Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά βοηθήστε με λίγο, δεν ξέρω απο ποιά γλώσσα προγραμματισμού να αρχίσω να μαθαίνω. Αν μπορείτε πείτε μου.

Δημοσ.

Μάθε C. Βασική αρχή στο software development. Θα σου σπάσει λίγο τα νεύρα όταν φτάσεις σε pointers, αλλά μόλις τους συνηθίσεις θα είσαι κομπλέ. 

Οι ιδιοτροπίες της έχουν το καλό πως όταν δεις μία άλλη γλώσσα που είναι πιο ανεκτική, θα σου φαίνεται πιο εύκολη. Εξαιρείται η C++ που είναι τρελό εργαλείο αλλά έχει ένα βαρύ learning curve. 

Ένας καθηγητής μου είπε κάτι. "Μάθε οποια γλώσσα θες, αλλά μην ξεχάσεις ποτέ C. Όσο υπάρχει η von neumann αρχιτεκτονική, η C είναι η μόνη γλώσσα για software που δεν θα ξεπεραστεί."

• Like 2
Δημοσ.

Είναι λάθος όμως εδώ που μπήκε το ερώτημα! Έπρεπε να γίνει στο "προγραμματισμός"...

Δημοσ.

Είναι λάθος όμως εδώ που μπήκε το ερώτημα! Έπρεπε να γίνει στο "προγραμματισμός"...

Εντάξει δεν το ήξερα!

Μάθε C. Βασική αρχή στο software development. Θα σου σπάσει λίγο τα νεύρα όταν φτάσεις σε pointers, αλλά μόλις τους συνηθίσεις θα είσαι κομπλέ. 

Οι ιδιοτροπίες της έχουν το καλό πως όταν δεις μία άλλη γλώσσα που είναι πιο ανεκτική, θα σου φαίνεται πιο εύκολη. Εξαιρείται η C++ που είναι τρελό εργαλείο αλλά έχει ένα βαρύ learning curve. 

Ένας καθηγητής μου είπε κάτι. "Μάθε οποια γλώσσα θες, αλλά μην ξεχάσεις ποτέ C. Όσο υπάρχει η von neumann αρχιτεκτονική, η C είναι η μόνη γλώσσα για software που δεν θα ξεπεραστεί."

Μήπως έχεις κάποιο Site με Ελληνικά μαθήματα;

Δημοσ.

Εντάξει δεν το ήξερα!

Μήπως έχεις κάποιο Site με Ελληνικά μαθήματα;

ΩΠ ΩΠ ΩΠ. Χωρίς αγγλικά, δεν πάμε πουθενά. Ένα καλό βιβλίο που σε πάει βήμα βήμα είναι το "Η γλώσσα C σε βάθος" του Νίκου Χατζηγιαννάκη αν θες ελληνικό. Εγώ ποτέ δεν διάβασα ολόκληρο το βιβλίο, το έχω σαν reference, γιατί τα εργαστήρια στη σχολή με κάλυπταν πλήρως. 

• Moderators
Δημοσ.

Προς θεού όχι C πρώτη γλώσσα. Δε μας λες τίποτα για σένα. Τι background έχεις; Έχεις ξανασχοληθεί με τον προγραμματισμό; Τι βλέψεις έχεις; Ποιοι τομείς σ' ενδιαφέρουν;

Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι να μάθεις python. Να μάθεις προγραμματισμό λέμε όχι να τον αφήσεις. Με την C θα τα βρεις σκούρα/θα σε πεδέψει. 

Μπορείς να ξεκινήσεις να φτιαχνεις και web applications μαθαίνοντας html, css, php, javascript.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Πάντως και μεις στην σχολή με C ξεκινήσαμε.

Έχει τεράστια διαφορά με τι γλώσσα ξεκινάς σε ένα τριτοβάθμιο διδακτικό ίδρυμα και με τι γλώσσα ξεκινάς μόνος σου.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει τεράστια διαφορά με τι γλώσσα ξεκινάς σε ένα τριτοβάθμιο διδακτικό ίδρυμα και με τι γλώσσα ξεκινάς μόνος σου.

Ναι γιατί εμάς στο ΤΕΙ μας τα εξήγησαν στο φουλ. Λες και διάβαζες βιβλίο ήταν. Βασικά λες και διάβαζες quick start guide. Αν δεν έσκαβα μόνος μου δεν θα μάθαινα C. Και πάλι δεν θεωρώ ότι είμαι πολύ καλός, I just know my way around it. 

• Moderators
Δημοσ.

Ναι γιατί εμάς στο ΤΕΙ μας τα εξήγησαν στο φουλ. Λες και διάβαζες βιβλίο ήταν. Βασικά λες και διάβαζες quick start guide. Αν δεν έσκαβα μόνος μου δεν θα μάθαινα C. Και πάλι δεν θεωρώ ότι είμαι πολύ καλός, I just know my way around it. 

Φαντάσου λοιπόν να ξεκινήσεις να μαθαίνεις μόνος σου με 0 καθοδήγηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...