο γιατι παραειναι δυνατο. Εχω παρει ενα απο μαγαζι 17 ευρω και μου εχει φανει ανεκτιμητο. 2 πραγματα ανεβαζουν πολυ θερμοκρασια σε ενα Laptop. CPU (κυριως) και μηχανικος HDD. Στην εποπτεια πορων εχεις μια εικονα αν καποιο απο τα 2 ζοριζεται ιδιαιτερα. Ειναι το κουμπι κατω δεξια στο performance tab του Task Manager. Δες λιγο με καποιο monitoring προγραμα και την θερμοκρασια της καρτας γραφικων. Θερμοκρασία κάρτας γραφικών 43 βαθμούς. Η CPU δείχνει ότι ζορίζεται αφού ανεβοκατεβαίνει από 55 μέχρι και 100%, χωρίς να τρέχω κανένα πρόγραμμα πέρα από chrome (πέρα από κάτι όπως το svchost που από ότι κατάλαβα πρέπει να τα σβήσω αμέσως).
LambisElef Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Τα svchost είναι διεργασίες του συστήματος και από τη στιγμή που τρέχεις windows θα είναι εκεί και θα τα βλέπεις πάντοτε... Αν όπως προανέφερα χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε ίσως να είναι κάποιος ιός. Παρόλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικό μια στο τόσο να τρώνε μπόλικη επεξεργαστική ισχύ για μερικές μέρες.
La_MoRt Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Το συγκεκριμένο μηχάνημα παίρνει αέρα από τη κάτω πλευρά στο πάνω αριστερά κομμάτι. Φρόντισε αυτό ακόμα κια όταν είναι πάνω στη βάση να μην είναι κλειστό γιατί ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες πολύ ψηλά. Το είχα πάθει και εγώ το είχα ξεχάσει επάνω σε μια καρέκλα ανοιχτό και έκλεισε στου 90 ( λίγο πριν βράσει ).
vste Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Ο HDD σε ποια πραγματικότητα ακριβώς ανεβάζει τις θερμοκρασίες του συτήματος; Στην δικη μας? Ειχα πελατη που ενω εκλεινε απο υπερθερμανση ο Laptop με το που βαλαμε SSD σταματησε. Βαραγε 75+ ο σκληρος. Μετα οι θερμοκρασιες ηταν φυσιολογικες. Υπαρχουν περιπτωσεις (πχ ιος) που ο HDD δουλευει 100%. Εαν ειναι μηχανικος ΑΝΕΒΑΖΕΙ θερμοκρασιες τοτε. Και σε ενα Laptop οπου ολα ειναι στριμωγμενα δεν θελει και πολυ.. Και απο το Howtogeek: If you’ve taken the air vents and battery out of the picture and you’re still having problems, then you might have a more persistent heat issue. Sometimes a dusty hard drive can cause heat problems and data loss. Some laptops just “run hot,” even without a major load on the CPU. Try cleaning out these areas as best you can before you move on to another solution. Ειμαι 40 χρονων και δουλευω Field Service απο το 98. Εχω δει αρκετα ωστε να μην ειμαι απολυτος η ειρωνας..
LambisElef Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Από και κλείεται ένας δίσκος να πιάσει 75 βαθμούς. Εγώ πάντως δεν έχω ξανακούσει ούτε πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα να αναπτυχθεί τέτοια θερμοκρασία στον δίσκο. Πώς θα θερμανθεί τόσο πολύ ένας δίσκος; Είναι απλά αδύνατον... Ας το παραβλέψουμε αυτό με τη θερμοκρασία, αν ο δίσκος έχει πολλά bad sectors ή το σύστημα αργεί σε αρκετές διαδικασίες, αυτό υποδεικνύει ζήτημα του δίσκου και δε θα εμφανιζόταν svchost.exe με τέτοια χρήση του CPU για να επιλυθεί κάποιο ζήτημα. Τέλος, όλα τα παραπάνω λέγονται απολύτως φιλικά, χωρίς καμιά διάθεση για προσωπική επίθεση ή γενικότερα ειρωνεία και σαρκασμό. Απλά είναι αδύνατον για ένα σκληρό δίσκο να πάει στους 75C εκτός και αν βάλεις κάτω από το λάπτοπ κάποια σόμπα...
sundance_kid Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 @OP, μήπως ο τεχνικός που σου έκανε το καθαρισμό σου έβαλε καμία σταγόνα θερμοαγώγιμη απο προάστιο της ταϊβάν, η οποία είναι πλέον χυμένη παντού εκτός απο κεί που πρέπει;
nick_81 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 @OP, μήπως ο τεχνικός που σου έκανε το καθαρισμό σου έβαλε καμία σταγόνα θερμοαγώγιμη απο προάστιο της ταϊβάν, η οποία είναι πλέον χυμένη παντού εκτός απο κεί που πρέπει; Αυτό λίγο δύσκολο γιατί ήταν γνωστός και φαντάζομαι δεν θα έκανε μαμακία..Όσον αφορά για τον δίσκο που λέτε έχει θερμοκρασία κανονική 39 βαθμούς. Το θέμα είναι ότι πέρυσι όταν ζεσταινόταν πάλι και έκλεινε καίγανε τα πλαστικά παντού πάνω στο πληκτρολόγιο και από κάτω. Αντίθετα τώρα με τους ίδιους βαθμούς στο HWMonitor τα πλαστικά είναι απλώς ζεστά..Δεν ξέρω τι σκατά φταίει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα