Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω τι παίζει στην αγορά με τη μεταπώληση Hosting, domains, λογισμικό erp κλπ. τι πρέπει να κάνει κάποιος για να γίνει reseller.

Και επίσης εκτός από hosting που έχω δει σε πολλές εταιρείες, αν ξέρει κανείς καμία που να κάνει resell λογισμικό.

Δημοσ.

Για το hosting reseller θα πρέπει να δεις αρχικά τι σε βολεύει (cPanel, Plesk κλπ.). Προσωπικά έχω εμπειρία και από τα δύο και προτιμώ το cPanel, αλλά αυτό είναι υποκειμένικό. Μπορείς λοιπόν να δεις κάποιο hosting reseller με cPanel εδώ.

Για domain reseller τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Το papaki απ'όσο ξέρω έχει API για domain reseller αλλά εκεί πρέπει να κάνεις διαχείριση εσύ (είτε με custom script είτε με whmcs) και γενικότερα μπλέκει το πράγμα. Νομίζω δεν αξίζει τον κόπο υπό την έννοια ότι σε οποιαδήποτε εταιρεία πουλάει domains μπορείς να ανοίξεις ένα account, να κατοχυρώνεις τα domains σου εκεί και απλά θα τους αναθέτεις τους nameservers του εκάστοτε πακέτου hosting. Δεν είναι δηλαδή και τόσο μεγάλη η ανάγκη για domain reseller όσο για hosting reseller καθότι οι πράξεις επί των domains είναι ελάχιστες σε σχέσεις με τις πράξεις επί του hosting.

Αναφορικά με την μεταπώληση λογισμικού δεν κατανοώ τι ακριβώς σε ενδιαφέρει οπότε δεν εκφέρω άποψη.

Δημοσ.

Καλύτερα να πάρεις εσύ κάποια vps και να βάλεις cpanel οσω για το το domain googlare για domain api reseller κάτι θα βρεις για λογισμικο κοίτα το whcms μακράν ότι καλύτερο υπάρχει για host

Δημοσ.

σχετικά με το Hosting σου προτείνω να ξεκινήσεις με ένα reseller hosting και όχι με κάποιο VPS για τους εξής λόγους:

1. Η ασφάλεια των αρχείων θα είναι αυξημένη καθώς συνήθως οι μεγάλοι πάροχοι χρησιμοποιούν αυξημένα συστήματα ασφαλείας.

2. Κάποιοι προσφέρουν καθημερινό backup που είναι πάρα πολύ σημαντικό κατά την άποψή μου από τη στιγμή που θα διαχειρίζεσαι αρχεία και ιστοσελίδες τρίτων προσώπων.

3. Η εταιρεία που θα επιλέξεις το Reseller πρόσεξε να έχει στα χαρακτηριστικά το λειτουργικό Cloudlinux που παρέχει isolation μεταξύ των hosting accounts τα οποία φιλοξενούνται στον Server αλλά παράλληλα διαμοιράζουν συγκεκριμένους πόρους σε κάθε hosting account με αποτέλεσμα οι ιστοσελίδες να "τρέχουν" ομαλά χωρίς να υπάρχουν αυξομειώσεις στις ταχύτητες τις ώρες αιχμής.

4. Κατά την προσωπική μου άποψη επέλεξε Control Panel CPANEL καθώς είναι πιο φιλικό εύχρηστο και διαδεδομένο στους περισσότερους χρήστες.

Αν πάρεις φιλοξενία τύπου VPS, ή κάποιον άλλο server είναι σίγουρο πως θα πρέπει να επιβαρυνθείς με τα μηνιαία έξοδα των licenses που ανέφερα στους 4 παραπάνω λόγους, κάτι που για αρχή για εμάς που φιλοξενούμε μέχρι 50 ιστοσελίδες είναι ασύμφορο πιστεύω.

Τώρα σχετικά με τα Domains υπάρχουν αρκετές εταιρείες όπως είναι η Link.png Site: ResellerClub , η Link.png Site: Enom κτλ που σου δίνουν τη δυνατότητα να μεταπωλήσεις τα πιο διαδεδομένα Domains όπως .com .net .org .info κτλ

Σχετικά με το Reseller λογισμικό που αφορά Domain Names που αν κατάλαβα καλά θέλεις να ενσωματώσεις στο site σου, η Link.png Site: aws.gr το παρέχει αν δε κάνω λάθος.

Προσωπικά διατηρώ ένα reseller hosting πακέτο στη Link.png Site: Hostmein για τους πελάτες μου καθώς παρέχει όλα τα παραπάνω και είμαι ικανοποιημένος σε σχέση απόδοσης τιμής. Έχω δοκιμάσει και Link.png Site: Dnhost , είναι αρκετά γρήγορα τα πακέτα τους αλλά δεν είμαι πολύ φίλος του PLESK.

Ελπίζω να βοήθησα :-)

Δημοσ.

να ρωτησο το resseler περι νομικης αποψης εισαι καλυμενος? δεν θελει αδεια και τετοια σωστα?

Χρειάζεται να κάνεις έναρξη τουλάχιστον μία ατομική επιχείρηση για Ελλάδα για να είσαι νόμιμος και να μπορείς να εκδίδεις νόμιμα παραστατικά.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω τι παίζει στην αγορά με τη μεταπώληση Hosting, domains, λογισμικό erp κλπ. τι πρέπει να κάνει κάποιος για να γίνει reseller.

Και επίσης εκτός από hosting που έχω δει σε πολλές εταιρείες, αν ξέρει κανείς καμία που να κάνει resell λογισμικό.

Εχω φιλο που ειναι Reseller και support του SoftOne στις Σερρες. Αν θελεις πες μου τι ακριβως σε ενδιαφερει να μαθεις για να ρωτησω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...