marksk Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Γεια σας θα ήθελα παρακαλώ τις απόψεις σας, στον παρακάτω προβληματισμό μου. Έχω έναν c2d e4500 με 2gb ram DDR2 σαν server στο σπίτι, (με linux, σαν file server, dlna server, samba, owncloud, sickrage, couchpotato, transmission και πάει λέγοντας) χωρίς gpu οθόνη κτλ σαν desktop έχω έναν i5 2500k με gtx 760 gpu κλτ ο server με καλύπτει απόλυτα, είναι ανοιχτός κοντά 10 ώρες τη μέρα (άλλες μέρες παραπάνω , άλλες παρακάτω) ο desktop με καλύπτει απόλυτα και αυτός .. ο προβληματισμός μου είναι σε κάποιο χρονικό διάστημα θα κάνω αναβάθμιση στον desktop και θα πάρει τη θέση του server ή να κάνω μια αναβάθμιση στον server τώρα, με κανένα amd 5370 πχ με mobo και ram κοντά στα 100 ευρώ για να γλιτώσω σε κατανάλωση ρεύματος λόγω υποχρεώσεων δεν πολυπαίζω παιχνίδια (ίσως δεν παίζω και καθόλου) οπότε ο i5 σαν desktop θα με συντροφέψει για αρκετό καιρό ακόμα
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Και όπως διάβαζα το κείμενό σου,και βλέπω τι έχεις για σέρβερ,λέω "ρε πούστη μου,κρίμα το ρεύμα που καίει." Να βάλεις τον αι5 για σέρβερ,ούτε για αστείο. Εγώ θα κοιτούσα και σε mobo με ενσωματωμένο επεξεργαστή για ακόμα πιο φθηνά,ιδανικά δε σε κανέναν ατομ μεταχειρισμένο με ddr2,ή pi.
marksk Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Atom πολύ αργός δεν θα είναι; Pi έχω σαν player με rasplex στην μία τηλεόραση. Το pi με 1 giga RAM είναι λίγο.
BlueBlood7 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δύο υπολογιστές με την κατανάλωση που έχουν δεν είναι και ότι καλύτερο. Όσο πιο καινούργια συστήματα τόσο και λιγότερη κατανάλωση. Προσωπικά θα τα άλλαζα και τα δύο αλλά φυσικά όχι και τα δύο μαζί. Πρώτα κοίταξε να αλλάξεις τον παλιό είτε με ένα καινούργιο σύστημα με λίγα χρήματα είτε βάζοντας έναν ΧΕΟΝ π.χ. της σειράς L (L5420-L5430) αν και εφόσον φυσικά δέχεται ΧΕΟΝ η μητρική σου. 1
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Atom πολύ αργός δεν θα είναι; Pi έχω σαν player με rasplex στην μία τηλεόραση. Το pi με 1 giga RAM είναι λίγο. Για file server ιδανικός. Το ίδιο και το pi3. Και ο xeon l. Ποια μητρική έχεις;
marksk Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Pi με τίποτα γιατί δεν ξέρω πόσο θα με καλύπτει στο μέλλον. Xeon μπορώ να βάλω με mod socket 771 σε 775 που έχω εγώ. Βλέπω ότι ο δικός μου έχει 53 watt και ο Xeon 40, δεν είναι και τόσο μεγάλη η διάφορα
LambisElef Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Εφόσον και τα δύο συστήματα σε καλύπτουν απολύτως όπως είπες κι εσύ, ποιος ο λόγος να αναζητήσεις αναβάθμιση; Ο server άντε να σου καταναλώνει 100-120W την ώρα σε full load, εγώ θα πω ότι καίει υπό normal συνθήκες 50-60W. Επομένως την ημέρα άντε να σε χρεώσει 0,5-0,6kW/h, με χρέωση περίπου 0,08-0,10€ την κάθεμια ανάλογα τη ολική μηνιαία κατανάλωσή σου. Επομένως στον μήνα άντε να χρεωθείς 2€ extra στον λογαριασμό της ΔΕΗ (και πάλι ίσως λέω πολλά). Απ' ότι καταλαβαίνεις, τα λεφτά που θα δαπανήσεις για αναβάθμιση του server δε θα τα πάρεις ποτέ πίσω ως απόσβεση από την κατανάλωση. Από κει και πέρα, όσον αφορά στο main pc, ο i5 2500k είναι αξιοπρεπέστατος επεξεργαστής, ο οποίος μπορεί να δεχτεί και κάνα o/c αν έχεις κέφια και όρεξη με κατάλληλη μητρική και ψύκτρα. Από κει και πέρα, εσύ θα κρίνεις αν χρειάζεται αντικατάσταση αν δε σε καλύπτει. 3
marksk Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Με Εφόσον και τα δύο συστήματα σε καλύπτουν απολύτως όπως είπες κι εσύ, ποιος ο λόγος να αναζητήσεις αναβάθμιση; Ο server άντε να σου καταναλώνει 100-120W την ώρα σε full load, εγώ θα πω ότι καίει υπό normal συνθήκες 50-60W. Επομένως την ημέρα άντε να σε χρεώσει 0,5-0,6kW/h, με χρέωση περίπου 0,08-0,10€ την κάθεμια ανάλογα τη ολική μηνιαία κατανάλωσή σου. Επομένως στον μήνα άντε να χρεωθείς 2€ extra στον λογαριασμό της ΔΕΗ (και πάλι ίσως λέω πολλά). Απ' ότι καταλαβαίνεις, τα λεφτά που θα δαπανήσεις για αναβάθμιση του server δε θα τα πάρεις ποτέ πίσω ως απόσβεση από την κατανάλωση. Από κει και πέρα, όσον αφορά στο main pc, ο i5 2500k είναι αξιοπρεπέστατος επεξεργαστής, ο οποίος μπορεί να δεχτεί και κάνα o/c αν έχεις κέφια και όρεξη με κατάλληλη μητρική και ψύκτρα. Από κει και πέρα, εσύ θα κρίνεις αν χρειάζεται αντικατάσταση αν δε σε καλύπτει. Κατατοπιστικότατος Οπότε συνεχίζω έτσι, χωρίς άγχος για τι ρεύμα. Ίσως να δω για αναβάθμιση σε Xeon Σας ευχαριστώ όλους 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα