Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά τόση ώρα μου μιλάς για χρηστικότητα. Το visibility το ξέρω ότι αυξάνετε. Αυτό είναι κάτι που αφορά αυτούς και όχι κάτι καλό για εμάς. Για μας δεν έχει κανένα νόημα. Κάνε shortcut to url στο taskbar και έχεις ακριβώς το ίδιο πράγμα χωρίς να έχει βάλει κάτι στο pc σου.

Φυσικα κ εχει νοημα κ για τους χρηστες.

Πχ οταν ανοιγει ο υπολογιστης του, ο χρηστης ξερει ακριβως που και πως με ενα κλικ ή κανενα(χρηστικοτητα) θα βλεπει τις συνομιλιες και θα μπορει να στειλει ενα μηνυμα. Με το web version δεν ειναι αμεσα διαθεσιμες οι συνομιλιες, πρεπει να ανοιξει τον browser και να πλοηγηθει στην ειδικη web σελιδα.

Αυτο ειναι το νοημα της υπαρξης της εφαρμογης που αναρωτιοσουν: αυξανει το visibility (αρα ελπιζουν να το χρησιμοποιουν περισσοτεροι και συχνοτερα) και ειναι πιο ευκολο/χρηστικο για τον χρηστη να εχει προσβαση στην εφαρμογη.

Πάλι web μου φαίνεται είναι, αντί για τον browser το βάλανε μέσα σε δικό τους application να γίνεται render.

Δεν μπορώ να καταλάνω τι νόημα έχει η ύπαρξή της από την στιγμή που συνεχίζει να χρειάζεται το κινητό. Ίδια βήματα θες και για το web.

EDIT: Χρήσιμο μάλλον για αυτούς που δεν έχουν browser που υποστηρίζει το whatsapp web.

Δημοσ.

Ρε συ πραγματικά.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Λειτουργεί όπως ακριβώς και με τον Browser.

ΕΛΕΟΣ!

Μάλλον δεν την κοίταξες καθόλου και με έχεις σαν μ...α και απαντώ.

Καλά τόση ώρα μου μιλάς για χρηστικότητα. Το visibility το ξέρω ότι αυξάνετε. Αυτό είναι κάτι που αφορά αυτούς και όχι κάτι καλό για εμάς. Για μας δεν έχει κανένα νόημα. Κάνε shortcut to url στο taskbar ή στο bookmark bar και έχεις ακριβώς το ίδιο πράγμα χωρίς να έχει βάλει κάτι στο pc σου.

Αν η εφαρμογή ήταν με native ui, να φορτώνει μόνο data και όχι scripts και html, είχε καλύτερο ux και τέλος το κερασάκι, να μην χρειάζεται συνέχεια το κινητό, τότε ναι έχει νόημα εγκατάστασης. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα.

Η διαδικασία login είναι ακριβώς ή ίδια.

Η μόνη διαφορά είναι ότι πατάς ένα url sortcut ή ένα app shortcut.

Περιμένω να μάθω πως αυξάνει η χρηστικότητα.

Έχεις χρησιμοποιήσει την εφαρμογή;

Πρέπει και στο app και στο web να βγάλεις το κινητό και να φωτογραφίσεις το qr

και στα 2 μπορεί να σε θυμάται και αν είσαι connected με το κινητό sto wifi να μην χρειάζεται να κάνεις φωτογράφηση.

Δημοσ.

Αν η εφαρμογή ήταν με native ui, να φορτώνει μόνο data και όχι scripts και html, είχε καλύτερο ux και τέλος το κερασάκι, να μην χρειάζεται συνέχεια το κινητό, τότε ναι έχει νόημα εγκατάστασης. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα.

Για εσενα μπορει να μην εχει νοημα, οι developers του whatsapp θεωουν οτι εχει νοημα και θα βοηθησει να το χρησιμοποιουν περισσοτεροι χρηστες για αυτο και το εβγαλαν.

Δημοσ.

Για εσενα μπορει να μην εχει νοημα, οι developers του whatsapp θεωουν οτι εχει νοημα και θα βοηθησει να το χρησιμοποιουν περισσοτεροι χρηστες για αυτο και το εβγαλαν.

Ρε φίλε πραγματικά υπερασπίζεσαι τόση ώρα την εφαρμογή ότι έχει παραπάνω χρηστικότητα.

ΠΩΣ; 

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι μιλούσες γενικά χωρίς να ξέρεις για την συγκεκριμένη και τώρα που κατάλαβες τι παίζει μου πετάς ένα οι developers ξέρουν. Απλά αυξάνει το visibility που είπες. Τίποτε άλλο.

