nik0laus Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 ΤL-60 σε Acer aspire 7520 παιζει άνετα και μια χαρά ΥοuTube ,και άλλα Live video streaming , όμως δεν έχω windows αλλά linux τα τελευταία δυο χρόνια από τότε που σταμάτησε η υποστήριξη των ΧΡ. Επειδή ασχολούμαι με παλαιούς Η/Υ , καλό είναι σε τέτοια μηχανήματα να βάλεις λίνουξ αν θέλεις όπως λες να τα "αναστήσεις" Όσο και πιο ελαφριά να διαφημίζονται τα W10 από τα W8-8.1 ,είναι λειτουργικό του 2014-2015 σχεδιασμένο για αντίστοιχα CPU. Αν θες Windows ντε και καλά θα σου πρότεινα 7αρια για τέτοια "μοτέρ" . Σε ένα αντίστοιχα παλιό Acer με ΑMD TK-59 (οκ είναι λίγο πιο αδύναμος από τον ΤL-60 )δοκίμασα 7αρια και σερνόταν ενώ με ubuntu 16.04 δουλεύει ζάχαρη (από αυτό γράφω τώρα) Μην περιμένεις τίποτε τρελλές διαφορές από TL60 σε TL-66
TheDevilMayCare Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Να περιμενεις οτι το βασικο προβλημα σου ειναι software οποτε,οσο και να αναβαθμιζεις cpu, χρειαζεσαι να φροντισεις drivers κλπ.... Τα εχεις γραψει αλλωστε και μονος σου: δεν ηταν τα -200ΜΗz, πουεξηγουσαν γιατι (σχεδον) "ακυρωνοταν" εντελως ο ΤL-50 με x1250.. 2
teo20net Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Από drivers δεν υπάρχει πρόβλημα. Ψάχνοντας online βρήκα κι άλλους με αντίστοιχο πρόβλημα και επίσης με ψάξιμο βρήκα κόσμο που έκανε την ίδια αναβάθμιση με αυτή που θα κάνω και είδαν μεγάλη διαφορά. Συγκεκριμένα βρήκα 2 posts από άτομα που είχαν ίδιο πρόβλημα και με τον tl-60/tl-64 μπόρεσαν να αναπαράγουν 1080p βίντεο στο YouTube. Το καλό είναι ότι τελικά έδωσα άλλο laptop στον πατέρα μου (που χρησιμοποιούσε αυτό μέχρι πριν 1 μήνα) και το Dell μου έμεινε στο ράφι για πειραματισμό. Βασιζόμενος σε όσα λίγα διάβασα, περιμένω μεγάλη βελτίωση, απλά περιμένω να παραλάβω και θα ενημερώσω. Δυστυχώς με Linux εδώ ασχοληθεί λίγο και αποφάσισα ότι δεν είναι για εμένα, όσο κι αν συμφωνώ ότι θα ήταν πολύ καλύτερο ως λειτουργικό για ένα παλιό laptop. Το laptop τώρα φοράει tl-50, όχι tl-60. Οπότε θεωρώ ότι η μετάβαση από 1.6 στα 2.3Ghz αποτελεί σημαντική αύξηση δύναμης.
TheDevilMayCare Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Ωραια, αν πιστευεις οτι ειναι τα -200 MHz το προβλημα (που δεν ειναι, αλλα κουβεντα να γινεται!)σημαινει δηλαδη οτι: αν κατεβαζες τον TL-56 200 ΜHz, θα εχανε ετσι τη μπαλα και αυτος επισης? Τελος δεν ξερω για τα 10αρια, αλλα σε Windows 7 ηταν ταλαιπωρια να κατσουν ολοσωστατα παντα ολα με / για την x1250 -> drivers, flash, κ.λπ. Απο τη στιγμη ομως που πετυχαινε,ακομη -και στη μεγαλη αναλυση 17"αριου και με μικρο Τ[email protected] GHz- ηταν μια χαρα
teo20net Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Το παλιό μου Acer έχει τον TL-56 με την Χ1100 και παίζει άνετα 720p και αν δεν κάνω λάθος έβλεπα κανονικά 1080p. Το Dell δεν είναι ότι δεν παίζει καθόλου αλλά δεν παίζει ώστε να είναι το βίντεο "παρακολουθίσιμο". Στην τελική 720p θέλω να παίξει, η οθόνη του δεν είναι και καμμία της προκοπής, μια απλή οθόνη είναι. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι τα 700Mhz (TL-50 1,6Ghz --> TL-66 2,3Ghz) για μια εργασία που βασίζεται αμιγώς στην cpu, θα κάνουν την διαφορά. Για 20-25 ευρώ που πήρα τη cpu, θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο έστω και σαν πειραματισμός.
TheDevilMayCare Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Ναι, ενταξει το να βαλεις μεγαλυτερη cpu βοηθα, αλλα δεν ηταν το προβλημα η πολυ 'μικρη'Επιβεβαιωνω πως, 'ακεφαλο' / ανευ οθονης Acer με Ati + Amd TL-60, παιζει ως HTPCακι Τις θερμοκρασιες, να παρακολουθεις: γιατι περνουν λιγο την + ανηφορα, προς το καλοκαιρι Και μιλωντας για θεμοκρασιες, ο χαμηλοτεροβατος(!) 31αρης, ειναι TL-60 Tyler Core http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Turion%2064%20X2%20Mobile%20technology%20TL-60%20-%20TMDTL60HAX5DC.htmlΕπειδη ειχαν παιξει & μικρα 13.3"αρια S1g1, κρατηστε τον στα υποψιν για αναβαθμιση 1
teo20net Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Κοιτούσα κι εγώ τα Watts και πήγα ένα step πάνω αλλα θεωρώ πως δεν θα έχω πρόβλημα, αν και σίγουρα δεν θα είναι δροσερόςο tl-66. Περιμένω να έρθει και να λειτουργεί, γιατί ebay είναι αυτό. You never know. Υ.Γ. Τί ιδεάρα έριξες να ήξερες...θέλουν οι δικοί μου smart tv. Μάλλον θα το "αποκεφαλίσω" το Dell και θα κάνω smart αυτή που ήδη έχουν.
TheDevilMayCare Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Κοιταξε, τα λαπτοπια που εχουν σπασμενη οθονη πανε για HTPC -εστω περιορισμενα- η mini pc, καιμολονοτι δεν φαινεται εξαρχης (και) αυτη η δυνατοτητα χρησης τους, τελικως βολευουν πολυ κοσμο Αν δουλευει η οθονη, τοτε αφαιρεσε τη προσεκτικα, ωστε τυχον να πωληθει σε αγγελιες,μα και να μπορει(ς) αν ποτε σου χρειαστει -> να ξαναγινεται φορητο(ς), με νεα οθονη 1
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Κοιταξε, τα λαπτοπια που εχουν σπασμενη οθονη πανε για HTPC -εστω περιορισμενα- η mini pc, και μολονοτι δεν φαινεται εξαρχης (και) αυτη η δυνατοτητα χρησης τους, τελικως βολευουν πολυ κοσμο Αν δουλευει η οθονη, τοτε αφαιρεσε τη προσεκτικα, ωστε τυχον να πωληθει σε αγγελιες, μα και να μπορει(ς) αν ποτε σου χρειαστει -> να ξαναγινεται φορητο(ς), με νεα οθονη Μην την βγάλει καν. Στο μόνο που "εμποδίζει" είναι στο πάτημα του ον. Αν μπει στους γονείς στην τηλεόραση,δε θα κλείνει και ποτέ. Wake up on mouse,μια διανομή λίνουξ να μην χρειαστεί να ασχοληθεί,και μια χαρά. Κοιτούσα κι εγώ τα Watts και πήγα ένα step πάνω αλλα θεωρώ πως δεν θα έχω πρόβλημα, αν και σίγουρα δεν θα είναι δροσερόςο tl-66. Περιμένω να έρθει και να λειτουργεί, γιατί ebay είναι αυτό. You never know. Καλά το σκέφτηκες,θεωρώ και εγώ.Θα "παίξεις" με το λαπτοπ,και θα έχεις και παραπάνω δύναμη. Πάρε και μια καλή πάστα,που γενικά χρειάζεται,ρίξε και ένα φύσημα παντού, και σαν htpc δε θα ανεβάσει θερμοκρασία ποτέ. Δεν ξέρω πότε δοκίμασες λίνουξ και ποια διανομή,αλλά στο στήσιμο εκ νέου του μηχανήματος και σαν htpc,δεν υπάρχει κάτι καλύτερο να σε βολέψει. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Περα απο οτιδηποτε αλλο, ειναι βολικοτερο -και δειχνει ομορφοτερο διχως την οθονη 1
teo20net Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Η οθόνη δεν θα βγει, απλά θα επιλέξω να μην κλείνει ή μπαίνει σε αναμονή όταν κλείνει το καπάκι όπως επίσης και να δίνει εικόνα μόνο στην εξωτερική οθόνη. Από θέμα εσωτερικών, καθαρό ήταν άλλα το έλυσα και το καθάρισα τελείως. Από πάστα, Thermal Grizzly Kryonaut, είναι κορυφή. Το Linux είναι ωραία ιδέα άλλα αν το μηχάνημα ήταν για εμένα. Τώρα που θα το έχουν οι δικοί μου κι εγώ λείπω γιατί λόγω δουλειάς μένω μακριά, δεν είμαι σίγουρος. Πρώτα όμως πρέπει να έρθει το "τζιπάκι" να δω τί ψάρια πιάνει. Πως κ πως το περιμένω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα