SpirosZ68 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 δηλαδη η apu του ιντελ ειναι καλυτερη; ξερει κανεις Χονδρικα ειναι καπως ετσι: APU ειναι η ονομασια που εχει δωσει η AMD στους επεξεργαστες (cpu) με ενσωματωμενα γραφικα (gpu) γιατι ηθελε με καποιο τροπο να ξεχωρισει την θεση της στην αγορα. Περα απο τη οποια ονομασια που βοηθα στο να τους αναγνωριζουμε και στις δυο περιπτωσεις μιλαμε για κεντρικους επεξεργαστες (cpus) με ενσωματωμενο επεξεργαστη γραφικων (gpu) Η διαφορα των AMD με τους ιντελ ειναι οτι οι ιντελ εχουν πιο δυνατο κεντρικο επεξεργαστη (cpu) και λιγοτερο δυνατο επεξεργαστη γραφικων (gpu) ενω στους ΑMD συμβαινει το αντιθετο. Το θεμα ειναι οτι για να εχει νοημα η καλυτερη αποδοση στα γραφικα πρεπει ο κεντρικος επεξεργαστης (cpu) να ειναι καποιου αποδεκτου επιπεδου και σημερα εν ετει 2016 ο επεξεργαστης του Α4 ειναι πλεον πολυ αναιμικος και σαν συνολο δεν δινει καλυτερες επιδοσεις απο τον intel celeron παρ ολο που η gpu που περιεχει ειναι πιο δυνατη. 1
jumper_ Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Χονδρικα ειναι καπως ετσι: APU ειναι η ονομασια που εχει δωσει η AMD στους επεξεργαστες (cpu) με ενσωματωμενα γραφικα (gpu) γιατι ηθελε με καποιο τροπο να ξεχωρισει την θεση της στην αγορα. Περα απο τη οποια ονομασια που βοηθα στο να τους αναγνωριζουμε και στις δυο περιπτωσεις μιλαμε για κεντρικους επεξεργαστες (cpus) με ενσωματωμενο επεξεργαστη γραφικων (gpu) Η διαφορα των AMD με τους ιντελ ειναι οτι οι ιντελ εχουν πιο δυνατο κεντρικο επεξεργαστη (cpu) και λιγοτερο δυνατο επεξεργαστη γραφικων (gpu) ενω στους ΑMD συμβαινει το αντιθετο. Το θεμα ειναι οτι για να εχει νοημα η καλυτερη αποδοση στα γραφικα πρεπει ο κεντρικος επεξεργαστης (cpu) να ειναι καποιου αποδεκτου επιπεδου και σημερα εν ετει 2016 ο επεξεργαστης του Α4 ειναι πλεον πολυ αναιμικος και σαν συνολο δεν δινει καλυτερες επιδοσεις απο τον intel celeron παρ ολο που η gpu που περιεχει ειναι πιο δυνατη. Σε ίδιες (χαμηλές) απαιτήσεις γραφικών δε θα ήταν λογικό ο σχεδόν κατά +1 GHz / Core επεξεργαστής της AMD να αποδίδει καλύτερα;
Sheogorath Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Σε ίδιες (χαμηλές) απαιτήσεις γραφικών δε θα ήταν λογικό ο σχεδόν κατά +1 GHz / Core επεξεργαστής της AMD να αποδίδει καλύτερα; Αν είχαν ίδιο IPC ναι. Aλλά ΟΧΙ. 1
artshadows Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 ναι βρε παιδια το ξερω απλα τα λεω ετσι για να καταλαβαινουν και αλλοι ,οπως μερκες φορες παλι λαθος λεμε δωσε ρευμα (ενω εννοουμε ταση στο overclock αφου......Για τη χρηση που θα κανει η ενσωματωμενη cpu του amd φτανει και περισσευει ενω η δυνατοτερη gpu θα δωσει καλυτερες επιδοσεις σε games απο τον ιντελ APU ειναι η ονομασια που εχει δωσει η AMD στους επεξεργαστες (cpu) με ενσωματωμενα γραφικα (gpu) γιατι ηθελε με καποιο τροπο να ξεχωρισει την θεση της στην αγορα.Περα απο τη οποια ονομασια που βοηθα στο να τους αναγνωριζουμε και στις δυο περιπτωσεις μιλαμε για κεντρικους επεξεργαστες (cpus) με ενσωματωμενο επεξεργαστη γραφικων (gpu)Η διαφορα των AMD με τους ιντελ ειναι οτι οι ιντελ εχουν πιο δυνατο κεντρικο επεξεργαστη (cpu) και λιγοτερο δυνατο επεξεργαστη γραφικων (gpu) ενω στους ΑMD συμβαινει το αντιθετο. αυτο ειπα λοιπον πιο πανω και συμφωνουμε στο τεχνικο θεμα,
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 ναι βρε παιδια το ξερω απλα τα λεω ετσι για να καταλαβαινουν και αλλοι ,οπως μερκες φορες παλι λαθος λεμε δωσε ρευμα (ενω εννοουμε ταση στο overclock αφου......Για τη χρηση που θα κανει η ενσωματωμενη cpu του amd φτανει και περισσευει ενω η δυνατοτερη gpu θα δωσει καλυτερες επιδοσεις σε games απο τον ιντελ APU ειναι η ονομασια που εχει δωσει η AMD στους επεξεργαστες (cpu) με ενσωματωμενα γραφικα (gpu) γιατι ηθελε με καποιο τροπο να ξεχωρισει την θεση της στην αγορα. Περα απο τη οποια ονομασια που βοηθα στο να τους αναγνωριζουμε και στις δυο περιπτωσεις μιλαμε για κεντρικους επεξεργαστες (cpus) με ενσωματωμενο επεξεργαστη γραφικων (gpu) Η διαφορα των AMD με τους ιντελ ειναι οτι οι ιντελ εχουν πιο δυνατο κεντρικο επεξεργαστη (cpu) και λιγοτερο δυνατο επεξεργαστη γραφικων (gpu) ενω στους ΑMD συμβαινει το αντιθετο. αυτο ειπα λοιπον πιο πανω και συμφωνουμε στο τεχνικο θεμα, Υπάρχουν κουτί, psu, 8gb ram στα 1333 και hdd.. Αξίζει η αγορά των συγκεκριμένων mobo + cpu για σύστημα με casual χρήση; (internet, FHD ταινίες και youtube, και κάνα χαζό browser game) Υπάρχει κανένας καλύτερος συνδυασμός σε αυτά τα χρήματα ή λιγότερα; (βγαίνουν ~85 ευρώ και τα δύο μαζί - δεν πάει παραπάνω) Απλά ανώφελο το να συνεχίζει η κουβέντα πάνω σε αυτό, για τις ανάγκες που έχει ο celly είναι πιο συμφέρουσα αγορά, end of story, έχει περισσότερη επεξεργαστική ισχύ και σε περισσότερα tasks ανοιχτά θα αποδίδει καλύτερα από τον a4 7300, ο celly έχει σχεδόν την διπλάσια ισχύ από τον a4. Δεν θέλει gaming με igpu, θέλει καθημερινά tasks, για τα οποία η igpu του celeron είναι υπέρ αρκετή. Αν ήθελε την ισχύ της igpu ίσως να κοίταγε τον a4, αλλά από την στιγμή που δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο ας μείνει στην άκρη ο a4.
artshadows Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 igp ενός c2d αρκεί.????? τωρα να πω εγω οτι δεν ξερεις και εχεις μπερδευτει? λοιπον παμε ον τοπικ και ασ αφησουμε του χαρακτηρισμους
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 igp ενός c2d αρκεί.????? τωρα να πω εγω οτι δεν ξερεις και εχεις μπερδευτει? Για browser games έχω δουλέψει χειρότερη igpu από igpu c2d και τα πάει μια χαρά, μην τρελαθούμε κιόλας, browser games είναι αυτά. Ναι σίγουρα δεν ξέρω, δεν το έχω δοκιμάσει, για πλάκα το λέω...
artshadows Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 (internet, FHD ταινίες και youtube, και κάνα χαζό browser game) αυτο ειπε λοιπον σκεφτομαι απλως μηπως η αδελφη αξιοποιησει τελικα πιο πολυ την ενσωματομενη gpu του amd μαλιστα ηθελα να ρωτησω ηλικια αδελφης
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Και επειδή είπε αυτό λέω πως φτάνει η igpu του celly. Το ότι αναφέρθηκα στην igpu του c2d για browser games ήταν καθαρά επειδή μου είπες ότι δεν ξέρω και μπερδεύτηκα, ενώ έχω δοκιμάσει browser games με pentium 775 και igpu.
artshadows Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Για browser games έχω δουλέψει χειρότερη igpu από igpu c2d και τα πάει μια χαρά, μην τρελαθούμε κιόλας, browser games είναι αυτά. Ναι σίγουρα δεν ξέρω, δεν το έχω δοκιμάσει, για πλάκα το λέω... μαλλον εννοεις της μητρiκης-chipset 1
Sheogorath Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Ποιο c2d μωρε? Haswell ειναι, και σας ειπα και mass effect 3 παιζει...
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 μαλλον εννοεις της μητρiκης-chipset Ε το αυτό, still igpu να το πω τέρμα χοντρικά .
artshadows Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 εμ αυτο λεμε τοση ωρα ας αφησουμε τους χαρακτηρισμους ,ξερω οτι εισαι γνωστης και καλυτερος απο μενα εννοητε οτι μερικοι οπως εγω εσυ και καποιοι αλλοι τα λεμε λιγο χοντρικα για να παει η κουβεντα παραπερα αν τωρα πρεπει να κονουμε διορθωσεις για να ειναι τελειως σωστα καλο ειναι ...θα πουμε κατι χοντρικα και καποιος μετα θα το πει πιο σωστα χωρις χαρακτηρισμους, λοιπον διορθωστε με 2 ειναι οι αποψεις α4 η celeron και πιστευω πως εχει σημασια η ηλικια της αδελφης, αν υπαρχει και αλλο desktop στο σπιτι και αλλα που φανταζουν ασχετα διοτι πχ εγω εχω 2 παιδια 10 και 14 λοιπον καθε τρεις και λιγο αλλες απαιτησεις οποτε σου λεει ο πιτσιρικας θελω πσ για ιντερνετ και μετα απο λιγο θελει να παιξει παιχνιδια που θελουν gpu οταν εστησα πσ για τον πατερα μου παλια του πηρα am3 διοτι εχω και εγω αμ3 οποτε μπορω να το ελενξω πιο ευκολα σε περιπτωση βλαβης
jumper_ Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δεν υπάρχει πιθανότητα να παιχτεί κανένα παιχνίδι.. Και για browser games (sorry αν δεν το διευκρίνισα) μιλάμε μόνο για κανένα FB game.. Την κατηγορία αυτή δεν την ξέρω γιαυτό και ρώτησα. Απλά επειδή έχω ένα 4core apu amd είπα να ρωτήσω αν τα πάει το ίδιο καλά και οικονομικά κ ο μικρότερος. Ο celleron θα τα πάει μια χαρά για όλα τα άλλα θέλω να πιστεύω, και η πιο βαριά δουλειά που θα κάνει είναι το streaming που δε μας καίει αν είναι και σε 720p να σας πω την αλήθεια..
artshadows Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 οτι και να παρεις ας εχει hdmi ειναι κριμα ποτε δεν ξερεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα