babis_89 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Καλησπέρα σας. Θέλω να σας ρωτήσω εάν υπάρχει τρόπος να στέλνω αρχεία απο το Laptop μου στο Pc μου. Στο Pc εχω Windows 7 Ultimate ενω στο Laptop Windows XP. Το Pc το έχω συνδεδεμένο με το Ethernet καλώδιο στο Router ενώ το Laptop ασύρματα στο Router. Υπάρχει κάποιος τρόπος να στέλνεις αρχεία απο το ένα στο άλλο? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
micos000 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Πρέπει να ορίσεις κοινόχρηστους φάκελους και στα δύο αν θέλεις να είναι αμφίδρομη η ανταλλαγή αρχείων. Στα xp είναι εύκολο και απλό, κάνεις δεξί κλικ σε έναν φάκελο και πας ιδιότητες και μετά κοινή χρήση. Για να δεις το φάκελο, πας στον άλλο υπολογιστή και δίνεις στοην εξερεύνηση αρχείων τη ip το μηχανήματος με τα xp με την μορφή \\XXX.XXX.XXX.XXX\ Στα 7άρια, αν και η κοινή χρήση ορίζεται παρόμοια, είναι λίγο μανίκι για να δεις τον φάκελο στο δίκτυο και πρέπει να συνδέεσαι σε τοπικό λογαριασμό με κωδικό. Όταν δώσεις δηλαδή την ip θα σου ζητήσει user name και κωδικό. EDIT: Μπορείς να σηκώσεις έναν απλό ftp server και στα δύο ή στο ένα μηχάνημα και να παίρνεις-στέλνεις μέσω αυτού. Υπάρχουν διάφοροι σέρβερ, π.χ.filezilla ή guildftpd. Το 2ο δεν έχει setup και μπορείς να παίξεις χωρίς να ανακατέψεις το σύστημα. Απλά το τρέχεις και δημιουργεί έναν φάκελο στο c με το όνομα ftproot. Ότι μπαίνει εκεί το βλέπεις από οπουδήποτε στο δίκτυο και μπορείς να προσθέσεις και άλλους φάκελους. Η πρόσβαση γίνεται δίνοντας σαν path στην εξερεύνηση των αρχείων το ftp://xxx.xxx.xxx.xxx όπου xxx είναι η εσωτερική ip που έχει ο υπολογιστής π.χ. ftp://192.168.1.2 Αν σε βολέψει πες μου να σου πω και τα υπόλοιπα.
babis_89 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Πρέπει να ορίσεις κοινόχρηστους φάκελους και στα δύο αν θέλεις να είναι αμφίδρομη η ανταλλαγή αρχείων. Στα xp είναι εύκολο και απλό, κάνεις δεξί κλικ σε έναν φάκελο και πας ιδιότητες και μετά κοινή χρήση. Για να δεις το φάκελο, πας στον άλλο υπολογιστή και δίνεις στοην εξερεύνηση αρχείων τη ip το μηχανήματος με τα xp με την μορφή \\XXX.XXX.XXX.XXX\ Στα 7άρια, αν και η κοινή χρήση ορίζεται παρόμοια, είναι λίγο μανίκι για να δεις τον φάκελο στο δίκτυο και πρέπει να συνδέεσαι σε τοπικό λογαριασμό με κωδικό. Όταν δώσεις δηλαδή την ip θα σου ζητήσει user name και κωδικό. EDIT: Μπορείς να σηκώσεις έναν απλό ftp server και στα δύο ή στο ένα μηχάνημα και να παίρνεις-στέλνεις μέσω αυτού. Υπάρχουν διάφοροι σέρβερ, π.χ.filezilla ή guildftpd. Το 2ο δεν έχει setup και μπορείς να παίξεις χωρίς να ανακατέψεις το σύστημα. Απλά το τρέχεις και δημιουργεί έναν φάκελο στο c με το όνομα ftproot. Ότι μπαίνει εκεί το βλέπεις από οπουδήποτε στο δίκτυο και μπορείς να προσθέσεις και άλλους φάκελους. Η πρόσβαση γίνεται δίνοντας σαν path στην εξερεύνηση των αρχείων το ftp://xxx.xxx.xxx.xxx όπου xxx είναι η εσωτερική ip που έχει ο υπολογιστής π.χ. ftp://192.168.1.2 Αν σε βολέψει πες μου να σου πω και τα υπόλοιπα. Μου ακούγεται ωραία η ιδέα με το server. Μπορείς να μου εξηγήσεις βήμα βήμα πως θα το κάνω πχ με το guildftpd?
rfc Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 γιατι δε κανεις το κοινοχρηστο που ειναι και πιο ευκολο?
babis_89 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 γιατι δε κανεις το κοινοχρηστο που ειναι και πιο ευκολο? Είναι πιο εύκολο? Και πώς ακριβώς θα το καταφέρω? Γιατί κατι έγραφε ο φίλος ο micos000 για κωδικούς και όνομα χρήστη.
rfc Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Αυτο το ξετσεκαρεις για να μη σου ζηταει τπτ, δες οδηγους απο το ytube........ "how to file sharing xp with 7"
babis_89 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Αυτο το ξετσεκαρεις για να μη σου ζηταει τπτ, δες οδηγους απο το ytube........ "how to file sharing xp with 7" Σε ευχαριστώ
babis_89 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Να ρωτήσω λίγο και κάτι ακόμα.. Κάπως υπάρχει τρόπος να στέλνεις μηνύματα μεταξύ του PC και του Laptop οι οποίοι είναι συνδεδεμένη στο ίδιο router ή θυμάμαι λάθος? Πώς γίνεται αυτό μήπως γνωρίζεται?
micos000 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Να ρωτήσω λίγο και κάτι ακόμα.. Κάπως υπάρχει τρόπος να στέλνεις μηνύματα μεταξύ του PC και του Laptop οι οποίοι είναι συνδεδεμένη στο ίδιο router ή θυμάμαι λάθος? Πώς γίνεται αυτό μήπως γνωρίζεται? Παλιά χρησιμοποιούσαμε την υπηρεσία windows messenging με το net send αλλά πλέον ο messenger δεν υπάρχει στα 7άρια. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα messenging αλλά δε ξέρω κάποιο δωρεάν. γιατι δε κανεις το κοινοχρηστο που ειναι και πιο ευκολο? Εμένα πάντα με παίδευε η κοινοί χρήση μεταξύ xp και νεώτερου λειτουργικού και θέλει ρυθμίσεις στα 7άρια, οπότε προτιμώ τον ftp server που μου φαίνεται ποιο απλό και κόβω την κοινή χρήση με το κλείσιμο του server.. Μου ακούγεται ωραία η ιδέα με το server. Μπορείς να μου εξηγήσεις βήμα βήμα πως θα το κάνω πχ με το guildftpd? Είναι πάρα πολύ απλό. Θα τρέξεις το setup και όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα θα σε ρωτήσει αν θέλεις να του επιτρέψεις την πρόσβαση σε δίκτυα. Τσεκάρισε και τα τα δύο. Μόλις ξεκινήσει πήγαινε στο κάτω δεξί μέρος που λέει options/paths και πάτα στο paths. κάνε δεξί κλικ και επέλεξε add path. Επέλεξε Browse στο local path και βρες το φάκελο που θέλεις να είναι κοινός. Τσεκάρισε στα attributes τι δικαιώματα θέλεις να δώσεις, είναι εύκολο να καταλάβεις τι είναι το καθένα. Π.Χ. το create είναι για να μπορείς να δημιουργήσεις νέο φάκελο ή αρχείο και το append είναι για να μπορείς να επεξεργαστείς ένα έγγραφο ώστε να προσθέσεις κείμενο. Το virtual path δε χρειάζεται να το κάνεις κάτι, είναι αν θέλεις να φαίνεται ο φάκελος σε διαφορετικό υποφάκελο αντί για τον κετρικό. Πατάς ΟΚ, προσθέτεις αν θέλεις και άλλους φάκελους και είσαι έτοιμος. Δε χρειάζεται να μπλέξει με users αν είσαι μόνο εσύ που χειρίζεσαι τους υπολογιστές. Αλλιώς μπορείς να προσθέσεις χρήστες με διαφορετικά δικαιώματα και να βλέπει ο καθένας διαφορετικούς φάκελους. Αν θέλεις μπορείς να πας Admin->Optinos->Advanced options και δώσε στο list IPs το 98 για να "ακούει" μόνο τοπικά ο σέρβερ, όχι ότι θα μπορέσει να βγει στο ίντερνετ έτσι απλά χωρίς να κάνεις προώθηση πόρτα στο ρούτερ. Για να δεις τους φάκελους πρέπει πρώτα να βρεις την ip του server. Πάτα WINDOWS+R και δώσε cmd και πάτα ENTER. Γράψε ipconfig. Βρες το νούμερο που έχει στο ipv4 (ip σκέτο στα xp) και σημείωσε το. Πήγαινε στο άλλο pc και στην εξερεύνηση δώσε σαν path όπως στο έδωσα πριν και θα σου ανοίξει ο φάκελος. Όποτε θέλεις να κλείσεις τον server ή κλείνεις το πρόγραμμα ή σταματάς τον σέρβερ από το κουμπάκι πάνω αριστερά που λέει On.
