giorgosmcmc Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Παιδια σας παρακαλω θελω να με βοηθησετε καπου γιατι τα εχω χασει και θελω να βαλω oculus rift που απαιτει 3 θυρες usb 3.0 με 19 πινακια αλλα εκανα μια μαλακια οταν συναρμολογουσα τη μητρικη και εσπασα 2 πινακια απο τα 19 που ηταν για τη λειτουργεια του usb 3.0. Ειμαι εντελως ασχετος και θελω τη βοηθεια σας γιατι δε γνωριζω ουτε καν τη λειτουργεια της μητρικης μου, στη παρακατω φοτογραφια εχω κυκλωσει τα 2 πινακια που εχω σπασει καταλαθος με ασπρο χρωμα και εχω κυκλωσει και με κοκκινο επισης εκει που εγινε η ζημια, ειναι τα δυο καθετα τερμα αριστερα οπου εκει δεν συνδεσα καν το καλωδιο εφοσον εγινε αυτο το περιστατικο. Η πρωτη ερωτηση μου τωρα ειναι η εξης, επειδη εχω καταμπερδευτει με ολα αυτα, παρολη τη ζημια εβαλα το usb σε ολες τις θυρες του pc μπροστα και πισω και λειτουργουν κανονικα και απροβληματιστα! Πως ειναι δυνατον αφου δεν εχω συνδεσει καν το usb 3 front header, παρολα αυτα δεν ξερω και δε μπορω να καταλαβω γιατι εχει και δευτερο usb 3.0 front header #2 οπως αναφερει το οποιο εχω συνδεσει κανονικα, και αν ειναι και λειτουργει το ενα header τοτε το αλλο γιατι υπαρχει εφοσον δεν βγαζει αλλες εξοδους για usb 3.0 η μητρικη? Η δευτερη ερωτηση μου ειναι στη φωτο που αναρτησα εκει που γραφει πανω αριστερα ''usb ports: 3.1 (2) 3.0 (2) και 2.0 (2)'' πως ακριβως ειναι η μορφη της συνδεσμολογιας τους? Μου την εφτιαξε αλλος τη μητρικη και επειδη δεν εβλεπα δε καταλαβα πως συνδεοντε αυτες οι θυρες, ειναι με 19 πινακια? συνδεοντε με καποια υποδοχη ή απλα ειναι ενσωματωμενες θυρες πανω στη μητρικη και δεν απαιτουν καποια συνδεση με καλωδιο οπως και στα usb 3.0 header? Σορυ που σας ζαλισα αλλα πραγματικα η βοηθεια σας θα ηταν πολυτιμη εδω οσοι γνωριζουν φυσικα.
selianx Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Τα header που βλέπεις πάνω στη μητρική είναι για τα USB 3.0 του κουτιού (μπροστά, κοντά στο power button) όχι για αυτά που είναι πίσω. Άρα και να μη συνδέσεις τίποτα πάνω στα front head 1 και 2 τα πίσω θα δουλεύουν. Εσύ συνολικά έχεις 6 USB (2,3,3.1 x2) και κάμποσα που δουλεύουν του κουτιού κοντά στο power button. Άρα έχεις σίγουρα 3x USB 3.0 που δουλεύουν.Παρ'όλα αυτά, και στο 3.1 και στο 2.0 θα δουλέψει το Vive λογικά. Αν δεις εδώ και εδώ και γενικά σ'αυτό το υποreddit πολλοί αναφέρουν πως δουλεύει καλύτερα σε USB 2.0, άρα μια χαρά θα είσαι.
giorgosmcmc Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Το ερωτημα μου ειναι ως εξης, τωρα εχω συνδεδεμενο το ενα header το #2 δηλαδη και τις δοκιμασα ολες μπροστα και πισω και δουλευαν, αυτο σημαινει οτι το ενα header απο τα δυο ειναι ουτος η αλλος αχρηστο? Η αν οχι σε τι χρησιμευει εφοσον και με το ενα header δουλευουν ολες οι θυρες?
tsacali Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Το ερωτημα μου ειναι ως εξης, τωρα εχω συνδεδεμενο το ενα header το #2 δηλαδη και τις δοκιμασα ολες μπροστα και πισω και δουλευαν, αυτο σημαινει οτι το ενα header απο τα δυο ειναι ουτος η αλλος αχρηστο? Η αν οχι σε τι χρησιμευει εφοσον και με το ενα header δουλευουν ολες οι θυρες? αν δεν ειχε χαλασει θα μπορουσες να βγαλεις αλλα 2 usb3.0 κατι τετοιο http://www.e-shop.gr/goobay-96114-2xusb30-front-panel-35--p-PER.754653 θα ειχες συνολο 6 δηλαδη.
giorgosmcmc Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Καταλαβα, τοτε ολες οι υπαρχων θυρες δουλευουν κανονικα, απλα νομιζα πως επειδη χαλασε οτι καποιες θυρες που ηταν ηδη πανω δε θα δουλευουν, δεν ηξερα οτι το ενα header ηταν σε περιπτωση που ηθελες να συνδεσεις ξεχωριστο front panel. Και μιας και με επιασε η διψα της γνωσης τωρα οι πανω αριστερα στη μητρικη μου που γραφει usb ports τη διαφορα εχουν με τις αλλες, δεν ειναι με 19 pin? Ειναι ενσωματωμενες στη μητρικη γιατι οσο και αν κοιταξα δεν ειδα καποιο καλωδιο συνδεδεμενο εκει.
tsacali Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Καταλαβα, τοτε ολες οι υπαρχων θυρες δουλευουν κανονικα, απλα νομιζα πως επειδη χαλασε οτι καποιες θυρες που ηταν ηδη πανω δε θα δουλευουν, δεν ηξερα οτι το ενα header ηταν σε περιπτωση που ηθελες να συνδεσεις ξεχωριστο front panel. Και μιας και με επιασε η διψα της γνωσης τωρα οι πανω αριστερα στη μητρικη μου που γραφει usb ports τη διαφορα εχουν με τις αλλες, δεν ειναι με 19 pin? Ειναι ενσωματωμενες στη μητρικη γιατι οσο και αν κοιταξα δεν ειδα καποιο καλωδιο συνδεδεμενο εκει. φιλαρακο ειναι ενσωματομενες. τελευταιο μαθημα αποψε, καλα νυχτιατικα διψας εσυ? καλον υπνο τωρα,τα υπολοιπα αυριο (και αυριο νυχτα ειναι) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα