Προς το περιεχόμενο

OCing AMD FX 6300 Οn Gigabyte 970A-D3 rev 3.0

ExitFever93

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια.Για οποιον προσπαθησει να κανει τον cpu αυτον Στην gigabyte 970A-D3 rev 3

θα παρατηρησει οτι με το που θα απενεργοποιησει την λειτουργια core perfomance boost

δηλαδη το turbo clock του επεξεργαστη καθε φορα που θα ανοιγει το pc του θα κανει ενα

μικρο boot loop(ανοιξε κλεισε) περιπου γυρω στις 3 φορες πριν ανοιξει.

Αυτο ασχετως αν θα εφαρμοσει καποιο oc και οτι και να κανει στις ρυθμισεις του bios

το προβλημα επιμενει.

Φυσικα οc με turbo boost ανοιχτο δν γινεται.

Τελικα μετα απο παρα πολυ καιρο βρηκα μια λυση για αυτο το bug και ειπα να

την μοιραστω με οποιον εχει το ιδιιο θεμα γιατι ειναι σπαστικο και η giagbyte ενω

εχουν γινει παραπονα δν εχει αναφερθει στο θεμα αυτο.

Solution-H μητρικη μεχρι και την ωρα που γραφω το ποστ εχει το πιο καινουργιο bios FD.

Οποτε θα πρεπει να γινει bios update και να περασουμε το FEf τοο οποιο ομως ειναι BETA ακομη.

Μολις το κανουμε αυτο θα ξαναμπουμε στο bios και στο advanced cpu core feutures

θα δουμε την επιλογη APM που δν ηταν εκει πριν και θα την κανουμε enable και τελειωσαμε!

Παροτι ακομα εδω και 3 χρονια το bios αυτο αναφερεται ως beta το χρησιμοποιω εδω και μηνες

με τον 6300 στα 4.4 ghz οποτε ολα καλα!

Ελπιζω να εσωσα καποιον απο ωρες σπαζοκεφαλιας και να βρει την λυση στο προβλημα του

οπως και εγω!

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΤΟ ΑΡΜ πρέπει να ειναι ΚΛΕΙΣΤΟ αλλιώς ο επεξεργαστής φρενάρει.

το άνοιξε-κλείσε ξέρω οτι είναι λογικό στις Gigabyte γιατί διαβάζει τις ρυθμίσεις του OC και εκκινεί με το δευτερο bios που ειναι πειραγμένο,ενεργοποιείται ο watchdog.

• Like 3

Τρέξε ένα strees test με aida ή occt πχ. και τσέκαρε αν η μέγιστη

συχνότητα του επεξεργαστή μένει σταθερή.

Με το turbo ανοιχτό νομίζω μπορείς να κάνεις oc με offset + στην τάση αντί για manual.

Παίζει και να θυμάμαι λάθος βέβαια....

Ξέρω ότι το apm έχει μια σχέση με το turbo core.Οτι είναι κάτι παρόμοιο αλλά στον δικό μου που το έχω ανοιχτό με prime 95 για ώρες ανοιχτό δν πέφτει κάτω από την clock που του έχω ορίσει. Η μόνη περίπτωση που φρενάρει είναι όταν είναι idle.

• Like 1

Οχι throttling δν εχω παρατηρησει,περα απο μια περιπτωση που λογο μη καλου airflow ανεβαζαν θερμοκρασια τα vrm.

Απο θερμοκρασιες με μια raijintek themis εχω γυρω στους 60 max.Και με μπολικο ρευμα για να φτασει τα 4,4.

Παντως θα το εχω υποψιν μην παρουσιαστει κατι,αν και τον εχω σχεδον  1 χρονο ετσι με πολλες ωρες stress test

αρκετες φορες και μενει κολλημενος στα 4,4.

ΤΟ ΑΡΜ πρέπει να ειναι ΚΛΕΙΣΤΟ αλλιώς ο επεξεργαστής φρενάρει.

το άνοιξε-κλείσε ξέρω οτι είναι λογικό στις Gigabyte γιατί διαβάζει τις ρυθμίσεις του OC και εκκινεί με το δευτερο bios που ειναι πειραγμένο,ενεργοποιείται ο watchdog.

Ναι την ειχα διαβασει καπου αυτη την αποψη.Εσυ που απο οτι βλεπω εχεις κανει oc με Gigabyte mobo εχεις το ιδιο φαινομενο?

Οχι throttling δν εχω παρατηρησει,περα απο μια περιπτωση που λογο μη καλου airflow ανεβαζαν θερμοκρασια τα vrm.

Απο θερμοκρασιες με μια raijintek themis εχω γυρω στους 60 max.Και με μπολικο ρευμα για να φτασει τα 4,4.

Παντως θα το εχω υποψιν μην παρουσιαστει κατι,αν και τον εχω σχεδον  1 χρονο ετσι με πολλες ωρες stress test

Ναι την ειχα διαβασει καπου αυτη την αποψη.Εσυ που απο οτι βλεπω εχεις κανει oc με Gigabyte mobo εχεις το ιδιο φαινομενο?

Φίλος και στην ud3p μου διπλό boot έκανε όταν έκλεινα το turbo.Προσωρινά το έφτιαξα αφήνοντας το turbo ανοιχτό αλλά το ρύθμιζα να είναι ίσο με το overclock που έκανα.Το ίδιο και στις τάσεις.

Βέβαια το θέμα αυτό διορθώθηκε με bios update αλλά το άφησα ως τελευταία επιλογή.

Όσο για το APM όπως προαναφέρθηκε,πάντα κλειστό.

• Like 1

Φίλος και στην ud3p μου διπλό boot έκανε όταν έκλεινα το turbo.Προσωρινά το έφτιαξα αφήνοντας το turbo ανοιχτό αλλά το ρύθμιζα να είναι ίσο με το overclock που έκανα.Το ίδιο και στις τάσεις.

Βέβαια το θέμα αυτό διορθώθηκε με bios update αλλά το άφησα ως τελευταία επιλογή.

Όσο για το APM όπως προαναφέρθηκε,πάντα κλειστό.

Παντως οταν ειχα δοκιμασει να αφησω το turbo boost στην ιδια συχνοτητα με το base clock μου εριχνε την ταχυτητα συνεχεια.

Παντως μου κανει εντυπωση πως γινεται σε μενα να δουλευει κανονικα με το apm ανοιχτο και σε σενα να ριχνει την συχνοτητα.

Περιεργα πραγματα :wacko:

ναι.

Απο την στιγμή που θα αλλάξω την παραμικρή ρύθμιση για τον επεξεργαστή,τότε ανοιγει μια,σβήνει και επειτα ανοιγει πάλι.

Οχι 2-3 φορές όπως γράφεις εσύ αλλα μόνο μια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...