babis_89 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Παλιά χρησιμοποιούσαμε την υπηρεσία windows messenging με το net send αλλά πλέον ο messenger δεν υπάρχει στα 7άρια. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα messenging αλλά δε ξέρω κάποιο δωρεάν. Εμένα πάντα με παίδευε η κοινοί χρήση μεταξύ xp και νεώτερου λειτουργικού και θέλει ρυθμίσεις στα 7άρια, οπότε προτιμώ τον ftp server που μου φαίνεται ποιο απλό και κόβω την κοινή χρήση με το κλείσιμο του server.. Είναι πάρα πολύ απλό. Θα τρέξεις το setup και όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα θα σε ρωτήσει αν θέλεις να του επιτρέψεις την πρόσβαση σε δίκτυα. Τσεκάρισε και τα τα δύο. Μόλις ξεκινήσει πήγαινε στο κάτω δεξί μέρος που λέει options/paths και πάτα στο paths. κάνε δεξί κλικ και επέλεξε add path. Επέλεξε Browse στο local path και βρες το φάκελο που θέλεις να είναι κοινός. Τσεκάρισε στα attributes τι δικαιώματα θέλεις να δώσεις, είναι εύκολο να καταλάβεις τι είναι το καθένα. Π.Χ. το create είναι για να μπορείς να δημιουργήσεις νέο φάκελο ή αρχείο και το append είναι για να μπορείς να επεξεργαστείς ένα έγγραφο ώστε να προσθέσεις κείμενο. Το virtual path δε χρειάζεται να το κάνεις κάτι, είναι αν θέλεις να φαίνεται ο φάκελος σε διαφορετικό υποφάκελο αντί για τον κετρικό. Πατάς ΟΚ, προσθέτεις αν θέλεις και άλλους φάκελους και είσαι έτοιμος. Δε χρειάζεται να μπλέξει με users αν είσαι μόνο εσύ που χειρίζεσαι τους υπολογιστές. Αλλιώς μπορείς να προσθέσεις χρήστες με διαφορετικά δικαιώματα και να βλέπει ο καθένας διαφορετικούς φάκελους. Αν θέλεις μπορείς να πας Admin->Optinos->Advanced options και δώσε στο list IPs το 98 για να "ακούει" μόνο τοπικά ο σέρβερ, όχι ότι θα μπορέσει να βγει στο ίντερνετ έτσι απλά χωρίς να κάνεις προώθηση πόρτα στο ρούτερ. Για να δεις τους φάκελους πρέπει πρώτα να βρεις την ip του server. Πάτα WINDOWS+R και δώσε cmd και πάτα ENTER. Γράψε ipconfig. Βρες το νούμερο που έχει στο ipv4 (ip σκέτο στα xp) και σημείωσε το. Πήγαινε στο άλλο pc και στην εξερεύνηση δώσε σαν path όπως στο έδωσα πριν και θα σου ανοίξει ο φάκελος. Όποτε θέλεις να κλείσεις τον server ή κλείνεις το πρόγραμμα ή σταματάς τον σέρβερ από το κουμπάκι πάνω αριστερά που λέει On. Δεν μου λειτουργεί. έτρεξα το setup στα 7 αρια και έκανα τις ρυθμίσεις παω στο ΧΡ να τρέξω και δεν γίνεται τίποτα.
micos000 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δε λειτουργεί το πρόγραμμα ή δε βλέπεις τον φάκελο στα xp; Την ip τη βρήκες με το ipconfig; πρέπει να είναι κάτι της μορφής 192.168.1.2 ή 1.3 Όταν έτρεξες το πρόγραμμα σου έβγαλε μήνυμα το τοίχος προστασίας; Μήπως έχεις κάποιο internet security πρόγραμμα και στο κόβει;
babis_89 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δε λειτουργεί το πρόγραμμα ή δε βλέπεις τον φάκελο στα xp; Την ip τη βρήκες με το ipconfig; πρέπει να είναι κάτι της μορφής 192.168.1.2 ή 1.3 Όταν έτρεξες το πρόγραμμα σου έβγαλε μήνυμα το τοίχος προστασίας; Μήπως έχεις κάποιο internet security πρόγραμμα και στο κόβει; Κοίτα το έτρεξα το πρόγραμμα στα 7αρια, έκανα τις ρυθμίσεις που μου είπες αλλά όταν πάω στο XP και πατάω την IP δεν μου βρίσκει τίποτα. Λέει δεν βρέθηκε. Το ίδιο και αν τρέξω το πρόγραμμα στο XP και πάω στα 7αρια να κάνω την αναζήτηση. Την IP την βρήκα. Έχω security αλλα δεν μου κόβει κάτι ούτε μήνυμα εμφανίζει.
tsakonas Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δοκιμασε το syncplify me. Αφου εχεις ελαχιστες γνωσεις, μη κουραζεσαι τζαμπα. http://kb.syncplify.me/sftp-server-on-windows-a-step-by-step-setup-guide/
babis_89 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δοκιμασε το syncplify me. Αφου εχεις ελαχιστες γνωσεις, μη κουραζεσαι τζαμπα. http://kb.syncplify.me/sftp-server-on-windows-a-step-by-step-setup-guide/ Μόλις πατάω για πρώτη φορά να μπω στο πρόγραμμα μου βγάζει το ακόλουθο μήνυμα και δεν μπορώ να συνεχίσω. Εδώ τι κάνω?
tsakonas Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Βαζεις τον κωδικο διαχειριστη που ορισες πριν. Μην τους μπερδεψεις, γραψε τους καπου. http://i2.wp.com/kb.syncplify.me/wp-content/uploads/2014/03/icstep1.png?w=639 Ακυρο, κατι λειπει απο τον οδηγο... Ακολουθησε τα βηματα εδω Στο σημειο του χ509 φτιαξε δικο σου πιστοποιητικο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα