Hellaslover Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Ποτε δεν ειχα ακριβο κινητο γιατι δε παει η καρδια μου να δωσω πολλα λεφτα για κατι που ισως το σπασω, το χασω, βγει κατι καλυτερο που θα θελω, και, κυριος γιατι δε βλεπω το λογο. Αυτη τη στιγμη εχω το lg stylo. Το μεγεθος της οθονης ειναι οτι πρεπει (εχω tv apps), γρηγορο ειναι, ομορφο ειναι, φωτογραφιες ωραιες βγαζει κτλ. Το χω ριξει μερικες φορες και μου χει ραγισει η οθονη, και εχει ραγισει το καπακι πισω και τωρα θελω αλλο. Σκεφτομαι να παρω παλι το ιδιο αλλα απο την αλλη λεω να παρω κατι καλυτερο, ισως το s6, μηπως "χανω" κατι. Τι παραπανω και τι καλυτερο κανει ενα ακριβοτερο κινητο; δε γνωριζω τις καινουργιες τεχνολογιες γιατι δε τα παρακολουθω, αλλα αξιζει να παρω κατι που κοστιζει 3-4 φορες τη τιμη του lg stylo? Ρωταω γιατι ολοι με τα τελευταια iphone και samsung ειναι και δε ξερω αν απλα πουλανε μουρη η εγω το σκεφτομαι αλλιως. 2
alx301 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Το Σ6 που έθεσες σαν παραδειγμα έχει καλύτερη καμερα, ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα, heart rate sensor, καλύτερη οθόνη, περισσότερη ΡΑΜ και καλύτερο επεξεργαστή. Ισως καλύτερο ήχο σε ηχείο και playback μουσικής κτλ Αμα αξίζει την διαφορα στα χρήματα ...εσυ θα το κρίνεις
Fulgore Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 http://www.gsmarena.com/lg_g_stylo-7245.php Μιλαμε για αυτο το κινητο. Εγω το μονο που θα σου πω απο πλευρας οθονης για παραδειγμα και φωτογραφιων ειναι να κανεις μια βολτα απο καποια αλυσιδα(public,Πλαισιο,seven,Media markt κλπ)και να δεις απο κοντα αυτα τα ακριβοτερα κινητα οπως λες τι σχεση εχουν με το δικο σου. Και μιλαω συγκεκριμενα για LG G5 και Galaxy S6 και S7.
xaerialtwistx Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Για να σου απαντησω απλά.... τίποτα! Ναι, υπαρχουν οντως κινητα που στην -κατα πολυ ακριβοτερη- τιμη τους, συμπεριλαμβανουν προσθετες λειτουργιες (οπως ο αναγνωστης δαχτυλικων αποτυπωματων που αναφερθηκε παραπανω). Συνηθως η εξτρα τιμη συνοδευεται απο περιπου 30% καλυτερο hardware απο ενα κινητο που κοστιζει τα μισα λεφτα. Το hardware αυτο στην πραξη μπορει να αξιοποιηθει μονο απο τα παιχνιδια (που ελαχιστα παιχνιδια θα το αξιοποιησουν), αφου ετσι και αλλιως τα υπολοιπα πραγματα που απαιτουν δυνατο hardware, βολευονται αψογα και σε κινητα των 200 ευρω. Για παραδειγμα μια ταινια Full HD απαιτει καλυτερο hardware αλλα πλεον καθε κινητο των 200 ευρω ειναι υπεραρκετο για να την αναπαραγει ενω στο παρασκηνιο τρεχει και 10 εφαρμογες. Τωρα θα μου πεις, να μην εχω και μια Full HD οθονη να μην παει χαμενη η λεπτομερεια? Λοιπον πας σε ενα κινητο των 300 (το μεγιστο) κινητο και τα εχεις ολα. Ο καθε ενας εχει βεβαια τους δικου του λογους που επιλεγει ενα ακριβο κινητο, αλλα επειδη εχω περασει απο απειρες ναυαρχιδες (μονο και μονο επειδη τα χτυπουσα μισοτιμης απο δημοπρασιες στο ebay), θα σου πω πως οι περισσοτεροι που παιρνουν ακριβα κινητα βγαινουν κατα παααααρα πολυ χαμενοι, ειδικα οταν οι περισσοτεροι τα αλλαζουν καθε χρονο (αν ειναι να το κρατησεις για -τουλαχιστον- 2 χρονια, μονο τοτε τολμησε το) Επισης βαλε στον μυαλο σου και τον παραγοντα 'λειτουργικο συστημα' που ειναι και το πιο σημαντικο. Με ενα android των 50 ευρω θα κανεις 10 φορες παραπανω πραγματα απο ενα iPhone 6 Plus (με τους αναλογους περιορισμους στην ταχυτητα βεβαια που θα σου σπασουν τα νευρα). Αναφερομαι βεβαια καθαρα στο τι προσφερει το ιδιο το λειτουργικο, γιατι εξτρα πραγματα οπως καμερα, ηχεια, κτλ, εγω τα θεωρω εντελως αδιαφορα σε ενα κινητο (και τα πληρωνεις κατα πολυ παραπανω απο οσο αξιζουν) Γενικα στην Πληροφορικη να ξερεις πως το κορυφαιο hardware το πληρωνεις παντα 2 εως και 3 φορες παραπανω απο το λιγο κατωτερο, και δεν θα το εκμεταλλευτεις ποτέ. (ποσο μαλλον οταν μιλαμε για κινητο) 1
soteras Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Ότι δεν κάνει ένα φτηνό πχ καλή κάμερα/φλας/καλό επεξεργαστή να μην θες να γράψεις ένα μύνημα και κολάει όλη την ώρα/μπαταρία και άλλα πολλά αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν φτηά καλα΄κινητά
dimips Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Καλά η μπαταρία στα καλά κινητά παίζει να είναι χειρότερη από τα μέσης κατηγορίας λόγο επεξεργαστή οθόνης 2κ κτλ 1
turbat0s Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Τα ακριβά κινητά διεκπεραιώνουν όλες (ή σχεδόν όλες) τις λειτουργίες τους, λίγο (έως αρκετά) καλύτερα απ'ότι τα φτηνά. Όμως τιμολογούνται δυσανάλογα ακριβά, επειδή ταυτόχρονα αποτελούν τις "σημαίες" των κατασκευαστών τους και ίσως κάποια εφαρμόζουν πρωτοπόρες τεχνολογίες που έρχονται από το μέλλον και δεν υπάρχουν στα φτηνότερα. Αυτήν ακριβώς τη σημαία και την πρωτοπορία καλείσαι εσύ σαν καταναλωτής να αποφασίσεις αν αξίζει να την πληρώσεις. 1
madnifestah Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Ότι δεν κάνει ένα φτηνό πχ καλή κάμερα/φλας/καλό επεξεργαστή να μην θες να γράψεις ένα μύνημα και κολάει όλη την ώρα/μπαταρία και άλλα πολλά αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν φτηά καλα΄κινητά Φίλε μου διαφωνώ, εκτός αν με το "φτηνό" εννοείς των 60 ευρώ... Ένα Κινητό στην κατηγορία των 150-250, ανταγωνίζεται ναυαρχίδες. π.χ τα 2 κινήτα ημουν αναμεσα τα οποία κάνουν κάτω από 150ευρώ vs στο galaxy s6 https://www.youtube.com/watch?v=0lQnS3aiCYE Αν θες να δώσεις 300+++ ευρώ παραπάνω για να είναι : * 2 δεύτερα ποιο γρήγορο,σε κάθε εφαρμογή (στα βαριά παιχνίδια είναι παραπάνω) * στις φωτογραφίες να μπορείς να ζουμάρεις χ 1000 και να μην χαλάει καθόλου η ανάλυση ( γιατί εκεί είναι η διαφορά, αλλά και ποιος το κάνει αυτό? η εκτυπώνει,από το κινητό. ) * να έχεις χειρότερη διάρκεια μπαταρίας λόγο μεγαλύτερου επεξεργαστή - extra super duper amoled κτλ * να έχεις ένα πανέμορφο κινητό με μεταλλικό πλαίσιο/σώμα και γενικά τέλεια ποιότητα κατασκευής αλλά να το κρύβεις πίσω από μια θήκη "βαλίτσα" και να μην το χαρείς * να το κλέψουν/χάσεις/σπάσεις και να πάθεις έμφραγμα... Μπορώ να γράφω για ώρες. το θέμα είναι τι ψάχνεις από ένα κινητό. γιατί *άριστες φωτογραφίες δεν βγάζει κανένα πολύ απλά γιατί είναι κινητά όχι φωτογραφικές μηχανές. *παιχνίδια? όλοι έχουμε κάτι να περνάμε την ώρα μας. αλλά δεν παίζω ώρες ολόκληρες στο κινητό. γιατί δεν θέλω στης 4 ώρες να ξεμένει από μπαταρία και στους 5-6-7 μήνες να γ@#!$ω την μπαταρία μου επειδή το φόρτιζα 10 φορές την μέρα η έπαιζα ενώ φόρτιζε. ( been there, done that ) Με λίγα λόγια ένα ακριβό δεν κάνει τίποτα παραπάνω από της μεσαίας κατηγορίας. απλά κάποια πράγματα τα κάνει γρηγορότερα,με ότι συνεπάγεται αυτό (κατανάλωση) και έχει κάποιες "ανέσεις" όπως fingerprint scanner κτλ. που προσωπικά τα βρίσκω και λίγο αδιάφορα για να πω την αλήθεια..
ikaruga24 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ακόμα και ο χειρότερος υπερ nerd χρήστης θα χρειαστεί ποτέ κάτι παραπάνω από αυτά που προσφέρει Π.Χ ένα Xiaomi redmi note 3 pro ή ακόμα και ένα redmi note 2. Παλιότερα σαφέστατα και υπήρχε διαφορά μεταξύ των κατηγοριών αλλά πλέον δεν χρειάζεται καν να ξεφύγεις από την μεσαία κατηγορία (εως 300 ευρώ δηλαδή). Ακόμα και από Ελλάδα με κάτω από 200 έχεις συσκευές όπως Redmi note 2 και M2 note που παρέχουν σχεδόν τα πάντα (ειδικά το redmi note 2). Φυσικά το κόστος καλών εξαρτημάτων ανεβαίνει και (δυσ)ανάλογα. Κάμερες, ηχεία, κεραίες, έξτρα προσοχή στη λεπτομέρεια, προσοχή στο λειτουργικό κτλ κτλ κοστίζουν. Το αν αξίζουν τα παραπάνω λεφτά από αυτά που έθεσα παραπάνω το συζητάμε. Επίσης το θέμα μπαταρία ισχύει, είναι πλεονέκτημα των φτηνών συσκευών. 2
@topos Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Και εγω ημουν της αποψης του φτηνου κινητου(τα προηγουμενα μοα a820/redmi 1s κοστιζανε στο ~100ευρω απο κινα). Δεν εχεις αγχος μην πεσουν/σπασουν/χαθουν και με λιγο ψαξιμο δουλευουν μια χαρα(cm13 στο 1s/lamda στο a820). Ομως κοιταζω εδω και καιρο για αλλαγη, ο λογος ειναι πως θελω καποιο με fhd(κατα συνεπεια θελω και καπως καλουτσικο cpu για να παιζουν τα video χωρις hick-ups) οθονη για να μπορω να κανω cast στην smarttv σε fhd. Οποτε αυτη την φορα με βλεπω να κανω μια υπερβαση στο budget ακριβως γιατι εχω συγκεκριμενη αναγκη να καλυψω. Εαν δεν προεκυπτε αυτη η αναγκη δεν θα ειχα λογω να αλλαξω. Τελος ειχα κανει ενα αντιστοιχο συγκριτικο με το xiaomi 1s και 6s. Παραδοξως δεν ειδα καμια τρομακτικη διαφορα σε καθημερινη χρηση(browsing/τηλ/κτλ-παιχνιδια δεν παιζω). Οποτε εαν δεν εχεις καποια συγκεκριμενη αναγκη να καλυψεις μεινε στο budget των~150-200 ευρω.
fysikos Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Και ποιος σου ειπε πως χρειαζεται να έχεις ακριβο κινητο για να κανεις cast στην smarttv;
techm Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Μην κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι.Εφόσον σ' αρέσει και βολεύεσαι με το smartphone που έχεις,τότε κάτσε να το χαρείς. Είναι αλήθεια πως αρκετοί γουστάρουν την φιγούρα.Δεν είναι τυχαίο που τα ακριβά και γνωστότερα κινητά τα έχουν άτομα άσχετα με την τεχνολογία.Όχι όλοι βέβαια,αλλά μεγάλη μερίδα κόσμου.
@topos Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Και ποιος σου ειπε πως χρειαζεται να έχεις ακριβο κινητο για να κανεις cast στην smarttv; Και τωρα κανω μια χαρα cast (snap410) αλλα σε 1280x720 και ορισμενες φορες παρατηρω καποια ψευτοκολληματακια.Το fhd εχει ακριβως διπλασια pixel(προφανως ανεξαρτητου φορμα), οποτε το επομενο θα ηθελα να εχει x2+ επιδοσεις του snap 410 aka κανενα 50-60χιλιαδες antutu(χονδρικα παντα) οποτε ας πουμε απο 808 και πανω... Δεν εννοουσα ακριβο του στυλ s6/s7, αλλα note 3 pro/flex2.
panos- Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Το ακριβό κινητό με τα specs του θα κρατήσει σίγουρα 2 χρόνια. Επίσης με ένα Tempered Glass και μια θήκη θα είσαι προστατευμενος. Αν θες να αλλάζεις συχνά κινητά τότε παρε ενα οικονομικό. Επίσης τα περισσότερα "high-end" έχουν Υποστήριξη και πολλές Custom ROM, ενώ πολλά χαμηλότερης κατηγορίας δεν έχουν. (με εξαίρεση τα Motorola και τα Xiaomi)
Hellaslover Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 ευχαριστω για τις απαντησεις. Νομιζω τελικα θα παρω το lg stylo 2 που βγηκε τωρα, ειναι στην ιδια τιμη που πληρωσα το δικο μου περυσι και εχει διπλασιο ram στα 2gb και 13mp καμερα απο τα 8 που εχει το δικο μου. Για τις δικες μου αναγκες με καλυπτει απολυτα (να μην εχει lag, καλη οθονη hd, καλες φωτο, και καλη μπαταρια). Εxtras τυπου ξεκλειδωμα με δαχτυλικο αποτυπωμα κτλ δε με συγκινουν και ειναι τοσο ζηλιαρα η δικια μου που ειναι ικανη να μου κοψει το δαχτυλο για να μπορει να ξεκλειδωνει και να διαβαζει μηνυματα μου οποτε θελει-να μου λειπει. Υπαρχει κατι καλυτερο απο stylo 2 γυρο στα $150-200, αντε και λιγο παραπανω αν οντως αξιζει, να το παρω unlocked; Μενω εξωτερικο αν παιζει ρολο και εχω καμια αλλη επιλογη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα