Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως αναφέρω και στο topic, μιας και η ασύρματη κάρτα δικτύου μου παρέδωσε το πνεύμα της, θέλω να περάσω ένα καλώδιο (1000αρι) στο ίδιο πλαστικό κανάλι με την μπαλαντέζα που τροφοδοτεί το γραφείο μου. Συνολικό μήκος γύρω στα 10 μετρά, δεν θέλω να πάρω power-line λόγο κόστους, ασύρματη κάρτα δικτύου ποτέ ξανά και δεν μπορώ να μετακινήσω το router γιατί θα χάσει κάλυψη το υπόλοιπο σπίτι.

Θα αντεπεξέλθει ένα απλό utp η πρέπει να κοιτάξω για θωρακισμένο και αν ναι, τι είδος;

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις FTP μιας και θα είναι δίπλα στα 230 και μπορεί να σου περάσει θόρυβο στο απλό, άρα καλύτερα μονωμένο... Μια φορά το βάζεις όπως και να έχει και μεγάλη διαφορά στην τιμή δεν έχει.

Δημοσ.

Όπως γράφει και ο rfc, δεν πρέπει να περνούν μαζί καλώδια ασθενών και ισχυρών ρευμάτων, για λόγους ασφάλειας.

Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι ενδέχεται να έχεις θέματα θορύβου στα δεδομένα, αν και αυτό επηρεάζει κυρίως πακέτα άμεσης απόκρισης (π.χ. αισθητήρες, μονάδες μέτρησης κλπ). Σε απλή δικτυακή χρήση που συνήθως κάνουμε, η απώλεια είναι μηδαμινή και το πολύ να έχεις μια καθυστέρηση κάποιων επιπλέον ms.

Βέβαια κανείς μπορεί να κάνει ότι θέλει στον χώρο του και να σου πω την αλήθεια, το έχω κάνει κι εγώ σε κάποια περίπτωση. Αρκεί να υπάρχει κατάλληλη προστασία στο ηλεκτρικό πινάκα, για να μην έχεις κάποιο σοβαρό θέμα.

Δημοσ.

Το γνωρίζω ότι δεν πρέπει για λόγους ασφαλείας αλλά στην παρούσα φάση υπερτερεί το θέμα πρακτικότητας. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μην έχει πολύ θόρυβο το καλώδιο γιαυτό και ρωτάω. Από όσους εχω ρωτήσει οι μισοί λένε ότι δεν θα εχω θέμα με απλό utp γιατί είναι λίγα τα μέτρα και οι άλλοι μισοί μου λένε να πάρω από ftp μέχρι sftp γιατί είναι φορτωμένη η μπαλαντέζα. Οπότε απλά θέλω συμβουλή για το καλώδιο.

Δημοσ.

κανεις δε μπορει να σου πει οτι δε θα εχει θορυβο, το πιθανοτερο ειναι να εχει, οχι συνεχεια αλλα θα το καταλαβαινεις συχνα πυκνα, η και αραια, κανεις δε ξερει, εξαρταται απο το φορτιο, αν ειναι μικρο τοτε το πιθανοτερο ειναι να παιζει οκ. 

Δημοσ.

πρακτικά δεν θα έχεις κανένα θέμα στα 10μ ότι και να βάλεις..

κανονικά θα έπρεπε να περάσει από άλλο κανάλι για λογούς ασφάλειας.

Δημοσ.

Μπορείς να δοκιμάσεις με utp το οποίο έχει πολύ χαμηλό κόστος (10χ 0,16=1,6 ευρω). Αν έχεις πρόβλημα το ξαναψάχνεις για άλλη διελευση ή διαφορετικό τύπο καλωδίου.

Ωστόσο, έχω διαβάσει οτι αν επιλέξεις sftp για να λειτουργήσει σωστά και να μην έχει αντίστροφα αποτελέσματα θα πρέπει να γειωθεί το μπλεντάζ του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...