Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω ένα πιο "καλό" σετ πληκτρολόγιο-ποντίκι, αυτήν την στιγμή έχω ένα ασύρματο σετ Logitech S520 που το πληκτρολόγιο δουλεύει καλά αλλά έχουν σβηστεί τα γράμματα πάνω από τα πλήκτρα (πολύ σύντομα νομίζω), το ποντίκι -παρόλο που για τον περισσότερο καιρό το είχα παροπλισμένο ως πιο βαρύ λόγω μπαταρίας και χρησιμοποιούσα ένα ενσύρματο microsoft- άρχισε σε κάποια φάση να χάνει σπασμωδικά την επαφή το δεξί κλικ (εννοώ ότι θέλω να κάνω κάτι click-n-drag είναι σαν στην πορεία να χάνει κάποια στιγμή την επαφή και να την ξαναβρίσκει), άκρως σπαστικό.

Όσον αφορά την χρήση, δεν προορίζεται για gaming, αλλά για χρήση σε σχεδιαστικά προγράμματα τύπου 3DS Max, AutoCAD, Photoshop κλπ, καθώς και για πληκτρολόγηση κώδικα και κειμένων. Μηχανικά πληκτρολόγια δεν έχω δοκιμάσει καθόλου, τα παινεύουν αρκετά, έχω δει κάτι βιντεάκια και άρθρα για διακόπτες κλπ, καφέ, κόκκινους, πράσινους και δεν συμμαζεύεται, μου φαινεται λίγο μπλέξιμο. Αξίζουν πραγματικά τόσο πολύ τον κόπο;

Όσον αφορά το μπάτζετ, η αγορά θα μπει σε πακέτο επιδότησης, οπότε μπορώ να  το ξεχυλώσω κάπως αν αξίζει τον κόπο και να βγάλω από κάπου αλλού. Αλλά σίγουρα να είναι και τα 2 ανθεκτικά.

Δημοσ.

Για μηχανικό πληκτρολόγιο θα σου πρότεινα das keyboard -το έχω ψάξει από πολλές μεριές τον τελευταίο μήνα και κατέληξα σε αυτό - με καφέ διακόπτες ή μπλε. Οι μπλε παραπέμπουν σε γραφομηχανή κατα κάποιο τρόπο μιας και θέλουν περισσότερη πίεση. Οι καφέ είναι πιο νορμάλ. Δες εδώ και εδώ. Στο δεύτερο σάιτ που σου παραθέτω μπορείς να φτιάξεις και δικά σου πλήκτρα. Βέβαια αυτά που σου προτείνω δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Για ποντίκι θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις tarckball ή γραφίδα. Εναλλακτικά για πληκτρολόγια μπορείς να δεις και αυτό η αυτό.

Αν θές ποντίκι και όχι κάτι απο τα παραπάνω τότε δες και αυτό. Εχω το προηγούμενο μοντέλο και είμαι υπερ ευχαριστιμένος

Δημοσ.

Χμμμ.. Ευχαριστώ κατ'αρχάς για την απάντηση..

Θα ξεκινήσω από αυτό με την γραφίδα. Η αλήθεια είναι ότι έχω εδώ και 2-3 χρόνια μια wacom bamboo tablet και αυτήν την έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα. Δοκίμασα λίγο με photoshop αλλά δεν με βόλεψε. Δεν ξέρω, ίσως εγώ δεν του έδωσα αρκετό χρόνο, αλλά είχα πολύ καλύτερο έλεγχο με το ποντίκι. Και νομίζω πως για την δουλειά που το θέλω, μόνο για photoshop και ίσως sculpting, στα υπολοιπα, κάτι AutoCAD ή 3DS Max δεν νομίζω πως βολεύει καθόλου..

Θα δω λίγο το DAS Keyboard, είδα κι αλλού να το αναφέρουν είναι η αλήθεια, θεωρείται από τα καλά από ό,τι κατάλαβα.

Για το ποντίκι, γιατί νομίζω πως για τα MX master είδα κάτι άσχημα σχόλια όταν έψαχνα στα τόπικ εδώ μέσα για ποντίκι;

Δημοσ.

Κανένα προϊόν δεν είναι τέλειο. Όπως σου κάτσει. Εμένα το mx μου βγήκε καλό. Η γραφίδα θέλει το χρόνο της. Και εγώ έκανα αρκετό διάστημα να την συνηθίσω. Η γυναίκα μου που την δουλεύει περισσότερο (corel, photoshop) την βολεύει πάρα πολύ. Το das keyboard είναι ότι καλύτερο στα λεφτά που δίνεις και μετά απο ψάξιμο κατέληξα σε αυτό.

Δημοσ.

Σε αυτό έχεις πολύ δίκιο.. Είναι όπως κάτσει στον καθένα. Για την γραφίδα είναι αλήθεια ότι δεν το παίδεψα και τόσο πολύ.

Για το πληκτρολόγιο, επειδή είμαι περίεργος, με ποια κριτήρια κατέληξες ότι αυτό το Das Keyboard είναι το καλύτερο; Είμαι που είμαι σε δίλημμα για το αν αξίζει γενικά η μετάβαση σε μηχανικό πληκτρολόγιο, μετά πάμε σε επιλογή switch (αν και μάλλον για καφέ με κόβω), κατά τα άλλα σε τι υπερτερεί το Das Keyboard αντί των άλλων; Κάτι που βλέπω πάντως ότι δεν έχει (και χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει λέω ότι ΙΣΩΣ και να το ήθελα σε κάποιες φάσεις είναι να είναι backlit)

Δημοσ.

Σε αυτό έχεις πολύ δίκιο.. Είναι όπως κάτσει στον καθένα. Για την γραφίδα είναι αλήθεια ότι δεν το παίδεψα και τόσο πολύ.

Για το πληκτρολόγιο, επειδή είμαι περίεργος, με ποια κριτήρια κατέληξες ότι αυτό το Das Keyboard είναι το καλύτερο; Είμαι που είμαι σε δίλημμα για το αν αξίζει γενικά η μετάβαση σε μηχανικό πληκτρολόγιο, μετά πάμε σε επιλογή switch (αν και μάλλον για καφέ με κόβω), κατά τα άλλα σε τι υπερτερεί το Das Keyboard αντί των άλλων; Κάτι που βλέπω πάντως ότι δεν έχει (και χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει λέω ότι ΙΣΩΣ και να το ήθελα σε κάποιες φάσεις είναι να είναι backlit)

Ναι. Δεν είναι φωτιζόμενο. Κατέληξα σε αυτό γιατί έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, επίχρυσους διακόπτες δηλαδή καλύτερη αγωγιμότητα, ρύθμιση έντασης ήχου, εργονομία πλήκτρων, δυνατότητα αλλαγής πλήκτρων, σχεδιασμός και δεν είναι ουράνιο τόξο. Ο φωτισμός είναι ωραίος να τον έχει ειδικά αν κάθεσαι στα σκοτάδια, όμως απο τη στιγμή που έβαλα bias lighting (φωτισμός πίσω απο το μονιτορ) δεν με ενδιαφέρει και τόσο.

Δημοσ.

Για mouse να τολμήσω να προτείνω κάτι με αρκετά προγραμματιζόμενα πλήκτρα και ενσύρματο;

Το logitech 502.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...