Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ειδα στο σκρουτζ αυτο εδω https://www.skroutz.gr/s/7731199/Microsoft-Windows-10-Home-32-64-bit-Eng-USB-Media.html το συγκεκριμενο μαγαζι τα εχει μιση τιμη απο τα αλλα.

Επειδη μου φανηκε πολυ περιεργο, τους εστειλα μνμ εαν μπορω να το παρω κ να το καψω σε usb και μου απαντησαν ναι αλλα πως ειναι μονο για μια εγκατασταση. Ειναι νομιμο αυτο? Στην σελιδα των win δεν ειδα πουθενα κατι τετοιο...

Δημοσ.

Μια λογικά θα εννοούσαν τίποτα μόνο για ένα υπολογιστή και μόνο (μπορεί να έχει με κάποιο τρόπο ενσωματομενο το κλειδι μέσα τι να σου πω)

Δημοσ.

Μια εγκατάσταση σε ένα (1) μηχάνημα. Δηλαδή δεν μπορείς να το περάσεις και σε δεύτερο και είναι απόλυτα λογικό

Επισκέπτης
Δημοσ.

Και ομως... ρωτησα τι συμβαινει οταν κανω φορματ μου απαντησαν αυτο. Περιμενω επιπλεον απαντηση, αλλα νιωθω πως κατι παει στραβα, γιαυτο κ ειναι μισοτιμης.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Aρα ειναι παρανομο αμα συμβαινει. Περιμενω να το διευκρινησουν κ μετα θα τα παρω :P

Δημοσ.

Μήπως η άδεια χρήσης είναι oem ή dsp και όχι retail;

Η διαφορά τους είναι ότι η retail μπορεί να εγκατασταθεί σε αρκετά μηχανήματα ενώ η dsp (το ίδιο και η ΟΕΜ) άδειες χρήσης κλειδώνουν στο hardware του μηχανήματος που θα στηθεί την πρώτη φορά. Η ΟΕΜ άδεια προορίζεται για κατασκευαστές και κανονικά δεν θα πρέπει να πωλείται στη λιανική.

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.

Μήπως η άδεια χρήσης είναι oem ή dsp και όχι retail;

Η διαφορά τους είναι ότι η retail μπορεί να εγκατασταθεί σε αρκετά μηχανήματα ενώ η dsp (το ίδιο και η ΟΕΜ) άδειες χρήσης κλειδώνουν στο hardware του μηχανήματος που θα στηθεί την πρώτη φορά. Η ΟΕΜ άδεια προορίζεται για κατασκευαστές και κανονικά δεν θα πρέπει να πωλείται στη λιανική.

Eιναι ΟΕΜ τωρα το ειδα. Αρα παιζει μλκια, διοτι δεν μου απαντησαν καν στο τελευταιο mail μετα απο την ηδη μυστηριωδη απαντηση... Τους ρωτησα πως ειναι δυνατον να μη μπορω να τα εγκαταστησω μετα απο φορματ ξανα και εαν αυτο ειναι νομιμο και δεν υπαρχει απαντηση. Μακρυα κ αγαπημενοι.... 

Δημοσ.

Μετά από φορμάτ μπορείς να ξαναβάλεις την ίδια ΟΕΜ άδεια χρήσης στο μηχάνημα, αρκεί να μην αλλάξεις μητρική.

Όπως είπα πριν όμως, οι ΟΕΜ άδειες είναι για τους κατασκευαστές και δε ξέρω πως μπορούν να πωλούνται στη λιανική.

Δημοσ.

Είναι μόνο για ένα υπολογιστή απλά λογικά θα έχουν κανά τεράστιο απόθεμα και ξεστοκάρουν.Πχ εγώ έχω ένα υπολογιστή ένα το κλειδι 423432-55435-435-435-345-45534 αυτό το κλειδί είναι μόνο για το λαπτοπ μου δεν μπορώ να το βάλω σε όλους του υπολογιστές που έχω.Αν κάνεις φορματ απλά βάζεις το κλειδί σου πάλι και όλα μια χαρά αφού η επαλίθευση γίνετε κάπου στο αμέρικα που είναι οι σερβερ και οχι στο εκει μαγαζί και κάθε μέρα να κάνεις φορματ το κλειδί θα το δεχετε κανονικά.

Εσύ αν θες το κλειδί για 100 υπολογιστές απλά αγόρασε 100 κλειδιά

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μετά από φορμάτ μπορείς να ξαναβάλεις την ίδια ΟΕΜ άδεια χρήσης στο μηχάνημα, αρκεί να μην αλλάξεις μητρική.

Όπως είπα πριν όμως, οι ΟΕΜ άδειες είναι για τους κατασκευαστές και δε ξέρω πως μπορούν να πωλούνται στη λιανική.

Αμα δε μπορω να αλλαξω μητρικη δεν εχει κανενα νοημα. Γενικα, δεν εμπιστευομαι το καθε random σκρουτζομαγαζο που ξαφνικα πληρωνει για να ειναι εκει χωρις φυσικη παρουσια. Ευχαριστω για την πληροφορια σχετικα με τα ΟΕΜ.

Δημοσ.

Γενικα, δεν εμπιστευομαι το καθε random σκρουτζομαγαζο που ξαφνικα πληρωνει για να ειναι εκει χωρις φυσικη παρουσια.

Πάντως το Special price έχει φυσική παρουσία… Βρίσκεται στην Επισκοπή Ηρακλείου με τηλέφωνο επικοινωνίας  8011143333

Δημοσ.

Εγώ κλειδακι από λαπτοπ με 8.1 το έχω βάλει σε desktop και δουλεύει μια χαρά εδώ και ένα χρόνο περίπου άρα το τι κλειδώνει είναι λίγο σχετικό :-P

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πάντως το Special price έχει φυσική παρουσία… Βρίσκεται στην Επισκοπή Ηρακλείου με τηλέφωνο επικοινωνίας  8011143333

Προφανως... ολα τα μαγαζια πρεπει να δηλωσουν καπου εδρα. Δε λεει κατι αυτο. Το οτι δεν απαντανε στα μαιλ ομως σε απλες ερωτησεις ειναι πολυ περιεργο οπως κ το γεγονος οτι ολοι εχουν τα win 120 euro και αυτοι 60

Βασικα ηταν ξεκαθαροι. Μου ειπαν οτι ειναι για μια και μοναδικη εγκατασταση/ενεργοποιηση. Και η ερωτηση μου ηταν ξεκαθαρη στο εαν μπορω να τα χρησιμοποιησω μετα απο φορματ. Και οταν ξαναρωτησα εαν αυτο ειναι νομιμο και εαν τα νοικιαζουν η τα πουλανε, δεν απαντησε κανεις. Δε μπορω να υποθεσω κατι αλλο. Και δε γινεται να εχεις μαγαζι με ονλινε παραγγελιες και να μην βλεπεις τα μαιλ σου. Anyways, θα τα παρω απο αλλου, δε θα ασχοληθω ουτε ποτε θα παραγγειλω τπτ απο εκει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...