Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

τα τελευταία χρόνια ασχολουμαι με τις γλωσσες προγραμματισμου. Στην σχολή εκανα C,C++ και πιστευω κατεχω ενα καλο επιπεδο. Επισης παρακολουθησα καποια σεμιναρια στο πανεπιστημιο μακεδονιας για HTML,CSS και JavaScript. Να τονισω πως ακομα δεν εχω παρει πτυχιο απο την σχολη. Ας μπω στο ψητο λοιπον. Αρχικα, θα με ενδιεφερε πολυ να εργαστω στον κλαδο αυτον. Περισσοτερο βεβαια θα μου αρεσε να ασχολουμαι με  C και αντικειμενοστρεφη προγραμματισμο γενικα, παρα με HTML,CSS και JavaScript(δεν θα με χαλαγε ομως σε πρωτη φαση). Για να γινει αυτο ομως , φανταζομαι, οτι καποιος πρεπει να εχει ενα πολυ καλο Portfolio. Το θεμα ειναι πως δεν ξερω τι ακριβως πρεπει να περιεχει αυτο, και τι θεωρειται δυνατο χαρτι ας πουμε. Πιστευω , χωρις να ειμαι σιγουρος, πως απαξ και καποιος κερδισει μια πρωτη θεση εργασιας στο αντικειμενο αυτο , μετα θα του ειναι πιο ευκολο στο μελλον αν θελησει να βρει μια καλυτερη θεση εργασιας στο ιδιο αντικειμενο , μιας και θα εχει ηδη εργασειακη εμπειρια. Θα το εκτιμουσα πολυ αν μου δινατε μερικες χρησιμες συμβουλες για ενα καλο Πορτφολιο.

Δημοσ.

Καλό είναι να σηκώνεις τα projects σου στο GitHub και να δίνεις link στο CV σου.

Ο άλλος, μπορεί απο εκεί να καταλάβει το τρόπο που προγραμματίζεις.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν πιστεύω ότι αυτός που θα αξιολογήσει κάποιον θα προβεί και σε αξιολόγηση των όποιων εφαρμογών του.

Η αξιολόγηση γίνεται χωρίς καν να δείξει κάποιος χαρτιά/προγράμματα. Τα χαρτιά τα δείχνουν στην πρόσληψη.

Δεν παίζουν οι γνώσεις μόνο, αλλά και η ποιότητα του χαρακτήρα. Να δείξει ο εργαζόμενος ότι έχει λόγο να εργαστεί, ότι είναι φιλόδοξος, ότι όπου βρει με περισσότερα λεφτά εκεί θα πάει, ότι τον ενδιαφέρουν οι παροχές, και ότι τον ενδιαφέρει να κάνει τη δουλεία του για να μην τα χάσει αυτά. Από την συζήτηση θα βγει συμπέρασμα αν ο μελλοντικός υπάλληλος μπορεί να επικοινωνεί, να γίνεται κατανοητός, και να έχει γνώσεις πάνω στα εργαλεία της δουλειάς, ή σε παρόμοια.Παίζει ρόλο κάποιος ενδιάμεσος που μπορεί να εγγυηθεί για την ικανότητα, όπως καθηγητής ή πρώην εργοδότης. Οι συστάσεις παίζουν καλό ρόλο.

Δημοσ.

Δεν πιστεύω ότι αυτός που θα αξιολογήσει κάποιον θα προβεί και σε αξιολόγηση των όποιων εφαρμογών του.

Η αξιολόγηση γίνεται χωρίς καν να δείξει κάποιος χαρτιά/προγράμματα. Τα χαρτιά τα δείχνουν στην πρόσληψη.

Εξαρτάται τι πόρτες χτυπάς. Εγώ όπου έχω πάει, πλην μιας εξαίρεσης όπου είχαν μια τεράστια και ζόρικη διαδικασία τεχνικών εξετάσεων, μου ζήτησαν code samples, Github profile, StackOverflow profile κτλ.

Δημοσ.

Καλά, αλλά σε πήραν;

Γιατί αν δεν θέλουν να σε πάρουν θα σου ζητήσουν της Παναγιάς τα μάτια...και στο τέλος, θα σου λένε, "καλά είναι αυτά αλλά δεν έχεις και το άλλο που θέλαμε".

Εννοείται ότι δεν θα δεις ποτέ τι είχε αυτός που πήραν!

Γενικά σε μια επιχείρηση ή ζητάς έναν νέο να τον φτιάξεις ή έναν έτοιμο με κάτι σελίδες ένσημα! Στην δεύτερη περίπτωση δεν ισχύουν αυτά με τα github,,,,

Δημοσ.

Καλά, αλλά σε πήραν;

Προφανώς όχι όλοι, δεν είμαι κι ο Carmack  :-) Αλλά ναι.

Γιατί αν δεν θέλουν να σε πάρουν θα σου ζητήσουν της Παναγιάς τα μάτια...και στο τέλος, θα σου λένε, "καλά είναι αυτά αλλά δεν έχεις και το άλλο που θέλαμε".

Ε, προφανώς, αν εγώ είμαι Haskellας και αυτοί ψάχνουν embedded microkernel C++ dev... ό,τι και να έχω κάνει, στα @@ τους. Αλλά δεν θα έκανα αίτηση κάπου που δεν ταιριάζω.

Γενικά σε μια επιχείρηση ή ζητάς έναν νέο να τον φτιάξεις ή έναν έτοιμο με κάτι σελίδες ένσημα! Στην δεύτερη περίπτωση δεν ισχύουν αυτά με τα github,,,,

Όπως προείπα, εξαρτάται τις πόρτες που χτυπάς. Υπάρχουν θέσεις junior, mid και senior. Ο senior φυσικά έχει και ένα αξιόλογο ιστορικό εργασίας. Ο junior όχι. Στον junior (που είναι και ο φίλος), το Github μετράει περισσότερο, αλλά και πάλι, ανάμεσα σε 2 seniors, αποτελεί το κάτι παραπάνω. Τουλάχιστον εκεί που κοιτάζω εγώ. Μπορεί αλλού να μην, αλλά εκεί που κοιτάζω έχει καλά λεφτά, οπότε...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα αυτό με το github έχει καταντήσει αηδια . Με δέκα χρόνια στην πλάτη προϋπηρεσία και team leader σε τρομερά complex έργο και ο άλλος με ρωτάει αν έχω κάτι στο github

Επεξ/σία από Aztec
  • Like 2
Δημοσ.

Καλα αυτό με το github έχει καταντήσει αηδια . Με δέκα χρόνια στην πλάτη προϋπηρεσία και team leader σε τρομερά complex έργο και ο άλλος με ρωτάει αν έχω κάτι στο github

Βλέπεις Μ2000;  :-)

Δημοσ.

Όσον αφορά το θέμα μπορείς να κινηθεις ως εξής

Εάν έχεις δυνατά τυπικά προσόντα μπορείς να κυνηγησεις θέσεις σε πολυεθνικές που συνήθως έχουν streamlined διαδικασιες. Κοίτα όμως να έχεις ξεσκονισει τις γνώσεις σου σε βασικές γλώσσες και εξάσκησε αλγορίθμους και δομές ώστε να είσαι ανταγωνιστικός στα τεχνικά τεστ.

Αν οι σπουδές σου δεν είναι τόσο επαρκείς φτιαξε μερικά προγραμματα η βιβλιοθήκες σε γλώσσες που στοχευεις. Πάρε και καμιά πιστοποίηση και είσαι good to go .

Συνδυασμός όλων των παραπάνω ακόμα καλύτερα.

Α και αν εχεις φίλο σε καμία εταιρεία πες του να σε κάνει refer. Παίζει πολύ

• Like 1
Δημοσ.

Σορυ κιολας, αλλα μας τα ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΑ με το github. Δηλαδη αν φτιαχνεις project και τα ανεβαζεις ΠΧ σε προσωπικη ιστοσελιδα δεν κανει ?

Δεν νομίζω να έχει σημασία που τα ανεβαζεις. Απλα θελουν να δουν τα projects σου , το κωδικα που γραφεις κλπ.Απλα το github ειναι γνωστο και οι περισσοτεροι τα ανεβαζουν εκει οποτε και ζητάνε αυτο.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να έχει σημασία που τα ανεβαζεις. Απλα θελουν να δουν τα projects σου , το κωδικα που γραφεις κλπ.Απλα το github ειναι γνωστο και οι περισσοτεροι τα ανεβαζουν εκει οποτε και ζητάνε αυτο.

Δεν είναι μόνο αυτό - με το Github βλέπει και τι κίνηση έχει το project σου.

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο αυτό - με το Github βλέπει και τι κίνηση έχει το project σου.

Ενταξει , εχει και πολλα αλλα πραγματα αφου ειναι και social network . 

Δημοσ.

Από το github μπορεί να καταλάβει κάποιος αν έχεις ιδέα από source control systems (which is always a plus).

Edit: Το ίδιο και για bitbucket, gitlab, κλπ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...