tr3quart1sta Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Εχω αυτο το "router" με pfSense 2.3 και με αυτην την wireless card (συμφωνα με το user's manual υποστηριζεται απο 2.2 και πανω). Οι ρυθμισεις που εχω κανει. Ενω στο LAN (μεσω ethernet) παιζει ενταξει, στο WIFI σε ορισμενες περιπτωσεις μετα απο λιγα λεπτα σταματαει να ανταποκρινεται (ping: destination host unreachable). Η περιπτωση που γινεται παντα ειναι οταν στο laptop ανοιξω το transmission (torrent client), οπου κατεβαζει κανονικα για 1-2 λεπτα και μετα σταματαει. Μετα χρειαζεται να κλεισω το Wifi στο laptop και να το ξανα-ανοιξω για να παιξει. Αλλες περιπτωσεις που μου εχει τυχει (αλλα σπανια) ειναι οταν δοκιμασα να ανοιξω ενα 4K video στο youtube μια φορα και οταν επαιζε το Spotify μετα απο παρα πολυ ωρα. Τι εχω δοκιμασει: - Εχω αλλαξει wireless channel (11 -> 6) - Εχω ελεγξει το οριο του MBUF - δεν ανεβαινει πανω απο 8% - Εχω ελεγξει το routing table - κομπλε - Εχω δοκιμασει διαφορα laptop με διαφορετικα ΛΣ Υποψιαζομαι οτι ειναι καποιο οριο που ξεπερνιεται στο System Tunables (δειτε ρυθμισεις), αλλα αν ειναι αυτο δεν ξερω ποιο θα ηταν. Τι αλλο θα μπορουσε να ειναι??
plpapadopoulos Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Το ενδεχόμενο να τα είναι buggy ή faulty το radio IF του routerboard σου το λαμβάνουμε υπόψιν? Υποθέτω μιλάμε για Atheros ή Broadcom radio IF σωστά? Επίσης να κάνω μια ηλίθια ερώτηση. Έχεις 3 mPCIe υποδοχές,αν κρίνω από όσα διαβάζω στην πλακέτα πάνω είναι 1x mSATA lanes και 2x mPCIe lanes (για WLAN και WWAN). Πού είναι οι υποδοχές για να βιδώσεις τα interfaces?
tr3quart1sta Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Το ενδεχόμενο να τα είναι buggy ή faulty το radio IF του routerboard σου το λαμβάνουμε υπόψιν? Υποθέτω μιλάμε για Atheros ή Broadcom radio IF σωστά? Επίσης να κάνω μια ηλίθια ερώτηση. Έχεις 3 mPCIe υποδοχές,αν κρίνω από όσα διαβάζω στην πλακέτα πάνω είναι 1x mSATA lanes και 2x mPCIe lanes (για WLAN και WWAN). Πού είναι οι υποδοχές για να βιδώσεις τα interfaces? Την καρτα (που ειναι Qualcomm Atheros AR9280) την κολλας πανω στην μια mPCIe και μετα κολλας 2 Pigtail cables στις υποδοχες τερμα αριστερα, οπως φαινεται στην εικονα μεσα στο μαυρο πλαισιο, διπλα στα 0 και 1. Αυτα βγαινουν μετα εξω οπου μπορουν να βιδωθουν οι κεραιες.
madrivermadonus Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με το pfSence αλλα μήπως πρέπει να εστιάσεις στα errors μου μαζεύονται στο wifi? Μήπως λόγω κακής σύνδεσης, πρόβλημα κάρτας ή παρεμβολές. Παίξε κι άλλο με τα κανάλια ανιχνέυοντας με το wifi analyzer. Στα υπόλοιπα δεν βλέπω κι εγω κάτι μεμπτό.
plpapadopoulos Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Την καρτα (που ειναι Qualcomm Atheros AR9280) την κολλας πανω στην μια mPCIe και μετα κολλας 2 Pigtail cables στις υποδοχες τερμα αριστερα, οπως φαινεται στην εικονα μεσα στο μαυρο πλαισιο, διπλα στα 0 και 1. Αυτα βγαινουν μετα εξω οπου μπορουν να βιδωθουν οι κεραιες. Η ερώτησή μου ήταν ότι δεν είδα τρύπα για να μπεί βίδα να κρατάει το mPCIe Interface. Δεν είχε να κάνει με τα pigtails και τις κεραίες. Άκυρο, ξαναείδα πιο προσεκτικά την πλακέτα, τις κάρτες τις κουμπώνει από εκεί που είναι τα ethernet jacks. Είδα τις εγκοπές, οπότε δε παίρνει βίδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα