Anorymous Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Εχω αρπαξα ενα πολυ βαρυ κρυωμα φετος και 4 μηνες τωρα κανω θεραπια τον αλλο μηνα θα μου πει ο γιατρος αν τελικα ειναι κατι προσωρινο ή ειναι μονιμο, πριν παρω φαρμακο αλλα και λιγο στις αρχες δεν μπορουσα να κοιμηθω , σφυριζα οταν ανεπνεα , ειχα βηχα και λαχανιαζα με το παραμικρο. Παιρνω φοστερ με εισπνοη και μοντουλερ σαν χαπι και σιγα σιγα τα ελατωνω μιας και βελτιωνομαι συνεχος. 1
gdriver Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Ισχυει οτι τα ατομα με βρογχικο ασθμα, τα επιβαρυνει το αγχος και γενικα οι στρεσογονες καταστασεις; ισχύει εν μέρη. δηλαδή σε υπερβολικό άγχος αρχίζουν ακροαστικά και με μικ΄ρη διάρκεια λίγο δύσπνοια. όλα αυτά ομως υποχωρούν από μόνα τους και χωρίς να κάνεις εισπνοές με το aerolin ας πούμε. Εχω αρπαξα ενα πολυ βαρυ κρυωμα φετος και 4 μηνες τωρα κανω θεραπια τον αλλο μηνα θα μου πει ο γιατρος αν τελικα ειναι κατι προσωρινο ή ειναι μονιμο, πριν παρω φαρμακο αλλα και λιγο στις αρχες δεν μπορουσα να κοιμηθω , σφυριζα οταν ανεπνεα , ειχα βηχα και λαχανιαζα με το παραμικρο. Παιρνω φοστερ με εισπνοη και μοντουλερ σαν χαπι και σιγα σιγα τα ελατωνω μιας και βελτιωνομαι συνεχος. δε νομίζω να ανησυχήσεις για άσθμα. μήπως περνάς πνευμονία;
Anorymous Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 ισχύει εν μέρη. δηλαδή σε υπερβολικό άγχος αρχίζουν ακροαστικά και με μικ΄ρη διάρκεια λίγο δύσπνοια. όλα αυτά ομως υποχωρούν από μόνα τους και χωρίς να κάνεις εισπνοές με το aerolin ας πούμε. δε νομίζω να ανησυχήσεις για άσθμα. μήπως περνάς πνευμονία; Όχι άσθμα μου είπε η Πνευμονολογος ότι έχω, μάλιστα εκτός από το φοστερ μου έχει δώσει και αερολιν σε περίπτωση που παθω κάποια κρίση
Vapir Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 σχετικά με το άσθμα πάντως μιας και όπως είπα είχα απο όταν γεννήθηκα, όταν είχα παχύνει μια εποχή είχε επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό θεωρώ αυτονόητο κάποιος να μην είναι παχύς και να μην καπνίζει όταν έχει άσθμα , είναι λες και πας γυρεύοντας για προβλήματα Όλως τυχαίως όσους γνωρίζω με άσθμα που έχω προβλήματα είναι σε αυτή την κατηγορία και γνωρίζω αντίστοιχα κ αθλητές με ίδια μορφή άσθματος που δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα.Συμπέρασμα , το άσθμα είναι κάτι που επιβαρύνει το αναπνευστικό σου ας πούμε 30 % (τυχαίο νούμερο γιατι διαφέρει το πρόβλημα απο άνθρωπο σε άνθρωπο) αν καπνίζεις θα πας στο 50% κ αν είσαι και παχύς στο 60% και εκεί θα αρχίσουν τα συχνά κ σοβαρά προβλήματα αν δεν έχεις καμία έξτρα επιβάρυνση αλλα δουλέψεις να δυναμώσεις το αναπνευστικό σου μπορείς να πας απ το 30% στο 0% , ίσως να δυναμώσεις το αναπνευστικό σου περισσότερο και απο του άλλου που δεν είχε ποτέ άσθμα και δεν καπνίζει/είναι παχύς, όπως έκανα εγώ η υγεία μας είναι το ποιο σημαντικό πράγμα που έχουμε και δυστυχώς όσο μεγαλώνουμε όλο και μεγαλώνουν και οι πιθανότητες για σοβαρές παθήσεις
mentoras99 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 θα απαντήσω για το βρογχικό ασθμα και όχι για το αλλεργικό μιάς και πάσχω από το πρώτο. με επηράζει πολύ η ζέστη σε βαθμό πολλές φορές να μην μπορώ να παίρνω χαλαρή ανάσα. χρειάζομαι το φάρμακο κατευθείαν αλλά και πάλι πρέπει να περάσει κανένα μισάωρο για να ηρεμήσω. με πειράζουν οι έντονες χημικές μυρωδιές και η σκόνη καθώς και ο έντονος καπνός από τα τσιγάρα . οι βρογχοι κλείνουν κατευθείαν. από κρισεις, με έχουν πιάσει 3 γερές όπου χρειάστηκα εισαγωγή και περισσότερο από 4 μέρες με διαρκείς μάσκες με φάρμακο. τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι με αθλητισμό , έχουν περιοριστεί πολύ αυτές οι κρίσεις αλλά όχι η ζέστη και το έντονο γέλιο το οποίο μπορεί να μου φέρει δύσπνοια. Λοιπον, μου ελεγε ενας φιλος για εναν κοινο μας γνωστο, οτι προσφατα εισηχθη στο νοσοκομειο με συμπτωματα απο ασθμα. gdriver οπως εμαθα αυτο το ατομα ειχε περιπου ιδια συμπτωματα με τα δικα σου, δηλαδη υπηρχε θεμα οταν υπηρχε εντονο γελιο, ή εντονες χημικες μυρωδιες κλπ Εχει ηδη μια βδομαδα στο νοσοκομειο, και αναρωτιεμαι αν ειναι μια νορμαλ περιπτωση, αν τον πηρε βαρια, ή ειναι συνηθισμενο για καποιον με ασθμα που δεν το εχει αντιμετωπισει επιτυχως, να κατσει στο νοσοκομειο ακομη και για δεκαημερο.
gdriver Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 ο γνωστός σου πάσχει και από αλλεργική ρυνίτιδα; θεωρώ πολύ πιθανό να μούκωσε η μύτη του εντελώς και να γέμισε φλέγματα που σχεδόν πάντα πυροδοτούν μεγάλες κρισεις. στο νοσοκομείο πάντοτε με κρατούσαν 10 μέρες το λιγότερο.
mentoras99 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Να σου πω δεν ξερω αν πασχει και απο αλλεργικη ρινιτιδα, αν μαθω θα το πω εδω.Απλα αναρωτιεμαι, μιας και λες για μινιμουμ 10μερη παραμονη σε νοσοκομειο, βεβαια εσυ τωρα εισαι καλα και μπραβο γι'αυτο, αλλα τι ειδους ζωη μπορει να κάνει κάποιος, ως ενηλικας, πχ οταν πρεπει ξαφνικα και αραγε ποσο συχνα, να λειπει 10-15 μερες απο την εργασία του κλπ...Πραγματικα με προβληματιζει πως παει η ζωη ενος ενηλικα που εχει ασθμα, και πρεπει καθε τοσο να μπαινει νοσοκομειο για 10 ή 20 μερες...Τι λετε;
mentoras99 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Λοιπον, εμαθα οτι ο γνωστός μου με το άσθμα, πρέπει να πηγαίνει κάθε μήνα στο νοσοκομείο για τσεκάρισμα, και για να του δινουν και την αναλογη αγωγη. Τι στο καλο, μιλαμε για βαρυ περιστατικο, ή έτσι συμβαίνει με το άσθμα;
DhZou Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Στην αρχή θέλει παρακολούθηση και μετρήσεις μέχρι να το ρυθμίσει.
snow22 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Άμα είχες άσμα στο παρελθόν και αρχίσεις το κάπνισμα παίζει να σου ξαναγυρίσει ?
gdriver Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 όχι απαραίτητα αλλά είσαι είσαι στην νούμερο 1 λίστα στις μεγάλες ηλικίες να χρειάζεσαι συνεχώς μπουκάλα. δε θυμάμαι το σύνδρομο πως το λένε. αποφρακτική πνευμονοπάθεια νομίζω.
Moulou Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Έχω κρίσεις πανικού, ξεκίνησαν με ένα σφουγγάρισμα στο σπίτιε έπιασε ΔΥΣΠΝΟΙΑ και πήγα στο νοσοκομείο μου είπαν ότι είναι άσθμα και να κάνω την εξέταση για άσθμα.. Την επόμενη μέρα πήγα σε εξωτερικό ιατρό και έκανα την εξέταση μ είπε δεν έχεις άσθμα δεν φαίνεται είναι αγχος(σε πνευμονολογοι πήγα). Από τότε μια μου έφευγε λίγο η ΔΥΣΠΝΟΙΑ με έπιανε το κεφάλι μ μούδιασμα μυρμηγκιασμα και δεν το αισθανόμουν, το βράδυ πεταγομουνα στον ύπνο μου με ΤΑΧΥΠΑΛΜΙΑ ακι τρέμουλο.. Πλέον τα συμπτώματα είναι καθημερινά και όλη μέρα, όταν έχω ΔΥΣΠΝΟΙΑ νιώθω σαν κρίσεις άσθματος κλείνει ο λαιμός μου και η αναπνοή μ έχει καμία σχέση σαν άσθμα η μήπως έχω άσθμα και ήταν αρχή και δεν μ το βρήκε, παθαίνει κάποιος κάτι παρόμοιο??
Nen Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Παιδια καλησπερα ,ας τα παρω απο την αρχη .. 26 ετων πρωην καπνιστρια με κανενα προβλημα στο αναπνευστικο … καπου στα 20 παθαινω βρογχυτιδα δυο μιση χρονια σταθερα μετα απο κανα χρονο που δεν ειχα την ανοιξη παθαινω παλι βρογχυτιδα μου γραφουν εισπνεομενα μου περασε σε 20μερες ενα μηνα .. επομενο χρονο ειχα κρισεις πανικου και φουλ αγχος ερχετε η ανοιξη φετος με φαγουρα στην μυτη εξανθηματα να ερχονται και να φευγουν καταρροη δεν δινω βαση οσπου με πιανουν βρογχοσπασμοι μετα απο δυο βδομαδες που αρχισαν να γινονται πολυ εντονη πηγα στο γιατρο οπου μου πε μετριο βροχγυκο ασθμα (δεν ξερω που ακομη απο τι ) αν ειναι (αλεργικη ρινιτιδα η αλεργιες η αλλο) τα συμπτωματα εχουν ως εξης : σφυριγμα ,γατακια, βρογχοσπασμος συνεχεια μεσα στην μερα αλλα πολυ την νυχτα , καταρροη ,φλεμματα, δυσπνοια και πονος στο στηθος η και βαρος . Παιρνω sideral πρωη βραδυ μια αντιβιωση που τελειωσε της πρωτες εξι μερες και ξοζαλ ! Εχω ακομη βρογχοσπασμους ομως .. ερωτηση : ειναι κατι μονιμο ; Κραταει ; Η μπορει να κανεις μια θεραπεια 2-3 μηνες πχ και να φυγει ;; Τουλαχιστον να μην υπαρχουν αυτοι οι σπασμοι που νιωθω 🙃
Super Moderators billdanos Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Για ιατρικά θέματα απευθυνθείτε στο γιατρό σας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις