liakinen Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Στην οδήγηση προσωπικά εγώ τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχω αρχίσει να διαβάζω τους άλλους οδηγούς. Ακόμα και προτεραιότητα να έχω προσέχω τον άλλον μην μου την φορέσει Άσε που έχουμε το τεράστιο πρόβλημα με τους ντελιβεράδες (του καφέ ειδικότερα) που τύφλα να έχει ο Ghost Rider μπροστά τους. Ούτε φανάρι, ούτε φλας να έχεις υπολογίζουν τίποτα μόνο πάνω από το αμάξι σου δεν περνούν για προσπέραση.
JohnTehGreek Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Καλά συγνώμη ρε παιδιά εξηγήστε και σε εμένα που δεν έχω ακόμα δίπλωμα... Αλλά το πορτοκαλι δεν είναι για να κόβεις ταχύτητα επειδή θα ανάψει κόκκινο; Και οι περισσότεροι πατάτε γκάζι; Μήπως είναι το στοιχείο του Ελληναρα οδηγού αυτό ή έτσι συνηθίζετε και σε άλλες χώρες; 1
liakinen Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Καλά συγνώμη ρε παιδιά εξηγήστε και σε εμένα που δεν έχω ακόμα δίπλωμα... Αλλά το πορτοκαλι δεν είναι για να κόβεις ταχύτητα επειδή θα ανάψει κόκκινο; Και οι περισσότεροι πατάτε γκάζι; Μήπως είναι το στοιχείο του Ελληναρα οδηγού αυτό ή έτσι συνηθίζετε και σε άλλες χώρες; Όταν είσαι πολύ κοντά στο φανάρι είναι πράσινο και την τελευταία στιγμή γίνει πορτοκαλί πατάς λίγο γκάζι και περνάς (τα φανάρια τών άλλων οδηγών δεν ανάβουν πράσινο το ίδιο δευτερόλεπτο που θα ανάψει κόκκινο το δικό σου, έχουν μία καθυστέρηση). Δεν είναι στην περίπτωση και μόνο αυτή το "σωστό" να πατήσεις τα φρένα απότομα και να σε φιλήσει κανένας από πίσω. 1
johnbond Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Το περιπολικό είχα απο πίσω μου και ήταν και πολυ κοντά οπότε αν φρεναρα και χάζευε και λίγο αυτός δεν αποκλείεται να κόλλαγε πίσω μου. Και αντε βρες το δίκιο σου μετά Για να καταλάβω, αφού το περιπολικό είχε το φάρο ανοιχτό απο την αρχή γιατί δεν έκοβες να περάσουν;
liakinen Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Για να καταλάβω, αφού το περιπολικό είχε το φάρο ανοιχτό απο την αρχή γιατί δεν έκοβες να περάσουν; Αφού ήταν το φανάρι και να έκοβε ήταν δυνατόν να κάνουν προσπέραση πάνω σε διασταύρωση ;
tarantules Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Σε μεγάλες ευθείες που ο δρόμος αλλά και οι πινακίδες επιτρέπουν σχετικά μεγάλες ταχύτητες , αρκετά μέτρα πιο πριν το φανάρι (συνήθως) βάζουν σηματοδότη πορτοκαλί χρώματος ο οποίος ενεργοποιείται πριν καν ανάψει το πορτοκαλί στο κανονικό επερχόμενο φανάρι ώστε να σε προειδοποιήσει και να κόψεις έγκαιρα ταχύτητα. Αν δεν κάνω λάθος τέτοιο πορτοκαλί φανάρι έχει στην καβάλας στο ρεύμα προς Κόρινθο καθώς βγαίνεις από παλατάκι και πραγματικά είναι πολύ χρήσιμο. Τώρα στο εαν είναι σωστό ή όχι να επιταχύνουμε ή να επιβραδύνουμε όταν βλέπουμε πορτοκαλί σε τρίχρωμο σηματοδότη χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση από άλλο πορτοκαλί φανάρι , παίζει καταρχήν ρόλο σε τι απόσταση είσαι , με ποιά ταχύτητα και τι οδόστρωμα υπάρχει. Με βάση τον ΚΟΚ πάντα πρέπει να επιβραδύνεις.Αυτό όμως ισχύει όταν πηγαίνεις με τις προβλεπόμενες ταχύτητες που σχεδόν κανείς δεν το κάνει.Άρα σε πολλές περιπτώσεις , εαν επιβραδύνεις και έχεις παραπάνω χιλιόμετρα από το κανονικό , η ακινητοποίηση θα σε βρεί στη μέση της διασταύρωσης και εκτεθειμένο. Όπως και να έχει όμως , γενικότερα , βάλτε στο μυαλό σας οτι στις διασταυρώσεις κόβουμε πάντα ακόμα και να έχουμε προτεραιότητα. Υπάρχει η εξής στραβή που αν και είναι απίθανο να σου κάτσει , έχει συμβεί πολλές φορές ειδικά στο εξωτερικό : Σε διασταύρωση με φανάρι κα σε δρόμο υψηλής ταχύτητας , βλέπεις πορτοκαλί και επιταχύνεις να περάσεις , και πέφτει πάνω σου επείγον περιστατικό από τον κάθετο , είτε είναι νοσοκομειακό είτε περιπολικό , είτε πολλές φορές και κάποιος που αφαιρέθηκε και βάρεσε καρφί χωρίς καν να δει οτι έχει κόκκινο. Δεν χρειάζεται πολλές να σου τύχουν.Μια είναι υπεραρκετή.... 2
johnbond Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Αφού ήταν το φανάρι και να έκοβε ήταν δυνατόν να κάνουν προσπέραση πάνω σε διασταύρωση ; Λογικά δεν εμφανίστηκε πίσω του ξαφνικά στο φανάρι..Θα ερχόταν απο πιο πριν. Εγώ κ απο μακριά να δω περιπολικό ασθενοφόρο κτλ κόβω για να με περάσουν.
liakinen Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Λογικά δεν εμφανίστηκε πίσω του ξαφνικά στο φανάρι..Θα ερχόταν απο πιο πριν. Εγώ κ απο μακριά να δω περιπολικό ασθενοφόρο κτλ κόβω για να με περάσουν. Και πολύ καλά κάνεις αυτό είναι το σωστό. Στην περίπτωση του φίλου βάλε ότι ήταν βράδυ, επαρχιακό οδικό δίκτυο, το φανάρι κοντά ο φίλος είχε 90 χλμ, το περιπολικό ήταν από πίσω άρα και αυτό κάπου τόσα θέλεις να συνεχίσω και άλλο ;
panosk13 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Το περιπολικό ήταν αρκετά μακριά γιαυτό δεν έκοψα για να περάσει πριν το φανάρι. Μετα οταν άναψε το πράσινο και με έφτασε το άφησα να περάσει κανονικά
lary7 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Αυτο παντως με τους μπατσους μου θυμισε ιστορια φιλου. Γυρναει 3πμ σπιτι του με το chally(μηχανακι για τους νεοτερους) του πατερα του, χειμωνας, οι δρομοι νεκρα και φτανει σε φαναρι κοκκινο που κραταει κανενα λεπτο. Παει λιγο μπροστα, κοιταει δεξια αριστερα και πριν περασει ακουει δυνατα " ουτε να το σκεφτεις", σαν να του μιλαγε ο θεος. Ηταν περιπολικο απο πισω και εβαλαν τον τηλεβοα οι μαλακες... 6
Lucifer Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Σε μεγάλες ευθείες που ο δρόμος αλλά και οι πινακίδες επιτρέπουν σχετικά μεγάλες ταχύτητες , αρκετά μέτρα πιο πριν το φανάρι (συνήθως) βάζουν σηματοδότη πορτοκαλί χρώματος ο οποίος ενεργοποιείται πριν καν ανάψει το πορτοκαλί στο κανονικό επερχόμενο φανάρι ώστε να σε προειδοποιήσει και να κόψεις έγκαιρα ταχύτητα. Αν δεν κάνω λάθος τέτοιο πορτοκαλί φανάρι έχει στην καβάλας στο ρεύμα προς Κόρινθο καθώς βγαίνεις από παλατάκι και πραγματικά είναι πολύ χρήσιμο. Και στο μεγαλύτερο μέρος της Λεωφ. Μαραθώνος και είναι όντως ευλογία.
liakinen Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Αυτο παντως με τους μπατσους μου θυμισε ιστορια φιλου. Γυρναει 3πμ σπιτι του με το chally(μηχανακι για τους νεοτερους) του πατερα του, χειμωνας, οι δρομοι νεκρα και φτανει σε φαναρι κοκκινο που κραταει κανενα λεπτο. Παει λιγο μπροστα, κοιταει δεξια αριστερα και πριν περασει ακουει δυνατα " ουτε να το σκεφτεις", σαν να του μιλαγε ο θεος. Ηταν περιπολικο απο πισω και εβαλαν τον τηλεβοα οι μαλακες... Το φέρνω σαν εικόνα στο μυαλό και δεν έχω σταματήσει να γελάω
visualizer Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Αφαίρεση διπλώματος και permaban. Το να επιταχύνεις σε πορτοκαλί είναι σίγουρα λιγότερο επικίνδυνο από το να φρενάρεις σε πράσινο φανάρι χωρίς λόγο. Τόσα φανάρια παραβιάζουν κάθε μέρα .. καλά κάνει και επιβραδύνει ..αν εσύ εμπιστεύεσαι τον κάθε Ελληναρά περαστικά σου.
Dare-Devil Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Όταν είσαι πολύ κοντά στο φανάρι είναι πράσινο και την τελευταία στιγμή γίνει πορτοκαλί πατάς λίγο γκάζι και περνάς (τα φανάρια τών άλλων οδηγών δεν ανάβουν πράσινο το ίδιο δευτερόλεπτο που θα ανάψει κόκκινο το δικό σου, έχουν μία καθυστέρηση). Δεν είναι στην περίπτωση και μόνο αυτή το "σωστό" να πατήσεις τα φρένα απότομα και να σε φιλήσει κανένας από πίσω. O απο πίσω να κρατάει απόσταση ασφαλείας . Χεστήκαμε τι θα κάνει ! (ή δεν χεστήκαμε αν είναι φορτηγό σε κάθε περίπτωση όμως είναι τουλάχιστον μαλ....ας αν δεν κρατάει απόσταση ασφαλείας) Το θέμα είναι ότι όταν έχεις πορτοκαλί και δεν προλαβαίνεις να φρενάρεις τότε κατέβασμα και τέρμα γκάζι ! Αυτο παντως με τους μπατσους μου θυμισε ιστορια φιλου. Γυρναει 3πμ σπιτι του με το chally(μηχανακι για τους νεοτερους) του πατερα του, χειμωνας, οι δρομοι νεκρα και φτανει σε φαναρι κοκκινο που κραταει κανενα λεπτο. Παει λιγο μπροστα, κοιταει δεξια αριστερα και πριν περασει ακουει δυνατα " ουτε να το σκεφτεις", σαν να του μιλαγε ο θεος. Ηταν περιπολικο απο πισω και εβαλαν τον τηλεβοα οι μαλακες... Χχαχααχαχαχ ελιωσα ! 1
παπι Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Καλά συγνώμη ρε παιδιά εξηγήστε και σε εμένα που δεν έχω ακόμα δίπλωμα... Αλλά το πορτοκαλι δεν είναι για να κόβεις ταχύτητα επειδή θα ανάψει κόκκινο; Και οι περισσότεροι πατάτε γκάζι; Μήπως είναι το στοιχείο του Ελληναρα οδηγού αυτό ή έτσι συνηθίζετε και σε άλλες χώρες; Ηλιθιότητα είναι. Πατάς γκάζι για να πας από 60-80 στα 100-120 αντί να φρεναρεις στο χαλαρό. Ξαφνικά διαστέλλεται το σύμπαν και πιστεύεις πως το αμάξι σου έχει 1000αλογα και όντος μπορείς να πάρεις τα χιλιόμετρα. Πέρα από τη πλάκα. Σταματας όταν μπορείς να σταματήσεις, όταν μάθεις να οδηγείς θα καταλάβεις τι εννοώ με αυτό. Πρακτικά δεν γίνεται να περάσεις κόκκινο αν ξέρεις να οδηγείς. Τώρα αν για τους χ ψ λόγους καταλαβαίνεις πως τελικά θα περάσεις με κόκκινο. Τότε το καλύτερο που μπορείς να κανεις, είναι να κορναρεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα