Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει αυτο σε απλη standalone εφαρμογη για windows, η εστω καποιο Plugin για firefox/thunderbird

http://monotonistis.com/

Δε θελω να στελνωτο κειμενο μου online, Ουτε να εχω αναγκη απο ιντερνετ, και θελω μια απλη εφαρμογη οχι να φορτωνω word με proofing tools, κτλ

Απλα να γραφω κατι και να το τονιζω με ενα κλικ

Δημοσ.

Υπαρχει αυτο σε απλη standalone εφαρμογη για windows, η εστω καποιο Plugin για firefox/thunderbird

http://monotonistis.com/

Δε θελω να στελνωτο κειμενο μου online, Ουτε να εχω αναγκη απο ιντερνετ, και θελω μια απλη εφαρμογη οχι να φορτωνω word με proofing tools, κτλ

Απλα να γραφω κατι και να το τονιζω με ενα κλικ

Νομίζω μόνο με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου μπορείς να το κάνεις. Αν δε θέλεις το word υπάρχουν και τα δωρεάν open office / libre office.

Δυστυχώς, η προσθήκη οξείας είναι καθαρά θέμα ελέγχου ορθογραφίας και θα πρέπει το πρόγραμμα να διαθέτει έτσι κι αλλιώς Ελληνικό μεταφραστή και θησαυρό λέξεων.

[offtopic]

Τραγικο πως μπορω να σε μπλοκαρω

Αν πατήσεις το πλήκτρο δεξιά του 'λ' πάνω στο username του. :devil:

Άντε μετά να διαβαστεί το binary με οξεία!!! B)

[/offtopic]

Δημοσ.

Σκέφτηκες να έχεις ένα αρχείο με ήδη τονισμένα τα φωνήεντα;

Και να κάνεις copy paste;

Τραγικο πως μπορω να σε μπλοκαρω

Μίλα καθαρά Γιάγκο,τι εννοείς;

Εκτός από αυτόματο τονιστή,ψάξε για αυτόματο κειμενογράφο γενικά.

Ούτε τόνοι,ούτε κόμματα,ούτε σημεία στίξης,με κάθε ειλικρινή διάθεση να βοηθήσω,μήπως απλά να επαναλάμβανες την πρώτη δημοτικού;Μόνο το Γλώσσα-Γλώσσα ,τις δύο πρώτες ώρες.

Δημοσ.

@micos Ο αλλος γλενταει δε θελω να του χαλασω το κεφι ας μιλησω λιγο μαζι σου.

Οκ απλως office ειναι λιγο τραβηγμενο, απλα ενα μικρο utility αν υπηρχε που να κανει μονο αυτη η δουλεια. Οπως ο μονοτονιστης αλλα σαν windows executable με offline dictionary. Αλλιως οπως υπαρχει ο ελεγχος ορθογραφιας σε firefox/tbird να κανει τη δουλεια μονο σε τονους. Γιατι Δε μπορω να παταω δεξι κλικ σε καθε λεξη αν εχω γραψω κειμενο 500 λεξεων και γενικα βαριεμαι να βαζω τονους, εκτως απο email οταν θελω να το παιξω ανωτερος απο οτι πραγματικα ειμαι και να νιαουρισω τη γλωσσα των αλλων μπας και ψαρωσει κανεις με το ποσο επισημος φανω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς είναι θέμα πλήρη ορθογράφου. Δε γνωρίζω να υπάρχει κάτι που απλά να βάζει οξείες σε κείμενα.

Αφού όμως θα μπεις έτσι κι αλλιώς στη διαδικασία του copy-paste, κάν' το τουλάχιστον από το office που θα διορθώνει και άλλα ορθογραφικά λάθη που τυχών υπάρχουν στο κείμενο.

EDIT:

Λοιπόοον... Βρήκα κάτι, δες το αν σε βολεύει. Βασικά είναι πάλι ορθογραφικός έλεγχος αλλά χωρίς το office.

1. Κατέβασε το notepad++ και στήστο ή αποσυμπίεσε το (αν κατεβάσεις το zip και όχι τον Installer). Είναι μεταφρασμένο στα Ελληνικά, οπότε αν θέλεις μπορείς να ορίσεις Greek στα Preferences.

2. Πήγαινε στο μενού Plugins->plugin manager->show και περίμενε νε εμφανιστεί η λίστα.

3. Βρες το Spell checker, επέλεξε το και πάτα Install.

4. Αφού στηθεί και κάνει επανεκκίνηση το πρόγραμμα πήγαινε πάλι Plugins->spell checker->help και στο popup πάτα στο link για το Aspell και κατέβασε το full installer και το greek dictionary.

5. Κλείσε το notepad++ και εγκατέστησε πρώτα το installer και μετά το dictionary.

6. Άνοιξε το notepad++ πάλι και στο μενού plugins θα υπάρχει πλέον το spell checker.

Όπως είναι φυσικό, η διόρθωση γίνεται λέξη-λέξη και θα πρέπει να επιλέγεις εσύ τη σωστή γιατί συνήθως υπάρχουν αρκετές προτάσεις. Αν επιλέξεις μέρος του κείμενου θα γίνει έλεγχος μόνο σε αυτό αλλιώς θα γίνει έλεγχος σε όλο το κείμενο.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστω για το χρονο σου αλλα λεξη-λεξη το κανει και το ιδιο το thunderbird απευθειας. Πρεπει απλα να ξεντεμπελιασω και να αρχισω να παταω το κουμπι διπλα απο το λ.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω για το χρονο σου αλλα λεξη-λεξη το κανει και το ιδιο το thunderbird απευθειας. Πρεπει απλα να ξεντεμπελιασω και να αρχισω να παταω το κουμπι διπλα απο το λ(ολ). [Edited]

Όντως... :-)

Δημοσ.

είναι πολύ εύκολο.

Πατάς το πλήκτρο δεξιά του λ,πριν το γράμμα που θες να τονίσεις.

Σε ευχαριστω για το χρονο σου αλλα λεξη-λεξη το κανει και το ιδιο το thunderbird απευθειας. Πρεπει απλα να ξεντεμπελιασω και να αρχισω να παταω το κουμπι διπλα απο το λ.

Γιάγκο...τόση αχαριστία;;;

Ούτε ένα ευχαριστώ που σου πρότεινα την καλύτερη λύση στο πρόβλημά σου, άμεσα;

Τς τς τς..

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς είναι θέμα πλήρη ορθογράφου. Δε γνωρίζω να υπάρχει κάτι που απλά να βάζει οξείες σε κείμενα.

Αφού όμως θα μπεις έτσι κι αλλιώς στη διαδικασία του copy-paste, κάν' το τουλάχιστον από το office που θα διορθώνει και άλλα ορθογραφικά λάθη που τυχών υπάρχουν στο κείμενο.

EDIT:

Λοιπόοον... Βρήκα κάτι, δες το αν σε βολεύει. Βασικά είναι πάλι ορθογραφικός έλεγχος αλλά χωρίς το office.

1. Κατέβασε το notepad++ και στήστο ή αποσυμπίεσε το (αν κατεβάσεις το zip και όχι τον Installer). Είναι μεταφρασμένο στα Ελληνικά, οπότε αν θέλεις μπορείς να ορίσεις Greek στα Preferences.

2. Πήγαινε στο μενού Plugins->plugin manager->show και περίμενε νε εμφανιστεί η λίστα.

3. Βρες το Spell checker, επέλεξε το και πάτα Install.

4. Αφού στηθεί και κάνει επανεκκίνηση το πρόγραμμα πήγαινε πάλι Plugins->spell checker->help και στο popup πάτα στο link για το Aspell και κατέβασε το full installer και το greek dictionary.

5. Κλείσε το notepad++ και εγκατέστησε πρώτα το installer και μετά το dictionary.

6. Άνοιξε το notepad++ πάλι και στο μενού plugins θα υπάρχει πλέον το spell checker.

Όπως είναι φυσικό, η διόρθωση γίνεται λέξη-λέξη και θα πρέπει να επιλέγεις εσύ τη σωστή γιατί συνήθως υπάρχουν αρκετές προτάσεις. Αν επιλέξεις μέρος του κείμενου θα γίνει έλεγχος μόνο σε αυτό αλλιώς θα γίνει έλεγχος σε όλο το κείμενο.

ωραίος φίλος τρομερό προγράμματακι

Δημοσ.

Γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις την ιστοσελίδα που αναφέρεις πιο πάνω σε executable/ app? Νομίζω ότι ο Chrome υποστηρίζει κάτι τέτοιο και είμαι σίγουρος ότι θα βρεις κι άλλα προγράμματα (π.χ. HTML Compiler αλλά η σελίδα δεν μου δούλευε τώρα).

Διαφορετικά το "κουμπί δίπλα από το λ", αλλιώς και με το notepad++ κάνεις το ίδιο με το Office, λέξη-λέξη.

my 2 cents...

• 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Κατεβάζεις αυτο το προγραμματάκι, το κάνεις unzip σε ένα φάκελο και στη συνέχεια δεξί κλικ στο αρχειο piboard.exe-ιδιότητες-συμβατότητα-επιλέγεις να τρέχει σε περιβάλλον windows 7. Στην συνέχεια το τρέχεις και οταν ανοίξει πηγαίνεις στο εικονίδιο κάτω δεξιά -δεξί κλικ και επιλέγεις ελληνικά και είναι έτοιμο. Ο τονισμός γίνεται εύκολα πατώντας δύο φορές γρήγορα το φωνήεν που θέλεις να τονιστεί.

PiBoardtonismos.zip

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...