Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aπλή ερώτηση.

Δύσκολη απάντηση.

Facts:Δεν βιάζομαι.

Υπάρχει ήδη η mobo (MSI Gaming 5 LGA 1150 unboxed),μνήμες 32GB DDR3 HyperX Savage, τα πάντα όλα.Κουτιά δίσκοι καλώδια υδρόψηξη και αερόψυξη.

Λέω τώρα μιας και δεν βιάζομαι να μαζέψω 100 ευρώ να πάρω 4690Κ ή 200 να πάρω 4790Κ?

Το pc δεν θα κάνει βαριές δουλειές ούτε βαρύ gaming αλλά σκεφτόμουν οτι ίσως άξιζε να μαζέψω 200 και να μείνει ακόμα πιο πολλά χρόνια.Γιατί θα ρίξω φράγκα πάλι ΜΟΝΟ όταν και εάν σπάσει ο νόμος του moore και θα πάω απευθείας σε xtreme intel cpu τότε (αλλά έχουμε νομίζω καιρό 1-2 χρόνια).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

+1 για τον 4790Κ.

Χωρίς δεύτερη σκέψη που λένε. Έχε όμως το νου σου και για 4770Κ.

Επειδή του λείπει το 90 στο τέλος έχε καλούτσικη διαφορά τιμής από τον 4790Κ.

quick edit:

Έχε το νου σου και για i7 5775c και i5 5675c.

Ισάξιοι αν όχι καλύτεροι από 4xxx

Ο κόσμος δεν τους ξέρει (βέβαια είναι σπάνιοι), μια φορά εχώ δει

σε αγγελία αρκετά χαμηλή τιμή.

• Like 4
Δημοσ.

γράψε μας σωστά τι ακριβώς διαθέτεις

cpu
mb
ram
case
gpu
psu

Yπάρχουν τα πάντα όλα.Το θέμα είναι η επιλογή cpu.Μιας και έχω ήδη έναν 4170,αλλά σε Asus H81M-K μιας και το θεώρησα αμαρτία να τον βάλω σε Ζ97....Αλλά ο 4790Κ νομίζω θα είναι λίγο καλλίτερα λόγω hyperthreading.....Will the 4690k stand the test of time?

• Like 1
Δημοσ.
μέχρι που να μαζέψεις τα χρήματά θα βγει νέα πλατφόρμα ... πάρε αυτόν που μπορείς τώρα να τον χαρείς γιατί το σύστημά σου ήδη έχει παλιώσει
Δημοσ.

4790k απο μενα.Και με ενα καλο overclock (με την υδροψηξη βεβαια) θα σε κρατησει μια χαρα και για 1 και για 2 και για 3+ χρονια.Μην ακους σχολια του τυπου ειναι παλιος καλυτερα να πας σε νεα πλατφορμα κτλ κτλ.Ο cpu ειναι τερας με ολη την σημασια της λεξης και σε single core και σε multicore αποδοση.Με ενα καλο oc θα πεταει!! Κατ αρχην το 1150 socket προς το παρων <<τρωει>> το 1151.Ο 4790k ειναι καλητερος απο τον 6700k σε καποιες περιπτωσεις.Και βασικα αφου εχεις mobo,ram,psu,κουτι,κτλ τοτε πανε σε 4790k ;)

Δημοσ.

4790k απο μενα.Και με ενα καλο overclock (με την υδροψηξη βεβαια) θα σε κρατησει μια χαρα και για 1 και για 2 και για 3+ χρονια.Μην ακους σχολια του τυπου ειναι παλιος καλυτερα να πας σε νεα πλατφορμα κτλ κτλ.Ο cpu ειναι τερας με ολη την σημασια της λεξης και σε single core και σε multicore αποδοση.Με ενα καλο oc θα πεταει!! Κατ αρχην το 1150 socket προς το παρων <<τρωει>> το 1151.Ο 4790k ειναι καλητερος απο τον 6700k σε καποιες περιπτωσεις.Και βασικα αφου εχεις mobo,ram,psu,κουτι,κτλ τοτε πανε σε 4790k ;)

+1 για τον 4790κ. αφου εχει τα υπολοιπα...Στα αλλα περι 1150-1151 εισαι λιγο πισω..Αν ηθελε νεο συστημα τωρα φυσικα και θα πηγαινε για 1151..

• Like 1
Δημοσ.

+1 για τον 4790κ. αφου εχει τα υπολοιπα...Στα αλλα περι 1150-1151 εισαι λιγο πισω..Αν ηθελε νεο συστημα τωρα φυσικα και θα πηγαινε για 1151..

Ναι δεν αντιλεγω και βεβαια θα πηγαινε σε 1151.Αν θες να στα εξηγησω τα υπολοιπα.

1)ddr4 υψηλοτερα timings απο ddr3.Αρα θεωρητικα χαμηλοτερος χρονος αποκρισης,θεωρητικα παντα.

2)4790k καλητερος απο 6700k

Βεβαια δεν ειναι αυτα λογοι για να μην παει σε 1151 απλα αφου εχει 1150 λεω καλητερα να επενδυσει σε αυτο ;)

Δημοσ.

Ναι δεν αντιλεγω και βεβαια θα πηγαινε σε 1151.Αν θες να στα εξηγησω τα υπολοιπα.

1)ddr4 υψηλοτερα timings απο ddr3.Αρα θεωρητικα χαμηλοτερος χρονος αποκρισης,θεωρητικα παντα.

2)4790k καλητερος απο 6700k

Βεβαια δεν ειναι αυτα λογοι για να μην παει σε 1151 απλα αφου εχει 1150 λεω καλητερα να επενδυσει σε αυτο ;)

Τι να μου εξηγησεις οτι ο 4790 ειναι καλυτερος απο τον 6700??Ειδη ειμαστε εκτος θεματος μην γινει και αυτο Τεξας..Ψαξου λιγο στο νετ και δες μετρησεις..Ακομη και εδω μεσα θα βρεις μετρησεις με αυτους τους επεξεργαστες oc και μη..

Και αυτο με τη ram π λες παλι δεν ισχυει..

Δημοσ.

Τι να μου εξηγησεις οτι ο 4790 ειναι καλυτερος απο τον 6700??Ειδη ειμαστε εκτος θεματος μην γινει και αυτο Τεξας..Ψαξου λιγο στο νετ και δες μετρησεις..Ακομη και εδω μεσα θα βρεις μετρησεις με αυτους τους επεξεργαστες oc και μη..

Και αυτο με τη ram π λες παλι δεν ισχυει..

Καλα.Επειδη δεν σκοπευω να γινουμε εδω περα τεξας οπως ειπες το σταματαω εδω.Φανταζομαι οτι δεν εχει καμια σχεση η υποστηριξη που εχεις για τον 6700 με το οτι εχεις 6700...

• Like 1
Δημοσ.

^εσυ σταματα να διαβαζεις το απο πανω site.

και οχι ο 4790K δεν ειναι καλυτερος του 6700Κ.

αλλα απο την στιγμη που υπαρχει η μητρικη ειναι σιγουρα πιο δελεαστικος.

• Like 7
Δημοσ.

Nα ξεκαθαρίσω λίγο κάτι.

Πάω σε LGA1150 επειδή υπάρχει ήδη πλατφόρμα της προκοπής.

Εάν ήμουνα μόνο με την H81 που έχω (και απο αυτην ναι) Θα προτιμούσα να πάω σε Ζ170 πλατφόρμα καθαρά λόγω DDR4.

Τα specs ανάμεσα σε 6700K και 4790Κ είναι παρόμοια (δεν έχει τραγικές διαφορές πλήν από τα intergrated graphics που ειναι κατα πολύ ανώτερα σε 1151.Μιας όμως και θα παίζω με μάλλον 1070 όταν βγει με το καλό και μέχρι τότε με GTX750Ti 2GB δεν με πολυαπασχολούν.)

Μέχρι στιγμής η απάντηση είναι (απο όσο έχω καταλάβει) οτι αξίζει να επενδύσω 100 ευρώ παραπάνω για τον 4790Κ.

Εάν υπάρχει βέβαια και άλλος επεξεργαστής σε 1150 ακόμα πιο καλός ειμαι πρόθυμος να τον δώ και να αποφασίσω (αλλα δεν έχω δει πιο καλό απο τον 4790Κ).

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...