Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω το MacBook pro retina display 15" late 2013 και θέλω να αγοράσω μια eGPU (εξωτερική κάρτα γραφικών) που θα τη συνδέω στην Thunderbold 2.0 με στόχο να παίζω παιχνίδια στα windows 10 που έχω εγκατεστημένα μέσω Bootcamp.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1) Είναι όλες οι κάρτες συμβατές στα windows με τέτοιο τρόπο? Ενδιαφέρομαι να βάλω την Nvidia Geforce GTX 980.

2) Έχετε κάποιο eGPU "κουτί" να μου προτείνετε?

3) Επειδή θα με ενδιέφερε αν μπορούσα να λειτουργώ και το OS X με αυτήν την κάρτα, ώστε να γίνονται πιο γρήγορα κάποια renderings που κάνω σε video editing προγράμματα, είναι όλες οι κάρτες συμβατές με το OS X?

Ευχαριστώ

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γίνεται αλλα θα σου κοστίσει αρκετά. Μια έτοιμη λύση (η τιμή ειναι χωρίς GPU) μπορεις να δεις εδω https://bizon-tech.com/us/bizonbox2-egpu.html/

Σοβαρά τόσο ππλύ κοστίζει το "κουτί" μόνο του?? εγώ πίστευα ότι θα πληρώσω κανα 600αρι να βάλω καμια 1080 που βγήκε τώρα και άντε 100€ παραπάνω για το "κουτί". Χμμ... Δηλαδή το κουτί αυτό μαζί με μια Nvidia geforce gtx 1080 θα μου πάει στο χιλιάρικο? μάλιστα... Γιατί τόσο πολύ το κουτι ρε παιδια?..

Δημοσ.

Το κουτί αυτό δεν είναι τίποτα, μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου, αλλά και πάλι θα σου κοστίσει. Το ακριβό στην όλη υπόθεση είναι ο μετατροπέας thunderbold to expresscard και μετα ο expresscard σε PCI-E.

Πάντως μπορείς να δεις και αυτό το έτοιμο κουτί που δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό https://www.akitio.com/expansion/thunder2-pcie-box

Δημοσ.

Νομίζω δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Για να βάλεις μια κάρτα σαν την 1080 θες και την κατάλληλη τροφοδοσία. Δεν έχω δει καμία υλοποίηση από thenderbolt προς την συγκεκριμένη κάρτα ,που αν δεν κάνω λάθος θέλει γύρω στα 180 w. Υπάρχουν κουτιά με 250w τροφοδοτικό σαν το magma αλλα είναι πανάκριβα. Σε συμφέρει δηλαδή να φτιάξεις έναν πυργο και να την δουλεύεις εκεί παρά να την συνδέσεις με thunderbolt, οπουδήποτε.

Δημοσ.

Νομίζω δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Για να βάλεις μια κάρτα σαν την 1080 θες και την κατάλληλη τροφοδοσία. Δεν έχω δει καμία υλοποίηση από thenderbolt προς την συγκεκριμένη κάρτα ,που αν δεν κάνω λάθος θέλει γύρω στα 180 w. Υπάρχουν κουτιά με 250w τροφοδοτικό σαν το magma αλλα είναι πανάκριβα. Σε συμφέρει δηλαδή να φτιάξεις έναν πυργο και να την δουλεύεις εκεί παρά να την συνδέσεις με thunderbolt, οπουδήποτε.

Το συγκεκριμένο κουτί δεν έχει επαρκή τροφοδοσία για κάρτα γραφικών (παρά μόνο για απλές PCI-E κάρτες). Αν βάλεις μέσα GPU μεγάλη πρέπει έτσι και αλλιώς να χρησιμοποιήσεις ξεχωριστά κάποιο τροφοδοτικό.

Υλοποιήσεις με το συγκεκριμένο κουτί εδώ:

Δημοσ.

Η 1080 δεν χρειάζεται λιγότερα watt από την 980?

Το κουτί αυτό δεν είναι τίποτα, μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου, αλλά και πάλι θα σου κοστίσει. Το ακριβό στην όλη υπόθεση είναι ο μετατροπέας thunderbold to expresscard και μετα ο expresscard σε PCI-E.

Πάντως μπορείς να δεις και αυτό το έτοιμο κουτί που δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό https://www.akitio.com/expansion/thunder2-pcie-box

Το κουτί αυτό περιέχει τον μετατροπέα? Ή πρέπει να τον αγοράσω ξεχωριστά?

Δημοσ.

Αν το βάλω δηλαδή σε thunderbolt 2 δεν δουλεύει? Ή απλά παίζει στα 10GB/s?

Για να καταλάβω, η πιο οικονομική λύση είναι να αγοράσω το κουτί της Akitio και μετατροπέα, τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών ξεχωριστά αλλά μπορεί να έχω προβλήματα? Ενώ η λύση της bizon είναι ολοκληρωμένη και σταθερή αλλά πιο ακριβή?

Δημοσ.

Αν το βάλω δηλαδή σε thunderbolt 2 δεν δουλεύει? Ή απλά παίζει στα 10GB/s?

Για να καταλάβω, η πιο οικονομική λύση είναι να αγοράσω το κουτί της Akitio και μετατροπέα, τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών ξεχωριστά αλλά μπορεί να έχω προβλήματα? Ενώ η λύση της bizon είναι ολοκληρωμένη και σταθερή αλλά πιο ακριβή?

Δεν θα εχεις προβληματα με Akitio. Αναλογα με την καρτα γραφικων, μπορεις να πας σε 220W Dell DA-2 AC για psu ωστε το ολο setup να ειναι μικρο. Υπαρχουνε απειρα guides για το ολο setup. 

Απλα στο πιο ιδανικο σεναριο, κατω απο 300 συνολο δεν θα δωσεις.

Δημοσ.

Δεν θα εχεις προβληματα με Akitio. Αναλογα με την καρτα γραφικων, μπορεις να πας σε 220W Dell DA-2 AC για psu ωστε το ολο setup να ειναι μικρο. Υπαρχουνε απειρα guides για το ολο setup.

Απλα στο πιο ιδανικο σεναριο, κατω απο 300 συνολο δεν θα δωσεις.

Οκ θα το ψάξω. Γενικά εγώ ένα 600-700αρι υπολόγιζα να δώσω συνολικά.
Δημοσ.

να ρωτήσω και εγώ κατι με την σειρά μου.. η παραπάνω λύση με την κάρτα γραφικών δεν θα ζορίσει το μηχάνημα >? θέλω να πω δεν θα βαράει τέρμα στροφές το ανεμιστήρακι?  δεν θα ανεβάζει θερμοκρασία λόγο μεγάλης χρήσης του επεξεργαστή ?

Δημοσ.

να ρωτήσω και εγώ κατι με την σειρά μου.. η παραπάνω λύση με την κάρτα γραφικών δεν θα ζορίσει το μηχάνημα >? θέλω να πω δεν θα βαράει τέρμα στροφές το ανεμιστήρακι?  δεν θα ανεβάζει θερμοκρασία λόγο μεγάλης χρήσης του επεξεργαστή ?

Μερικοί άνθρωποι δεν παίρνουν το MacBook Pro για να κάθεται κρύο, αλλά για να το λιώνουν και να το δουλεύουν στο τέρμα.

Αν είχε πρόβλημα να δουλεύει στο τέρμα το MacBook Pro εγώ προσωπικά δεν θα αγόραζα MacBook Pro. Ξέρω ότι έχει δικλείδες που προστατεύουν τον επεξεργαστή και κάνει throtling ώστε να μην καεί. Μέχρι τώρα δεν μου έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα και δεν φοβάμαι να το δουλεύω στο maximum και χωρίς να χρειάζομαι egpu.

Αν ήθελα να προσέχω μην καεί θα αγόραζα κάτι άλλο και όχι MacBook Pro. Όπως κατάλαβες μερικοί άνθρωποι παίρνουν εργαλεία γιατί τα χρειάζονται και όχι για μούρη...

• Like 1
Δημοσ.

Να συμπληρώσω οτι θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή επειδή θα δουλεύει η egpu και όχι η εσωτερική Intel το μηχάνημα θα ειναι πολυ πιο δροσερό!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...