myster Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Καλησπέρα παιδιά, έχω desktop pc εδώ και 8 χρόνια και νομίζω πως ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσω με ένα laptop που να είναι καλό για μερικά χρόνια. Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα έχω laptop, δεν ξέρω ποιο είναι το καλύτερο μέγεθος. Επειδή θα αντικαταστήσει το pc, δε θα θελα να ναι μικρο (13.3''), οπότε είμαι μεταξύ των 15.6'' και 17.3''. Δεν έχω πρόβλημα με το βάρος/μέγεθος να είναι λίγο παραπάνω αφού θα ναι κυρίως για σταθερή χρήση, ε κι άμα χρειαστεί μετακίνηση δεν είναι πρόβλημα λίγο κουβάλημα. Θέλω να μπορεί να παίξει σε πολύ καλή ποιότητα αν του βάζω ταινίες/σειρές σε 1080p (ή και 4K αλλά να μην ανεβαίνει πολύ το κόστος). Γενικά παίζω παιχνίδια, αν κι επειδή έχω κονσόλα για τα πιο απαιτητικά, στο pc παίζω League of legends, αν και ψιλοκολλάει πια. Θα θελα βεβαια το νέο λαπτοπ να μπορεί να παίξει και τα νέα παιχνίδια, οπότε φαντάζομαι (απ τη λίγη έρευνα που έχω κάνει τις τελευταίες μέρες) θα ήθελα να χει μια GTX 950m. Όσο για επεξεργαστή, είμαι σε δίλημμα μεταξύ i5 και i7. Όπως προανέφερα, θέλω το λαπτοπ να είναι καλό για μερικά χρόνια, οπότε δε θέλω να ναι κάτι μέτριο. Επίσης, δεν έχω καταλάβει αν είναι καλύτερα να βάλω i5 έκτης γενιάς ή i7 πέμπτης γενιάς. Από μάρκα, θα προτιμούσα να είναι Asus, καθώς έχω ακούσει καλά σχόλια. Θα ήθελα να έχει Windows 10 αγγλικά (στο pc έχω ακόμα τα vista..). Από μνήμη, διαβάζω ότι 4 είναι ελάχιστα (4 είχα βάλει και πριν 8 χρόνια στο pc), οπότε νομίζω πρέπει να πάω για 8gb. Για δίσκο, διαβάζω ότι οι SSD είναι πολύ πιο γρήγοροι, αλλά μικρότεροι και ακριβότεροι. Είδα κάποια συστήματα που έχουν πχ 500gb HDD και έναν μικρό SSD, που μου φαίνεται είναι καλός συνδυασμός. Όσο για τιμή, ξεκίνησα να κοιτάζω γύρω στα 600-700ευρώ, αλλά αν είναι να αξίζει, θα μπορούσα να πάω και μεταξύ 800-900. Ψάχνοντας για συστήματα, βρήκα ένα που μου τράβηξε την προσοχή και ποστάρω το link να μου πείτε τη γνώμη σας (αν και σήμερα που μπήκα λέει ότι εξαντλήθηκε): http://www.mediamark..._cid=3&et_lid=5 Ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε το κείμενο, θα ήθελα πολύ να μου πείτε τη γνώμη και τις σκέψεις σας ώστε να επιλέξω το κατάλληλο σύστημα!
Grim Ripper Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δεν μπορώ να καταλάβω γτ έβαλαν 24gb για ssd, είναι πολύ μικρός. Δεν μπαίνουν τα windows εκεί (μιλάω windows + updates).
kalodrei Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 https://www.skroutz.gr/s/8747517/Lenovo-Yoga-500-15IBD-i7-6500U-8GB-1008GB-GeForce-GT-940M-FHD-W10.html https://www.skroutz.gr/s/8055098/Lenovo-B51-80-i7-6500U-8GB-1008GB-Radeon-R5-M330-FHD-W7.html δες αυτα , με ssd δυσκολα βρισκεις ετοιμη συνθεση σε laptop , τα συγκεκριμενα εχουν hybrid HDD
SpirosZ68 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Απο το τελευταιο newsletter του e-shop (με ισχυ μεχρι 21-05)
myster Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δεν μπορώ να καταλάβω γτ έβαλαν 24gb για ssd, είναι πολύ μικρός. Δεν μπαίνουν τα windows εκεί (μιλάω windows + updates). Άρα τι δίσκο/δίσκους θα πρότεινες να έχει για τις ανάγκες μου; https://www.skroutz.gr/s/8747517/Lenovo-Yoga-500-15IBD-i7-6500U-8GB-1008GB-GeForce-GT-940M-FHD-W10.html https://www.skroutz.gr/s/8055098/Lenovo-B51-80-i7-6500U-8GB-1008GB-Radeon-R5-M330-FHD-W7.html δες αυτα , με ssd δυσκολα βρισκεις ετοιμη συνθεση σε laptop , τα συγκεκριμενα εχουν hybrid HDD -άρα προτιμάς οθόνη 15.6 αντί 17.3; -είναι σημαντικό να είναι IPS; -έχει νόημα να είναι οθόνη full HD 1920x1080 ή και με 1366χ768 η διαφορά δε θα ναι μεγάλη; -καλύτερα i7 από i5, ακόμα κ αν ο i7 είναι 5ης γενιας ενώ ο i5 6ης; -ram 8gb ή περισσότερη; -κάρτα γραφικών amd ή nvidia; -από τις nvidia, πόση διαφορά θα υπάρχει μεταξύ 920, 930, 940, 950; -δίσκο hdd? hdd+ssd? hybrid? -windows 10 ή παλιότερα?
Grim Ripper Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Πλέον οι περισσότεροι στα pc τους βάλουν τουλάχιστον 120gb, ώστε να έχουν το λειτουργικό και κάποια προγράμματα.
myster Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις άλλων laptop, αλλά θα το εκτιμούσα να μου δώσετε συμβουλές και να σχολιάσετε αυτά που γράφω στο κείμενο. Αν πχ κάποιο από αυτά που σκέφτομαι είναι υπερβολικό και δε χρειάζεται να δώσω λεφτά χωρίς ιδιαίτερο λόγο, αν πρέπει να αποφύγω κάποιο ή κάποια σειρά/τεχνολογία.
Pansp32 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Άρα τι δίσκο/δίσκους θα πρότεινες να έχει για τις ανάγκες μου; -άρα προτιμάς οθόνη 15.6 αντί 17.3; -είναι σημαντικό να είναι IPS; -έχει νόημα να είναι οθόνη full HD 1920x1080 ή και με 1366χ768 η διαφορά δε θα ναι μεγάλη; -καλύτερα i7 από i5, ακόμα κ αν ο i7 είναι 5ης γενιας ενώ ο i5 6ης; -ram 8gb ή περισσότερη; -κάρτα γραφικών amd ή nvidia; -από τις nvidia, πόση διαφορά θα υπάρχει μεταξύ 920, 930, 940, 950; -δίσκο hdd? hdd+ssd? hybrid? -windows 10 ή παλιότερα? 1) καλύτερα διάβασε/δες το link του coolerman. Πιστεύω πως θα σε βοηθήσει! Για τα υπόλοιπα που ρωτάς θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω μόνο στα λίγα που ξέρω. Οι διαστάσεις της οθόνης είναι δικό σου θέμα. Ότι προτιμάς παίρνεις. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Μπορείς να έχεις 15αρα οθόνη και να το συνδέεις σε μεγαλύτερη όταν το έχεις σπίτι. Μπορείς να πάρεις 17αρα ώστε να είναι σε "ανεκτά" επίπεδα για τα δεδομένα της εποχής. Για τις αναλύσεις και τον τύπο της οθόνης δεν ξέρω να σου πω. Προφανώς δεν χρειάζεται να είναι IPS panel αλλά υπάρχουν "οθόνες" και "οθόνες" οπότε προσοχή! Για την ram. 8 σου αρκεί. Αν κάποτε χρειαστείς περισσότερο, βάλτου. Είναι από τα αναβαθμίσιμα πράγματα οπότε μην σκας! Δεν ξέρω για τις κάρτες γραφικών των laptop της amd(στο σταθερό και εγώ amd έχω) αλλά για την nvidia ξέρω πως οι 920-950 είναι entry-low level. Η 960 είναι σε καλύτερα επίπεδα και μετά πάνε οι 970 και 980 που είναι οι καλύτερες. Για lol και τα σχετικά δεν νομίζω να έχεις κάποιο θέμα αλλά για βαριά παιχνίδια σίγουρα δεν αρκούν οι entry level κάρτες γραφικών. Τσέκαρε reviews και εξιδεικευμένα site για περισσότερα. Πιστεύω πως θα σε διαφωτίσουν. Οι SSD δίσκοι είναι ταχύτατοι αλλά αρκετά ακριβότεροι από τους HDD. Το καλό είναι ότι μπορείς να βάλεις SSD δίσκο σε ένα laptop. Όπως και οι RAM είναι από τα μέρη που αναβαθμίζονται. Άρα αν θες να κόψεις σε κόστος πάρε μόνο HDD. Αν θες μία και καλή να ξεμπλέξεις τότε HDD + SSD. SSD για την εγκατάσταση των windows και κάποιες βασικές εφαρμογές. Υποθέτω πως 128gb θα σου είναι αρκετός. HDD για αποθήκευση, προγράμματα και όλα τα υπόλοιπα. Για τους Hybrid δεν ξέρω. Σίγουρα θα υπάρχει κανά σχετικό review. Τέλος αφού είναι νέος υπολογιστής εννοείται win10. Ρώτα και στο άλλο thread που είναι πιο "ενεργό". Ίσως σε βοηθήσει κάποιος περισσότερο απ' ότι εγώ. Είναι κάποιοι που ασχολούνται καθημερινά με το άθλημα οπότε αν έχουν όρεξη θα σε βοηθήσουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα