teo20net Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Καλησπέρα, ανέλαβα αυτές τις μέρες να δώσω λίγο "ζωή" στα παλιότερα laptop της οικογένειας και έχω πρόβλημα με ένα Dell Latitude D531. Τα specs του είναι: - AMD Turion 64 TL-50 1,6Ghz - 3 Gb Ram DDR2 (Πρόσθεσα εγώ 2gb ώστε να φτάσει στα 3) - Ati Radeon HD X1250 - HD 80Gb Του πέρασα Windows 10 Home 32 bit και γενικά δείχνει να συμπεριφέρεται μια χαρά με το νέο λογισμικό, ενώ πριν είχε Win XP. Η χρήση του laptop αυτού θα είναι κυρίως Facebook και Youtube. Και εδώ είναι που έχω πρόβλημα. Δεν μπορεί να παίξει videos στο Youtube σε ανάλυση πάνω απο 240p. Ακόμη και σε 360p κάνει "σπασίματα" και διακοπές. Σε αντίστοιχο laptop που έχω της Acer με cpu TL-56 1,8Ghz και ΑΤΙ Radeon HD X1100 έχω κάνει ακριβώς την ίδια διαδικασία (πέρασμα Win 10 Home και προσθήκη 2Gb ram) και το Acer λειτουργεί τελείως απροβλημάτιστα ακόμη και σε αναπαραγωγή 1080p videos. Η διαφορά του επεξεργαστή θαρρώ πως δεν είναι και τόσο μεγάλη για να δικαιολογεί αυτή τη διαφορά απόδοσης. Έχω δοκιμάσει με Edge/Explorer/Chrome/Firefox, έχω κατεβάσει Flash Player (αν και ο Chrome έχει δικό του), έχουν περαστεί όλα τα updates, οι θερμοκρασίες του είναι φυσιολογικές (43idle / 62 max load μετά απο καθάρισμα και αλλαγή πάστας) και γενικά έχω τσεκάρει ότι νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει χωρίς αποτέλεσμα όμως. Στον task manager η cpu είναι στο 98-99% όταν ανοίγω youtube αλλα το ίδιο συμβαίνει και στο Acer το οποίο αναπαράγει τα πάντα κανονικά. Παλιότερα όσο είχε XP εγκατεστημένα, δεν είχα τσεκάρει με λεπτομέρεια αλλά τουλάχιστον θυμάμαι ότι έπαιζε άνετα videos 480p. Έχει κανείς ιδέα τι άλλο μπορεί να βοηθήσει;
Ghost007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 σε idle στο task manager τι χρηση εχει ο επεξεργαστης ? μηπως δουλευει καποιο προγραμμα τπτ και εχει παραπανω...
teo20net Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Σε idle δουλέυει στο 1-2% και παίζει εκεί. Γενικά αυτά τα απλά πραγματάκια τα έχω τσεκάρει όλα. Μου περνάει από τι μυαλό ότι ο TL-50 δεν μπορεί να σηκώσει YouTube άλλα μου φαίνεται υπερβολικό. Edit: Επίσης σε idle κάνει χρήση 26% μνήμης, 0-1% δίσκο. Υπάρχει πιθανότητα να δουλέψει καλύτερα με Win 10 64 bit;
Ghost007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 τωρα τι να σου πω...εχω την εντυπωση οτι στα 10αρια εχει μεγαλυτερη χρηση επεξεργαστη στα βιντεο αλλα δεν ειμαι σιγουρος και αν ειναι τοσο πολυ για να κολλας ακομα και σε 360π...
teo20net Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί αυτός ο επεξεργαστής να διαχειριστεί ένα 480p video όταν ο TL-56 μπορεί άνετα να παίξει 1080.
Xristaras12 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 έχουν περαστεί σωστοί drivers για την κάρτα; δες στο λαπτοπ με τον TL-56 τι ποσοστό χρησης στην κάρτα γραφικών υπάρχει οταν παιζεις τα 1080p youtube videos. Στο πρώτο λαπτοπ δες αν ειναι ενεργοποιημενη η επιτάχυνση υλικού("hardware acceleration")
teo20net Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Drivers και στα 2 laptop έχω περάσει αυτούς που έχουν για vista μιας και δεν έχουν κυκλοφορήσει πιο καινούριοι. Τους έχω περάσει μέσω του device manager των windows από όπου αναγνωρίστηκε κανονικά το μοντέλο των γραφικών και στα 2 laptops. Δυστυχώς δεν έχω μαζί μου το Acer γιατί είναι στο πατρικό μου άλλα αν θυμάμαι καλά έχει κι εκείνο αρκετά υψηλό usage. Πριν λίγο δοκίμασα και με τον generic VGA driver των windows και έχει την ίδια συμπεριφορά. Edit: 720p videos από το δίσκο τα παίζει κανονικά. Το πρόβλημα είναι μόνο online.
