Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα σας! Αυριο θα παραλαβω εναν m.2 SSD της Kingston για το λαπτοπ μου! Απο οτι ρωτησα στην αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται να μετακινησω τον 1TB HDD στο dvd κτλ γιατι εχει αυτονομο slot για m.2 SSD! 

Η ερωτηση μου ειναι η εξης: 

ο σκληρος μου ηταν εξ αρχης χωρισμενος σε 2 partitions C & D. To C ειχε τα windows και το D ηταν εντελως κενο. Θελω να κανω cloning τα Windows 10 απο το C στον νεο SSD αυριο. Αφου τοποθετησω τoν νεο SDD στο slot, ξερετε καποιο ευκολο προγραμμα να κανω cloning? Δεν εχω κανει ποτε και θελω κατι ευκολο γενικα. Και τελος, αφου κανω το cloning μπορω να διαγραψω οτι εχει το C και να ενωθει με το D και να ειναι ενιαια 1TB? Γενικα λιγο την διαδικασια θελω αν μπορετε. Γιατι σκεφτομαι οτι αφου γινει το clone, δεν θα εχει ΚΑΙ ο C ΚΑΙ ο SSD τα widows 10? Aρα απο που θα γινει boot?

ευχαριστω

Δημοσ.

Βασικά θα σου έλεγα να μην ασχοληθείς με cloning γιατι αν δεν πετύχει μπορεί να εχεις θέματα και να ψάχνεσαι ... κανε μια καθαρή εγκατάσταση αφου ειναι και m.2 για να εισαι σίγουρος οτι λειτουργούν ολα άψογα

Δημοσ.

Βασικά θα σου έλεγα να μην ασχοληθείς με cloning γιατι αν δεν πετύχει μπορεί να εχεις θέματα και να ψάχνεσαι ... κανε μια καθαρή εγκατάσταση αφου ειναι και m.2 για να εισαι σίγουρος οτι λειτουργούν ολα άψογα

Βασικα ανοιξα το μηχανημα, εβαλα τον m.2 στο slot του και τωρα απο το disk management το κενα located σαν Ε. Τον αναγνωριζει κανονικα, να βαλω το dvd windows 7 δηλαδη και να παω κανονικα για install και διαμορφωση το C?

Απλα επειδη εχω ενα MSI λαπτοπ, ελεγε κατι στο site τους οτι να προτιμησω τα 10αρια και οχι τα 7αρια για θεματα που μπορει να εμφανιστουν με τα 7. Γιαυτο και φοβαμαι και θελω clone + οτι δεν εχω γνησια 10αρια

https://www.msi.com/asset/global/picture/faq/10016371@2016-0422-1122-533739@FAQ_0000000001971_EN.pdf

Δημοσ.

Κάντο πιο απλό , βγάλε τον εναν δίσκο εντελώς απο μέσα βάλε τον m2 βάλε τα 10 κανονικά που θα τον αναγωρίσει σαν c και οταν τελειώση η εγκατάσταση κτλπ βάλε και τον αλλο μετα

Δημοσ.

κατέβασε το aomei backupper και εχει επιλογή για clone.

αφου γίνει κλπ βαλε το συστημα να εκκινήσει απο τον Μ.2

βέβαια εχω διαβάσει σε αρκετά θέματα εδω πέρα οτι χρειάζονται καποιες αλλαγες στο Bios,δυστυχώς δεν γνωρίζω περισσότερα

Δημοσ.

Απλα τωρα δεν μπορω να αφαιρεσω παλι το καπακι απο το λαπτοπ γιατι και πριν το εκανα σε καταστημα! Τωρα σκεφτομαι αν θα κανω τελικα clone. Εχω κατεβασει το ΑΙΟΜΕΙ backupper και το Paragon Migrate OS to SSD και σκεφτομαι ποιο να χρησημοποιησω!

Αν οχι, θα βαλω το bootable dvd των windows 7 απο το μενου θα κανω διαμορφωση το C (το D δεν το πειραζω εχω τα αρχεια μου εκει) και μετα θα επιλεξω τον SSD (δλδ το Ε partition) και εγκατασταση! Θα ειναι οκ? 

Και κατι τελευταιο, μολις γινει αν πανε ολα καλα, θελω να βαλω μεσω update τα 10αρια παλι! Αν ναι, να μην κανω install κανενα driver για 7αρια, αλλα να περιμενω να γινει πρωτα τo update απο7 σε 10αρια και να κανω install τους οδηγους απο τα 10ρια, σωστα?

Δημοσ.

εαν ο μηχανικός δίσκος αφαιρείται, αφαίρεσέ τον ΠΡΙΝ κάνεις την οποιαδήποτε εγκατάσταση διότι το πιθανότερο είναι οτι θα γινει μπέρδεμα με τον bootloader και θα βλέπεις 2 εγκαταστάσεις των 7 μετά,κ αν πειράξεις τον μηχανικό δίσκο δεν θα εκκινεί ουτε ο Μ.2

Δημοσ.

Δεν μπορω να τον αφαιρεσω πρεπει παλι να τρεξω σε καταστημα...Δηλαδη αν κανω αυτο που ειπα με το bootable dvd θα εχω σιγουρα θεμα ε; Εννοω πρωτα να κανω διαμορφωση το C partition που εχει τα 10αρια ο παλιος σκληρος και ΜΕΤΑ να κανω new install στον SSD?

Δημοσ.

σε σύστημα φίλου που δοκίμασα προσφάτως ηθελε μαζί με τα 10αρια και 7αρια.

Αφου περάσαμε τα 7αρια μόνα τους,επειτα πέρασα σε αλλον δισκο και τα 10αρια.

ο bootloader ενημερώθηκε και φορτώνανε τα 10αρια ως ενα σημειο και επειτα σε αφηνε να επιλέξεις λειτουργικό.

αν κάνεις την  αναποδη διαδικασία το πιθανότερο ειναι λόγω παλαιότητας των 7 να περαστει ΜΟΝΟΝ ο δικός τους bootloader και να μην βλεπεις καθολου τα 10αρια.

Απο εκει και πέρα,εαν εσυ φορτώσεις ενα οποιοδήποτε δισκάκι με λειτουργικό και κάνεις διαμόρφωση σε ολους τους δισκους(αρα και στον C σου) θα εισαι οκ.ΑΠΛΑ υπάρχει μεγαλη περίπτωση εαν μετακινηθεί ο μηχανικός δισκος απ το σύστημα να έχει γραφει ο bootloader σε αυτον και να μην μπορεις μετά να μπεις στο λειτουργικό σου,γι αυτο και ειπα εξαρχης καλύτερα το συστημα με εναν μόνο δίσκο επάνω.

Δημοσ.

ποιο ειναι ακριβώς το λαπτοπ να δω πως ανοιγει να σου πω :P

προσωπικά για να εχω το κεφάλι μου 100% σίγουρο πρώτα κλωνος,εξω ο μηχανικός και να δω οτι ειναι οκ αλλιως κουμπώνεις τον Μ2 και ξεκινάς εκει εγκατάσταση.

για αυτο που ρωτάς,αν δεν βλεπει λειτουργικό μετα την αφαιρεση του μηχανικού δισκου χρειάζεται επιδιόρθωση με το iso/δισκάκι του λογισμικού,τρέχεις 2 εντολές απο cmd.

ΑΛΛΑ δεν ξέρω δυστυχώς τι γίνεται με το uefi boot,αν ειναι οι ιδιες εντολές (fixboot,fixmbr) γιατι θα γινει GPT ο δισκος.

Δημοσ.

Οταν εβαλα τον SSD και πηγα στο disk management των Windows 10 για να τον κανω located με γραμμα πχ Ε, ειχε 2 επιλογες MBR + GPT και ο τεχνικος πατησε ΜΒR! Παιζει καποιο ρολο?

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...