Δημοσ.

Ρε συ πραγματικά.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Λειτουργεί όπως ακριβώς και με τον Browser.

ΕΛΕΟΣ!

Μάλλον δεν την κοίταξες καθόλου και με έχεις σαν μ...α και απαντώ.

Η διαδικασία login είναι ακριβώς ή ίδια.

Η μόνη διαφορά είναι ότι πατάς ένα url sortcut ή ένα app shortcut.

Περιμένω να μάθω πως αυξάνει η χρηστικότητα.

Έχεις χρησιμοποιήσει την εφαρμογή;

Πρέπει και στο app και στο web να βγάλεις το κινητό και να φωτογραφίσεις το qr

και στα 2 μπορεί να σε θυμάται και αν είσαι connected με το κινητό sto wifi να μην χρειάζεται να κάνεις φωτογράφηση.

Το url shortcut ειναι απο μονο του κατι που το καθιστα πιο δυσχρηστο.(ποσοι εχουν url shortcuts στον υπολογιστη τους;) 

Το app shortcut(που μπορει να φορτωνει καθε φορα με τον υπολογιστη) εχει κ την δικια του θεση στο taskbar.

Αυτο ειναι πολυ σημαντικο.

Τελος, αυτο που αναφερεις για το wifi δεν εχει σχεση με το αν χρειαζεται να κανεις φωτογραφιση , προφανως δεν εχεις καταλαβει τη λογικη.

Προσπαθεισε να την καταλαβεις πριν γραψεις πραγματα που δεν ισχυουν , ενω μιλας μαλιστα και επιθετικα .

Ρε φίλε πραγματικά υπερασπίζεσαι τόση ώρα την εφαρμογή ότι έχει παραπάνω χρηστικότητα.

ΠΩΣ; 

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι μιλούσες γενικά χωρίς να ξέρεις για την συγκεκριμένη και τώρα που κατάλαβες τι παίζει μου πετάς ένα οι developers ξέρουν. Απλά αυξάνει το visibility που είπες. Τίποτε άλλο.

Παμε ξανα:

Εγραψες ποιο ειναι το νοημα της υπαρξης της εφαρμογης. Βασικο λογος ειναι το visibility που τωρα παραδεχεσαι.

Φυσικα κ η χρηστικοτητα αυξανεται οταν ο χρηστης μπορει με ενα ή κανενα κλικ να δει τις συνομιλιες του σε σχεση με το να πρεπει να τρεξει τον browser και να πλοηγηθει στην ειδικη web σελιδα.

Επισης, η χρηστικοτητα αυξανεται λογω των native desktop notifications που μπορεις να εχεις στο desktop.

Δημοσ.

Λοιπόν πάμε

app

1) Πρέπει να πας να πλοηγηθείς να την κατεβάσεις

2) Να την κάνεις Install

3) Να την κάνεις pin στο task bar

4) Να κάνεις connect και από το κινητό και από το app και την πρώτη φορά με qr

5) Την τρέχεις κάθε φορά με ένα click και σου δείχνει όλα τα μηνύματα, πρέπει να είσαι συνδεδεμένος και με το κινητό (από οπουδήποτε)

web

1) Πρέπει να πας να πλοηγηθείς στο whatsapp

2) Στον chrome (έχουν και οι άλλοι browser αντίστοιχη λειτουργία) πας more tools/add to desktop

3) Tην κάνεις pin στο task bar

4) Kάνεις connect και από το κινητό και από το web και την πρώτη φορά με qr

5) Την τρέχεις κάθε φορά με ένα click και σου δείχνει όλα τα μηνύματα, πρέπει να είσαι συνδεδεμένος και με το κινητό (από οπουδήποτε)

Ποια η διαφορα, πέρα από τι με το web γλιτώνεις το Install;

Ακόμη και σε visibility δεν έχει διαφορά.

Ακόμη και να μην ξέρεις να την κάνεις pin, ένα μόνο έξτρα βήμα προστίθετε. Ότι πρέπει να ανοίξει τον browser και να κάνεις click το bookmark.

Δημοσ.

Λοιπόν πάμε

app

....

web

....

Ποια η διαφορα, πέρα από τι με το web γλιτώνεις το Install;

Το app το τρεχεις με ενα κλικ(ή με κανενα αν ξεκιναει αυτοματα), μπορει να εχει συγκεκριμενη θεση στην taskbar/dock.

Το web version πρεπει να τρεξεις τον browser ΚΑΙ ΜΕΤΑ να πλοηγηθεις στο bookmark.

Αυτο εν μερει λυνεται αν κανεις url shortcut οπως ανεφερες (κατι που ελαχιστοι κανουν για web σελιδες) και ουσιαστικα δεν τρεχει αυτοματα με το που ξεκιναει ο υπολογιστης.

Με το app εχεις επισης native desktop notifications.

Τα υπολοιπα που εγραψες πριν για wifi κλπ δεν ισχυουν:

Δημοσ.

Το app το τρεχεις με ενα κλικ(ή με κανενα αν ξεκιναει αυτοματα), μπορει να εχει συγκεκριμενη θεση στην taskbar/dock.

Το web version πρεπει να τρεξεις τον browser ΚΑΙ ΜΕΤΑ να πλοηγηθεις στο bookmark.

Αυτο εν μερει λυνεται αν κανεις url shortcut οπως ανεφερες (κατι που ελαχιστοι κανουν για web σελιδες) και ουσιαστικα δεν τρεχει αυτοματα με το που ξεκιναει ο υπολογιστης.

Το βάζεις στο startup folder.

Και δεν είναι ανάγκη να έχεις shortcut. Μπορείς να έχεις bookmark το οποίο είναι στην ουσία sortcut αντί για το taskbar στο bookmarks bar. Δεν χρειάζεται να πλοηγηθείς

Δημοσ.

Ακόμη και σε visibility δεν έχει διαφορά.

Ακόμη και να μην ξέρεις να την κάνεις pin, ένα μόνο έξτρα βήμα προστίθετε. Ότι πρέπει να ανοίξει τον browser και να κάνεις click το bookmark.

ε. Ότι πρέπει να ανοίξει τον browser και να κάνεις click το bookmark.

Φυσικα και εχει διαφορα σε visibility εκτος απο χρηστικοτητα.

Για τον ιδιο λογο που πολλα site(ενημερωτικα, αθλητικα κλπ) βγαζουν εφαρμογες για κινητα που το μονο που κανουν ειναι render τη σελιδα χωρις καμμια διαφορα απο την web mobile version.

Αλλο να εχει ενα app και ενα εικονοδιο που ο χρηστης το βλεπει και αλλο να πρεπει να τρεξει τον browser και να παει σε μια σελιδα.(γιατι πολυ απλα , ελαχιστοι χρηστες επιλεγουν να κανουν url shortcut σε εμφανες σημειο)

Το βάζεις στο startup folder.

Και δεν είναι ανάγκη να έχεις shortcut. Μπορείς να έχεις bookmark το οποίο είναι στην ουσία sortcut αντί για το taskbar στο bookmarks bar. Δεν χρειάζεται να πλοηγηθείς

Αρχικα, χρειαζεται να πλοηγηθεις, γιατι εκτος απο τον browser, πρεπει να διαλεξεις το bookmark.

Αντιθετα η εφαρμογη ειναι εκει με ενα ή κανενα κλικ.

Τελος, ελαχιστοι βαζουν στο startup folder ενα url shortcut και αυτο ειναι ενα ακομα θεμα χρηστικοτητας που λυνει η εφαρμογη.

Δημοσ.

Όσο για notifications, το whatsapp web μπορεί και σου στέλνει κανονικά Noticafications. Και το facebook κτλ To υποστηρίζει ο chrome.

Και ναι πρέπει να είσαι συνδεδεμένος και με το κινητο είτε στο wifι είτε σε data γιατί αλλιώς δεν μπορείς να συνδεθείς στο whatsapp

Ρε φίλε αφού αν κάνεις url sortcut έχει πάλι εικονίδιο του app. Κατεβάζει το favicon ο browser Και βάζει.

Δημοσ.

Ρε φίλε αφού αν κάνεις url sortcut έχει πάλι εικονίδιο του app. Κατεβάζει το favicon ο browser Και βάζει.

Οπως σου ειπα κ πριν, αυτο λυνεται οπως σωστα εγραψες.  Το θεμα ειναι οτι ελαχιστοι το κανουν, ενω δεν ειναι το ιδιο απο αποψη χρηστικοτητας(ποσο ευκολα θα την κανει ο απλος χρηστης pinned , να τρεχει καθε φορα κλπ) η native εφαρμογη με την web version, χωρια τα native desktop notifications, τα shortcuts, το πιο καθαρο ui κλπ.

Δημοσ.

@retromaniac.... μην τρελαίνεσαι. Πρακτικά σε αυτά που λέει ο haHa έχει δίκιο. Μπορεί να είναι αμελητέες διαφορές, αλλά όντως, το να έχεις ένα παράθυρο με σήμα του whatsapp αντί του browser.... είναι μια x ευκολία. Από την άλλη, εσύ ως καταναλωτής, και καλά κάνεις, το θεωρείς ψευτοπρόοδο, και κατ'εμε, καλά κάνεις.

Νομίζω, πως αντί να τσακώνεσαι με τον haHa, θα γίνεις πιο παραγωγικός αν πας εδώ ή/και εδώ και στείλεις τα παράπονα σου, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να δούμε κάτι καλύτερο στο μέλλον.

Εγώ τους έγραψα αυτό το -ίσως βλακεία- tweet:

Thank you for your "client" @WhatsApp. It sucks. Whatsapp used to be the best. Do something about it. Give us what @viber did

Κάντο copy paste, ή γράψε κάτι καλύτερο.

Όταν τους εκθέτεις στο twitter... ακούνε πιο εύκολα.

edit: επειδή δεν έχω και πολύ φαντασία, αν κάποιος έχει κανά ωραίο twit για κράξιμο, ας το πει και εδώ να το αναμεταδώσω :P

Δημοσ.

@Jastonas:
Η βασικη ελλειψη/διαφορα σε σχεση με το viber client που σου λειπει ειναι οτι χρειαζεται να ειναι συνδεδεμενο και το κινητο στο ιντερνετ για να δουλευει το whatsapp client;

Δεν νομιζω οτι θα το αλλαξουν αυτο, θεωρω οτι ειναι μερος της στρατηγικης τους.

Δημοσ.

α. Το viber απάντησε στο twitter :) Ειρωνεία λίγο προς whatsapp....

@Jastonas:
Η βασικη ελλειψη/διαφορα σε σχεση με το viber client που σου λειπει ειναι οτι χρειαζεται να ειναι συνδεδεμενο και το κινητο στο ιντερνετ για να δουλευει το whatsapp client;

Δεν νομιζω οτι θα το αλλαξουν αυτο, θεωρω οτι ειναι μερος της στρατηγικης τους.

Όχι... το θεωρώ ΠΟΛΥ σημαντικό... αλλά δεν είναι το Νο1. Εξάλλου... έχουμε τόσα social media που αν μου "πέσει" το whatsapp, στέλνω και από αλλού. Για εμένα δηλαδή, δεν με καίει, αλλά σαν καταναλωτής, με καίει, γιατί οι φίλοι μου δεν είναι τόσο ευέλικτοι σαν και εμένα, και αν δεν το χρησιμοποιούν αυτοί, μετά δεν το χρησιμοποιώ ούτε εγώ. Σόρρυ αν σε μπέρδεψα, αλλά στην ουσία, μπορεί άμεσα να μην με καίει, αλλά με καίει έμμεσα. Και επίσης, its 2016. Έλεος. Είναι feature αναγκαστικό. Cloud κτλ.

Ας δώσουν τουλάχιστον μια εξήγηση για την στρατηγική τους. Ότι είναι θέμα encryption ή κάτι άλλο. Αρονό.

Εκτός αυτού, σαν client, δεν μου λέει κάτι παραπάνω από τον web based client. Πολύ σημαντικό για εμένα είναι η επιλογή να κάνεις minimize to tray. Αυτό για εμένα προσωπικά, είναι αρκετά πιο σημαντικό. Δεν μπορώ να έχω μια μπάρα γεμάτη uTorrent, viber, whatsapp, pushbullet, chrome, κτλ κτλ. Οι εταιρείες φροντίζουν για αυτό. ΟΠΟΙΑ εφαρμογή έχω που τρέχει στην εκκίνηση, τρέχει στο system tray. Και το τραγικό whatsapp θέλει να είναι μόνιμα καρφωμένο στην μπάρα.

Το μόνο θετικό, είναι πως έχει notification στο ικονίδιό του. Αλλά notification (με διαφορετικό τρόπο) υπάρχει και στον web client.

Πραγματικά, γιατί το υπερασπίζεσαι. Ναι, αν μιλήσουμε απόλυτα, είναι κάτι έξτρα. Κάτι παραπάνω από το web client. Αλλά για τα δεδομένα της εποχής, και τις εναλλακτικές, είναι σάπιο. Το αγαπάω το whatsapp με προβηματικό τρόπο. Σχεδόν μισούσα κάποτε το viber ... χωρίς λόγο... είμαι λίγο whatsapp fan boy. Αλλά αυτή την στιγμή, έχει μείνει πίσω σε πολύ σημαντικά πράγματα. Σε άλλα ακόμα το προτιμώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...