Xristaras12 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 δεν ξέρω αν η κάρτα υποστηρίζει hardware accel αλλα μου φαίνεται παράξενο,φυσικά τα 200ΜΗΖ δεν παιζει να κάνουν την διαφορά,γι αυτο και λέω οτι κάτι παίζει με τις κάρτες. Στο dell έχεις περάσει τον driver που δίνει η ιδια η dell η ο γενικός της amd; δες οποτε έχεις χρόνο τι δινει η dell και πέρνα αυτόν ειναι πολύ ιδιότροπη σε τετοια θέματα.
teo20net Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Αυτόν που δίνει η Dell έχω βάλει αλλα για Vista...λες να δοκιμάσω τον driver για XP; Δοκίμασα αναπαραγωγή και στο Vimeo. Εκεί παίζει 360/480p και στα 720 παίζει όχι τέελεια αλλά αποδεκτά.
Xristaras12 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 πιστεύω δεν θα μπαίνει - δεν ξέρω dell ειναι αυτή- και μενα με ρημαξε με τους drivers στο 5110 ουτε 8.1 δεν μπορώ να βάλω ουτε 10αρια. τσεκαρε αν ειναι ενεργοποιημενη και η επιταχυνση υλικου στους περιηγητές.
teo20net Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Τέτοια επιλογή βρήκα μόνο στον explorer και δοκίμασα τόσο με hardware όσο και με software acceleration αλλα τίποτα. Τώρα δοκίμασα και 720p βίντεο/ταινία από το pop corn και παίζει επίσης κανονικά.
Xristaras12 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 η ταινία φυσικά και θα παίξει,και η 720 και η 1080. Αντίθετα το youtube και η οποιαδήποτε μορφή βίντεο στο διαδίκτυο ειναι σημαντικά βαρύτερη και απαιτεί περισσότερους πόρους. 99,9% το dell και 1080p 60fps βιντεο θα παίξει απροβλημάτιστα ειτε με επεξεργαστή ειτε με επιτάχυνση υλικού απο την κάρτα γραφικών. Προσωπικά παντως,αν δεν ελεγες οτι το acer παιζει 1080p youtube videos θα σου έλεγα οτι υπάρχει περίπτωση να τα παιξει o dell,ειναι πραγματικά αδυναμος ο επεξεργαστής για κάτι τέτοιο.
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Καλησπέρα, ανέλαβα αυτές τις μέρες να δώσω λίγο "ζωή" στα παλιότερα laptop της οικογένειας και ,για ανεξήγητο λόγο,έβαλα windows 10. Έχει κανείς ιδέα τι άλλο μπορεί να βοηθήσει; Βγάλε τα win10. 2
teo20net Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 η ταινία φυσικά και θα παίξει,και η 720 και η 1080. Αντίθετα το youtube και η οποιαδήποτε μορφή βίντεο στο διαδίκτυο ειναι σημαντικά βαρύτερη και απαιτεί περισσότερους πόρους. 99,9% το dell και 1080p 60fps βιντεο θα παίξει απροβλημάτιστα ειτε με επεξεργαστή ειτε με επιτάχυνση υλικού απο την κάρτα γραφικών. Προσωπικά παντως,αν δεν ελεγες οτι το acer παιζει 1080p youtube videos θα σου έλεγα οτι υπάρχει περίπτωση να τα παιξει o dell,ειναι πραγματικά αδυναμος ο επεξεργαστής για κάτι τέτοιο. Αυτό που με κάνει να το ψάχνω είναι ότι με XP έπαιζε YouTube ικανοποιητικά παρόλο που η έκδοση του chrome εκεί ήταν παλιά και δημιουργούνταν άλλα προβλήματα.
teo20net Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Χωρίς να καταφέρω να βρω κάποια λύση, τελικά πήρα από eBay έναν TL-66 στα 20-25 ευρώ μιας και είναι ο δεύτερος ισχυρότερος που υπάρχει για το socket και ο TL-68 είναι πανάκριβος, που είναι ο πιο ισχυρός. Έχει κάποιος σε laptop τον Turion TL-66 να μου πει μια πρώτη ιδέα για τον επεξεργαστή, για να ξέρω τι να περιμένω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα